- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.021
aynen ööle canım,bi sabırsızlık durumu var tabi ama benim durumum senin gibi de değil,,sanki kötü bi oyun bu ve ben level atlıyorum bu oyunda..bende önceleri 8.haftada olurdu hep düşükler onu atlattım derken şimdi birde 2.trimister de sorun oldu..yani sonraki gebeliğimde acaba 8.haftayı geçebilirmiyim 12.haftayı görürmüyümki serklaj yaptırabileyim korkusu var..acaba rahimin şekli hala T şeklinde mi hala ? vs vs vs yani anlıyacağın bende çok soru var..zaman gerekiyo cevaplarını bulabilmem için..Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Fadikçiğim sağol isim önerileri için ve chnb sana da teşekkür ederim arkadaşım....
jorjet yeni adın hayırlı olsun...
kızlar tatlişoğlum da hiç yazmıyor... minik ilke'yle uğraşmaktan vakit bulamıyor galiba
Haklısın canım umarım tüm sorularının cevabını alacaksın ve birazda olsa rahatlayacaksın.Ben bebeğe genetik test yaptırdım ya doktora sordum şimdi bu bebeğimde genetik bir sorun yok bundan sonrada böyle olur mu diye bana verdiği cevap şu oldu hiçbir garantisi yok her hamileliğin kendine göre riskleri vardır yani aslında hamile kaldığımızda bütün riskler tekrar başlıyor ilk üç ay düşükleri ki onları çoğu zaman doğal seleksiyon olarak görüyorlar sonra 2 li test üçlü test napalım katlanıcaz artık sağlıklı bir bebek için.Canım sen şu pıhtılaşma testlerini yaptırdın mı? sana hangi testleri yaptılar şimdiye kadar?
yaa bende pıhtılaşma sorunu da var,fragmin iğne oluyordum hergün..valla hangisinden başlasamki testlerin..
1-periferik karyotip (benden ve eşimden alınan kan örnekleriyle kromozomal bi sorun olup olmadığı)
2-troid hormonlarıyla ilgili TSH adı verilen bi takım testler (1.trimester düşüklerine neden olabiliyormuş)
3-kandaki pıhtılaşma ile ilgili bi test şimdi adı gelmedi aklıma
4-toksoplazma (1.trimester düşüklerine neden olabiliyormuş)
dosyam yanımda değil,başka neye bakıldı hatırlayamadım
Canım sanırım herşey yapılmış anladım şimdi birde rahim filmin çekilince herşey tam olur.Jorjetcim Allahın izniyle yaşadığın son sıkıntı bu olur inşallah.
saol tatlım. bu günlere geldik ama ne kadar zor oldu biliyorsunuz.yine de kızımı kucağıma sağlıkla almadan korkular geçmeyecek sanırım.benim bu üçüncü gebeliğim. ikincisini serklaja rağmen kaybetmiştim. ama sanırım başarılı bir serklaj olmamıştı ve enfeksiyon oluştu. artık günahı boynuna bunları sorgulayarak geçmişe dönmek ve acılarımı tazelemek istemiyorum. rabbim böyle yazmış deyip kadere teslimiyet en iyisi bazen.her defasında aynı olacak diye birşey yok.inancınızı kaybetmeyin.isim konusunda ise hele bir 28 i görelim, 30 u görelim 34-36 derken bu günlere geldik. ne hazırlık yaptık doğru dürüst ne isim düşünebildik.zaten cinsiyetini bile 20 li haftalarda öğrendik.artık belirledik. özge düşünüyoruz inşallah teyzeleri.Ne güzel, başardın sayılırSen de Şafak da bize umut olacaksınız ne güzel. Bebeğine ne isim koyacaksın?
Kızlar selam... dün girememiştim nete yine bayaa birikmiş :))
dün sabah büyük bir heyecanla gittik hastaneye dikişlerim alınacak diye ve belki doğum başlar diye... doktorum önce bi ultrasonla bakalım dedi. sonra baktı bebeğin durumu stabil iyi görünüyor dedi... biz dün 36+0 olduğumuz için daha 37'ye yeni girdiğimiz için tereddütlüydü sanırım biraz... bikaç gün daha dursun dikişler şimdi alınca hemen doğum olursa keşke bikaç gün bekleseymişiz bebek duracakmış diye üzülmeyelim dedi. nst'ye de bakıp yolladılar... dün bütün gün kaayınvalidemde olduğumuz için giremedim nete...
dikişlerimi perşembe günü alıcak...
nuraycım kontrolün iyi geçmesine sevindim. inşallah 20 mart'a kadar geleyim demez bebiş
şu konuda bilgin var mı canım? dikişler dururken doğum sancıları ve kasılmaları başlarsa ne oluyor acaba??? benim doktorumun dikişleri almak için neden bu kadar acele ettiğini anlayamadım. ama sanırım o geçen hafta suyun azaldığını düşünmüştü... belki de o yüzdendir. bilemiyorum.
kızlar bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı????
zeynep ismini bende severim ama ailede olduğu içim ben hiç düşünmedim...kızım doğsaydı eğer babası ısrarla zeynep olsun diyodu adı bende alternatif başka isimler araştırıyodum devamlı,ama şimdi Allah bana bi kız evlat nasip ederse adını hiç tereddütsüz zeynep koyucam..hastanedeyken o acıları ben çekmeme rağmen koridorda bekleyen eşimi her gördüğümde içim sızlıyodu,onun o çaresizliği gözümün önünden hiç gitmiyor,acımı paylaştığını bakışlarıyla o kadar hissettirdiki...........
sağol canım...Canım internetteki bu isimlerin anlamlarını çok iyi araştırmak lazım.
zeynep ismini bende severim ama ailede olduğu içim ben hiç düşünmedim...
canım kaybettiğin kızına ism vermediyseniz onada bir isim verin...
ahiret hayatı için isim vermek lazımmış...
biz de ilk zamanlar akıl edememiştik ama sonradan geçte olsa verdik...
bu arada kızımın adını sümeyye koyduk...
hamileyken düşündüğüm isimlerin hiç birini veremedim(
sağol canım...
ben de ecrin ismi hakkında birşeyler duymuştum ama bu kadar açıklamalı ilk defa duydum...
ceylin isminin anlamı içinde yanlış diyenler var...
yaa bu isim işide çok zor rabbim hayırlı isimler nasip etsin...
zeynep ismini bende severim ama ailede olduğu içim ben hiç düşünmedim...
canım kaybettiğin kızına ism vermediyseniz onada bir isim verin...
ahiret hayatı için isim vermek lazımmış...
biz de ilk zamanlar akıl edememiştik ama sonradan geçte olsa verdik...
bu arada kızımın adını sümeyye koyduk...
hamileyken düşündüğüm isimlerin hiç birini veremedim(
sağol canım...
ben de ecrin ismi hakkında birşeyler duymuştum ama bu kadar açıklamalı ilk defa duydum...
ceylin isminin anlamı içinde yanlış diyenler var...
yaa bu isim işide çok zor rabbim hayırlı isimler nasip etsin...
saol tatlım. bu günlere geldik ama ne kadar zor oldu biliyorsunuz.yine de kızımı kucağıma sağlıkla almadan korkular geçmeyecek sanırım.benim bu üçüncü gebeliğim. ikincisini serklaja rağmen kaybetmiştim. ama sanırım başarılı bir serklaj olmamıştı ve enfeksiyon oluştu. artık günahı boynuna bunları sorgulayarak geçmişe dönmek ve acılarımı tazelemek istemiyorum. rabbim böyle yazmış deyip kadere teslimiyet en iyisi bazen.her defasında aynı olacak diye birşey yok.inancınızı kaybetmeyin.isim konusunda ise hele bir 28 i görelim, 30 u görelim 34-36 derken bu günlere geldik. ne hazırlık yaptık doğru dürüst ne isim düşünebildik.zaten cinsiyetini bile 20 li haftalarda öğrendik.artık belirledik. özge düşünüyoruz inşallah teyzeleri.
canım senin de kontrolün iyi geçmiş çok sevindim. bende 36. haftadayım usg ye göre. nst de sancı çıkmadı çok şükür.doktorum da hiç dikişleri almayalım seni zora sokmayalım dedi. birde dikişleri alınca doğumu tetikleyebiliriz, biraz daha dursun dedi.dediğim gibi 20. si için gün verdi. bende tabiki sordum ya bu arada doğum başlarsa dikişler ne olacak diye.doğum dediğin şey 5 dakikada olmaz, önce sancı ve kasılma olur, sonra dikilerin zorlanırsa hafif lekelenmen olur,yada suyun gelir, o zaman hemen hastaneye gidersin dikişlerini alırlar ve normal doğum süreci başlar. korkma hiç dedi.zaten dikiş alındığı anda en az 3 cm açıklık oluşacaktır, bu da sancı çekeceğin süreci azaltır dedi.rahim ağzı yetmezliği olan sizler normal doğumda diğerlerine göre daha şanslısınız bunu unutma dedi.sende gönlünü ferah tut canım. rabbim hayılı kolay doğumlar nasib etsin inşallah hepimize.
canım biliyorum üzmek istedigini ama ne bileyim okudukça o anı yaşmıiş oldum nedense
canım buları sizlerle paylaşmaktan çekinmiyorum ama herkesin zaten acısı var..
bende hatırlatıp üzmek istemiyorum...
benimde etrafımda, akrabalarım da benim gibi sorun yaşayan hiç yok...
bu yüzden pek kimseyle muatap olmuyorum çünkü hem beni anlamıyorlar hemde sohbet edecek birşey bulunmuyor....
çok zor canım rabbim hepimize sabır versin...
inş sağlıcakla doğum yaptığımız günleride konuşacağız....
canım seni üzmek hiç istemezdim(
ne olur sen artık eskilere çok takılma...
kaybettiklerin de senin bir parçandı şimdiki meleğinde...
kayıplara artık birşey yapamazsın...
ama şimdiki bebeğin için elinden geleni yapacaksın...
bu yapacaklarının en başında stresi üzntüyü bir kenara bırak....
üzme meleğini....
hadi hayırlısı canım...
sağlıcakla kucaklarsın inş...
özel sigorta yaptırmakta iyi yapmışsın canım...
hastane masraflarını falan karşılıyorsa muayene parası çok çok önemli değil...
hem dediğin gibi gerekirse uzman dr da bulursun bu dalda uzman çok iyi dr lar da var...
bence prof olasından çok biizm gibi hastaları anlaması tedavi seçeneklerini bilmesi önemli...
sen de üzülme canım sonucunun böyle olacağını bilsek hiç ayağa kalkarmıydık...
kaderleri böyleymiş ve bazı şeylerde vesile olmuş...
hamileliğimin ilk ayalarında bir rüya görmüştüm...
bir bebek görüntü olarak 5-6 aylık var gibi yani öyle hareketli cıvıl cıvıl ama 5-6 aylık bebekten çok ufak minik şeker birşey...
o bebek benimmiş evde onunla ilgileniyordum...
rüyadan sonra çok düşündüm acaba ne anlamı var..
en çokta ufak olmasına takmıştım bir anlamı olmalı diye(
bebek iyiyse sorun yoksa az daha beklebekte iyi yapmışsınız canım...
bazı arkadaşlar dikişten sonra baya bekledi ama herkeste öyle olmaya bilir...
eğer dikiş alınmadan doğum başlayacak olsa illa bir belirti verir...
doğum öyle bir anlık olmaz...
bir belirtin falan olursa dr gidersin hemen...
canım ben isim ararken bir kaç tane not almıştım onları yazayım...
birde isim arşivi diye bir site var orda çok isim var...
anlamlarıda var bir bak istersen...
SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah esmer esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.
SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ism
EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler özü sözü doğru olanlar
EFSA: cennet ırmaklarından birinin adı
HAFSA : PEYBERRİMİİZN EŞİNİN İSMİ
RAVZA: ağacı bol bahçeli yer
ECRİN: allahın hediyesi
RANA: iyi hoş güzel
canım hagi testleri yapmışlar?
Sevtun çok zor biliyorum ama neolur düşünmemeye çalış geçmişi bebişini düşün.Allahın izniyle bunu alacaksın kucağına.
evet isim çok önemli canım...Evet o isimle ilgili de çok tuhaf bir anlam yazıyor bu yüzden doğru kaynaktan araştırmak lazım sırf internet anlam için yeterli değil. Bir de sanırım en doğrusu riske atmamak bildiğimiz isimler koymak da olabilir ama bu herkesin kendi seçimi tabiki... İsimler çocuğun karakteri üzerinde etkili oluyormuş Önemli bir konu bence...
Sair,canım sonuçlarını almışsın doktor sana ne zaman adet görürsün dedi bana 6 hafta demişti 4 haftada oldum bu bir sorun mu bilmiyorum sormayı unuttum.Sen enazından açıklığının yazdığı bazı bilgilerin olduğu sonucunu almışsın.Şimdi siz yazdıkça bakıyorum elimdekilere patoloji raporu ve bebek için yaptırdığım genetik test var sadece elimde enfeksiyon olsa patolojide belli olurmuydu acaba bilgin var mı?
Bermel sanırım sen yurt dışındasın.Benden düşükten sonra rahim filmi istedi çektirdim çok şükür bişey çıkmadı.Acaba hitereskopi daha mı ayrıntılı flimden yoksa aynı işlevi mi görüyor?
Evet canim ben yurtdisindayim..hollandadan.
Inan bende bilmiyorum hangisi iyi diye..ama bildigim hitereskopi iyiymis..rahimin icini goruntuluyormus once bir sivi veriyorlarmis iyi gorunsun diye sonra iste bakiyorlarmis.
Rahim filmi nasil yapilir hic bir fikrim yok..belkide ayni sidir.
sevtun,canım geçmiş olsun ,inan diş ağrısı ile ilgili hiçbi fikrim yok,çok şükür ne hamilelikte ne normalde diş ağrısı çekmedim..ama doktora sormadan bişey uygulama bence ya da ilaç içme
Sevtuncuğum, minoset hamilelikte kullanılıyor ama erken aylarda bilgim yok. Yarın hemen doktora sor...
İyi geceler kızlar...
canlarım allah razı olsun güzel dilekleriniz için minoset içtim zaten doktor verdi acile gittik apseli dişe antibiyotik veririz dedi doktor hamile oldugumuda duyunca olmaz dedi bir şey yapamayız dedi yolladı beni
evet isim çok önemli canım...
karekter konusuda gerçekten yansıyor...
sevtun2 canım çok geçmiş olsun canım yaa....
rabbim acil şifalar versin...
minoset plus değilde sadece minoset olan kullanılıyor...
birde parol benim bildiğim...
ama bunlarda ilk haftalarda zararlı mı bilmiyorum...
zor canım yaaa.canlarım allah razı olsun güzel dilekleriniz için minoset içtim zaten doktor verdi acile gittik apseli dişe antibiyotik veririz dedi doktor hamile oldugumuda duyunca olmaz dedi bir şey yapamayız dedi yolladı benihamile kalmadan böyle bir agrım yoktu hamile kaldım başladı agrı kadın dogumcum ban dediki mecbur kalmadıktan sonra sakın minoset içme dedi bir hap vermişti dişçi onu iç dedi parol kullan dedi amanın bu nasıl bir acı anlamadım gitti ya bebek olmasa ben yapıcagımı biliyorum ama neyse ben aglıyorum dün annem kızıyo niyo kızın ne oldu anne agrısına dayanamıyorum bu karnımdakinin günahını nasıl vercem çok hastalıklı bir anası var dedim benim dişim agrıyoya o hisedermi dedim başladım aglamaya allah yardımcım olsun ne deyim ah yavrum senden özür diliyorum böyle hastalıklı bir annen var böyle çektiriyo sana benim aç kalmam önemli degil ama inanın daha küçük ama diyorum anne yemek yiyemiyorum aç kaldı ilaç içicem açım ne olucak bu benim halim ya bol su içtim dün birde başıma kum çıktı ah dün kabus gibi bir gün geçridim şimdide geçiriyorum ma okadar degil erken yatan sevtun kalktı sabahın 7 de yaw eşime diyorum şu dişime bir vur belki dedim agrısını keser dedi tek olsan halledicemde çiftsin dedi şaka bir yanada ben 9 ay ne yapcem allahım yardımcım olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?