Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar bugün neler oldu neler...
gebelik takibimi yapan hastaneye gitti eşim,hamileliğimin başından beri ultrason görüntülerimi bana vermiyolardı,dosyaya koyuyolardı.onları istemiş,sekreter doktora sormadan veremem demiş, yanında hasta olduğu halde içeri girip sormuş ,doktor hastayı içerde bırakıp koşarak çıkmış..onları veremeyiz ekipriz raporu veririm demiş..rapora yazdığı şey ; ''daha önce dört kez düşüğü olan ve t shape uterus nedeniyle opere olan hasta gebelik takibi boyunca servikal uzunluk normal saptandı.16 haftalıkken suları gelen hasta başka bir merkezde düşük yaptı''
eşim bu yazının dışında usg görüntülerini de isteyince birden bire '' neyin peşindesiniz siz'' diye bağırmaya başlamış..tam bir suçluluk psikolojisi...
nedense verdiği epikriz raporunda özellikle servikal uzunluğun normal olduğunu belirtmiş,ortada ne bi ölçüm yapıldığına dair belge var ne de başka bişey,üstelik birde sanki ben onun bilgisi dışında sanki keyfen başka bi merkeze gitmişim gibi bi yazı,halbuki pazar günüydü ben kendisi aradımda o da git dedi ,devlet hastanesindeki doktorlarda bu konuda çok iyidir demişti..üstelik yazıda da haftamı 16 yazmış 19.haftamda oldu düşük.işte ne kadar ilgili görün..
12.haftamda aynı hastanede başka bi doktor benim ikili testimi çekerken ben o doktora ''hocam serklaj gereken bi durum varmı '' demiştim de o da müsade edersen alttan bakarsam söylerim demişti,büyük ultrasonla dahi görünmeyen şeyi o nasıl gördüyse artık..üstelik son gittiğim devlet hastanesinde 3.5 cm açıkla gittiğim halde servikal uzunluk sıfıra inmiş artık rahim açılmış düşünün yine de üstten bakıp doktor durumun vehametini göremeyip ''ayy canım bebeğin kıpır kıpır maşallah,suyuda gayet iyi'' vs demişti..

gel de uğraşma bu doktorla..şimdi hastane yönetimine dilekçe yazmayı düşünüyorum,dosyamdaki tüm usg görüntülerimi vermeleri için..
kızlar bir de bişey sorucam size servikal uzunluk ölçümü gerçekten yapıyosa şayet bu ölçümler cm olarak usg görüntülerinde yazar mı??

bugüne kadar hep kader dedim irdelemedim,ama birilerinin bu doktorlara bizim gibi hassas gebelik yaşayan kişilere daha özenli davranılması gerektiğini göstermeli,herkese ''hadi canım geçmiş olsun '' demiş göndermiş ,onlarda geriye dönüp bakmamış ,şimdi görsün ve özen göstersin hastalarına.benim durumumda ihmal var ve bu ihmali başkasına yapamayacak..bizim gibi riskli gebeliklerin takibini yapamıyorsa baştan kabul etmesin hiç....

canım benim de senin gibi hep düşüklerim erken haftalarda oluyodu,riskli haftaları atlattığımı artık herşeyin yoluna girdiğini söylesede doktor ben yine de yatıyodum..sadece wc,yemek ve doktor kontrolleri için kalkıyodum,çarşamba günü doktora gittim herşey çok güzel yolunda dedi,perşembe akıntım oldu fazla biraz,cuma ve cumartesi gecesi su gibi akmaya başladı ama çok değil,pazar günü de pembe akıntı (nişan) ile hastaneye gittim.3,5 cm açılmam vardı,ama bu iki üç gün hiç sancım olmadı..

ahh canım onlarla nasıl başadeceksin sonuçta herşey ellerinde ve değişiklikte yapabilirler...
mesala sana verilen raporda özellikle ölçü belirtmeden servikal uzunluk normaldi demiş...
görende derki bu hastanın erken doğum riskini biliyordu sadece bu konu üzerinde durdu...
niye başka şeylerde yazmamış...
ayrıca erken doğum nedeniyle kendini suçlu göstermemek adına bunun üzerinde durmuş...
en sonuna başka hastanede doğum yaptı yazmışya ne malum servikal uzunluk normaldi diye aynı zaman da yani doğumdan sonra yazmadığı...
rabbim onları bildiği gibi yapsın...

ama canım uğraşabiliyorsan kesinlikle uğraş yakalarını bırakma...
dediğin gibi artık bize faydası olmaz ama en azından başkalarında tedbirli olurlar...

bende sırf başkalarına faydam olur diye uğraşmak istiyorum ama o dr ların yüzünü görmek istemiyorum...
bir kaşık suda boğasım geliyor...
eşimde bu işlerden pek anlamaz hem gitsede orda ters bir cevapla karşılaşsa kötü şeyler olur...
eşim sinirlidir yani...

ben doğumdan 2 gün öncede aynı hastanedeydim o zamn dr başkaydı...
usg kağıdı verdi ama ölçüm yapmadığını biliyorum zaten...
gerek yokmuş ki
2 gün sonra acilede aynı hastaneye gitim...
başka uzman bir dr vardı...
oda sadece üsten muayene edip durumumun ciddi olduğunu artık hep yatmam gerektiğini söyleyip bir serum verdi ve eve gönderdi...
üstende birşeyler olduğunu anladı ama alttan bakmadığı için doğum belirtilerimi anlamadı...
hatta az su gibi akıntım var dediydim ona bile bakmadı...
ve sabah başka hastaneye gititiğimde artık rahim tamamen açık kese dışardaydı...
benim o gün acile gittiğime dair elimde hiç bir kağıt yok...
2 gün önce muyene olduğum için kotrol saymışlardı...banada hiç kağıt vermediler...
yani gitsemde ben o gece gelmiştim siz bana mudahale etmediniz ben doğum yaptım desem ıspatlayamam ki....
bütün herşey bilgisayarda kayıtlı...
evet bu hasta gece bize gelmişti biz eve gönderdik demezler

canım bu arada ölçüm usg kağıdında yazar mı bilmem ama yazmıyorsa da usg kağıtlarında pek birşey anlaşılmıyor...
birde üstende rahim ağzı boyu ölçülüyor canım...
ama alttan daha net diye biliyorum...

iyiki kalkmamışsın canım en azından için rahat...

ama bak şimdi kafama iyice takıldı...
yatmana rağmen 19 haftada açıklık olması biraz düşündürüyor...
ben kendi adıma eğer yatsaydım açılma olsa bile ilerki haftaalrda en azından 23-24 ten sonra anca olurdu diye düşünüyordum...
ama 19 haftada olmuş...
benimde 18. haftada oldu...
canım peki su gelmeden önce az da olsa hiç ağrın olmadı mı?

ben o gün ayaktaydım demiştimya akşam olunca göbeğimin altında hafif tuaf bir ağrı oldu...
ben çok cidiye almadım zaten bebek büyüdüğü için böyle değişik ağrılar olabiliyormuş...
ama benim ağrı hiç kesilmeden devam etti...
bu ağrı 17-18 gibi başladı ve 23:30 da sanki azıcık akıntı hissettim ve kalktık dr ra gitik...
üsten muyenedede durumumun ciddi olduğunu ve artık yemeyi bile yatakta yamam gerektiğini söyledi...
ama tabi kısalmamı var açıklıkmı var bilmiyorum söylemedi ki
benim tahminim açıklık olsa hem üsten anlaşılmaz hemde açıklık olan bir hastayıda eve göndermez...
hiç bir dr o kadarda cahil olmaz herhalde...
şimdi ben diyorumki o hafif ağrıda rahim kısalıyormuş kısalıncada suyun akmasına neden olmuş...
zaten gece 1-2 den sonra tam doğum sancılarım belirtilerim başlamıştı sabah 4 gibide kese dışardaydı...
canım kusura bakma ikimiiznde ameliyatı varya acaba ameliyat mı yetersiz diye bende bir türlü kafamdan atamıyorum...
bu yüzden seninle ayrıntılı durumlarımızı kıyaslamaya çalışıyorum...
ama herşey senin rahim filiimnden sonra daha net olacak galiba...
bende sabırsızlıkla bekliyorum...
allah yardımcın olsun canım...

haklısın canım ,insan kendi durumuna benzer durumlarla kıyaslama yapmak istiyor tabii,,bende ameliyat yetersizmi kaldı acaba fikri üzerinde de duruyorum tabii,dediğin gibi işin o kısmı rahim filmimden sonra ortaya çıkıcak,şimdilik servikal yetmezlik var diyorum ama bakalım..operasyonumu yapan doktoru aradım şimdi ameliyattaymış akşama arıcaklar beni..
ayrıca şey demişsin ya yazıyı doğumdan sonra yazmadığı ne malum,bu sabah yazmış zaten ,eşimin yanında yazmış..bugünün tarihi var evrakta,o kadarda safım ya ben bu sabah yazdığı herşey normaldi yazısını alıcam hee tamam herşey normalmiş diicem..dilekçe yazdım şimdi hastane yönetimine gebelik takibim boyunca yapılan tüm tahlil,ölçüm ve usg görüntülerimi istiyorum diye...altına da açıklama olarak şey yazdım ''servikal yetmezlik tanısında hamile değilken yapılan ölçümlerin değilde hamile iken yapılan ölçümlerin tanı koymada daha geçerli olduğu ve tekrar gebelik düşünmeden önce kaybettiğim gebelikte hafta hafta servikal uzunluğun kaç cm olduğunu bilmenin ilerdeki gebeliğimde bana faydalı olabilecek bir veri olduğunu yazdım...vermeyiz derlerse hastane başhekiminin kapısında oturcam kalkmıcam valla :)

demek sabah yazmış şimdi gülünecek birşey değil yoksa espiri yapmış diyeceğim...
töbe töbe
yani onu yazdı diye bütün suç üstünden gittimi şimdi...
tarih bile var
allah akıl fikir versin...

dilekçe yazmakta iyi yapmışsın canım..inş ilgilenen birileri olur...
allah yardımcın olsun...

canım benim yumoş geç olduğu için tarihimi 21 marta aldım...
hayırlısı bakalım...

senin ve Ceylinirem 3 günü kaldı güzel haberlerle gelirsiniz inş...

slm kızlar nasılsınız keyifler nasıl bende bebişle uğraşıyorum pazartesi günü bir gece hastanede kaldık kızım sarılık oldu dün değerleri biraz düşünce hastaneden çıktı cuma günü yine kontrol var tekrar değerlerine bakılacak. maşşallah sayfa hızlı ilerliyor hepsini okuma fırsatım olmadı umarım herkes iyi ve herşey yolundaddır..şafak ve nuray doğum yapmadı sanırım..hamiş olacak arkadaşalr da inş sağlıklı hamiş kalırlar ve haber verirler...

çok saol canım listem bayaa genişledi :)

inşallah herşey iyi olacak canım... dikişliyken doğum başlarsa çok da tehlikeli değil demek... chnbnin dediği gibi farkedilmezse sorun olabilir belki.. ben yarın sabah gidicem doktora ve alınacak dikişler.. bakalım ne olacak... zaten yarın 36+3 oluyoruz...

bu arada özge de çok güzel bir isim

canım benim rahim uzunluğu usg görüntülerinde yazmıyor.. 16. haftada serklaj oldum o zamandan beri her hafta kontrole gidiyorum ben her hafta abdominal bakıyor yani alttan bakmasına gerek yok ölçüyor söylüyor asistanı muayene kağıdına yazıyor her hafta...

alttan sadece 16. haftada rahim ağzının kısa olduğunu abdominalde görünce bi bakmıştı... sonra her hafta karından baktı...

canım çok geçmiş olsun ilke'ye ... habersiz bırakma bizi..

sevtuncuğum geçmiş olsun... ilk 3 ay diş tedavisi riskli ama benim okuduğum makalelerde 3 aydan sonra özellikle iltihap durumlarında mutlaka müdahale edilmesi gerekiyor. ve 3 ayı dolduran gebelerin de kullanabildiği ilaçlar var. sakın korkma canım benim diş hekimim dişlerdeki iltihabın da yayılırsa bebek için zararlı hale gelebileceğini o nedenle 3 ayı dolduran gebelere müdahale ettiklerini söylemişti. sadece film çekmiyorlar... hatta bazen çok zorunda kalırlarsa özel bi yelek giydirip onu bile yapıyorlarmış...

yemek yiyemene de hiç üzülme çünkü neredeyse 16. haftaya kadar bebek zaten senin depolarından besleniyor. ben mesela mide bulantısından hiçbişey yiyemiyordum senin haftalarında...

16 haftadan sonra giderek artıyor bebeğin ihtiyacı ve o zaman düzenli ve iyi beslenme önemli olmaya başlıyor...

bu nedenle bir de bunlara üzülüp canını sıkma arkadaşım... bak bunlar değil ama üzülmen zararlı olabilir.. o nedenle rahat olmaya çalış...

Evet Sevtun Şafak'ın dediği doğru bebek annenin depolarından besleniyor ilk üç ay. Ben bulantıdan vitaminlerimi bile kullanamıştım.Doktor da zararı yok demişti. 16 hafta bitene kadar dayalnızca yeşil zeytin, ayva, kaşarlı tost, patates haşlaması yemiştim. Bak sana bir anımı anlatayım: Buraya gelince eltimin öğretmen arkadaşının buradaolduğunu öğrendik. Sağolsun bizi yemeğe çağırdı. Hatay mutfağı zengindir. Bütün yöresel yemekleri yapmış. En az 10 çeşit yemek var sofrada ve ben gittim dedim ki bana patates haşlayabilir misiniz? Bir lokma bile yiyemedim. Bbebeğim de haftasından daha fazla kiloda doğdu. Ona sıkılma. Aklıma şu geldi: Kum için verilen antibiyotikse o bence dişine de iyi gelebilir. Eczaneye ya da ulaşabilirsen doktora sor istersen canım benim...

canım benim yumoş geç olduğu için tarihimi 21 marta aldım...
hayırlısı bakalım...

senin ve Ceylinirem 3 günü kaldı güzel haberlerle gelirsiniz inş...

İnşallah canım. Arkadaşlar alıntıyla muhtemel doğum tarihini girsinler. Sonra orada sıralamada düzeltiriz. Hayırlısı hepimiz için inşallah...

Eylem nasılsın? Pek görüşemiyoruz bu aralar. Gelişmeler nasıl?

Ah canım tahmin ettim Senin için yazamasan da arada baktığını görüyordum. Geçmiş olsun. Olur böyle. Yalnız şunu hatırlıyorum. Fototerapiden sonra duyu testi yapılıyormuş galiba. Bbebeği öpüyorum.

canlarım allah razı olsun beni rahatlattınız inanın bende biliyorum ama an yüregi işte vitamin alıyorum zaten şimdi gitsem müdahale edemezki ban ilk 3 ay çok önemli ilaç verip yolladı birşey elimizden gelmez dedi amanın ben nasıl dayanıcam okadar okadar dayanılmaz bir acıki yarrabbim boş boşuna kabir azabı gibi demiyolar yoksa vay halimeze vallahi:18::18::18::18:
canım ben 1000 mg antibiyotik kum için içiyorum arkadaşım diş içimde iyi dedi ama nerde daha kudurdu neyse ben kafanızı şişirdim kusura bakmayım acısından pc başında duramıyorum ben çıkıyorum chn bebikim sonra görüşelim inan telefonda bile konuşamıyorum artık siz hesap edin

nuraycım sayfadasın.. nasılsın canım? ben çok ağırlaştım... hareketlerim iyice zorlaştı artık... bi de ben ankara'da oturuyorum... bi de ankara'nın en yüksek semtlerinden birinde, dikmen'de... burada kar o kadar çok ki korkuyorum valla bebek gelirse hastaneye yetişemem diye

taksi durağını aradım yarın sabah 10'da hastanede olmam lazım dedim biz çalışıyoruz sorun yaşamazsınız dediler... herkes arıyor aman bu karda gelmesin diyor

sen nasılsın????

regrete selam sen de sayfadasın galiba... sen de iyisindir umarım...

saol canım. inşallah bizden zonra sizler sıraya dizilip listeyi uzatacaksınız.arka arkaya gelecek inşallah bebiş haberleri. bak sevtun başı çekti gerisi tez zamanda gelir inşallah.
geçmiş olsun canım. seni göremeyince merak emiştik. neyse ki değerleriniz düşmüş. tekrar acil şifalar diliyorum canım. birde sarılık durumunda mümkün olduğu kadar sık emzirmek gerekiyormuş. daha çabuk atıyormuş o zaman.
biz de zor ve geç karar verdik isim konusunda. zaten hep korkular var biliyorsun. ben kolay ve herkes tarafından aynı şekilde söylenen bir isim olsun istedim, yöreye ve şiveye göre isimler şekilden şekile giriyor ya sinir oluyorum o zaman.
sana da dikiş alımında kolaylıklar diliyorum. dönünce habersiz bırakma bizleri de.kasılma yoksa hemen gerçekleşeceğini zannetmiyorum doğumun.yaren ve güldenazı da gördük çünkü. üstelik güldenaza suni sancı bile vermişlerdi.hayırlısı allahtan. onlar vaktini saatini doldurmadan gelmeyecekelr. rabbim ne zaman yazmışsa o zaman.sağlıklı gelsinler yeterki.

sevtun cum. sana da geçmiş olsun canım.umarım tez zamanda geçer dişinin ağrısı.yemek konusunda ise tedirgin olma. arkadaşların dediği gibi ilk aylarda senini depolarından ve kandan besleniyor. kendimden örnek vereyim. ben çok kilolu hamile kaldım. doktorum kesinlikle ilk aylar kilo almak yok dedi.bana kilolu olduğum için vitamin bile vermedi.ben 5. aya kadar sadece folik asit aldım.gerekirse aç dur ama kilo alma dedi.bende hep dikkat ettim yediklerime. zaten ilk aylar ne yesem çıkarıyordum.hala da yediklerime dikkat ediyorum.ama çok şükür ne şeker ne de tansiyon sorunum olmadı. şu ana kadar toplam 10 kilo aldım o da 5. aydan sonra falan.5. aya kadar 2-3 kiloyla geldim.üstelik sürekli yatıyorken böyle.birde hareketli olsam heralde daha az alırdım. hareketsizlik te kilo aldırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…