- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.061
selam canım. bende aynıyım valla. artık yürüyüşüm bile değişti farkediyorum. adım atmak bile zor. bugün bende tahlile gittim. son tahliller artık doğum hazırlığı için. kan idrar vs. eline bulunsun hepsi dedi doktorum.burada da kar var ama allahtan yollarda birşey yok. havada görüyoruz sadece.sanki yürürken bebek bacaklarımın arasına inecekmiş gibi geliyor ,korkuyorum valla.birde sürekli yattığımz için sokağa çıkınca kendimi uzaya gitmiş gibi hissediyorum.nuraycım sayfadasın.. nasılsın canım? ben çok ağırlaştım... hareketlerim iyice zorlaştı artık... bi de ben ankara'da oturuyorum... bi de ankara'nın en yüksek semtlerinden birinde, dikmen'de... burada kar o kadar çok ki korkuyorum valla bebek gelirse hastaneye yetişemem diye
taksi durağını aradım yarın sabah 10'da hastanede olmam lazım dedim biz çalışıyoruz sorun yaşamazsınız dediler... herkes arıyor aman bu karda gelmesin diyor
sen nasılsın????
regrete selam sen de sayfadasın galiba... sen de iyisindir umarım...
saol canım. inşallah bizden zonra sizler sıraya dizilip listeyi uzatacaksınız.arka arkaya gelecek inşallah bebiş haberleri. bak sevtun başı çekti gerisi tez zamanda gelir inşallah.
QUOTE]
Sağol canım, biz de sizin güzel haberlerinizi bekliyoruz. İnşallah her şey yolunda gidecek. Sizler bebişleri büyütürken bizlerde günlerimizi sizler gibi birlikte sayacağız inşallah...
nuraycım sayfadasın.. nasılsın canım? ben çok ağırlaştım... hareketlerim iyice zorlaştı artık... bi de ben ankara'da oturuyorum... bi de ankara'nın en yüksek semtlerinden birinde, dikmen'de... burada kar o kadar çok ki korkuyorum valla bebek gelirse hastaneye yetişemem diye
taksi durağını aradım yarın sabah 10'da hastanede olmam lazım dedim biz çalışıyoruz sorun yaşamazsınız dediler... herkes arıyor aman bu karda gelmesin diyor
sen nasılsın????
kızlar bugün neler oldu neler...
gebelik takibimi yapan hastaneye gitti eşim,hamileliğimin başından beri ultrason görüntülerimi bana vermiyolardı,dosyaya koyuyolardı.onları istemiş,sekreter doktora sormadan veremem demiş, yanında hasta olduğu halde içeri girip sormuş ,doktor hastayı içerde bırakıp koşarak çıkmış..onları veremeyiz ekipriz raporu veririm demiş..rapora yazdığı şey ; ''daha önce dört kez düşüğü olan ve t shape uterus nedeniyle opere olan hasta gebelik takibi boyunca servikal uzunluk normal saptandı.16 haftalıkken suları gelen hasta başka bir merkezde düşük yaptı''
eşim bu yazının dışında usg görüntülerini de isteyince birden bire '' neyin peşindesiniz siz'' diye bağırmaya başlamış..tam bir suçluluk psikolojisi...
nedense verdiği epikriz raporunda özellikle servikal uzunluğun normal olduğunu belirtmiş,ortada ne bi ölçüm yapıldığına dair belge var ne de başka bişey,üstelik birde sanki ben onun bilgisi dışında sanki keyfen başka bi merkeze gitmişim gibi bi yazı,halbuki pazar günüydü ben kendisi aradımda o da git dedi ,devlet hastanesindeki doktorlarda bu konuda çok iyidir demişti..üstelik yazıda da haftamı 16 yazmış 19.haftamda oldu düşük.işte ne kadar ilgili görün..
12.haftamda aynı hastanede başka bi doktor benim ikili testimi çekerken ben o doktora ''hocam serklaj gereken bi durum varmı '' demiştim de o da müsade edersen alttan bakarsam söylerim demişti,büyük ultrasonla dahi görünmeyen şeyi o nasıl gördüyse artık..üstelik son gittiğim devlet hastanesinde 3.5 cm açıkla gittiğim halde servikal uzunluk sıfıra inmiş artık rahim açılmış düşünün yine de üstten bakıp doktor durumun vehametini göremeyip ''ayy canım bebeğin kıpır kıpır maşallah,suyuda gayet iyi'' vs demişti..
gel de uğraşma bu doktorla..şimdi hastane yönetimine dilekçe yazmayı düşünüyorum,dosyamdaki tüm usg görüntülerimi vermeleri için..
kızlar bir de bişey sorucam size servikal uzunluk ölçümü gerçekten yapıyosa şayet bu ölçümler cm olarak usg görüntülerinde yazar mı??
ahh canım onlarla nasıl başadeceksin sonuçta herşey ellerinde ve değişiklikte yapabilirler...
mesala sana verilen raporda özellikle ölçü belirtmeden servikal uzunluk normaldi demiş...
görende derki bu hastanın erken doğum riskini biliyordu sadece bu konu üzerinde durdu...
niye başka şeylerde yazmamış...
ayrıca erken doğum nedeniyle kendini suçlu göstermemek adına bunun üzerinde durmuş...
en sonuna başka hastanede doğum yaptı yazmışya ne malum servikal uzunluk normaldi diye aynı zaman da yani doğumdan sonra yazmadığı...
rabbim onları bildiği gibi yapsın...
ama canım uğraşabiliyorsan kesinlikle uğraş yakalarını bırakma...
dediğin gibi artık bize faydası olmaz ama en azından başkalarında tedbirli olurlar...
bende sırf başkalarına faydam olur diye uğraşmak istiyorum ama o dr ların yüzünü görmek istemiyorum...
bir kaşık suda boğasım geliyor...
eşimde bu işlerden pek anlamaz hem gitsede orda ters bir cevapla karşılaşsa kötü şeyler olur...
eşim sinirlidir yani...
ben doğumdan 2 gün öncede aynı hastanedeydim o zamn dr başkaydı...
usg kağıdı verdi ama ölçüm yapmadığını biliyorum zaten...
gerek yokmuş ki
2 gün sonra acilede aynı hastaneye gitim...
başka uzman bir dr vardı...
oda sadece üsten muayene edip durumumun ciddi olduğunu artık hep yatmam gerektiğini söyleyip bir serum verdi ve eve gönderdi...
üstende birşeyler olduğunu anladı ama alttan bakmadığı için doğum belirtilerimi anlamadı...
hatta az su gibi akıntım var dediydim ona bile bakmadı...
ve sabah başka hastaneye gititiğimde artık rahim tamamen açık kese dışardaydı...
benim o gün acile gittiğime dair elimde hiç bir kağıt yok...
2 gün önce muyene olduğum için kotrol saymışlardı...banada hiç kağıt vermediler...
yani gitsemde ben o gece gelmiştim siz bana mudahale etmediniz ben doğum yaptım desem ıspatlayamam ki....
bütün herşey bilgisayarda kayıtlı...
evet bu hasta gece bize gelmişti biz eve gönderdik demezler
canım bu arada ölçüm usg kağıdında yazar mı bilmem ama yazmıyorsa da usg kağıtlarında pek birşey anlaşılmıyor...
birde üstende rahim ağzı boyu ölçülüyor canım...
ama alttan daha net diye biliyorum...
iyiki kalkmamışsın canım en azından için rahat...
ama bak şimdi kafama iyice takıldı...
yatmana rağmen 19 haftada açıklık olması biraz düşündürüyor...
ben kendi adıma eğer yatsaydım açılma olsa bile ilerki haftaalrda en azından 23-24 ten sonra anca olurdu diye düşünüyordum...
ama 19 haftada olmuş...
benimde 18. haftada oldu...
canım peki su gelmeden önce az da olsa hiç ağrın olmadı mı?
ben o gün ayaktaydım demiştimya akşam olunca göbeğimin altında hafif tuaf bir ağrı oldu...
ben çok cidiye almadım zaten bebek büyüdüğü için böyle değişik ağrılar olabiliyormuş...
ama benim ağrı hiç kesilmeden devam etti...
bu ağrı 17-18 gibi başladı ve 23:30 da sanki azıcık akıntı hissettim ve kalktık dr ra gitik...
üsten muyenedede durumumun ciddi olduğunu ve artık yemeyi bile yatakta yamam gerektiğini söyledi...
ama tabi kısalmamı var açıklıkmı var bilmiyorum söylemedi ki
benim tahminim açıklık olsa hem üsten anlaşılmaz hemde açıklık olan bir hastayıda eve göndermez...
hiç bir dr o kadarda cahil olmaz herhalde...
şimdi ben diyorumki o hafif ağrıda rahim kısalıyormuş kısalıncada suyun akmasına neden olmuş...
zaten gece 1-2 den sonra tam doğum sancılarım belirtilerim başlamıştı sabah 4 gibide kese dışardaydı...
canım kusura bakma ikimiiznde ameliyatı varya acaba ameliyat mı yetersiz diye bende bir türlü kafamdan atamıyorum...
bu yüzden seninle ayrıntılı durumlarımızı kıyaslamaya çalışıyorum...
ama herşey senin rahim filiimnden sonra daha net olacak galiba...
bende sabırsızlıkla bekliyorum...
allah yardımcın olsun canım...
çok saol canım listem bayaa genişledi :)
canlarım allah razı olsun beni rahatlattınız inanınbende biliyorum ama an yüregi işte vitamin alıyorum zaten şimdi gitsem müdahale edemezki ban ilk 3 ay çok önemli ilaç verip yolladı birşey elimizden gelmez dedi amanın ben nasıl dayanıcam okadar okadar dayanılmaz bir acıki yarrabbim boş boşuna kabir azabı gibi demiyolar yoksa vay halimeze vallahi:18::18::18::18:
canım ben 1000 mg antibiyotik kum için içiyorum arkadaşım diş içimde iyi dedi ama nerde daha kudurduneyse ben kafanızı şişirdim kusura bakmayım acısından pc başında duramıyorum ben çıkıyorum chn bebikim sonra görüşelim inan telefonda bile konuşamıyorum artık siz hesap edin
nuraycım sayfadasın.. nasılsın canım? ben çok ağırlaştım... hareketlerim iyice zorlaştı artık... bi de ben ankara'da oturuyorum... bi de ankara'nın en yüksek semtlerinden birinde, dikmen'de... burada kar o kadar çok ki korkuyorum valla bebek gelirse hastaneye yetişemem diye
sen nasılsın????
Kızlar nasılsınız? Crameren gittin mi yada ne zaman gideceksin doktor? Tubaaoz sen ne yapıyorsun canım? Var mı belirtiler?
demekki yatmakta bir yere kadarmış....Canım ben hiç yatmadım hergün dışarı çıktım merdiven indim çıktım,alış veriş poşetleri taşıdım,çünkü bana herkes 3 aydan sonra bişey olmaz dedi.Ama bana ne oldu 17 haftada gitti.Ben kılıç beye bunu sordum rahim ağzı yetersizliğinde açıklık olduktan sonra çok büyük ihtimalle yatsanda kese aşağı doğru hunileşme yaptığı için su kesesi patlar yada patlamasada doğum başlayabilir dedi.Acil serkaj hariç işte bu açılma olmadan 12 haftanın bitiminde dikilmeliki hunileşmenin başlanması engellensin dedi.Tam olarak olmasada hatırladığım böyle şeylerdi.Birde ben söyledim benim neden 17 hafta diye hayat tarzın,çalışma şeklin etkiler dedi ki ben çoğu zaman yanlız olduğum için tek başıma çok şey yapıyordum.Yani doktrun söylediği yetmezlik olduğunda yatıyorsan biraz daha fazla yatmıyorsan daha erken ama eninde sonunda erken doğurursun
canım burdayım gitmedim,her girdiğimde geçmiş o kadar birikiyorki oanca kuyup tam bitiriyorum ,ya yemek ya bulaşık çıkıyo ya oğlum bişey istiyo oyun oynuyoruz falan cevap yazmaya fırsat olmuyo ama her gün okuyorum.
dün çokcanımsıkıldı keseyi göremeyişimize acaba değer fazlamıarttı,dış gbelikmi diye düşündümhep,doktor pazartesi çağırdı nasıl bekliycem bilmem.hatta bugün başka bi dr gidip keseyi sorsammı diye düşünüp vazgeçtim,sende haber vamı?
demekki yatmakta bir yere kadarmış....
zaten rahimağzı yetmezliğinde genelde doğumlar 20 haftanın altında daha çok olurmuş..
demek ki bebek büyüdükçe rahim açılıyor...
bu yüzden devamlı yatsanda bir yere kadar...
canım yaşadıklarımıza bakarsak bize dikiş şart hemde 13 haftayı geçirmemek lazım...
allah yardımcımız olsun...
Evet canım gerçi mucizeler var aramızda biliyorsun hiç kıpıdamadan dikişsiz yatan ama onların ki fark edildi ilaç kullanıldı,yada acil serklaj yapılan ve çok şükür başaran işte bu noktada kaderci olmak lazım sanırım çoğu yerde acil seklajda başarı şansı çok azdır diyor ama burda gördük ki olunca oluyor herşey tıp kitaplarında yazdığı gibi deil.Neyse fadikcim bizde yaptırırız dikişimizi yayılırız yatağımıza öle doğururuz :)).Gerçi oda kolay deil okuyoruz nasıl bunalıyor arkadaşlarımız ne hamileliklerinin tadını çıkarabiliyorlar ne bebişlerine gönüllerine göre alış veriş yapabiliyorlar birsürü şey daha ama herşey annelik için sağlıkla doğacak bebişlerimiz için.Dediğin gibi canım Allah hepimizn yardımcısı olsun
Eylem nasılsın? Pek görüşemiyoruz bu aralar. Gelişmeler nasıl?
canım hiç iyi değilim ailevi sorunlar var 2gündür ağlıyorum inan dünyamdan bezdirdiler beni..eşim ve ailem arasında kalmış durumdayım herkes bana çemkiriyor..arada kasılmalarım devam ediyor bebeğim için çok üzülüyorum..sizler nasılsınız?
Aklına kötü şeyler getirme. Kese görünüp Allah'ın izniyle kalp atışlarını duyunca ne yapacaksın okul işini? Senin branşın da ayrıca efor istiyor. Ben kısmen sana göre bu konuda daha rahatım. Sınıflarım da çok yorucu değil 10 ve 11. sınıflar. Aslında şu ara 12. sınıf tercih ederdim artık bundan sonra pek gelmez 12. sınıflar. Bir de nöbet işini ne yapacaksın? Doktor baştan rapor verecek mi sana acaba? Serklajdan sonra mı? Serklaja kadar vermezse nöbet tutmama ile ilgili bir rapor verebilir mi yoksa idareyle konuşarak mı halledilir? Ben cuma ya da cumartesi giderim kan tahliline. Yarın 4.05'te bitiyor dersim yarın gidemem. Yoksa beklesem mi haftaya salı boş günüm. Ama bu arada bebek varsa progestan filan verir belki! Ne bileyim şu fakülte işi de kafama takılıyor. Doktorumu da seviyorum ikisine mi gitsem acaba? Bu sefer de kafam karışırsa diye korkuyorum. Bakalım önce sonuç belli olsun. Psikolojik mi bilmem ama var sanki!
canım bende hep 12ler var ,meslek lisesindeyim oyüzden şu ara hiç gelmiyorlar,,nisanın son haftası çoğu staja gidiyor,ama benim özelde dersim var o beni yoruyo,bugün boş günümdü ama sabah 10,30 dan akşam 18,30 a kadar ders yaptım,çocuklar sınava hazırlanıyor yapamam diyemiyorum, yemekti bulaşıktışimdi oturabiliyorum daha.
aslında ben serklej öncesibir problem olacağını düşünmemiştim hiç,sonuçta bizim sıkıntımız bebek büyüyünce başlıyor o zamana kadar okul nöbet devameder diyorum ,mayısta serklaj,sonrası dr heyet raporu yazarız dedi,öncesi gereklimi sence?
Offfffff.... Nasıl yaparlar bunu sana biri evladını diğerleri de torunlarını ve seni düşünmüyor mu? Annen yanındaydı. Beraber yaşamak zor olmuş olabilir. Bazen böyle durumlarda birbirinden çok daha çabuk alınabilir. Lütfen herkes seni ve bebeğini düşünsün. Ne diyeceğimi bilemedim vallahi...
Öncesi için bilmiyorum gerekli mi? Yaren sanırım 8. haftadan sonra hep raporluydu. Benim 7-8. haftalarda lekelenmelerim oluyor progestan kullanmasam da (bu sefer iğnesini kullanmıştım) kesilmiyor. 6.5 yaşındaki oğlumda da lekelenmem oldu onda rapor almamıştım ama evde daha çok dinlenmiştim. Hamile olursam umarım başlarda gerekmez. Benim boş günüm salı. Pazartesi perşembe 4.05'e kadar, diğer günler de 12.25'e kadar. Oğlan da 4'e doğru geliyor okuldan havalar güzel olursa onu parka filan götürüyorum bazen. İnşallah başlarda etkilemez de oğlanla da ilgilebilirim. Eşim geç geliyor ve burada yalnızım...
yapıyorlar malesefbende inanamıyorum tanıyamıyorum onları babam küstü edirneye döndü benim suçummuş gibi telefonlarımı açmıyor..eşimle konuşmuyorum bile artık çok kırdılar beni..vakitsiz doğurtacak illaki bunlar beni..zormuş insan eti ağır derler karısıda evladıda olsa aynı demekki..
yapıyorlar malesefbende inanamıyorum tanıyamıyorum onları babam küstü edirneye döndü benim suçummuş gibi telefonlarımı açmıyor..eşimle konuşmuyorum bile artık çok kırdılar beni..vakitsiz doğurtacak illaki bunlar beni..zormuş insan eti ağır derler karısıda evladıda olsa aynı demekki..
Kızlar nasılsınız? Crameren gittin mi yada ne zaman gideceksin doktor? Tubaaoz sen ne yapıyorsun canım? Var mı belirtiler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?