Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam canım. bende aynıyım valla. artık yürüyüşüm bile değişti farkediyorum. adım atmak bile zor. bugün bende tahlile gittim. son tahliller artık doğum hazırlığı için. kan idrar vs. eline bulunsun hepsi dedi doktorum.burada da kar var ama allahtan yollarda birşey yok. havada görüyoruz sadece.sanki yürürken bebek bacaklarımın arasına inecekmiş gibi geliyor ,korkuyorum valla.birde sürekli yattığımz için sokağa çıkınca kendimi uzaya gitmiş gibi hissediyorum. dönüşte de hastanenin karşısındaki mağazadan kızıma ciciler aldımzaten hiç doya doya alışveriş yapamadım. ama hele bir doğsun acısını çıkartıcam inşallah bu evde yattığım günlerin. kızım ve ben bol bol gezicez inşallah baharda.

Gelince bizi haberdar edersin canım. Bakalım sizlerin de Yaren ve Güldenaz gibi olacak mı? Ama senin acil serklaj olduğu için belki o kadar bekletmeyebilir bebeişin seni. Sağlıcakla gelsinler de. Ne zaman geleceklerinin o kadar da önemi yok...

Canım doktorunun ihmali olduğu kesin bence bağırması,usg görüntülerini vermemesi,sonradan servikal boy normaldi diye yazması şuçunu kapamaya çalışıyor.Burda hiçbirimiz doktor değiliz biz bile biliyoruz artık değilmi düşük,rahime yapılan operasyonlar rahim ağzı yetmezliği yapıyor.Kendisi doçent olmuş bilmiyor mu bunu ,demek bilmiyor ihmal etti şimdi şuçunu nasıl kapatacağını bilemiyor bağrınıyor sana usg leri vermiyor.Şimdi sen diyorsunya eşime bağrınmış siz neyin peşindeşiniz demiş kusura bakma ama söyleyeceğim yemin ederim içimden böyle bir sinir beynime sıçrıyor gidip sen neye kime bağırıyorsun ne hakla bana vermek zorunda olduğun usg leri gasp ediyorsun deyip üstüne bir temiz dövesim geldi :)) napiym ya kan beynime şıçradı şimdi senin yazdığın şeyleri okuyunca.Ben çok uzun sayfalar dolusu yazarak doğum yaptığım hastaneye şikayet ettim olay olunca şoktaydım üzerinden 1 aydan fazla geçmişti şikayet ettiğimde bakalım henüz bir geri dönüş olmadı olmazsa sağlık bakanlığına şikayet edeceğim.Canım özel hastanelerin korkulu rüyası sağlık bakanlığı onlara mutlaka bunu belirt elinizdeki herşeyi hiçbirşeyi imha etmeden acil olarak tarafıma vermezseniz sizi sağlık bakanlığına şikayet edeceğim de bak nasıl veriyorlar.Benim bir tanıdığım acıbadem hastanesini şikayet etti hemen müfettiş göndermişler çok ilgileniyorlar artık böle şeylerle.Hastaneye doktorun arkandan sizi saf sanarak rapor düzenlediğini 16. hafta yazdığınıda nekadar ilgili bir doktor çalıştırdıklarını da yaz canım,görsünler çalıştırdıkları doktorun başarılarını.Bir çok şey duydum da, zaten sana vermek zorunda olduğu usg yi gasp eden,gasp diyorum çünkü resmen bunun adı bu görmedim.

Canım ben hiç yatmadım hergün dışarı çıktım merdiven indim çıktım,alış veriş poşetleri taşıdım,çünkü bana herkes 3 aydan sonra bişey olmaz dedi.Ama bana ne oldu 17 haftada gitti.Ben kılıç beye bunu sordum rahim ağzı yetersizliğinde açıklık olduktan sonra çok büyük ihtimalle yatsanda kese aşağı doğru hunileşme yaptığı için su kesesi patlar yada patlamasada doğum başlayabilir dedi.Acil serkaj hariç işte bu açılma olmadan 12 haftanın bitiminde dikilmeliki hunileşmenin başlanması engellensin dedi.Tam olarak olmasada hatırladığım böyle şeylerdi.Birde ben söyledim benim neden 17 hafta diye hayat tarzın,çalışma şeklin etkiler dedi ki ben çoğu zaman yanlız olduğum için tek başıma çok şey yapıyordum.Yani doktrun söylediği yetmezlik olduğunda yatıyorsan biraz daha fazla yatmıyorsan daha erken ama eninde sonunda erken doğurursun

çok saol canım listem bayaa genişledi :)

Canım ya Allah yardımcın olsun ,çok geçmiş olsun

çok saol canım listem bayaa genişledi :)

Şafak canım yazını sonradan gördüm yeni girmiştim sana yine isim yazıyordum :)) Aman canım görüyorum ankarayı haberlerde şimdi kanal d haberde ankaradaki taksicilerle konuşuyorlar taksiciler çıkamıyoruz yollar kapalı diyor umarım bu akşam iyi tuzlarlarda rahatça gidersin.Sor canım lütfen zinciriniz varmı diye.Allah korusun bebişinle seni maşallah size :)).

Kızlar nasılsınız? Crameren gittin mi yada ne zaman gideceksin doktor? Tubaaoz sen ne yapıyorsun canım? Var mı belirtiler?

Kızlar nasılsınız? Crameren gittin mi yada ne zaman gideceksin doktor? Tubaaoz sen ne yapıyorsun canım? Var mı belirtiler?

canım burdayım gitmedim,her girdiğimde geçmiş o kadar birikiyorki oanca kuyup tam bitiriyorum ,ya yemek ya bulaşık çıkıyo ya oğlum bişey istiyo oyun oynuyoruz falan cevap yazmaya fırsat olmuyo ama her gün okuyorum.
dün çokcanımsıkıldı keseyi göremeyişimize acaba değer fazlamıarttı,dış gbelikmi diye düşündümhep,doktor pazartesi çağırdı nasıl bekliycem bilmem.hatta bugün başka bi dr gidip keseyi sorsammı diye düşünüp vazgeçtim,sende haber vamı?

demekki yatmakta bir yere kadarmış....
zaten rahimağzı yetmezliğinde genelde doğumlar 20 haftanın altında daha çok olurmuş..
demek ki bebek büyüdükçe rahim açılıyor...
bu yüzden devamlı yatsanda bir yere kadar...
canım yaşadıklarımıza bakarsak bize dikiş şart hemde 13 haftayı geçirmemek lazım...
allah yardımcımız olsun...

şafak ve nuraycım allah yardımcınız olsun....
artık riskli haftaları maşallah atlattınız bundan sonra sağlıcakla gelsin bebişler...
rabbim kolay doğumlar ve bebeğinizi sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

Aklına kötü şeyler getirme. Kese görünüp Allah'ın izniyle kalp atışlarını duyunca ne yapacaksın okul işini? Senin branşın da ayrıca efor istiyor. Ben kısmen sana göre bu konuda daha rahatım. Sınıflarım da çok yorucu değil 10 ve 11. sınıflar. Aslında şu ara 12. sınıf tercih ederdim artık bundan sonra pek gelmez 12. sınıflar. Bir de nöbet işini ne yapacaksın? Doktor baştan rapor verecek mi sana acaba? Serklajdan sonra mı? Serklaja kadar vermezse nöbet tutmama ile ilgili bir rapor verebilir mi yoksa idareyle konuşarak mı halledilir? Ben cuma ya da cumartesi giderim kan tahliline. Yarın 4.05'te bitiyor dersim yarın gidemem. Yoksa beklesem mi haftaya salı boş günüm. Ama bu arada bebek varsa progestan filan verir belki! Ne bileyim şu fakülte işi de kafama takılıyor. Doktorumu da seviyorum ikisine mi gitsem acaba? Bu sefer de kafam karışırsa diye korkuyorum. Bakalım önce sonuç belli olsun. Psikolojik mi bilmem ama var sanki!

Eylem nasılsın? Pek görüşemiyoruz bu aralar. Gelişmeler nasıl?

canım hiç iyi değilim ailevi sorunlar var 2gündür ağlıyorum inan dünyamdan bezdirdiler beni..eşim ve ailem arasında kalmış durumdayım herkes bana çemkiriyor..arada kasılmalarım devam ediyor bebeğim için çok üzülüyorum..sizler nasılsınız?

Offfffff.... Nasıl yaparlar bunu sana biri evladını diğerleri de torunlarını ve seni düşünmüyor mu? Annen yanındaydı. Beraber yaşamak zor olmuş olabilir. Bazen böyle durumlarda birbirinden çok daha çabuk alınabilir. Lütfen herkes seni ve bebeğini düşünsün. Ne diyeceğimi bilemedim vallahi...

canım bende hep 12ler var ,meslek lisesindeyim oyüzden şu ara hiç gelmiyorlar,,nisanın son haftası çoğu staja gidiyor,ama benim özelde dersim var o beni yoruyo,bugün boş günümdü ama sabah 10,30 dan akşam 18,30 a kadar ders yaptım,çocuklar sınava hazırlanıyor yapamam diyemiyorum, yemekti bulaşıktışimdi oturabiliyorum daha.
aslında ben serklej öncesibir problem olacağını düşünmemiştim hiç,sonuçta bizim sıkıntımız bebek büyüyünce başlıyor o zamana kadar okul nöbet devameder diyorum ,mayısta serklaj,sonrası dr heyet raporu yazarız dedi,öncesi gereklimi sence?

Öncesi için bilmiyorum gerekli mi? Yaren sanırım 8. haftadan sonra hep raporluydu. Benim 7-8. haftalarda lekelenmelerim oluyor progestan kullanmasam da (bu sefer iğnesini kullanmıştım) kesilmiyor. 6.5 yaşındaki oğlumda da lekelenmem oldu onda rapor almamıştım ama evde daha çok dinlenmiştim. Hamile olursam umarım başlarda gerekmez. Benim boş günüm salı. Pazartesi perşembe 4.05'e kadar, diğer günler de 12.25'e kadar. Oğlan da 4'e doğru geliyor okuldan havalar güzel olursa onu parka filan götürüyorum bazen. İnşallah başlarda etkilemez de oğlanla da ilgilebilirim. Eşim geç geliyor ve burada yalnızım...

yapıyorlar malesefbende inanamıyorum tanıyamıyorum onları babam küstü edirneye döndü benim suçummuş gibi telefonlarımı açmıyor..eşimle konuşmuyorum bile artık çok kırdılar beni..vakitsiz doğurtacak illaki bunlar beni..zormuş insan eti ağır derler karısıda evladıda olsa aynı demekki..

ben biraz daha şanslıyım eşimde öğretmen o 12,30 da evde oğluşuda ben bırakıyorum o alıyor,öğleden sonra evdeyiz ailecek,benim kanamam lekelenmem akıntım hiç olmuyo,şimdide o açıdan sıkıntım yok,28 ocaktan beri hiçlekelenme olmadı,bi tek kasıkve bel ağrım var,dr henüz kese görünmediğinden pek bişey söylemedi,ama zorlanırsam rapor alırım.
seninde iyi haberlerini bekliyoruz artık...

Canım fazla sıkma canını. Geçer inşallah... Onlar da yaptıklarına pişman olurlar. Sen üzülmemeye çalış. Bebeğini düşün. Biraz zaman geçsin durulur her şey...

canımmm yaaa yazdıklarına çok üzüldüm bu durumda neden seni düşünmüyorlar üzülmemen gerekiyor senin. kaldıki bir tarafta anne baba diğer tarafta eşin sadece seni düşünmeleri lazım. bizler fedakarlık yapabiliyoruzda onlar bizim için yapamıyorlar anlamıyorum bu insanları
boşver tatlım üzme sen kendini onlar seni düşünmüyor ama sen krnındaki bebeğini düşün yakında anlarlar hatalarını pişman olurlar seni üzdükleri için

iyiyim canım ara ara girip yazılanları takip ediyorum yeni haberler varmı diye. sende beklemedesin sanırım nasıl sabrediyordun? bende senin gibi hissediyorm var gibi geliyor ama :44: bilmiyorum tabi psikolojikmi.kendimi de çok odakladım olmazsa üzüleceğim galiba bende haft sonu test yapsammı diye düşünüyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…