Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Jinekoloğunuz sağlığınız ile ilgili en önemli ortağınızdır. Günümüzde jinekologların misyonu sadece kadının üreme sistemi ve cinsel sağlığını kontrol etmek ve olası problemleri gidermekle sınırlı değildir. Temel görevleri bu olmakla birlikte jinekoloğunuz sizin diğer sistemlerinizi ilgilendiren olası poblemlerinizi saptayan ve gerekli yönlendirmeleri yapan genel sağlığınızdan birinci derecede sorumlu sağlık profesyonelidir. Bu nedenle modern bir jinekolog kendi uzmanlık alanı dışıda kalan konularından uzak kalmamak, genel tıp alanındaki gelişmeleri de yakından takip etmek zorundadır.

Sağlığınız konusunda bu kadar büyük bir öneme sahip, ve çoğu zaman annenizle, babanızla hatta eşinizle bile paylaşamadığınız sırlarınıza ortak olan jinekoloğunuzu seçerken özen göstermelisiniz.

Çağdaş ve bilinçli bir yirmibirinci yüzyıl kadının mutlaka düzenli olarak ziyaret ettiği bir jinekoloğu olmalıdır. Jinekoloğunuz hayatınızdaki çok önemli kişelerden biri olacaktır. Kendinize bir jinekolog ararken ilk yapacağınız doğal olarak akraba ve arkadaşlarınızın önerilerini almak olacaktır. Bu oldukça akılcı bir yaklaşımdır. Pek çok kadın ilk kez jinekoloğa giderken bu yolu seçer. Ancak öneriler zaman zaman kafa karıştırıcı olabilir. Pek çok arkadaşınızın değişik jinekologları vardır ve hemen hemen hepsi kendi doktorunun en iyisi olduğunu söyler. Bu söylem büyük oranda doğrudur. Çünkü önemli olan doktor ile kurulan ya da kurulabilen diyalogdur. Ancak burada unutulmaması gereken nokta her bireyin yapılarının ve beklentilerinin birbirinden farklı olduğu gerçeğidir. Aynı doktor ile arkadaşınız çok iyi iletişim kurabilmesine rağmen sizin aranızda bu derece tatminkar bir bağ oluşmayabilir. Bu nedenle arkadaş tavsiyesi kararınızdaki tek etken olmamalıdır.

Güven
Kendinize herhangi bir konuda ortak ararken ilk dikkat ettiğiniz konu karşınızdaki kişi ile tatminkar bir iletişim kurup kuramadığınız ona güven duyup duymadığınız olacaktır. Jinekoloğunuz da sizin sağlığınız konusundaki ortağınız olduğu için aynı prensip burada da geçerlidir.

İlk kural olarak jinekoloğunuzun yanında kendinizi rahat hissedebilmeli ve ona gerçekten güven duyabilmelisiniz. Bu çok önemli bir noktadır. Çünkü doktorunuzun tedaviniz ile ilgili vereceği kararlar sağlığınızı direkt olarak ilgilendirmektedir. Güven duymadığınız bir kişinin önerilerine uymakta da zorluk çekersiniz. Böyle bir durum sağlığınız ile ilgili sorunlara neden olabilir.Doktorunuzun söylediklerinize inanmadığı ya da ciddiye almadığı duygusuna kapılıyorsanız ya da tam tersi olarak doktorunuzun açıklamaları sizi tatmin etmiyorsa bu durumda aranızda bir güven sorunu var demektir ve bu sağlıklı bir hasta-doktor ilişkisi ile sonuçlanmaz. Bu sorunu konuşarak çözebilirsiniz. Çözemediğiniz taktirde o jinekolog sizin için uygun değil demektir. Kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmeniz için ilk şart doktorunuza güven duyabilmenizdir.

Mesleki deneyim
Doğal olarak kendi sağlığınız ya da eğer hamileyseniz bebeğinizin sağlığı için en iyisini istemek hakkınızdır. Bu nedenle çeşitli şekillerde jinekoloğunuzun mesleki deneyimlerini sorgulayabilirsiniz. Doktorunuzun mesleki deneyimi hakkında karar verirken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Tıp en hızlı ilerleme kaydedilen bilim dallarından birisidir. Bu ilerlemenin sonucu olarak her tıp branşı alt dallara bölünmüş, bazı doktorlar kendi branşları ile ilgili alt konularda daha deneyim sahibi olmuşlardır. Kadın hastalıkları ve doğum açısından bakıldığında bu alt branşlaşmanın en güzel örneği kanser ve üreme sağlığı konularıdır. Özel merak, eğitim ve deneyim gerektiren bu konularda her jinekoloğun bilgi ve söz sahibi olması beklenemez. Dolayısı ile jinekoloğunuzun sizi bu tür sorunlarınız için daha deneyimli başka bir jinekoloğa yönlendirmesi onun kötü ya da yetersiz doktor olduğu anlamına gelmez. Benzer şekilde özel branşlaşma gerektirmeyen bir sorununuzda da doktorunuz diğer meslekdaşları ile fikir alışverişinde bulunmak ya da onlardan yardım almak isteyebilir. Bu tür uygulamalar özellikle ekip çalışması içinde bulunan kliniklerde sıkça yapılır ve bu tür branş içi konsültasyonlar doktorunuzun yetersizliğini değil sizin sağlığınıza verdiği önemi ve değeri gösterir.

Ekol farkı
Tıp bilim olarak diğer pozitif bilim dallarından farklıdır. Aynı noktaya giden birbirinden farklı pek çok yol vardır ve bu yollar çoğu zaman doğru yollardır. Buna ekol farklılığı denebilir. Aynı ya da benzer hastalıklar için değişik doktorların değişik tedavi yaklaşımları olabilir. Bu yaklaşımların hiç birisi de yanlış olmayabilir. Jinekoloğunuzu seçerken tercih ettiği ekolün sizin beklentileriniz ile örtüşmesine dikkat etmelisiniz. Örneğin siz sorunlarınızdan kurtulmak için ameliyatı en son çare olarak görürken doktorunuz daha çok cerrahi ağırlıklı bir ekolü benimsemişşe aranızda sürtüşmeler yaşanabilir.Ya da tam tersi olarak siz ameliyatı sorunlardan kurtuluş yolu olarak görürken doktorunuz genelde tıbbi tedavi ya da beklemekten yana olabilir. Ekol farklılıkları oldukça hassas bir konudur. Her ne olursa olsun burada anlatılmaya çalışılan farklılıklar bazı doktorların zorla ameliyat yapmaya çalışması olarak algılanmamalıdır. Mesleğine ve insana saygılı hiçbir doktor daha kolay ve az riskli bir tedavi alternatifi varken ameliyat ya da benzeri tedavileri benimsemez ve önermez.

Yaklaşım
Doktorunuz sizi soru sormaya özendiriyor, soru ve sorunlarınızı dinliyor mu ya da sizi dinlemede isteksiz veya çok mu meşgul görünüyor?
Bir an önce muayenenizi bitirip bir sonraki hastaya geçmek ister gibi bir izlenim mi uyandırıyor?
Sizin yakınma ve endişelerinizi öğrenmeye istekli mi görünüyor yoksa otoriter bir tavır mı sergiliyor?
Bunlar son derece önemli noktalardır. Durumunuz ve hastalığınızı öğrenmek, nedenleri, tedavi alternatifleri, bunların risk, yarar ve başarı oranları hakkında bilgilendirilmek sizin bir hasta olarak en doğal hakkınızdır.
Anlamsız ya da komik olduğunu düşünseniz bile aklınıza takılan her soruyu doktorunuza çekinmeden sorabilmelisiniz. Doktorunuza bir soru sormak istediğinizde herhangi bir nedenle çekingenlik ya da korku duymamalısınız. Hastalığınız ile ilgili her konuyu doktorunuzla rahatça tartışabilmelisiniz. Doktorunuzun bu konudaki yaklaşımından duyduğunuz tatmin jinekoloğunuzu belirlemenizde önemli bir rol oynamalıdır.

İletişim
Doktorunuzun sizin anlayacağınız dilden konuşması son derece önemlidir. Son derece karmaşık, söylenmesi güç tıbbi terimler kafanızı karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Doktorunuzla konuşurken ne demek istediğini anlayabilmelisiniz. Doktorunuz da tıbbi bir terim kullandığında bunun anlamını size açıkamalıdır.

Ulaşılabilirlik
Herkes doktorundan en önemli hasta kendisiymiş gibi davranmasını ister. Bu çoğu zaman anlaşılabilir, kabul edilebilir ve hoşgörülebilir bir istektir. Bu istek ve beklentinin en güzel yansıması hasta herhangi bir nedenle doktoruna ulaşmak istediğinde ortaya çıkar. İletişim çağı olarak adlandırılan günümüzde gerek duyduğunuz an doktorunuza ulaşabilmelisiniz. Sağlık konu olduğunda saat, zaman, yer kavramı ortadan kalkar. Bu durum özellikle bir bebek bekliyorsanız son derece kritik bir hal alır. Doktorunuza ne zaman gereksinim duyabileceğiniz. belli olmaz. Bu nedenle her gerek duyduğunuzda jinekoloğunuza telefon, cep telefonu, e-posta gibi yöntemler ile ulaşabilmeli ve cevap alabilmelisiniz. Bazı ufak tefek sorunlarınızı muayenehane ya da hastaneye gitmeden iletişim yöntemlerini kullanarak çözebilmelisiniz. Kadınların önemli bir kısmının çalıştığı günümüz şartlarında zaman pekçok şeyden daha değerlidir.

Ekonomi
Günümüzde ekonomik koşulların ağırlığı hemen herkesi değişik derecelerde etkiliyor. Pek çok kişi kişisel bütçesinde kısıtlamaya gitmek durumunda kalıyor ve maalesef ilk kısıtlamaya kurban giden kalem sağlık harcamaları oluyor. Muayene ve tedaviler ya erteleniyor ya da daha ekonomik ve bütçeye uygun hastane ve muayenehaneler tercih edilmek durumunda kalınıyor. Öte yandan giderek yaygınlaşan özel sağlık sigortaları, hasta haklarına aykırı olarak hastaları kendi terih ettikleri ve kendilerini güvende hissettikleri doktora değil sadece anlaşmalı oldukları doktorlara ve hastanelere yönlendiriyor.

Ekonomik durum söz konusu olduğunda hastane çok daha önem kazanıyor. Özellikle doğum, sezaryen ya da benzeri bir cerrahi işlem gerçekleştirilecekse bu önem çok daha artıyor. Cerrahi işlemlerde planlar olumlu değil olumsuzluklar üzerine yapılmalıdır. Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında yapılan cerrahi girişimlerin tamamına yakını herhangi bir problem ortaya çıkmadan sorunsuz bir şekilde tamamlanır. Bu durumda hastanenin fiziki ve tıbbi şartlarının birinci derecede önemi yoktur. Ancak bir olumsuzluk ortaya çıktığında bu faktör ön plana çıkar. Bu nedenle hastanenin fiziki şartları, acil durumda konsültasyon yapılabilecek ana branşlarının 24 saat aktif olarak bulunması,ameliyathanelerinn 24 saat düzenli olarak hizmet vermesi, kan istasyonu, 24 saat çalışan laboratuvar, erişkin ve bebek yoğun bakım ünitesi gibi özellikleri hayat kurtarıcı olabilir. Bu özellikler bir hastanenin ücretini belirleyen ana faktörlerdir. Hastane tercih ederken otelcilik hizmeti son planda göze alınmalıdır.

Sonuç
Sonuç olarak sağlığınızı teslim edeceğiniz jinekoloğunuzu seçerken şu sorulara cevap aramalısınız?

Doktorun yanında kendinizi rahat hissedebiliyor musunuz?
Sorunlarınızı dilediğiniz gibi anlatabiliyor musunuz?
Aklınıza takılan soruları çekinmeden yöneltebiliyor musunuz?
Sorularınıza tatminkar cevaplar alabiliyor musunuz?
Doktor durumunuz hakkında size yeterli ve anlayabileceğiniz dilde aydınlatıcı bilgi veriyor mu?
Gerekli olduğu zaman doktorunuza cep telefonu ya da e-posta ile rahatlıkla ulaşabiliyor musunuz?
Muayeneden çıktıktan sonra aklınızda herhangi bir şüphe kalmadan gönül rahatlığı ile evinize dönebiliyor musunuz?
Bu soruların çoğuna evet cevabı veriyorsanız kendinizi için doğru jinekoloğu seçmişsiniz demektir.

Dr. Alper Mumcu

Eylem yazdıklarını okudum yazdığında beri ne yazsam ne desem bilemiyorum zaten moralin bozulmuş.Bozanda yabancı deilki kızayım iki laf edeyim.Canım ya senin durumunda stres,üzüntü çok önemli ne olur söyle yapmasınlar yada söylemekle olmuyorsa mücadele etme arada kalmamaya çalış ne biliym işte müsade etme bi şekilde seni strese sokmalarına.Çok zor anlıyorum iki tarafta canından.Ama şuan karnındaki bebişin herşeyden önemli .İnşallah en kısa zamanda herşey düzelir sende rahat edersin

dilekçeyi yazdım,hastane yönetim kurulu üyesi bi doktorla görüştüm bugün,kendisi benimle baya ilgilendi,uzun uzun dinledi,doktorun zaten fevri bi doktor olduğunu teyit etti,bunları almamızın bizim en doğal hakkımız olduğunu söyledi,ölçüm yapıyosa versin tabii veya ölçmediyse ölçmedim desin,sizi bir de bu halinizle bu konularla üzmeye kimsenin hakkı yok dedi,geri vites yaptı alttan aldı yani..
dilekçemi aldıktan sonra ben kendisiyle toplantı yapıp konu hakkında görüşücem size dönüş yapıcam dedi,öğleden sonra aradı beni, ''şuan dosyanız bende gelip alabilirsiniz ,ben konuyu araştırdım ve hastanedeki diğer kadın doğumcularımızla paylaştım servikal ölçüm gözle yapılıp kağıda dökülmesi gereken bir bilgi değilmiş'' dedi,yani ortada ölçüm falan yok..ama tabi sizin durumunuz özel ve riskli size hafta hafta bilgi vermeliydi vs vs dedi..
ah canım bu hastane erdem hastanesi,sahibi başbakanın yakın dostu,sağlık bakanlığına şikayet etsem ne olacak..
bu arada benim ameliyatımı yapan doktor da beni öğleden sonra aradı,durumu ona da uzunca anlattım telefonda,o da konusunda çok uzman ,daha önce söylemiştim adını yücel karaman
onun söyledikleri de enteresan geldi bana ;
''düşük,kürtaj ve histereskopi gibi işlemler rahim ağzı yetmezliğine neden olur demek safça bir yaklaşım ve henüz 2.trimester de yaşanan erken doğum hikayesi olmayan bir gebeye serklaj uygulamaya kalkmak hatadır,serklajında kendine göre riskli yanları vardır,sizin gebeliğinizde medikal bir ihmal yok gibi gözüküyor, her erken doğum rahim ağzı yetmezliği değildir,kanınızdaki bi mikrop sizden plesentaya geçmiş olabilir,enfeksiyon,bakteri vs keseyi patlatmış olabilir '' dedi.
ben bişe anlamadım bu işten.offfffffff

evet canım birazda nasip kader işi....
hayırlısı artık...
sağlıcakla gelsin bebişlerde biz herşeye katlanırız...

hay allah yaaa
canım ya ne olur stres yapmamaya çalış biliyorum arada kalmak çok zor...
ama bebişini unutma...
allah yardımcını zolsun...

belki bana paranoyak diceksiniz ama yücel beyin konuşması sanki gebelik takibimi yapan son doktoru savunur gibiydi,içimden acaba bu kadın aradımı bu doktoru diye geçirdim..çünkü hep ondan bahsederken yücel HOCAM derdi hep..sanki aramışta hocam sizin ameliyat ettiğiniz hastalardan biri bana geliyodu,servikal ölçümünü yapıyodum gayet iyiydi,kendine bi neden bulamayınca acaba ameliyatmı eksik yapıldı diye size gelecek haberiniz olsun demiş gibi ????

offf ,kızlar yaa,sizi de yoruyorum kendi sıkıntımla ,özür dilerim (

canım bu ölçümler kağıda veya başka birşeye not alınıyormu ben de bilmiyorum...

yücel beyin dediğinede çok şaşırdım...
açık açık serklaj için erken doğum şart demiş...
ya bu dr lar hep mi aynı erken doğum riski olduğunu bilmek için illada erken doğum yapmak mı lazım...
bu nasıl anlayış...
bizde histereskopi gibi şeyler kesin rahim ağzı yetmezliği yapar demiyoruz...
ama bunu göz önüne alan bir çok dr var...
nettede bir çok yerde bu konu hakkında yazı var...
hadi neyse neti bir kenara bırakalım biizm gibi ameliyat olupta sıkı takipte olan arkadaşlar var...
onların dr ları bu konu üzerinde hep durmuş...
mesala eylem arkadaşımızda bizim gibi ameliyatlı ve dr belirli bir zamndan sonra açıklık görmüş ve şuan hep yatıyor..
yattığı haldede kısalmaları devam ediyor...
bunun gibi birçok ameliyat geçiren arkadaşta bu risk olmuş..
yani bu tesadüfmüdür...
bu arkadaşların dr ları neden ameliyatlı oldukalrı için dikkate almışlar...
yada benim geçenlerde gitiğim dr neden erken doğumumu histereskopi ameliyatınan sonra olabilecek rahim ağzı yetmezliğine bağladı...
canım eğer bu siteyi okumaya devaam ediyorsan biizm gibi risk altında olan bir çok arkadaş olmuştu...
mesala birde zeyhat arakdaşımız vardı ameliyat olmuş ve rahim kısalıyordu...
dikiş atılmadı ama hep risk altında iğne ilaç yattı...
yani bu ameliyatlılar hepmi tesadüf...
onların dr larımı birşey bilmiyor mu...
ya sinirlendim yine...
her dr farklı birşey diyor

kanda 5 gün önceden belli oluyor, yaptır istersen. Ben de kararsızım ne zaman yaptırmam konusunda. Birazdaha sabretmek mi lazım acaba?

Canım bebek kaybı olayı bana da tuhaf geliyor. Fakülteye gittim demiştim ya başta hoca gelene kadar asistanlar dinledi. 2. gebeliğimde normal zamanında doğum yaptığım için rahimağzı yetmezliği diyemeyebiliriz gibi bir şey dedi. Ben de illa bebeğin ölmesi mi lazım eğer farketmeseydim ve hastanede yatmasaydım 4 cm açıkla o dadoğacaktı dedim. Bilmiyorum niye bu kadar çok doktor böyle düşünüyor...

bence kesinlikle tesadüf değil,hera klinikdi sanırım, hatta ben o yazıyı paylaşmıştım da..orda da yazıyo bu tür operasyonlar ve rahimdeki kürtaj,düşük gibi travmalar rahim ağzı yetmezliğine neden olabilir diye...ya bende anlamadımki ,bu topiği bu konuyu ilk açan arkadaş ,hidenişkoydu yanılmıyosam,ne düşüğü var,ne kürtajı var ne de erken doğumu sırf histereskopi oldu diye o doktor neye dayanarak ya da nasıl bu riski alarak serklaj yaptı ve iyiki de yaptı,bebeğini aldı kucağına hiç bi kayıp yaşamadan..

bana da bundan sonrasında serklaj kesin gerekli diyo ama serklaja rağmende kayıp olabilir diyo..

geçmiş msj.ları okuyorum ama o kadar ilerleyemedim henüz..

Canım neyse verecekler sonuçta istediğin evrakları,bu seninle konuşan doktor iyi polisi oynamış sanki yada gerçekten iyidir burda yaşananları ve başımıza gelenleri gördükten sonra kimseye güvenim kalmadı.Olsun sende bu doktor madem bukadar ilgilendi söyle kendisine hanımefendiyi gerekirse şikayet edeceğini ihmali olduğunu düşündüğünü söyle başbakanın dostuysa dostu senin işin hastaneyle değilki zaten doktorla neyse sen sen almışsın istediklerini sonuçta şimdi elindeki donelerle bakarsın ihmal olduğu ortaya çıkarsa ozaman başlarsın bi yerden şikayet etmeye.Canım bende hem şokla hemde ne olduğu ortaya çıksın diye 1,5 2 ay bekledim şikayet etmek için benim daha sonrasında gittiğim doktor fark edilebilirdi ama birazda şans dedi ama benimki başka şeylere kızdı diğer doktorla ilgili bende yazdım hastaneye ve internette yazılacak heryere ama bende şimdi uzatmak istemediğim birsürü detay var gittiğim ilk doktor normalde iyi olabilir ama riskli gebelik için çok zayıf bir doktor bence.Canım Yücel Karaman'nın söylediğinde bişey yokki bence haklı her düşük rahim ağzı yetersizliği olcak diye bişey yok tabi burdada çok yazıldı enfeksiyon,bakteriri gibi risklerde olabilir benim doktorumda söyledi serklajın riskleri olduğunu ama eğer sorun rahim ağzı yetersizliği ise şimdilik en etkili yöntem bu.Burdaki arkadaşları görüyorsun nekadar yüksek başarı oranı napalım daha iyi bişey buluncaya kadar yaptracaz bunu.Canım Yücel Karamanı biliyorum çok ünlü başarılı okuyorum izliyorum, ameliyatını yapan o sonuçta sen ona gideceksin biliyorum mutlakada git ama hsg ni çektirdikten sonra bide başka bir uzmana görünsen farklı bir görüş alırsın kafan rahatlar.Ben şimdi gittiğim doktora güvenmeme rağmen birara herşeyimi alıp birbaşka uzmanada götürücem Cemil akgül var burdada kızlardan bazıları ona yaptırmışlardı herşeylerini onada gitmeyi düşünüyorm.

özür dilemene gerek yok canım yormak ne demek

canım telefon işini bilmemde bence olay şu

yücel bey alanında çok iyi bir dr ama alanı erken doğum tehdidi gebelik takibi değil...
o ameliyatalrda çok başarılı...
yada kendi yaptığı ameliyatların erken doğuma neden olduğunu kabullenemiyor...
bunca dr rahimdeki bu tür ameliyatlar rahim ağzı yetmezliği yapabilir derken yücel beyden hiç beklmezdim...
açıkcası şok oldum...
canım zaten bu yüzden baştan berli diyoruzya dr run prof. docent veya çok iyi olması önemli değil...önemli olan riskli gebelikten anlaması...
canım birde sana şunu söyleyeyim rahim filmini farklı bir yerde çektir ve farklı bir dr a göster...
yücel bey o kadar ün yapmış onu o kadar yüksetmişlerki ameliyatta bir kusur olsa kabullenmez...
baksana erken doğum nedeni sayarken de genelde enfeksiyon üzerinde durmuş...
hiçte belki ameliyattandır demiyor...

benim bu doktorun hiç bir savunulur tarafı yokki,yücel bey bana enfeksiyonda erken doğuma neden olabilir her erken doğumu servikse bağlamak yanlış olur dediğinde bende doktor benden idrar tahlili de istemediki hiç dedim,o yapılmalıydı bak dedi..

yücel beye telefonda ''ben artık geçmişe üzülmeyi bıraktım,gelecektede ya yine aynı şeyleri yaşarsam kaygısı var,tüm ihtimalleri değerlendirmem lazım'' dediğimde bu kadar çabuk toparlanman şaşırtıcı ,önce sakin olmalısın dedi..Tuhaf !! oturup hala ağlamam mı gerekiyo acaba,,üstelemem hoşlarına gitmedi heralde..

Cemil Bey Yaren'in ve geçmişte Twiks'in doktoru. Onunla ilgili hep iyi şeyler yazdı kızlar. Ama o tüp bebek doktoru değil mi acaba?

Cemil Bey Yaren'in ve geçmişte Twiks'in doktoru. Onunla ilgili hep iyi şeyler yazdı kızlar. Ama o tüp bebek doktoru değil mi acaba?

evet canım çapada infertilite bölümü öğretim üyesi...
ama infertilite uzmanları genelde histereskopi ve bebek kayıplarıylada ilgileniyor...
mesala ben çapaya düşüklerim için gitmiştim ve beni infertilite bölümü takip etti...
hamile kalıncada buraya geleceksin diyorlar...
aslında ben ordan memnundum ama bize uzak işte...

zaten bende hsg mi bu iki doktordan bağımsız başka biyerde çektireyim diyorum,nolur noolmaz kimseye güven yok artık..bakalım operasyonda mı bi eksiklik var..

cemil akgül,geçmiş msj.larda adını duydum galiba,yaren ve tiwiks in doktoru sanırım,,bende mi ona gitsem acaba..

evet Fadikcim dediğin gibi kendi yaptığı ameliyatın başarısızlığına dair hiç ihtimal vermiyo,zaten bugüne kadar hep böyle kendinden emin olduğu için bende ameliyat sonrası yeni bi hsg çekmeden hamile kaldım ya tekrar,güven duydum açıkçası..

neyse şimdilik herşey boş ve havada kalıyor,şu zaman geçsin,8.numaralı hegar bujisimiydi ne adı :) onla bi ölçsünler,hsg mi versinler bakalım ne çıkacak..

Canım tam yazıcam bakıyorum tam düşündüğüm şeyi yazmışsınız.Canım ben Yücel Karaman için söylemek istemdim ama benimde bu tür şeyler aklıma geldi kendi yaptığı operasyonun başarısızlığını kabul etmek istemez bencede.Senin doktor irtibata geçmiş olabilir tanıyodur belki tabi bunlar düşünce.Şimdi sen yazdınya ne çabuk toparlanmışsınız demiş ya kusura bakma bitti benim gözümde.Benim doktorum bana, ki kendisini biraz soğuk bulmuştum yaşadığınız çok zor anlıyorum biz hekimlerin bile korkulu rüyasıdır ileri hafta gebelik kaybı ama mümkün olduğu kadar hızlı kendinizi toparlayın önünüze bakın lütfen demişti.Canım sen mutlaka bunlarla hiç alakası olmayan bir doktora görün lütfen.Ayrıca fadikle biz aynı doktora gittik banada aynı fadiğe söylediği şeyleri söyledi rahime yapılan ameliyatlar çok önemli bir nedendir.Sen hiçde paranoyak deilsin seni buna itiyorlar

arkadaşlar bir de benim şu yan komşum vardı ya,onlarda bu durum ırsi sanırım,ablası,kızkardeşi,kendisi,ablasının kızı erken doğum ve düşük yaşamışlar,hepsi aynı doktora gidiyomuş ve hepsi de serklajla doğum yapabilmiş..hatta ablasının kızı,hatun o kadar erken doğumdan sonra üç kızı olmuş,sırf erkeği bulacam diye şimdi yeniden hamile,12.haftamı bekliyorum serklaj için diyomuş,durum onlar için o kadar sıradan ve doğal bi hal almışki :)
bana adını verdi doktorun,internette hakkında çok bi bilgi yok ama çok memnunlar.kadıköy şifa hastanesinde göşenay batu özyılmazel
işte bende hsg mi alınca bi sırayla hepsini dolaşıcam artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…