Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
regretecimbizim bu çaresizliğimizi anlayacak ve gerekli ilgiyi gösterecek ,tecrübeli bi doktor bulmamız gerek..ööle körü körüne tek doktorla da sınırlı kalmamak gerek..

al işte en göz önünde olan kişi ceyda düvenci,ilk gebeliği 10 haftalıkken ve kürtajla,ööle bizim yaşadığımız gibi 19.20.haftalarda değil kaybı,ona neden serklaj yaptılar veya gülben ergen hiç erken doğumu yok sırf ikiz diye tedbir amaçlı yapıldı serklajı...tabiiiii onlar doktorlarından memnun kalacaklar ,acı son yaşamayacaklarki doktorların da reklamı olsun,,bizim gibi deneme tahtası olmaz onlar...

Cemil Bey Yaren'in ve geçmişte Twiks'in doktoru. Onunla ilgili hep iyi şeyler yazdı kızlar. Ama o tüp bebek doktoru değil mi acaba?

Canım evet şuan İstanbul gayrettepe florans nightingale hastanesinin tüp bebek servisinin başına geçmiş ekibiyle.Ben hastaneye telefon açtım sekreteriyle konuştum drumumdan bahsettim,sekreteri riskli gebeliklere de bakıyor dedi.Önceden çapada da hasta bakıyordu ama hala bakıyormu bilemiyorum.Şuan doğum,doktorlar hsg derken maddi açıdan yorulduk ama birar onada gidicem.Özel hastanede 300 tl ye bakıyor özel muayenehane ücreti belki farlıdır onu henüz öğrenmedim.Gideceğim zaman iyice araştırıcam.Konuyu açan hidenişkonun doktoru da maya klinikten hüseyin mutluydu ona önlem amaçlı ve ilk hamileliğinde uygulamıştı ve başarıyla sonuçlanmıştı.

ceyda düvenci de florans nightingale de yattı üç aya yakın bi süre,demekki onu da o mu takip ediyodu acaba..

Allahım güzel Allahım yaaa,bi belgesel izliyo eşim şuanda ,hindistanda cinsiyeti belli olunca kızsa eğer aldırıyolarmış sırf kız diyee,biz burda sağlıklı bir evlat diye yanıp tutuşurken..........

[
Maşallah hepside almış kucaklarını çocuklarını ne güzel.Canım doktoru bilmiyorum ama kadıköy şifa tam bir doğum hastanesi anadolu yakasında özel hastaneler içinde sanırım en çok doğum yapılan hastane orasıdır.Ya canım ben bu zamana kadar yazmadım cevremden bunuda yazarsam beni kesin tanırlar diye ama artık yazıym.Benim kendi teyzem 13 14 sene önce 2 tane düşük yaptı 4 aylık ve 4,5 aylık biri kız biri erkekti o bebeklerde gittiği doktor anlamadı sonra başka bir doktora geçti yaşıda ozaman 36 falandı o doktor servikal yetmezlik tanısı koydu.Neyse hamile kaldı 3.ye Allahın taktirine bakın ki doğal yolla ikize hamile kalmış ve bebeklerin biri kız biri erkekti serklaj yapıldı tek bebeği taşımayan rahmi 36 haftaya kadar ikiz taşıdı üstelik sürekli yatmadı ama çalışıyordu hamileliğinde çalışmadı ve şu an çocukları çok sağlıklı ve büyüdüler.Ama tabi ben ozaman küçüktüm onun nekadar üzüldüğünü anlayamamıştım tabi başına gelmeyen anlamıyor birde biz onla çok iyi anlaşamayız küçüklüğümden beri, ben bebeği kaybedince hastaneye geldi ençok sinirimi bozan o oldu eve dönerken arabada bizleydi konuşmalrıyla bana ağlama krizi geçirtti üstelik hamileyken de yapmıştı sinirimi bozacak şeyler eşim normalde çok iyidir bizim aileyle hiç kötü bişey söylemez o bile anneme dedi teyze bidaha gelmesin yanımıza, düşünün o bile anlamadı beni unuttu herhalde bu kadar sene geçince üstünden yaşadıklarını.Yani canım bizim ailede ve bukadar yakın akrabamda olunca ben sordum doktoruma genetik olduğuna dair bir veri yok elimizde sanmıyorum dedi.Kızlar kusura bakmayın bunu buzamana kadar paylaşmadım çünkü burda okadar özel duygular paylaşıyoruz ki birbirimizle beni tanıyan biri okursa bu örnekten sonra kesin anlar ben olduğumu :))ama napiym ya okursa okusunlar anlarlarsa anlasınlar boşverdim.

[
Birde bunu paylaşmamın burdaki herkese çok haksızlık olcağını düşündüm.Örneğe bakın 4 aylık tek bebeği taşımayan rahim serklajla 36 hafta ikiz taşıdı.Seklajın başarısına bundan iyi örnek olurmu.Bu zamana kadar yazmadığım için beni affedin kızlar.burda yeri geliyor kocalarımızı yeri geliyor bizi üzen arkadaşlarımızı,akrabalarımızı yazıyoruz okuyan olur malum vıdı vıdı dedikodu.Ama dediğim gibi umursamıyorum artık anlayan anlasın.

Ya hic bebegim olmazsa!
Ilk aylar bir cok insan gibi hamile kalabilecegini saniyorsun. Sonra galiba bir sorun var deyip daha cok itina gosteriyorsun.. Umudunu kaybetmiyorsun. Sonra arastirmaya basliyorsun.. :uhm:Hmm ilk bir sene! O bir senede geciyor.. Basliyor icini korkular sarmaya, ama hala umutlusun! Ovulasyon gunlerini takip ediyorsun.. 1 ayda, 6 gun daha sanslisiniz! Her ay ayni sey o alti gunu bekliyorsunuz.. Acaba bu kez??? Ve her ayda hemile oldugunu saniyorsun..CADIARZU Hmm midem bulaniyor, biraz karnimda kramplar var, acaba basimda donuyormu, ya o metal tat neden yok! Gunum gecerse hamileyim kesin:CüvCüv: Test yapiyorsun, iki cizgi yine yok.. Ama yok bu kezde olmadi.. Olsun gelecek ay var, uzulme sakin olacak diyorsun..Umudunu kaybetmiyorsun..:Saruboceq: Doktorlar, testler, muayneler, hsh, laparoskopi...beklemek..beklemek ve beklemek.. ve belki daha asilama, tup bebek, ilaclar.. ??? mafoldumben Ve bunlari kimseyle paylasamiyorsun, cunku bu bir ayip coguna gore.. Esin uzulmuyormus gibi yapiyor, ama belki senden daha fazla uzuluyor ve gostermiyor..Ama yinede umudunu kaybetmiyorsun.. Dualar, sogan kuru, incir kuru vs..
bir cok zamanini bir sey bulmak umuduyla internette geciriyorsun.. Acaba birileri cozum buldumu diye.. Sonra hep agliyorsun.mafoldumben Her yerde hamile insanlar, bebekler, cocuklu aileler, gozlerinin icine bakan bebekler.. Agliyorsunmafoldumben. Soruyorsun YA HIC BEBEGIM OLMAZSA! Sonra diyorsun, Allah in takdiri mi? Belki bir sinavdir diyorsun.. Yine karar vermisken uzulmemeye, soruyor birileri neden bebek yok diye??? Bende bilmiyorum diyemiyorsun.

Yine bir ay, yeni umutlarim var:ecrin_bebek:
Bebegimizin ismi hazir.
Dogum karti icin siiri hazir.
Hirkasi hazir.
Odasinin dekoru hazir.
Annesi hazir, babasi hazir..
Yuvasi hazir.
Bir tek O yok..

Agliyorum.. Ama inaniyorum geleceksin bir gun..

Sevgiler..
Paylasmak istedim..

canım hiç üzülme inan insan eti agır geliyo insana evladın bile olsa neden diceksin bak sana bir şey anlatıyım normalde sevmem böyle konuşmayı ama neyse senden başkalarıda var merak etme ben hem kaynanamların hemde annemlerin arasında kaldım eşim annesiyle dargındı tamammı dedi bebek olunca ben dicem anneme bebegi sen deme ben i affeder bebek yüzünden dedi bende tamam dememem annesini aradım başladı muhabet dedim anne bak oglun çok üzülüyo vs işte dil döktüm dedi allah sizede evlat versin beniden beter olun yüzüne hasret kalın dedi başladı laflara okadar agırıma gitiki kadın haklı eşim aramaz sormaz neyse uzatmıyım dedim bak benim bebegim olucak diyince başladı aglamay asevindi neyse eşimle pazartesi gittik annesine sarıldı öptü dedi babanne anneme tembih etmiştim deme benim dedgimi diye iyi dedi ne babannesi bebek var dedi allah devamını getirsin dedi kestirip attı sonra eve gelicez yürüyoruz dedi annem hiç tepki vermedi diye çok üzüldü demicektim dedim ben dedim çok agladı vs sen ben eve gelene kadar çekiş suçbendeki eşimi düşündüm aman annesi dışlamasın aman üzmesin vs hata yapmışım neyse eve geldik eşim kardeşime dert yanmış bu konuda bende bir yerden panik atagım azıyo bir yerden dişim kuduruyo bir yerden kum döküyorum diye böbreklerim coşuyo erkek kardeşim geldi başladı ban nasihat vermeye beni suçlamaya vay efendim ben neden anasına demişim hay demez olaydım annemde bir yerden beni savunucagına oda başladı bunlar beni aldılar karşılarına o laf senin bu laf benim benimde sinirlerim oynadı başladım aglamaya inanın evi tamire soktum kompile bitmedi şimdilik dedim bebek olunca yapamatız aklınıza ne gelirse evi sıfırdan yaptırıyoruz o an evim olsa kesin giderdim annem başladı dişim agrıdıkça ah kızım neden bebek yokken gitmedin ulen bebek yokken bir şey yoktuki nerden bilicem demi çokmu hoşuma gidiyo sanki acı çekmek başladı öyle bir zaman hamile kaldınki dedi ters zamanda kardeşimin dügünü var okullar kapanınca köyde artık siz düşünün alışveriş çarşı işleri çeyizler vs işte dedi ne zaman dogum dedim nasip olursa 31 ekim dedim başladı konuşmaya kardeşinin dügününde tam kritik ayların ozamn düşürmüştüm bebekleri vs işte ben dedi dügün olmasa gelirimde neyse uzatmıyım dedim anne dügünü yap gel bakanım yok bu arada annem 61 yaşında dedi gelin sana benden iyi bakar ben zaten kendime zor bakıyorum dedi kurbandan sonra dedi gelirim dedim yaradan nasip ederse kurbadan 2 hafta önce dogurucam dedim olmucanmı yanımda dedi kaynanam bakar sana bende sonra gelirim kadın bagı bahçeyi düşünüyo sen düşün artık demiyoki evladım 10 senedir bebegi yok 2 kayıbı var 2 sinded olmadım yanında vs sen benden çok şanslısın bunu unutma benim kimsem yok hayatta ablam var yok gibi kocacı koca ne derse o bir tane ablam var memlekette o olsa yanımda bakar anlıcagın kaynanam var oda yok komşu desen öyle yani allahım ne biliyim ortada kaldım eşim aradı akşam tamda sinirimin üstüne agzıma geleni saydım vay efendim sen beni kardeşime nasıl şikayet edersin diye başladık kavga etmeye dedim hiçmi düşünmüyosunuz kavgaymış stresmiş vs yasak dedim siz anca bebegimi düşürmeye çalışıyosunuz dedim eger bu bebegimede sizin yüzünüzden bir şey olursa ant verdim bak bir celsede boşarım senide ailemeide giderim buralardan beni bulamazsınız dedim yaparımda gelelim lafa ben bunu derim bunu anlarım insanın en iyi yardımcısı yakını sırdaşı kendiymiş işte okadar hiç bir şeye üzülmeye deymiyo hayatta sen bebegini düşün bak bana sinirimi alamadım agladım durdum bir taraftanda korkuyorum altımdan kan gelicek diye dedim sakin ol karnındakini düşün eşim eve geldi kabak çşekirdegi seviyorumya onu almış dedi bak yemiyorum zaten sinirim dişide bahane ttim yemedim bir sırnaşması var öyle bir fırça çektimki vallahi kuzu gibi olmuştu kaşıyanı kaşıcan bacım ben bunu söyler bunu bilirim anneme gelince dedim benim allahımın izniyle kimseye ihtiyacım yok yaradandan başka allahım sizin elinize işşallah düşürmesin bebegimde oldu çok şükür yaradan saglıklı saatli nasip etsin bana kalkar işimide yaparım yemegimide allahıma emanet olur yavrum artık kimseye agız eyemem bir kalkarım çorbanı koyarım yatarım bir saat sulu yemegimi koyarım yatarım bir saat pilav vs koyarım olur biter canım yaradanım sevtun kuluna yardım eder işşallah en azından kafana kalkış olmaz ilerde

insanlar gerçekten tuhaf,bazılarını anlamak mümkün değil,ben diyorum çocuğumu alsamda kucağıma asla unutmam bu günleri,çektiklerimi..yakın çevremde bunu yaşayan biri görsem elimden geleni yapmaya çalışırım diye düşünüyorum,değişeceğimi sanmıyorum..buraya taşınalı çok olmadı benim ve çok bi içli dışlı değiliz yan komşumla,benim durumuma o kadar üzülüyoki,annemle karşılaşmışlar apartmanda ''onu gördükçe kendimi hatırlıyorum ,yüzüne dahi bakamıyorum üzüntümden ''demiş,devamlı bişeyler getirir ,değişik bişey yaptığında ne yaptıysa artık,kek börek çörek getirir devamlı.Allah razı olsun diyorum bende..çok mu zor iyi olmak ,anlam veremiyorum bazen..

amaaaaaan salla gitsin,beni de kesin mesajlarımdan birini okuyan olduysa tanımışlardır..çevremde çocuğu olan ,hamile kalan o kadar çok arkadaşım olduki,yaşım itibariyle benim jenerasyonda olup çocuğu olmayan yok ,,ne laflar çıkardılar neler söylediler benim için...çok yakın arkadaşım dahi beni anlayamadı,içinde bulunduğum durumu,diyoruz ya hep yaşayan bilir..belki burda mesajlarımdan birini görürde utanırlar diyorum ve Allah a havale ediyorum hepsini..beni o kadar çok üzdülerki o kadar çok içime oturmuşki bazı şeyler Allah affetsin,doğum esnasında bile geldi aklıma Allahım o insanları sana havale ediyorum dedim..

selam arkadaşlar inş hepimiz için yeni umutlar vede yeni hayaller gerçek olması dileğiyle

burada eskilerdenim ama halen annelik kademesine atlamış değilim

korkuyorum ne yapayım

selam arkadaşlar inş hepimiz için yeni umutlar vede yeni hayaller gerçek olması dileğiyle

korkuyorum ne yapayım

evet canım ,eski mesajları okuyorum bende ,bayaa eski bi üyesin sen,,ilk mesajlarında üç kaybım var demişsin sormaya çekiniyorum şimdi kaç tane ,tedavin ve süreç ne aşamada..

evet canım ,eski mesajları okuyorum bende ,bayaa eski bi üyesin sen,,ilk mesajlarında üç kaybım var demişsin sormaya çekiniyorum şimdi kaç tane ,tedavin ve süreç ne aşamada..

offfff bendeki soruya bak,altı melek annesi yazmışsın (((((((
ben biraz koptum arkadaşlar kusura bakmayın,şebnem ferah erkekler ağlamaz şarkısını yorumlamışta onu dinliyodum,başladımı yine ağlama bendee
eşimin gözlerinin dahi dolduğunu görmemiştim,katıla katıla ağlaması beni çok sarstı ;(

Ya canım insanlara gün doğuyor dedikodu yapacak,laf konuşacak malzeme çıkıyor.İşte bu insanlara inat güçlü ol.Bende durum farklı benim arkadaşlarım çoğu çok iyi kardeşim gibiler,ama içlerinden hiçbirinin benim gibi bebek kaybı yok,olmasında inşallah hani derler ya Allah düşmanıma bile vermesin bu böyle bir durum bence,yaşamayan anlamıyor ama bu durumu.Bizde akrabalar çok fena malesef beni en çok üzende,hamileyken ağlamama sebep olanda,bebeği kaybedince söyledikleriyle kalbimi kıranda hep aileden malesef.Ben bana bunu yapan herkese ya mesafe koydum yada konuşmuyorum hiç.Akrabamda olsa arkadaşımda olsa karar verdim beni üzeni,kıranı yaklaştırmayacağım hayatıma.Dediğin gibi canım Allaha havale edelim.Sallayalım gittsinn :))

korkuyorum ne yapayım

Canım senin önceden yazdıklarını okudum,şimdi sanki eski bir arkadaşımı görmüş gibi oldum.Allah inşallah hepimize yaşatacak bu duyguyu.

[

Canım ben Yonca Lodi nin düştüysek kalkarız şarkısını dinliyorum canım sıkıldığımda.İnternetten dinle canım bana iyi geliyor motive ediyor belki sanada iyi gelir.Ağlanmayacak bi durum mu onlarında ihtiyacı var canım.

bende öyle yaptım,beni üzen herkesi çıkardım hayatımdan,kendimi insanlardan soyutlamak da istemiyorum ama sanırım o yolda ilerliyorum malesef..çok şükürki eşimden,ailesinden,kendi ailemden aldığım destek var her zaman yanımdalar ,diğer akraba şu bu çokda umrumda değil,görmüyorumda zaten hiçbirini :)

:)))) yıkılmadım ayaktayım ,dertlerimle başbaşayım :)

aaah ah ,bazen diyorum ne vardı herşey herkesin yaşadığı kadar sıradan ve kolay olsaydı ,sonra diyorum ya sınavım daha zorlu bir sınav olsaydı,hergün neler okuyoruz duyuyoruz,beterinden koru yarabbim..geçen tv de kızın biri kanser hastası 15 yaşında ,sırf onu kurtarmak adına aile yeni bir çocuk sahibi oluyor kordon kanı ile kızın tedavisini yapabilmek için..bebek doğuyor,kordon kanı kıza uyuyor ama sonuç ne biliyomusun; kargo şirketi kordon kanının olduğu tüpü kırıyor ,kan yok ortada...türkiye ihmallerin ve insan hayatının ucuz olduğu bir ülke ,senin benim bebeğimizi sağlıklı bir şekilde doğurmamız çokda umurlarında olmaz yanii,Allaha emanet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…