Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

çift dikiş :)) ya ben şimdi geçmişi okurken dikişe rağmen kasılmalardan ötürü bebeğini kaybedenleri okuyorum da korkuyorum açıkçası..
sen şimdi korunuyomusun? hangi doktora gideceğine karar verdin mi?birlikte mi gitsek naapsak,hatta ben diyorumki 12.haftada serklajdan sonra hep hastanede mi yatsam 30.haftalara kadar..böölesi benim için daha rahatlatıcı olur kendimi güvende hissetmek yönünden, hemde kolay olur,yeme içme vs yönünden..Bir de Allah göstermesin tekrar aynı şeyler olursa bu kez eve hiç giremem her köşe her yer o günleri hatırlatır..inanki hamileyken yatakta kullandığım nevresimleri takamıyorum,giydiğim pijamaları giyemiyorum,odaya girmek gelmiyo içimden..

seni öyle iyi anlıyorum ki aynı şeyleri bende yaşıyorum hamillleyken giydiklerimi giyemiyorum nevresimleri kullanamıyorum......günleri sayıyordum hastanede 28. hafta bir gelse diye ama kısmet olmadı tek hep hastanede yatayım diyordum 5 ay oldu bebeğimi kaybedeli ama...ve bu benim 4. kayıbım maalesef..

canım,sana da çok geçmiş olsun ,öncekiler kaçıncı haftadaydı? serklajın varmıydı,neden olduğuna dair bişeyler bulabildin mi? benimde 5 oldu malesef ama öncekiler 8.haftayı geçmiyodu hiç,sonuncu 19 haftalıktı ;(

Canım benim endişeli olmaktada böyle düşünmektede haklısın ama neolur umutsuz olma.Ben Kılıç aydınlıya gidiyorum canım içime siniyor açıkçası az konuşuyor genelde biraz mesafeli ama saygı duyuyorum söylediklerine inanıyorum.Ama tüm bunlara rağmen yaşadıklarımdan sonra mutlaka bir doktora daha gidicem bu doktorda sanırım Cemil Akgül olacak ondanda aynı şeyleri duyarsam Kılıç Aydınlı ya devam edicem.Canım istediğin doktora istersen senle gelirim hatta Cemil hocaya yada kılıç beye gideriz beraber.Canım ben hep takvim yöntemiyle korunuyorum ama biliyorsun doktorlar bunu bir yöntem olarak görmüyorlar.Korunmaya devam canım ben yaz ortası yada bitimi gibi düşünüyorum sigortamda ozaman geçerli oluyor zaten bekleme süresi var biliyorsun.Bende arkadaşım hamiyken giydiğim geniş pembe bir pijamam vardı doğum yaptım sabah giydiğim sinirimden çöpe attım.Evde üstüme geliyordu hatta bir ara taşınsam mı diye bile düşündüm.Ama şimdi geçti canım.

benim serklaj yoktu.ilk ikisi 14 haftalıkken su geldi düştü.sonra araştırma yapıldı mthfr homozigot aminoasit metabolizma bozukluğu düz kas antikoru çıktı hamile kalmadan aspirin folbiol hamile kalınca iğnelere başladım neyse 3. hamile kaldım bunda da 14,5 haftalıkken su geldi ama 20,5 haftaya kadar bebeğim yaşadı taki kordonu gelene kadar.3 sene sonra yine hamile kaldım bu da bir öncekiyle aynı sayılır bu 13 haftalıkta geldi su ama diğerinden çok çok az gerçi bir hafta sonra da yine geldi 17 haftalıkken kordon gelmesi yine hüsran.. doktorum rahim ağzı yetmezliği yok diyor,vücudum bebeği düşman görüyormuş öyle olsa okadar dayanmaz bebekler diyor ben de yine de atılsamıydı diyorum bilmiyorum kafam çok karışık ...

canım çok teşekkür ederim ilgine,gideriz birlikte valla :) ben şuan yeni bi gebelik takibi için değilde geçmişte yaşadıklarımın doğru yorumlanıp bana bi sonraki hamileliğimde izlenmesi gereken tedavi ile ilgili fikir verilmesine ihtiyacım var,bir de şu serviks boyunun ölçülmesi..aynı şeyleri birkaç doktorun ağzından duyarsam tatmin olurum artık,tek bi doktora güvenince neler oluyo gördük..cemil akgülü bende düşündüm,ama önce şu hsg filmini almam lazımya,sonrası için de konuşuruz artık..

okurken yaşadım sanki yaşadıklarını,çok zor günler geçirmişsin,Allah sabır versin öncelikle..benim bildiğim kadarıyla yani okuduklarım ve araştırdığım,doktorlara sorup öğrendiğim şu; erken doğum yaşadığında yani 2.trimesterde bi kayıp varsa sonraki gebelikte serklaj uygulanıyor,rahim ağzı yetmezliği tanısı tam anlamıyla konulamasa dahi,senin gebeliklerinde servikal ölçüm yapılıyomuydu?

yarın burda olursan konuşalım ,devam edelim,benim çıkmam gerekiyor,hepinize iyi geceler arkadaşlar..

Arkadaşım çok geçmiş olsun,Allah sabır versin.Doktorun ne diyor?sonuçların çıktımı?
amin canım jorjet arkadaşımıza yazdım.sonuçlarım düşükten sonra yaptı iyi dedi 6 ay sonra yine hamile kal bu sefer kortizon vereceğim dedi bir başka profa gittim oda bir serklaj kalmış birde onu deneyelim su gelecekmi gelmeyecek mi diyor.... anlayacağın damdan düşenin halini damdan düşen anlar onlara göre hava hoş...

Evet canım önce Hsg ni çektir sonuçların çıksın farklı birkaç doktordan fikir alırsın.Sonra inşallah hamiş olur sağlıkla alırsın bebişini kucağına.İstediğin herzaman gelirim canım bende görüneceğim zaten başka bir doktora daha.Sen umudunu ve inancını kaybetme yeterki.

yapılmadı canım ultrasyonla yapılıyormuydu bilmiyorum ama inş. olmaya çalışırım yine görüşürüz bende çıkıyorum iyi geceler arkadaşlar

[

Aynen öle sanki giden can deil deneme tahtasımıyız biz .Hangi şehirdesin burda farklı şehirlerde başarılı olmuş bir sürü arkadaşımız oldu onların doktorlarına da görünürsün belki.Peki benim anlamadığım bişey var bebeği senin vicudunun düşman görüyorsa çağresi neymiş,ilaç vb

ankara dayım sevinirim burda Ankara da olup başarılı olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olsun bende başka doktorlara gitmek istiyorum çünkü çok acı çektim. çaresi 3 de 2 şansım var deneyeceğim aspirin+iğne+folbiol+becozmc şimdi de kortizon diyor yılmıyacaksın küsmeyeceksin diyor gittiğim doktor senin gibi hastam var diyor doğum yapıyorlar hatta 2. bile diyor hayırlısı ben de bilmiyorum Allah ım büyük hepimizi tez zamanda hayırlısıyla bebeğini kucağına nasip etsin inş.

Canım senin tam teşhisin konulmuş muydu? Sanırım pek ayrıntılı paylaşmamıştın... Serklajın varken mi doğumların yaşanmıştı?

son gebeliğimde serklaj vardı ama yinede rahimi yırtıp düştü bebeğim annesinin minik kuzusu

doğum günümü kuladı yavrum ertesi sabak düştü offffffffffffff

endişeleniyorum ne olacak ne yapacağım diye

merhaba kızlar...maşallah geçmişi okuya okuya geldim birbuçuk saatimi aldı sayfamız bayağı bir aktif yeni arkadaşlar gelmiş hepsine öncelikle geçmiş olsun diyorum Allah aynı acıları birdaha yaşatmasın..ayrıca aramıza hoşgeldiler, kızlar sizleri çok özlüyorum burda hergün yazışmaları aklım hep sizde ama hergün giremiyorum bir haftadır yanlızım evde annemler gitti, bebeğe ve eve tek başıma kendim bakıyorum pek fırsat bulamıyorum, artık meraktan uykudan vazgeçtim geldim neler olmuş, hamileler doğurmuşmu diye..nuray ve şafak beklemede hala ama gün almışlar hayırlı doğumlar olsun kızlar..

cemil hocaya gitmek isteyen arkadaşlar var galiba, şiddetle tekrar tavsiye ederim, kendi muayenehanesi bakırköy çamlık hastanesinin az aşağısında ücreti şu an 250tl diye biliyorum yılbaşından sonra oldu galiba önce 200 dü..tel no: 0212 466 33 80 bu numaradan bilgi alabilir gitmek isteyenler..

kızlar geçmişi okumaya fazla fırsat bulamıyorum şu an ama bana soru sormak isteyen olursa özelde mesaj atabilirler, yardımcı olabilirsem sevinirim..

merhaba,öncelikle tebrik ederim,allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin,,özelden mesaj atılamıyor sana,özelden atıcaktım aslında...
ne kadar oldu doğum yapalı,kaçıncı gebeliğinde yaşamıştın bu mutluluğu?

selam kızlar arada okudum sizleri bi yaramazlık yok sanırım..biz hernekadar babamıza küs olsakta,hoş dedemizde bize küs ama iyiyiz kızımla gün sayıyoruz 18 inde kontrolümüz var sağsalim görürsek 30 olcaz..hepinizi öpüyorum allaha emanet olun..

işşallah kazasız belasız atlatırsın dikişini dikişten sonra bilgi verirsen sevinirim bebikim
canım inan çok sevindim senin adına allahım kalp atışlarını göstermeyi nasip etsin işşallah bu arada seninde kötü bir şeyin çıkmaz dualarım seninle

canım üzülme bakıyım sen bak aynı benim gibi olursun üzüntüden dünyada 1 deliye yer var ikincisine yok malesef bebegin sag saglim dogsun küslügü sen görürüsün yavrunu al kucagına bak bakalım küslük kalıyomu allahım sana evladını hayırlı saglıklı saatli nasip etsin babacıgınlada barışmayı nasip etsin canım kızmada ailede önemli ama bak benim rahmetli babam derdiki ne kadar kavga etsende babanın ananın cigeri yanar sana kızgınlıktan yapmıştı o kapıyı kapatınca bir sen bir eşin kalıyo bilemicem aranızda ne geçti kim haklı kim haksız ama bir baba evladına küsmez küsemez bunu asla unutma kardeşim 40 haftaları görmen dilegiyle neyse ben çıkıyorum namaz kılmam lazım girebilirsem girerim allahıma emanet olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…