Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım benim Allah bir daha yaşatmasın. Seninle yazıştığım için çok mutlu oldum. Ben hep senin yazdıklarında uhrevi bir hava bulmuştum. İnan dualarımdasın hep. Canım, senin acaba hep ikiz olduğu için mi taşıyayamıyor, tek olsa belki yaşam sınırı haftasını geçerdin? Tüp bebek miydi senin hamileliklerin ki hepsi ikiz. Eda'nın de ikizde sorun olmuştu. Tekte 40. haftayı görmüştü. Umudunu yitirme canım. Ama tüp bebekse bence bu sefer tek olsası için uğraş. Allah bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine sana ve tüm isteyenlere sağlıklı bebekler nasip etsin...

# chnb
# jorjet
ben çıkıyorum sizlere güzel bir hafta sonu diliyorum cumanız mubarek olsun allahım dualarınızı kabul etsin işşallah

İnşallah 30'ları da 38'leri de görürsün canım benim. Sen kendini sakın üzme. İnşallah tüm bunlar unutulacak. Annen yanında değil mi canım? Sakın kızgınlıkla kalkıp da kendi işimi kendim görürüm psikolojisine girme canım benim ben biraz görümcelik yaptım gibi oldu ama sen benim hemşerim sayılırsın alınmazsın di mi bana?:44:

Canım o kadar alışmışız ki sana yazmıyorsun ya bir boşluk hissediyorum. Bebiş biraz yoluna girsin arada uğrarsın. Sana yine teşekkür etmek istiyorum: Canım doğum yaptığın halde herkese yardımcı olmaya çalışıyorsun canım.Allah bu temiz kalbinin mükafatını hep verir inşallah. Sezin bebeği öptüm...

# chnb
# jorjet
ben çıkıyorum sizlere güzel bir hafta sonu diliyorum cumanız mubarek olsun allahım dualarınızı kabul etsin işşallah

Sağol canım. Dişin nasıl? Antibiyotik kuma ve dişe iyi geldi mi canımcığım?

canım bence de sana şu kötü deneyimleri yaşatan doktorlardan uzak durup, gerçekten riskli gebelik konusunda bir doktorla yola çıkmanı tavsiye edrim.. bak bu bahsettiğin doktor büyük ihtimalle gerçekten konusunda uzman gibi geldi bana. daha önceki msj larımda da yazdım. bence doktorun ünvanı değil, deneyimleri önemli.ve kesinlikle rahim filmi ve gerekli tahlillerini de güvendiğin bir doktorla yola çıktıktan sonra onun yönlendireceği bir yerde yaptırıp, tekrar kendisine göstermek olmalı.birde yanlış anlama beni ama yazdığın mesajlardan hala yeni bir bebeğe psikolojik olarak hazır olmadığını düşünüyorum. çüğnkü hepimiz aynı şeyleri yaşadık. bende ikinci kaybımı serklaja rağmen yaşamıştım. tekrar kendimi hazır hissetmem 3 yılımı aldı. yaşanılan acılar elbet unutulmuyor ama zaman en iyi ilaç gerçekten de. bende kayılarımdan sonra 1 yıl kadar bütün dünyayla bağlarımı koparttım resmen, arkadaşlarımın telefonlarına bile çıkmıyordum.evden çıkmıyordum,sürekli ağlama krizi geliyordu, bebekli reklamları bile izleyemiyordum.bence senin biraz daha zamana ve güvenebileceğin bir doktora ihtiyacın var.ve ne olursa olsun asla inancını kaybetme.allaha güçlük yoktur. yeterki ol desin.vakti gelince kısmeti olan, yiyecek içecek ekmeği olan bebek mutlaka dünyaya gelecektir.

yarenciğim, merak etmiştim seni ve kızını , iyi olamnıza sevindim, bizlerde beklemedeyiz işte.hayırlısı allahtan artık.

safak canım en son doktora gideceğini yazmıştı dikişleri aldırmak için, birdaha girmedi sanırım, acaba dikişleri alınca hemen doğum mu başladı. bak mnerak ettim şimdi.

safak hoşgeldin seni gördüğüme sevindim sayfadasın neyseki. nasılsın,merak ettim seni...

geçmişi okuya okuya geliyordum canım görmedim msjını...
dün gittik yine almadı dikişi bayaa canım sıkıldı bu sefer... çünkü her seferinde psikolojik hazırlık yapıyorum. dikiş alınacak belki doğum başlayacak diye... sonra gidiyorum "bikaç gün daha dursun" diyor gönderiyor. bi de o kadar karlıydı burası... yola çık, hastaneye git... risk yani... sonra göndersin gerisin geriye...

neyse ultrason nst falan iyiydi pazartesi kesin alıcam dikişleri dedi. 37 haftayı doldurmuş oluruz dedi... biz de çok kar var diye kayınvalideme gittik orda kaldık onların ev hastaneye çok yakın, yürüyerek 10 dk. ama bugün hava çok iyi yollar tamamen açık. geri geldik... o nedenle giremedim nete... sen nasılsın???

06EE ben de ankara'dayım benim doktorum prof. dr. ahmet erdem. gazi üni. tıp fakültesinin hocası. geçen ay muayenehane açtı.

fadikçiğim geçmiş olsun arkadaşım...

yaren seni görmek ne güzel sayfalarda bizi habersiz bırakma canım sezin'i de merak ediyoruz

regrete saol canım isimler için... sana ve bütün arkadaşlara sorayım Ekin ismi nasıl bi isim sizce???... eşim Ekin olsun diyoo kendi ismi Erkin çünkü ille kendi ismiyle uyumlu olacak yaneee kızının ismi benim ismimi düşünen yook

chnb canım kanda gebelik 5 gün önce çıkıyor ama kimyasal gebelik olursa bu insanı üzüyor... bikaç gün daha beklemekte yarar var bence amaaa ne kadar söylesem de ben de meraktan her ay gidip kan testi yaptırıyordum inşallah tüm haberini beklediğimiz arkadaşlar için sonnnuuuçççç pozitif olur bu ay

Son düzenleme:

canım doğru söylüyosun,şuan zaten hazır olmadığımın farkındayım,zaten çok yeni, 19 gün oldu hastaneden çıkalı..sadece bi sabırsızlık durumu var,annelik hissini kıyısından köşesinden az da olsa yaşayınca ve içinde kalınca insan biran önce olsun istiyo..şimdi beklemedeyim ,bu bekleme sürecinde de bir çok doktora gidip ortak paydaları neler onları değerlendireceğim..bu bahsettiğim doktora da gidicem,bakalım hakkımızda hayırlısı neyse o olsun,senin de doğum yaklaşmış anlaşılan,Allah evladını sana bağışlasın..

Sağol canım. Dişin nasıl? Antibiyotik kuma ve dişe iyi geldi mi canımcığım?

cancazım çok şükür bugün iyiyim biraz ara sıra agrıyo ama o kadar degil su çok yoroyo içiyorum günde 3 litre iç dedi tuvalete gidiyorum habira abdest alıyorum hayde 10 dakika sonra abdestmi kalır ama herşey yavrum için degilmi zaten işşallah bizlerin onların üstüne titredigi gibi onlarda bizim üstümüze titrerler sag ol beni düşündügün için bebekim

safak sağol ilgilendiğin için ben de 3,4 yıldır hacettepeye gidiyorum prof sinan beksaç ama atlananılan başka bir şey var mı diye de endişeliyim 4 kaybım var .ahmet beyi duymuştum oda riksli gebeliğe bakıyormu peki birde muayahanesi nerde ? Allah seni tez zamanda hayırlısıyla bebeğine kavuşturmayı nasip etsin inş.

Canım sağlıkla doğsunda inşallah nezaman alırsa alsın dikişlerini.Ben Ekin ismini beğendim güzel bir isim ama tabi önemli olan senin içine sinmesi

Tuba nasılsın?,inşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz hamilelerimiz azaldı.

iyiym canım sen nasılsın? inşallah canım yaaa güzel haberler olur.14-15 mart gibi adetimi bekliyorum ama haftsonu test yapsam çıkarmı diye düşünüyorum beklemedeyim şimidik ama bekledikce günler geçmiyor inşallah bebeğim benimledir çok ihtiyacım var bu ay çok odakladım kendimi olmazsa çok üzüleceğim daha önce yazdıklarımı okumuşsundur belki eğer bebeğimi kaybetmeseydim ayın 20sinde doğacaktı bu ay benim için çok önemli yani.

Tubaa,canım evet bu ay hamile kalmak sana biraz teselli olur.İnşallah hayırlısıyla bebeğin seninledir ama olmazsada lütfen kendini üzmemeye çalış.Dualarım seninle bize güzel haberlerle gelirsin inşallahh

Ah kızlar ah... Ne kadarzor bir gün geçiriyorum. Çok üzgünüm çok... Biliyorsunuz ben haziranda 25 haftalık bebeğimi kaybettim. Benden iki ay öncede kızkardeşim 2.5 aylık bebeğinin karnında kalp atışı durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kalmıştı. Sonra da 3 ay kadar sonra yeniden hamile oldu.Bu arada kız kardeşimin eltisi var. 4 yıldır çocuğu olmuyordu. Kardeşimden 1 ay önce o da hamile olmuştu. Onun kızı olacaktı, kardeşimin oğlu.

Neyse bugün okuldan arkadaşımın bebeğini görmeye gittik, orada annem aradı. Sesi çok kötüydü. Ne oldu anne bir şey olmuş dedim belli. Israr edince söyledi. Kardeşimin eltisinin dün vakti gelmiş, kendi doktoru yok diye gitmemiş. Dün gece de parçalı kanaması olmuş. Sabah gitmiş meğerse bebeğin eşi ayrılmış, bebek karnında ölmüş. Bu sabah epidural normal doğum yaptırmışlar. Şimdi kıza sakinleştirici yapmışlar. Benim durumumu biliyordu. Bana söylemesinler diye çok tembih etmiş. Bütün arkadaşların içinde hıçkırıklara boğuldum. Allah'tan bebek görmeye gittiğimiz arkadaşta 4 düşükten sonra bu bebeğe sahip oldu. Anlayışla karşıladı halimi. Çok üzüldüm kızlar. Hem kardeşime hem eltisine. Kardeşim kısmetse bir ay sonra doğum yapacak. Eltisiyle altlı üstlü oturuyor. Düşünemiyorum halini... Çok üzgünüm çoooooooooooook...

chnb selam :80: nasılsın ?? var ı belirtiler yarın 12 si :18:

Ah canım ah... O kadar üzgünüm ki... Dün lekelenmem belli belirsiz vardı. Bugün hiçbir şey yok... Bilmiyorum. Canım sıkıldı keyfim kaçtı, gidip yarın kan tahlili bile yapasım yok... Çok üzgünüm canım. Allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Kardeşim için de eltisi için de çok üzgünüm. Zavallı kardeşim eltisinin olayından dolayı bebeğine bile sevinemeyecek. Ya eltisi her gün eriyip gidecek onu gördükçe. Rabbim bu imtihandan hayırlısıyla çıkmayı nasip etsin onlara...

özelden mesaj geliyor bana aslında ama sen gönderirken belki o anda sorun çıkmıştır, sanada geçmiş olsun canım..Allah birdaha yaşatmasın..benim 21 haftalık ikiz kaybım var,sonra iki tane biyokimyasal gebelik geçirdim yani kese görünmeden kanda gebelik görüldü.. tüp bebek tedavisiydi bunlar ikzlerde, sonra kendiliğinden hamile kaldım tedaviye ara verince onda da kese görülü ama kalp atışı yoktu düşük yaptım 5-6 haftalık kadar, bu gebeliğimde ilaç tedavisiyle normal yoldan oldu canım..geçmişe baktıysan hepsini o dönemlerde burda paylaşmıştım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…