- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.201
Ah kızlar ah... Ne kadarzor bir gün geçiriyorum. Çok üzgünüm çok... Biliyorsunuz ben haziranda 25 haftalık bebeğimi kaybettim. Benden iki ay öncede kızkardeşim 2.5 aylık bebeğinin karnında kalp atışı durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kalmıştı. Sonra da 3 ay kadar sonra yeniden hamile oldu.Bu arada kız kardeşimin eltisi var. 4 yıldır çocuğu olmuyordu. Kardeşimden 1 ay önce o da hamile olmuştu. Onun kızı olacaktı, kardeşimin oğlu.
Neyse bugün okuldan arkadaşımın bebeğini görmeye gittik, orada annem aradı. Sesi çok kötüydü. Ne oldu anne bir şey olmuş dedim belli. Israr edince söyledi. Kardeşimin eltisinin dün vakti gelmiş, kendi doktoru yok diye gitmemiş. Dün gece de parçalı kanaması olmuş. Sabah gitmiş meğerse bebeğin eşi ayrılmış, bebek karnında ölmüş. Bu sabah epidural normal doğum yaptırmışlar. Şimdi kıza sakinleştirici yapmışlar. Benim durumumu biliyordu. Bana söylemesinler diye çok tembih etmiş. Bütün arkadaşların içinde hıçkırıklara boğuldum. Allah'tan bebek görmeye gittiğimiz arkadaşta 4 düşükten sonra bu bebeğe sahip oldu. Anlayışla karşıladı halimi. Çok üzüldüm kızlar. Hem kardeşime hem eltisine. Kardeşim kısmetse bir ay sonra doğum yapacak. Eltisiyle altlı üstlü oturuyor. Düşünemiyorum halini... Çok üzgünüm çoooooooooooook...
canım doğru söylüyosun,şuan zaten hazır olmadığımın farkındayım,zaten çok yeni, 19 gün oldu hastaneden çıkalı..sadece bi sabırsızlık durumu var,annelik hissini kıyısından köşesinden az da olsa yaşayınca ve içinde kalınca insan biran önce olsun istiyo..şimdi beklemedeyim ,bu bekleme sürecinde de bir çok doktora gidip ortak paydaları neler onları değerlendireceğim..bu bahsettiğim doktora da gidicem,bakalım hakkımızda hayırlısı neyse o olsun,senin de doğum yaklaşmış anlaşılan,Allah evladını sana bağışlasın..[/QUO
canım seni okadar iyi anlıyorum ki birde etrafın sürekli doğum yapıyor ve bu en yakınların sende bir hevesleniyorsun hamile kalıyorsun sonra yine hüsran hevesin kursağında kalıyor onları doğum heyecanları hazırlarına şahit oluyorsun sonra sende hayal ediyorsun diyorsunki kendi kendine sakın hayal etme yine kaybedebilirsin hayal bile edemiyorsun.ben şu an öyleyim canım inş. bunları çabuk atlatırız...
canlarım üzülmek yok bakıyım kendinize gelinaynen canım aynen,hayal kurmak dahi yok..herkes hamile kaldığını öğreniyo,sevinç çığlıkları ve bi bakıyosun 9 ay geçmiş ,doğum...bizler için sözkonusu olmayan bi durum.hep acabalarla dolu,korku,endişe dolu,bekliyosun sadece noolucak diye...biz sabırlı anneleriz unutmayın bu ay olmazsa bir dahaki ay olmadı ömür ay yılmak yok yıkılmak helede hiç yok bak ben kalamazsaydım ben kalamazdım düşünün 7 senede bir doguruyorum beni örnek alın bakıyım döverim yanınıza he ahanda böle inanın dilegim anne olma topigi var sorun beni oruya adım dayakçı sevtundur denemesi bedava vallahi yapmayın ne olur benide üzüyosunuz biz burda bir yürek bir bütün olduk öyle degilmi bak ben ne yapayım hamile kaldıgıma bile sevinemedim hem dişim kudurdu hemde kum döküyorum birde panik atak olması cabası garip yavrumun benim g,ibi bir hastalıklı anası var ama yavrum için dayam lazım dayanıcamda dişlerim kuduruyo kaç gündür fır dönüyorum yeminle ilaç bile içmedimki yavrum yeni gelişiyo aman yavruma bir şey olur diye üzülmeyin sakın bakın benide üzüyosunuz hamile kalmak mesele degilki o bebegi layıkıyla taşımak her an korku her an allahım budamı gider çocuklarım gibi demeyi kendimden alamıyorum her levebaya gittigimde korku hayde panik atak peşine çarpıntı bugün okadar strese girdimki kalbinin altı kaburgalarım agrıdı gögsümde agrıdı benim ne olucek bu halim etse etse iyi rabbim eder inanan ban önce silin gözyaşlarınızı bakıyım aglamayım ahanda böyle yılmak yok dirençli olmak var her gününüzü ölücek gibi geçirin olmazsa olmasın işin ucunda ölüm yok demi gelim bakıyım tombul şefkatli kollarıma ben hepiciginize yeterim alim allah ah canlarım benim sıkmayın ne olur canınızı yaradan ne isters onu yaşıyoruz başka önüne geçemeyiz demi seviyorum sizleri ben
canım bilirim o acıyı bak 23 şubattata ben dogum yapıcaktım ama yaradan bana o gün 3 bebegimi yolladı işşallah rabbim o güzel bedenine tohum ekmiştirde ana yüregini acıtmaziyiym canım sen nasılsın? inşallah canım yaaa güzel haberler olur.14-15 mart gibi adetimi bekliyorum ama haftsonu test yapsam çıkarmı diye düşünüyorum beklemedeyim şimidik ama bekledikce günler geçmiyor inşallah bebeğim benimledir çok ihtiyacım var bu ay çok odakladım kendimi olmazsa çok üzüleceğim daha önce yazdıklarımı okumuşsundur belki eğer bebeğimi kaybetmeseydim ayın 20sinde doğacaktı bu ay benim için çok önemli yani.bende gidicem yavrumu görmeye 8 haftalık olsun hele bir ama o kadar korkuyorumki bir kalp atışını duyamıcam diye rabbim evlatlarımızla imtaan etmesin bizleri işşallah
yapma canım ya allahım sabır versin canım be okadar eziyet çekmiştir garibim allahım kalanlara ömür sabır versin canım aynı ben gibi desene eltimle hamile kaldım ben aramızda 1 buçuk ay var onunkide oglan bu ayın 24 alıcaklarmış bebegi söylesene ben ne yapayım nece olur benim halim hem oglumla kıyaslıcam onu yarabbim bu nasıl bir acı inan hamile olduguna insan sevinmezmi ben sevinemiyorum ya buda beni bırakıp giderseeeeeeeeeeeeeeeeeeAh kızlar ah... Ne kadarzor bir gün geçiriyorum. Çok üzgünüm çok... Biliyorsunuz ben haziranda 25 haftalık bebeğimi kaybettim. Benden iki ay öncede kızkardeşim 2.5 aylık bebeğinin karnında kalp atışı durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kalmıştı. Sonra da 3 ay kadar sonra yeniden hamile oldu.Bu arada kız kardeşimin eltisi var. 4 yıldır çocuğu olmuyordu. Kardeşimden 1 ay önce o da hamile olmuştu. Onun kızı olacaktı, kardeşimin oğlu.
Neyse bugün okuldan arkadaşımın bebeğini görmeye gittik, orada annem aradı. Sesi çok kötüydü. Ne oldu anne bir şey olmuş dedim belli. Israr edince söyledi. Kardeşimin eltisinin dün vakti gelmiş, kendi doktoru yok diye gitmemiş. Dün gece de parçalı kanaması olmuş. Sabah gitmiş meğerse bebeğin eşi ayrılmış, bebek karnında ölmüş. Bu sabah epidural normal doğum yaptırmışlar. Şimdi kıza sakinleştirici yapmışlar. Benim durumumu biliyordu. Bana söylemesinler diye çok tembih etmiş. Bütün arkadaşların içinde hıçkırıklara boğuldum. Allah'tan bebek görmeye gittiğimiz arkadaşta 4 düşükten sonra bu bebeğe sahip oldu. Anlayışla karşıladı halimi. Çok üzüldüm kızlar. Hem kardeşime hem eltisine. Kardeşim kısmetse bir ay sonra doğum yapacak. Eltisiyle altlı üstlü oturuyor. Düşünemiyorum halini... Çok üzgünüm çoooooooooooook...
kızlar burda sizlerle olmaktan çok keyif alıyorum, inanın girmediğim zaman bile hep aklımdasınız acaba kızlar ne yaptı, kimlerden haber var diye düşünmüyor değilim..fırsat buldukça herzaman burda olucam..
sezin bebek biraz nazlı, o biraz kendini kurtarsın, daha sık gelirim merak etmeyin.. şu an tek sıkıntımız süt ne yaptıysak artıramadık, canım benim o da emmeyi çok seviyor, sürekli istiyor ama süt gelmeiyince sinirleniyor, mamaya devam ediyoruz sık sık..sütüm yetmediği için çok üzülüyorum bende..
Ah canım ah... O kadar üzgünüm ki... Dün lekelenmem belli belirsiz vardı. Bugün hiçbir şey yok... Bilmiyorum. Canım sıkıldı keyfim kaçtı, gidip yarın kan tahlili bile yapasım yok... Çok üzgünüm canım. Allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Kardeşim için de eltisi için de çok üzgünüm. Zavallı kardeşim eltisinin olayından dolayı bebeğine bile sevinemeyecek. Ya eltisi her gün eriyip gidecek onu gördükçe. Rabbim bu imtihandan hayırlısıyla çıkmayı nasip etsin onlara...
canım dur bakalım daha belli değil hayırlısı olsun olmazsa şu ucuz idrar testleri var ondan da yapabilirsin tam gününde mi adet olursun??
canlarım üzülmek yok bakıyım kendinize gelinbiz sabırlı anneleriz unutmayın bu ay olmazsa bir dahaki ay olmadı ömür ay yılmak yok yıkılmak helede hiç yok bak ben kalamazsaydım ben kalamazdım düşünün 7 senede bir doguruyorum beni örnek alın bakıyım döverim yanınıza he ahanda böle inanın dilegim anne olma topigi var sorun beni oruya adım dayakçı sevtundur denemesi bedava vallahi yapmayın ne olur benide üzüyosunuz biz burda bir yürek bir bütün olduk öyle degilmi bak ben ne yapayım hamile kaldıgıma bile sevinemedim hem dişim kudurdu hemde kum döküyorum birde panik atak olması cabası garip yavrumun benim g,ibi bir hastalıklı anası var ama yavrum için dayam lazım dayanıcamda dişlerim kuduruyo kaç gündür fır dönüyorum yeminle ilaç bile içmedimki yavrum yeni gelişiyo aman yavruma bir şey olur diye üzülmeyin sakın bakın benide üzüyosunuz hamile kalmak mesele degilki o bebegi layıkıyla taşımak her an korku her an allahım budamı gider çocuklarım gibi demeyi kendimden alamıyorum her levebaya gittigimde korku hayde panik atak peşine çarpıntı bugün okadar strese girdimki kalbinin altı kaburgalarım agrıdı gögsümde agrıdı benim ne olucek bu halim etse etse iyi rabbim eder inanan ban önce silin gözyaşlarınızı bakıyım aglamayım ahanda böyle yılmak yok dirençli olmak var her gününüzü ölücek gibi geçirin olmazsa olmasın işin ucunda ölüm yok demi gelim bakıyım tombul şefkatli kollarıma ben hepiciginize yeterim alim allah ah canlarım benim sıkmayın ne olur canınızı yaradan ne isters onu yaşıyoruz başka önüne geçemeyiz demi seviyorum sizleri ben
canım bilirim o acıyı bak 23 şubattata ben dogum yapıcaktım ama yaradan bana o gün 3 bebegimi yolladı işşallah rabbim o güzel bedenine tohum ekmiştirde ana yüregini acıtmazbende gidicem yavrumu görmeye 8 haftalık olsun hele bir ama o kadar korkuyorumki bir kalp atışını duyamıcam diye rabbim evlatlarımızla imtaan etmesin bizleri işşallah
yapma canım ya allahım sabır versin canım be okadar eziyet çekmiştir garibim allahım kalanlara ömür sabır versin canım aynı ben gibi desene eltimle hamile kaldım ben aramızda 1 buçuk ay var onunkide oglan bu ayın 24 alıcaklarmış bebegi söylesene ben ne yapayım nece olur benim halim hem oglumla kıyaslıcam onu yarabbim bu nasıl bir acı inan hamile olduguna insan sevinmezmi ben sevinemiyorum ya buda beni bırakıp giderseeeeeeeeeeeeeeeeee
Canım inşallah bebeğin seni hiç bırakmaz... Çok zor ancak bu acıları yaşayan bilir...
Canım kendime üzülmekten geçtim artık. Kardeşimin eltisinin haberini aldıktan beri kendimi tutamıyorum. Hem ona hem kardeşime üzülüyorum bebeğini bile doğurduğuna sevinemeyecek, bebeğini gönül rahatlığıyla sevemeyecek diye.
Yarın kan tahlili yaptıracağım. Lekem yok hamile olma ihtimalim var. Çünkü dünkü lekeden sonra bugün adet olmalıydım ama olmadım.Ama bunu ihtimale bile sevinemez durumdayım. Kardeşimle konuştum abla çok üzgünüm diyor, yarın eltim çıkacak hastaneden diyor, tepkisi ne olur beşiği bebeğin her şeyi evinde diyor. ne yapacağımızı bilemiyoruz diyor ve o bir ay sonra doğum yapacak kısmetse. Bu strese nasıl dayanacak, en önemlisi eltisi bu kadar üzüntüye? Allah yardımcıları olsun... Resmen dağıldım canım... İnan kendim için değil...
canım dur bakalım daha belli değil hayırlısı olsun olmazsa şu ucuz idrar testleri var ondan da yapabilirsin tam gününde mi adet olursun??
Peki canım sen nasılsın? Lekelenmelerin bitmişti, dinleniyorsun. Başka neler yapıyorsun?
Ah kızlar ah... Ne kadarzor bir gün geçiriyorum. Çok üzgünüm çok... Biliyorsunuz ben haziranda 25 haftalık bebeğimi kaybettim. Benden iki ay öncede kızkardeşim 2.5 aylık bebeğinin karnında kalp atışı durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kalmıştı. Sonra da 3 ay kadar sonra yeniden hamile oldu.Bu arada kız kardeşimin eltisi var. 4 yıldır çocuğu olmuyordu. Kardeşimden 1 ay önce o da hamile olmuştu. Onun kızı olacaktı, kardeşimin oğlu.
Ayyy çok üzüldüm tüylerim dikenlendi ya( Allah sabır versin canım hepinize.Gerçekten kardeşinin durumuda çok Allah yardımcısı olsun.Benim doktorum demişti korkulu rüyamızdır 9 ay taşır gün veririz doğum için bebek ölür böyle durumlarda tıbbında yapabileceği bişey yok diye.Tekrar söyleyeceğim Allah sabırlar versin inşallahh.
Sağol canım. Bir türlü kendime gelemiyorum. İnternetten baktım yüzde bir hamilede oluyormuş plesanta ayrılması. Kardeşim dedi iki gün önce gittik beraber doktora, bebek kıpır kıpır demiş doktor. Çok hareketli demiş. İki gün sonra böyle bir sonuç. Allah kimselere vermesin. Bizler de farklı şekillerde kayıplar yaşadık. Sizler de biliyorsunuz ki çok üzücü. Hele böylesi daha da üzücü sanki. İnşallah çabuk toparlanır. Beni daha da çok üzense kardeşimin bebeği sağ salim doğarsa eltisi gördükçe çok üzülecek. Çok da iyi anlaşıyorlardı, doktorları da aynıydı. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamaz...
allah yardımcın olsun canım...tatlım sürekli evde yatıyorum sıkılıyorum artık hiç boş boş geciyor günlerin coğunlukla int. başında tv izliyorum bol bol uyuyorum ne yapıcam neyle uğraşıcam bilmiyorum 1 aylık raporum var
başın sağolsun arkadaşım...amin canım jorjet arkadaşımıza yazdım.sonuçlarım düşükten sonra yaptı iyi dedi 6 ay sonra yine hamile kal bu sefer kortizon vereceğim dedi bir başka profa gittim oda bir serklaj kalmış birde onu deneyelim su gelecekmi gelmeyecek mi diyor.... anlayacağın damdan düşenin halini damdan düşen anlar onlara göre hava hoş...
hoşgeldin canım....merhaba kızlar...maşallah geçmişi okuya okuya geldim birbuçuk saatimi aldı sayfamız bayağı bir aktif yeni arkadaşlar gelmiş hepsine öncelikle geçmiş olsun diyorum Allah aynı acıları birdaha yaşatmasın..ayrıca aramıza hoşgeldiler, kızlar sizleri çok özlüyorum burda hergün yazışmaları aklım hep sizde ama hergün giremiyorum bir haftadır yanlızım evde annemler gitti, bebeğe ve eve tek başıma kendim bakıyorum pek fırsat bulamıyorum, artık meraktan uykudan vazgeçtim geldim neler olmuş, hamileler doğurmuşmu diye..nuray ve şafak beklemede hala ama gün almışlar hayırlı doğumlar olsun kızlar..
cemil hocaya gitmek isteyen arkadaşlar var galiba, şiddetle tekrar tavsiye ederim, kendi muayenehanesi bakırköy çamlık hastanesinin az aşağısında ücreti şu an 250tl diye biliyorum yılbaşından sonra oldu galiba önce 200 dü..tel no: 0212 466 33 80 bu numaradan bilgi alabilir gitmek isteyenler..
kızlar geçmişi okumaya fazla fırsat bulamıyorum şu an ama bana soru sormak isteyen olursa özelde mesaj atabilirler, yardımcı olabilirsem sevinirim..
herşey düzelir inş canım..selam kızlar arada okudum sizleri bi yaramazlık yok sanırım..biz hernekadar babamıza küs olsakta,hoş dedemizde bize küs ama iyiyiz kızımla gün sayıyoruz 18 inde kontrolümüz var sağsalim görürsek 30 olcaz..hepinizi öpüyorum allaha emanet olun..
rabbim yüzünü güldürsün canım...iyiym canım sen nasılsın? inşallah canım yaaa güzel haberler olur.14-15 mart gibi adetimi bekliyorum ama haftsonu test yapsam çıkarmı diye düşünüyorum beklemedeyim şimidik ama bekledikce günler geçmiyor inşallah bebeğim benimledir çok ihtiyacım var bu ay çok odakladım kendimi olmazsa çok üzüleceğim daha önce yazdıklarımı okumuşsundur belki eğer bebeğimi kaybetmeseydim ayın 20sinde doğacaktı bu ay benim için çok önemli yani.
canım ne kadar üzüldüm anlatamam...Sağol canım. Bir türlü kendime gelemiyorum. İnternetten baktım yüzde bir hamilede oluyormuş plesanta ayrılması. Kardeşim dedi iki gün önce gittik beraber doktora, bebek kıpır kıpır demiş doktor. Çok hareketli demiş. İki gün sonra böyle bir sonuç. Allah kimselere vermesin. Bizler de farklı şekillerde kayıplar yaşadık. Sizler de biliyorsunuz ki çok üzücü. Hele böylesi daha da üzücü sanki. İnşallah çabuk toparlanır. Beni daha da çok üzense kardeşimin bebeği sağ salim doğarsa eltisi gördükçe çok üzülecek. Çok da iyi anlaşıyorlardı, doktorları da aynıydı. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamaz...
sağol canım dünden az daha iyiyim ama bugün hiç dinlenemedim...Fadik,canım nasıl oldun iyimisin biraz daha
İyi geceler arkadaşlar...
hoşgeldiniz sizede iyi geceler arkadaşım...iyi geceler kizlar nasilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?