Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

çok üzüldüm canım.. yaşayan insan için çok çok zor ama yanındaki insanlar içinde çok zor bir durum, Allah hepsine sabır versin..

kızlar burda sizlerle olmaktan çok keyif alıyorum, inanın girmediğim zaman bile hep aklımdasınız acaba kızlar ne yaptı, kimlerden haber var diye düşünmüyor değilim..fırsat buldukça herzaman burda olucam..
sezin bebek biraz nazlı, o biraz kendini kurtarsın, daha sık gelirim merak etmeyin.. şu an tek sıkıntımız süt ne yaptıysak artıramadık, canım benim o da emmeyi çok seviyor, sürekli istiyor ama süt gelmeiyince sinirleniyor, mamaya devam ediyoruz sık sık..sütüm yetmediği için çok üzülüyorum bende..

canım dere otu ve incir ye bebegim ya sütün çok olurmuş bulgur türü ye bol bol su iç allahım bol bol süt versin işşşallah

canım dur bakalım daha belli değil hayırlısı olsun olmazsa şu ucuz idrar testleri var ondan da yapabilirsin tam gününde mi adet olursun??

canım dur bakalım daha belli değil hayırlısı olsun olmazsa şu ucuz idrar testleri var ondan da yapabilirsin tam gününde mi adet olursun??

Canım kendime üzülmekten geçtim artık. Kardeşimin eltisinin haberini aldıktan beri kendimi tutamıyorum. Hem ona hem kardeşime üzülüyorum bebeğini bile doğurduğuna sevinemeyecek, bebeğini gönül rahatlığıyla sevemeyecek diye.

Yarın kan tahlili yaptıracağım. Lekem yok hamile olma ihtimalim var. Çünkü dünkü lekeden sonra bugün adet olmalıydım ama olmadım.Ama bunu ihtimale bile sevinemez durumdayım. Kardeşimle konuştum abla çok üzgünüm diyor, yarın eltim çıkacak hastaneden diyor, tepkisi ne olur beşiği bebeğin her şeyi evinde diyor. ne yapacağımızı bilemiyoruz diyor ve o bir ay sonra doğum yapacak kısmetse. Bu strese nasıl dayanacak, en önemlisi eltisi bu kadar üzüntüye? Allah yardımcıları olsun... Resmen dağıldım canım... İnan kendim için değil...

ne oldu ki canım anlamadm kardeşinin eltisine ??

Peki canım sen nasılsın? Lekelenmelerin bitmişti, dinleniyorsun. Başka neler yapıyorsun?

Peki canım sen nasılsın? Lekelenmelerin bitmişti, dinleniyorsun. Başka neler yapıyorsun?

tatlım sürekli evde yatıyorum sıkılıyorum artık hiç boş boş geciyor günlerin coğunlukla int. başında tv izliyorum bol bol uyuyorum ne yapıcam neyle uğraşıcam bilmiyorum 1 aylık raporum var

Ayyy çok üzüldüm tüylerim dikenlendi ya ( Allah sabır versin canım hepinize.Gerçekten kardeşinin durumuda çok Allah yardımcısı olsun.Benim doktorum demişti korkulu rüyamızdır 9 ay taşır gün veririz doğum için bebek ölür böyle durumlarda tıbbında yapabileceği bişey yok diye.Tekrar söyleyeceğim Allah sabırlar versin inşallahh.

Sağol canım. Bir türlü kendime gelemiyorum. İnternetten baktım yüzde bir hamilede oluyormuş plesanta ayrılması. Kardeşim dedi iki gün önce gittik beraber doktora, bebek kıpır kıpır demiş doktor. Çok hareketli demiş. İki gün sonra böyle bir sonuç. Allah kimselere vermesin. Bizler de farklı şekillerde kayıplar yaşadık. Sizler de biliyorsunuz ki çok üzücü. Hele böylesi daha da üzücü sanki. İnşallah çabuk toparlanır. Beni daha da çok üzense kardeşimin bebeği sağ salim doğarsa eltisi gördükçe çok üzülecek. Çok da iyi anlaşıyorlardı, doktorları da aynıydı. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamaz...

Canım sen yazınca plesanta ayrılması diye araştırdım. senin yazdığın gibi Yüzde 1 miş malesef oda onu bulmuş.Bu durumda şoka bağlı kanamadan annede kaybedilebiliyomuş çok şükür kardeşinin eltisinin can sağlığı yerinde.Bir sürü neden yazmışlar tansiyon,şeker,sigara vb bu durum 2 kere olursa tekrarlama riski % 20 miş. Tekrar diyecek bişey bulamıyorum Allah birdaha yaşatmasın inşallah Allah sabır versin.Canım tepkisi belli olmaz belki kardaşini bebeğini kendi çocuğu gibi sever onu sevdikçe rahatlar en azından biz böyle olması için dua edelim.

tatlım sürekli evde yatıyorum sıkılıyorum artık hiç boş boş geciyor günlerin coğunlukla int. başında tv izliyorum bol bol uyuyorum ne yapıcam neyle uğraşıcam bilmiyorum 1 aylık raporum var
allah yardımcın olsun canım...
biliyorum sıkıcı ama hayırlısıyla bu günlerde geçecek...
rabbim sağlıcakla kucaklamanızı nasip etsin....

başın sağolsun arkadaşım...
rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın...
peki hsg veya histereskopi yaptırdınız mı..
yani rahimde her hangi bir sorun varmıydı?

hoşgeldin canım....
iyi olmanıza sevindim...
bebiş biraz toparlanırsa inş daha sık görüşürüz...
herşey düzelir inş canım..
sen bebişini düşün ve rahat ol....

rabbim yüzünü güldürsün canım...
inş bebişin seninledir...

canım ne kadar üzüldüm anlatamam...
böyle olaylar iki taraf içinde çok zor...
kardeşin doğum yapmadan eltisi için dr yardımı falan mı alsalar...
eğer öyle bir imkanları varsa çok iyi olur...
yoksa kardeşinin doğumu onları çok çok etkiliyecek...
bunu başkaları anlamaz ama biz aynı şeyleri yaşadığımız için iyi anlıyoruz...

bizim burda ellti olan iki komşum var...
büyük olan eltinin 9 yıl bebeği olmamış ve tüp bebeğe karar verdiler...
bunlar tüp bebek yaptırırken küçük eltide ilk bebeğine hamile ve son ayları...
küçük olanla dertleştiğimizde pozitif olsun diye o kadar dua ediyorum derdi ki...
yoksa ne yaparım bilmiyorum...
onlar da altlı üstlü oturuyor...
ve sonuç pozitif oldu ama bir terslik var...
meğer dış gebelikmiş ve acil ameliyata aldılar...
o ameliyattan yeni eve gelmiştiki küçük elti doğuma gitti...
doğumdan sonra herkes ayrı ayrı evlerinde yattılar...
ikiside bir birlerine geçmiş olsun demedi...
ve büyük elti de kaynıda bebeği hiç görmemişler...
1-2 hafta sonarda büyük elti memlekete annesine gitti...
20-25 gün sonra geldi ama gelince bile bebeğin yüzüne bakmamış...
bunu herkes hoş görmedi ama ben çok iyi anladım...
sonrda pskolojik destek aldı baya ilaç falan kullandı...
hatta bir ara eşide rahatsızlandı ve oda pskolojik destek aldı...
zaman sonrada artık bebeği sevmeye başaldı...
tüp bebeğin üstünden bir sene geçmiştiki doğal yoldan hamile kaldı ve doğurdu...
şuan bebişi 8 aylık maşallah

anlatmak istediğim destek almadan çok zor olur...
üstelik bebeğini tam doğum zamanı kaybetmiş bu daha zor...
allah yardımcıları olsun...

Fadik,canım nasıl oldun iyimisin biraz daha
sağol canım dünden az daha iyiyim ama bugün hiç dinlenemedim...
gelen giden hiç eksik olmadı...
hayırlısı artık inş yavaş yavaş atlatırım...

İyi geceler arkadaşlar...

iyi geceler canım ben geçmişi okuyana kadar sen çıkmışsın...
canım lekelenme durduğuna göre hamillelik ihtimali var...
eğer yarında adet gelmesse bence test yaptır...
inş güzel haberlerle gelirsin...

şafak cım hayırlısı olsun canım....
sorun yoksa bebişin bir kaç gün daha seninle kalması daha iyi...
allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:
Yormamaya çalış kendini arkadaşım malüm güzel ihtimallerin var :).Bana bu gece bişey oldu göz yaşlarıma engel olamıyorum sanırım bebeğimi özledim nese seni üzmek istemiyorum sadece öle geldi bir anda bana.Yapacak bişey yok önümüze bakacağız.Allah büyük bir gün bizde burda mutlulular paylaşacağız İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…