Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

chnb, canım çok üzüldüm.allah sabır versin gerçekten çok zor.senin için de hayırlısı olsun , demekki bu ay zamanı gelmemiş.

safak canım. demekki doktor riskli bir durum görme di ki birkaç gün daha dursun dedi.bu arada bebek kaç kilo oldu canım.??hayırlısı olsun,annelerinin sıcak karnınınkeyfini çıkartsın prensesler..

tatlisoğlum, canım iyi olmanıza sevindim, arada bir uğra habersiz bırakma bizleri.

Sağol canım, ben kendi adıma üzülmedim canım. İnşallah sizlerin güzel haberleriyle mutlu olacağız . Her şey gönlünüzce olur inşallah...

tabi canım dua ederim hayırlısıyla allah yerini doldursun inşallah allah büyüktür kardeşin etkilenmese bari canım yaaaa her şey cok güzel olucak bak gör her şey zaman

Gamze nasılsın? Sana bir iki kitap önereyim canım okudun mu bilmem ama Elif Şafak'ın Siyah Süt adlı otobiyografik eserini. Tüm bayanlara tavsiye ederim. Hem kadınlık, hem hamilelik, hem de annelik üzerine. Diğer romanlarını da tavsiye ederim: Aşk, Pinhan, Araf... Biraz zaman geçirmiş olursun. Tartışmalı bir yazar olsa da ben tekniğini ve konularını seviyorum: Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi, Benim Adım Kırmızı başta okunabilir. Bense dün Buket Uzuner'in İstanbullular romanına başladım. Evde bir ayı geçirmek zor. Allah kolaylık versin...

canım iyiyim allaha şükür Elif Şafak'ın Aşk ını okumuştum siyat sütü duydum ama okumadım alayım o zaman aslında evdede kitaplarımvar ama baş dönmelerim bırakmıyor ama arada okurum iyi olur.. sen adet olmadın daha değilmi ?? senin lekelenmem cok ilginç hiç bende öyle olmadı ne zaman doğum yapmıştın?

Canım ben 22 Haziran 2010'da doğum yaptım. Başta 50 gün kadar kanamam oldu. Meğer kist oluşmuş. Doktorun verdiği Ginera isimli doğum kontrol hapı kullandım, bitince hemen adet oldum. Ardından her ay düzüenli adet oldum.28 30 günde bir. Hala kanamam yok. Sabah lekem vardı şimdi o da yok. Her ay değişik özellikler gösterdi. Ama karnımda gurultular oluyor adet olurum yarın sanırım. Zaten kanda da negatif çıktı. Bu ay hamilelik olmaması olmasından daha iyi benim için. Sen doğumdan ne kadar süre sonra hamile kaldın? Progestan iğnesi oluyor muydun?

ne diyeceğimi bilemiyorum,bebeğini 9 ay karnında taşıyıp kaybetmek heleki 4 seneden sonra çok zor bişey,Allah sabrını versin inşallah,bu dünyada hepimizin sınavı ayrı ayrı... kardeşinin durumu da apayrı zor umarım bu durum aralarının açılmasına ,soğukluk girmesine neden olmaz,bazen böyle durumlarda insanların verdiği tepkiler beklenmedik olabiliyor,benimde ilk hamileliğim sevdiğim bi arkadaşımlaydı,şimdi onun çocuğu 2.5 yaşında ,onu gördüğümde içim yansada inanılmaz sevgim var,her çocuktan farklı olarak..''

Allah hayırlısını nasip etsin,üzülmemek elde değil tabi ama ''mutlak kader''..elden bişey gelmez..

Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216 - Kuranı Kerim)

Mevla görelim neyler
Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif anı seyreyler

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Sen hakka tevekkül kıl
Tefviz et rahatı bul
Sabreyle ve râzı ol

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Kalbin ana berk eyle
Tedbirini terk eyle
Takdirini derk eyle

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Hallâk-ı Rahîm oldur
Rezzâk-ı Kerim oldur
Fa’al-i Hakim oldur

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Bir işi murâd etme
Olduysa inâd etme
Hak’tandır o reddetme

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Hep işleri faiktir
Birbirine layıktır
Neylerse muvafıktır

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Sen adli zulüm sanma
Teslim ol oda yanma
Sabret sakın usanma

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Deme şu niçin şöyle
Yerindedir o öyle
Bak sonunda sabreyle

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Hiç kimseye hor bakma
İncitme gönül yıkma
Sen nefsine yan çıkma

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Her dilde O’nun adı
Her canda O’nun yâdı
Her kuladır imdâdı

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Nâçar kalacak yerde
Nagâh açar ol perde
Dermân olur her derde

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Her kuluna her anda
Geh kahr ü geh ihsanda
Her anda O bir şanda

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Az ye az uyu az iç
Ten mezbelesinden geç
Dil gülşenine gel göç

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Her söyleneni dinle
Ol söyleneni anla
Hoş eyle kabul canla

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Vallahi güzel etmiş
Billahi güzel etmiş
Tallahi güzel etmiş

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Sağol canım... Bu güzel şiir için de ayrıca teşekkürler. Daha 10 dakika önce kendisiyle konuştum. Tabi konuşamadık bir iki cümleden sonra koptuk zaten... Senin de acın taze canım. Seni de üzmeyeyim canım benim...

Allah yardımcısı olsun,en kısa zamanda tekrar hayırlı bir evlat versin Rabbim..ona ve bizlere..
Allaha inancımız bizleri ayakta tutan ve herşeye rağmen içimize ferahlık veren..
insan o acının arasında ''Allahım senden gelen herşey güzel'' deyip bi yandan da ağlarmı,önceki dört kaybım kürtajla olmuştu ,sonuncusu öyle olmadı...ilk kez bebeğimi görmüştüm,kaybetmiştim ama görmüştüm,buna bile sevinir mi insan..seviniyo işte ;((((

Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216 - Kuranı Kerim)
bu ayet herşeyi ne kadar güzel anlatıyor...

şiirde çok güzeldi canım...
çok sağol

rabbim sabır versin canım...
allah yardımcıları olsun...

Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle anlatıyor:
(Allahü teâlâ bir kulunu severse veya onun sevgili bir kul olmasını isterse, üstüne bardaktan boşanırcasına musibet yağdırır, onun üzerine ardı ardına belalar gönderir. Bu kimse dua ederse, Cebrail aleyhisselam der ki:
- Ya Rabbi bu sevgili kulun istediğinin verilmemesinin hikmeti nedir ki?
Allahü teâlâ buyurur ki:
- Ben onu sesini dinlemeyi seviyorum, bırakın duaya devam etsin.

Kul ya Rabbi der, Allahü teâlâ lebbeyk der, (Senin her istediğini vereceğim ve memnun edeceğim, İzzetime yemin ederim, ne dua edersen kabul edeceğim, ne istersen vereceğim, ancak bu isteklerini ya dünyada veya ahirette veririm, ahirette verirsem daha üstününü verir, daha büyük belaları üzerinden def ederim) buyurur.

.

canım inan bende 2 evladımı kaybettim ama göremedim yüzünü korktum belkimde gözümüm önünden gitmez diyetekrardan başımız sag olsun kardeşim
sagol paylaiştıgın için çok güzelmiş ben bunu biryered okumuştum allahım işşallah bizim bu sabrımızın mükafatını vericek biliyorum rabbim kollarımızı boş bırakmasın işşallah

başın sağolsun arkadaşım...
rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın...
peki hsg veya histereskopi yaptırdınız mı..
yani rahimde her hangi bir sorun varmıydı?

canım sağol hepimiz yaşamayalım inş. fadikcim seninle hatırlarsan kanda pıhtılaşmada yazışmıştık sende yeni kaybetmiştin benim gibi yanılmıyorsam bana her gittiğim doktor rahim filmine ve histereskopiye gerek yok rahimde problem yok dediler.bilmiyorum ki rahimağzı yetmezliği olsa su geldikten sonra 1 1,5 ay bebek durmaz antikorlardan diyor kendi doktorum dikiş atmak çözüm değil vücudum bebeği düşman görüyormuş kortizon vereceğim birdaha hamile kalırsan diyor ..işte böyle beni bilen doktorla mı devam etsem yoksa değiştirsemmi kafam karışık dua edin lütfen...

Canım benim Edirnedeyken bir arkadaşım vardı sanki senin durumuna benzer şeyler yaşadı. Defalarca bebeği karnında öldü. Vücut yabancı olarak görüyor demişti doktorları. Sonra dan bir kızı oldu tedavi sonucu. Şu an doğrudan görüşmüyoruz yıllar geçti aradan. Ama istersen dolaylı olarak ortak görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Sizi görüştürmeye çalışırım. Allah yardımcın olsun.

Canım arada ses ver . Merak ediyorum seni. Lütfen acını içinde yaşama.Paylaş bizimle. Seni burada görüyorum yazmıyorsun üzülüyorum bu kız niye yazmıyor diyorum.Canım benim...

# Regrete+
naber bebekim nasıl gidiyo bakıyım bugün biraz geç girdim malesef işlerim vardıda sen ne yaptın görümeyeli

Sevtun karşılaşamıyoruz canım bu aralar ben arada girebildim annem bendeydi gelen giden oldu neyse.Sevtun canım bende bi değişiklik yok sizin güzel haberlerinizle mutlu oluyorum canım dua ediyorum hepimiz için güzel,mutlu günler görelim inşallah.Ben bebek olayını yaz sonu gibi düşünüyorum yada daha sonra tabi planda yapmıyorum nezaman kısmet olursa artık.Şimdilik teyze olmaya hazırlanıyorum sizin bebişlere :)).Öpüyorum canım senii

Canım senin doktorunun söyledikleri mantıklı geliyor suyun geliyor 1 ay 1,5 ay duruyor bebekler.Ben bir ara doktor araştırken ankarada hocaların hocası mesleğinin en iyisi diye yazılan bir profösör okumuştum Ankaradan ,sen yazınca tekrar araştırdım sana ismini yazmak için ama bulamadım hatırlayamadım ismini bulursam hemen yazarım sana inşallah bunlar yaşadığın son üzüntüler olur sağlıkla alırsın bebişini kucağına.

Canım güzel paylaşımların için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…