Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım sana mesaj yazdıktan sonra tekrar araştırdım buldum.Kendisi daha önce Hacettepe Kadın doğumun başındaymış şimdi Başkent Üniversitesine geçmiş.Kendisi için heryerde çok iyi şeyler yazılmış.Prof doktor Ali AYHAN bİR ARAŞTIR İSTERSEN.

evet canım hatırlıyorum da belki ondan sonra çekilmişsindir diye sordum...
canım o zamnda söyeldim yine söylüyorum rahimdeki problem hsg veya histereskopi olmadan belli olmaz...
burda erken olsun geç olsun kayıbı olan bütün arkadaşlardan rahim filmi vaya histereskopi istenmiş...
böylede olması gerekiyor...
4 kayıp az değil bence bunlardan birini çektirmeden yeni bir hamilelik düşünme...
eğer sorun çıkmassa da o zaman o dediğiniz tedaviyi denersiniz...
birde başka dr kesinlikle öneririm sonuçta hepsinin bilgisi farklı oluyor belki başka dr seni daha iyi anlar..
ya bu vüvudun kabul etmeme durumunda bebek karında ölüyor diye biliyorum...
senin baya farklı oluyor...
erken olduğu için rahim ağzı yetmezliğide olmayabilir...
doğrusu çok sık yaşanmış birşey değil...
rabbim yardımcın oldun...

canım bir iki gündür yazacağım ama kelimelerimi toparlayıp yazamadım inan. kardeşine ve eltisinin durumuna çok üzüldüm. Rabbim sabır dayanma gücü versin ikisi içinde çok zor. bu durumda senin sonucunada sevinsemmi üzülsemmi bilemedim ama sen hep hayırlısını dilemiştin demekki hayırlı olan buymuş buay birçok olumsuzluk yaşamıştın zaten.

ben 19 ağustosta doğum yaptım 45 gün sürdü kanamam enfeksiyon kanamamı artırmış antibiyotik kullandım kanamada bitti. aralıkta ise hamile kaldım 4 ay sonra hamileliğim oda mücize zaten ilkim kendiliğinden kızım 2 sene sonra tüp bebek tedevisiyle oldu rabbim bunu tam tüp bebeğe giderken nasip etti inşallah sağlıkla kucağıma almayıda nasip eder. ben kan sulansırıcı iğne kullanıyorum bide progestan hapi iğnesini hiç duymadım :26:

canım hakkında hayırlısı canım allahım istedigin zaman hamilelik nasip etsin işşallah

canım 40 haftaları görürüsün işşallah canım ben 200 mg hapını kullanıyorum ignesinide doktor al evde dursum dedi kanamaya karşı allah korusun işşallah olmazda neyse ben önlemimi aldım o hapı çogunluk agızdan alıyo altan vajinadan alanda oluyomuş bende bunu duydum bebegin rahime tutunmasını saglıyor

Canım diğer siteden okumuştum hatta kardeşinde İskenderun'da kalmayı planlıyordun değil mi? Sizin topik de güzel ama dikkat ettiysen buraya biri bir şey yazınca mutlaka birileri bilmiyorsa bile konuyu bilmiyorum yaza. Sizinkiler biraz içlerine kapalı sanırım. Birkaç kişi dışında yazdıklerıma cevap veren olmadı orada? Belki de görmemişlerdir?

Evet ben de çok üzüldüm. İnşallah sizlerin haberiyle mutlu oluruz. Şu an sevinmeye çok ihtiyacım var. Sizler benim kardeşim gibi oldunuz.

bende 200 mg sabah akşam ağızdan alıyorum iğnesini kanama olunca mı ?? kullanılıyor anlamadım kaç tane iğne aldın ben bilmiyorum bu iğneyi :26:

sizin topiği de cok beyeniyorum yakın geliyor bana aslında bizimkiler sizin gibi aktif girmiyolar yoksa coğunlukla yazarlar yardımcıda olmaya calışırlar....

sizin topiği de cok beyeniyorum yakın geliyor bana aslında bizimkiler sizin gibi aktif girmiyolar yoksa coğunlukla yazarlar yardımcıda olmaya calışırlar....

Bir kere yazdım. Durumumu izah ettim. Kimse geçmişolsun bile yazmadı belki görmemişlerdir. Ama kişiye yazarsam cevap yazıyorlar mesela Selen, Premete, Papatya yazdı. Belki görmemişlerdir...

bende 200 mg sabah akşam ağızdan alıyorum iğnesini kanama olunca mı ?? kullanılıyor anlamadım kaç tane iğne aldın ben bilmiyorum bu iğneyi :26:

Ben pruloton depot kullandım iğne? Bir de vajinal olanını. Hapı bulantılarımdan dolayı kullanamamıştım. Benim ilki 8 haftalık düşük olmuştu. Bu yüzden başlarda ben de düşük riski oluyor. Onu atlatınca da bu sefer erken doğum riski malesef...

Keızlar iyi geceler.Benim sol yumartalığım ağrıyor neden olabilir bir fikriniz varmı? geçen ay doktora gittim usg le baktı sonra ay başında hsg çektirdim bir sorun olsa onlardan birinde belli olurdu diyorum ama bir süredir ağrıyor.Tekrar mı gitsem doktora

Canım bilmem ama bu ay benim yumurtamın biri çatlamamış, senin de böyle bir şey olup ağrı yapıyor mudur? Gerçi benimki ağrımadı.

Canım bilmem ama bu ay benim yumurtamın biri çatlamamış, senin de böyle bir şey olup ağrı yapıyor mudur? Gerçi benimki ağrımadı.

Bilmiyorum ki, bende acaba enfeksiyon olabilirmi diye düşündüm ama ozaman biri ağrımazdı herhalde.Neyse biraz daha bekliycem ağrımaya devam ederse doğru doktora gidiym arada ağrıyodu ama bu gece arttı biraz.

canım benimde çok bilgim yok ama havalar falan soğuktu üşüttün mü acaba...
birde kist falan olunca ağrırmış...
ama dediğim gibi çok bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…