Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar biraz önce test yaptım silik çıktı ama baya belliydi çok heyecanlandım gidip kan testi yaptıracağım
canım inan çok sevindim ben allahım tamamını erdirsin işşallah
bende bugün saat 4 de doktorda kontrolüm var,, rabbim inş. hayılı bi sonuç çıkar...

işşallah güzel şeyler söyler doktorun hade allahtan hayırlısı diyelim

kızlaaarrr ben geldimmm kan sonucum çıktı hamileyimmmm

hayırlı olsun canım çok sevindim allah tamamına erdirsin inş..

slm kızlar nasılsınız güzel haberler var ne güzelll maşşallah sizlere hadi herkesten böyle güzel şeyleer duyarız inş..
az önce arkadaşın biri enfeksiyondan bahsetmiş bilen arkadaşalr bilir ben bu dikiş sonrası enfeksiyondan çok çektim o kadar antibiyotiğe rağmen enfeksiyonum geçmedi yani dikişlerin birde böyle olumsuz tarafları olabiliyor belki birazda bünye ile alakalı olabilir ama neticede enfeksiyonda bildiğim kadarı ile e bebek i çin de tehlikeli... bir an önce önlem alınması ii olur...

Canım sen testte silik çıktı yazınca dedim,kesin hamile. Hayırlı olsun tubaacım.Allah tamamına erdirsin tekrar maşallahhhh

teşekkür ederim canım inşallh sizlerinde güzel haberlerini alacağız hayırlısıyla bebişlerimize kavuşacağız.
ben okadar mutluyum ki anlatamam sizlere hep paylaşıyordum sizlerle bu ay çok istiyordum Allah'ım dualarımı kabul etti. kızımı 18kasımda kaybettim dursaydı haftaya dünyaya gelecekti yani bir hafta kala bunu öğrendim ve şimdi hayırlısıyla devam ederse kızımı kaybettiğim tarihe bir hafta kala bu dünyaya gelecek Allah'ım kucağıma almayı nasip eder inşallah

teşekkür ederim canım. umarım bizde sizler gibi başarıya ulaşabiliriz

rabbim tamamına erdirsin canım...
sağlılı kolay bir hamilelik geçirip sağlıcakla kucaklarsın inş...

canım enfeksiyonun azı çoğu nasıl oluyor ben bu konularda çok bilgili değilim...
ama bence yine bir tekrar yaptır belki artmış olabilir...
peki dr un bu lekelenmelere ne diyor...

merhaba arkadaşlar dr.bugün rahim boyumu ölçtü ve 3.5 cm dedi 17 haftalık hamileyim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
3 ün altı riskli diye biliyorum...
3.5 çok kötü olmasa da dr kotrolü altında takip edilmeli diye düşünüyorum...

Canım benim.... Allah nazarlardan saklasın. Bu topik bayağı hareketlenecek inşallah. Ne dedi doktor? Değerin kanda kaç çıktı? Doktora nereye gittin canım? Tebrikler...

İyi ki de kullanmadın klomen. Ben düzensiz kullandım. Bu yüzden yumurtam çatlamamış. Adet de zor oldum zaten. :

amin canım teşekkür ederim darısı başına dualarım sizlerle..
ben izmirdeyim canım kent hastanesinde orçun sezer'e gidiyorum hastane bana biraz uzak sgka geçmiyor onun için çok yakın bir yer var sgk anlaşmalı oraya gidip yaptırdım 564.47çıktı daha sonra doktorumu arayıp sonucu söyledim folik asite devam progestan sabah 1 akşam 2 dedi şimdi çok küçüktür göremeyiz bir şikayetin yoksa haftaya gel bakalım dedi enfeksiyon varsada biran önce önlemimizi alalım dedi benim başbelası bir enfeksiyonum vardı. evde önceden ilaç vardı biraz onu kullanıyorum 2gün sonra sağlık ocağına gideceğim hem ilaç yazdırırm hem tekrar test yaptırırım yükselmişmi diye inşallah bu defa sağlıklı sorunsuz rahat bi hamilelik olur

İnşallah canım inşallah. Enfeksiyon önemli canım. Değerin de güzel maşallah. Bu sefer deneyimlerin sayesinde daha tedbirli olacaksın inşallah bu sefer sorunsuz atlatacaksın. Ceylinle benim aynı gündü ondan bir haber göremedim. İnşallah onun da güzel haberlerini alırız. ok şükür benim bir evladım var. Allah inşallah evladı olmayanların en kısa zamanda kucaklarını doldurur canım. Bizleri habersiz bırakmayın...

Allah mutluluğunu daim etsin inşallah .Bu bebişin sana moral olacak .Hadi bakalım saymaya başlıyoruz 40 haftanı .Tebrikler canım

canım hadi gözün aydın değerin çok güzel çıkmış..su içmeyide arttır ben ped şişe yaptım kendime 3lt içmeye çalışıyorum..birde çok yorulma güzel güzel yerleşsin annesi

Kızlar listeyi yenileyeyim dedim bulamadım bir türlü eskisini...

canım inan çok sevindim ben allahım tamamını erdirsin işallah

işallah güzel şeyler söyler doktorun hade allahtan hayırlısı diyelim

Sentuncum,çizelgenin rengi mi beni etkiliyor bilmiyorum ama içime kızın olacak gibi doğuyor tabi kız erkek fark etmez Allahın izniyle sağlıkla doğsunda inşallah gerisi önemsiz.

Fadikçiğim az kaldı inşallah... Var mı bir hissin? Pek karşılaşamıyoruz özlemişim seni.

Kızlar kardeşimin eltisiyle konuştum. İnternetleri yok araştırmamı istedi bakın neler buldum: (Önemli kısımları alıntı )Alper Mumcu'dan

Abruptio placenta (plasentanın erken ayrılması, dekolman)

Abrubtio placenta hamileliğin, nadir görülen ancak hem anne hem de bebek hayatını tehlikeye atabilen çok ciddi bir komplikasyonudur. Tanım olarak plasentanın doğumdan önce rahim duvarından ayrılmasıdır. Gebeliğin son dönemlerinde görülen bebek ölümlerinin en önemli ve en sık görülen gelen nedenidir.
Hamileliğin 20. haftasından sonra normal yerleşmiş olan bir plasentanın bebeğin doğmasından önce yapışık olduğu yerden kısmen ya da tamamen ayrılması ise dekolman olarak adlandırılır.
NE SIKLIKTA GÖRÜLÜR
Plasental dekolman tüm gebeliklerin yaklaşık %1'inde görülen bir durumdur.
NEDEN OLUR?
Abrubtio placentaya yol açan mekanizma bilinmemekle birlikte plasentanın kendisini besleyen kan damarlarında yaşanan problemlerin bu duruma neden olduğu düşünülmektedir. Plasentanın kan desteği azalınca yerleştiği endometrium dokusunda ölüm ve nekroz olur. Daha sonra kan küçük kan damarları çatlar ve kanama başlar. Rahim dolu olduğu için kanamayı kesmek üzere kasılamaz. Kanama daha da artar ve plasenta arkasında oluşan basınç ayrılmayı daha da arttırır. Ayrılma plasentanın kenarında olduğunda kan süzülerek vajinadan dışarı akar.Ortada olan ayrılmalarda ise kan plasenta ve rahim arasında sıkışır. Yüksek basınç altıdaki kan amniyon zarını geçerek amniyon sıvısına karışabilir. Benzer şekilde rahim kas tabakası içinde de ilerleyebilir.
Gebeliğe ait endometrium dokusu yüksek oranda pıhtılaşma faktörleri içerdiğinden kan hemen pıhtılaşır ancak daha sonra ortama gelen bazı maddelerin etksi ile pıhtı çözülür. Bu durum devam ettiğinde birçeşit damar içi pıhtılaşma bozukluğu olan DIC tablosu ortaya çıkar ve anne kaybedilebilir.
RİSK FAKTÖRLERİ
Abruptio placentanın nedeni bilinmemektedir.Bununla birlikte bazı risk faktörleri tanımlanmıştır. Dekolmana yol açabileceği bilinen en önemli durum yüksek tansiyondur.
Diğer risk faktörleri arasında:
• 34 haftadan önce zarların açılması (özellikle amniyon sıvısının az olması durumunda),
• anne yaşının 35'in üzerinde olması,
• uterin anomaliler,
• myomlar,
• dolaşım sistemini etkileyebilen şeker hastalığı gibi sistemik hastalıklar,
• hamileliğin ileri dönemlerinde direkt karına olan travmalar
• Sigara
• Alkol
• Uyuşturucu madde (kokain)
• Çoğul gebelikler
• Amniyon sıvısının fazla olması
• Kordonun kısa olması
Dekolmanın kimde ve ne zaman, hangi şiddette ortaya çıkacağı önceden kestirilemez. Bunu anlayabilecek hiçbir test yoktur.
TEKRARLAMA RİSKİ
Daha önceki gebeliklerinde abruptio placenta olan hastalarda takip eden gebeliklerde durumun tekrar etme olasılığı %10-17 arasındadır. Daha önceki 2 hamileliğinde dekolman olan hastalarda ise %20 olasılıkla durum tekrarlamaktadır.
Dekolmanın annedeki en önemli komplikasyonu kanamadır. Kanamaya bağlı şok nedeni ile ölüm meydana gelebilir. Kan transfüzyonu uygulamalarının eskiye göre daha kolay yapılabilmesi ve kan verilmesine bağlı komplikasyonların azalması sayesinde bu nedene bağlı ölüm oranlarında azalma sağlanmıştır. İhmal edilmiş olgularda kanın pıhtılaşma sistemi bozulup DIC tablosu ortaya çıktığında durum daha da ciddileşir. DIC varlığında yoğun kan ve kan ürünleri nakli gerekir. Kanama kontrol edilemez ise anne ve bebeğin kaybedilmesi kaçınılmazdır.
Fetus açısından riskler oksijensiz kalması nedeni ile sıkıntıya girmesi ve kanama dursa bile rahim ile temas eden plasenta yüzey alanındaki azalma bebeğin gereksinimlerini karşılamaya yetmemesidir. En ileri aşamada ve müdahalede geç kalındığında bebek kaybedilebilir. Doğum sonrası bebekte sinir sistemini ilgilendiren bozukluklar ortaya çıkabilir.
BELİRTİLERİ
Daha önce de belirtildiği gibi abruptio placentanın temel bulgusu ağrıdır. Klasik olarak bıçak saplanır tarzda çok keskin ve sürekli ağrı olur. Ağrı ile beraber kanama görülebilir. Ağrı hastaların yalnızca %50'sinde ortaya çıkar.
TANI
Kanama olsun ya da olmasın gebeliğin son dönemlerinde ortaya çıkan ani ve şiddetli ağrı varlığında abruptio plasenta ilk önce akla gelmelidir.
TEDAVİ
Dekolman varlığınıda yaklaşım ve tedavi olayın ve kanamanın şiddetine bağlıdır. Tek ve en etkli tedavi bebeğin doğurtulmasıdır. Kanamanın ve ayrılmanın az olduğu durumlarda eğer anne ve bebekte hayati tehlike işaretleri yoksa ve gebelik haftası küçükse beklenebilir.
Ortaya çıkan şok, DIC gibi durumlar uygun şekilde tedavi edilir.
Ani başlayan şiddetli kanama varlığında acil sezaryen gerekli olabilir. Bebeğin ölü olması ve kanamanın azalması durumunda ise vajinal doğum denenmelidir.
Dekolman varlığında öncelikle anne adayının genel durumu değerlendirilir, nabız ve tansiyonuna bakılrak kanamanın miktarı tahmin edilmeye çalışılır. Daha sonra geniş ve birden fazla sayıda damar yolu açılarak sıvı desteğine başlanır.Bu sırada kan bankası ile temas kurularak uygun sayıda kan hazırlanması gereklidir. İdrar sondası takılarak saatlik idrar çıkışı kontrol edilir.

Kızlar listeyi yenileyeyim dedim bulamadım bir türlü eskisini...

ben buldum canım

2011 ANNELERİ VE BEBEKLERİ:

Yaren- Sezin bebek
Güldenaz-
Tatlişoğlum-ilke bebek (3 Mart 2011)

HAMİLELER
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem
Özlem
Elifce
Ayşeece
Ardatuana
Mavinilay
Samyeli
Tubacozar
Sevtun
Crameren
Tubaaoz

HABER BEKLEDİKLERİMİZ
Ceylinirem(12 Mart)
Fadik(21 Mart)
Chnb(12 nisan)

Son düzenleme:
Fadikçiğim az kaldı inşallah... Var mı bir hissin? Pek karşılaşamıyoruz özlemişim seni.

canım bilmiyorum ki...
dediğim gibi aslında çok zor hamile kalıyorum ama arkadaşları görünce neden bende olmayayım diyorum...
hayırlısı bakalım...

bende özledim canım
aslında bugün hep buralardayım ama nette sorun var bazen açıyor bazen açmıyor...
tek bir mesajı yolalmak için baya bir çapa sarfediyorum...

Sağolasın eline sağlık Ceylin de burada. Yaz artık hadi Ceylin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…