Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Maşallah Eylemim 30 olmuşuz. İnşallah 38 leri de görürüz canım benim. Sen bebeğe isim düşünmüş müydün canım?

İnşallah problemsiz bir şekilde atlatırsın canım. Gelişmeleri yazarsın...

Geçmiş olsun canım. İnşallah sağ salim bebeğini kucağına alacaksın. Hastane inan daha güvenli. Belki biraz sıkıcıdır ama olsun. Bebeklerimiz için nelere katlanmıyoruz ki... Yeterki sağlıklı ve vakitli gelsinler... Doktorunun temkinli olması da sana güven veriyor olmalı. Perşembe günü yazarsın gelişmeleri...

Geçmiş olsun arkadaşım, nasıl tespit edildi rahim ağzı yetmezliğin? Serklaj sonrası enfeksiyon oldu mu? Daha önce kayıbın var mıydı? Belki daha önce bahsetmişsindir ama ben kaçırmış olabilirim yazdıklarını. Seni de listemize ekleyelim mi?

Bir de kızlar bir şey soracağım sizlere. Ben protein S ve C sonuçlarımı da aldım gittiğimde. Sonuçlar şöyle: REFERANS ARALIĞI
TEST SONUÇ MİN MAX
Protein C 115.1 70 140
Protein S 24.5 60 130

Şimdi ben bebe aspirini kullanıyorum. Sizin değerleriniz nasıl iğne yapanlar? Bu değerler iğne yapacak kadar riskli mi? Ben göbeğimden yapamam gibi geliyor. Koldan da oluyormuş galiba. Bir de kendim yapamam. Sizler nasıl yaptınız?

canım,test sonuçların konusunda bi yorum yapamıcam ama bende de kan pıhtılaşması var,iğnelerimi eşim yapmıştı,koldan..göbekten olması şart değil,kolun arka tarafından dirsekten dört parmak yukarıya..bi de şimdi sen yazınca aklıma geldi,benim bebe asprini hakkında şüphelerim var...ilk gittiğim doktorlardan biri (riskli gebelikler konusunda uzmanlığı olmayan,ki bende o dönemler herhangi bi risk olmadığını düşünmüştü,henüz üç düşük yapmamışım ya!!!) bana bebe asprini vermişti,hamile kalmadan önce bunu kullan demişti,ben hamilelik düşündüğüm ayda hemen kalabilen biri olmama rağmen ilk kez o denememizde 4.ayda kalabilmiştim..sonrasında gittiğim serdar koç adlı doktor (medicalpark tüp bebek ünite sorumlusu) asprin gebe kalmayı zorlaştırır,kan pıhtılaşma sorunu olanlara gebe kaldığı anda bu iğne vurulmalı demişti..

şimdi bende dosyalarımı kurcaladım da buldum,benim ;
protein c 82 (referans aralığı: 70-130)
protein s 83 (referans aralığı: 55-160)
benim bunlar normaldi de doktorlar genelde şu sonuç üzerinde durmuşlardı ;
MTHFR Gen mutasyonu : 677CT (normali genotip 677 CC benimki heterozigot mutant 677 CT )
sanırım iğne bu yüzden verildi bana..senden de bu testler istendimi..bi de Faktör V Leiden Mutasyonu önemliymiş..

Canım öncelikle seni merak ettik. İnşallah iyisindir. Verdiğin bilgi için sağol. Çünkü ben bir ayı geçti kullanıyorum. Hatta bu ay hamile kalmadığıma şaşırdım. Çünkü ben de çabuk hamile kalanlardanım. Ben bunu klomeni düzünsiz kullanmama bağlamıştım. Bir de çok ilşki olmamıştı ama yumurtlama dönemime getirmiştim. Bu bilgiyi bilmiyordum. Şimdi aspirin kullanmasam ne olur ki! Bir de benim ilki 8 haftalık düşükte pıhtılaşma araştırılmamıştı. 2. de de lekelenmelerim vardı başlarda progestan kullanmıştım. 29+4 de 4 cm açıklıkla 11 gün hastanede yattım. Sonrasında 35.'e kadar hep yattım. 38 de oğlum doğdu. Bu yüzden herhalde benim 3. hamileliğimde de pıhtılaşma araştırılmadı. Bu erken doğumdan sonra istedi doktorum. Bu sonuçlar çıktı. Bu sorun beni çok etkileseydi önceki iki hamileliğimde etkilemez miydi ki? Şu an içmesem hamile kalana dek. Cumartesi doktor iç veya içme bir şey demedi. Bilmemezlik ne zor! Ben hala niye erken doğum yaptığımı hala bilmiyorum ve bu beni çok üzüyor. Ne güzel rahim ağzı yetmezliği var diye seviniyordum. Sevinir mi insan ama teşhis belli olunca olumsuzluklara bile seviniyorsun işte. Sanırım öğleden sonra fakülteye gidip bu rahim filmini ve protein testlerini göstereceğim. Şu an adetliyim de. Muayene de yaptıramam. Sonraya ertelesem okul olur. Salım boş yalnızca.O zamana geç mi kalırım acaba?

Maşallah Eylemim 30 olmuşuz. İnşallah 38 leri de görürüz canım benim. Sen bebeğe isim düşünmüş müydün canım?
canımmmm sağol cuma 30 olcaz kısmetse 3 gün geriden gidiyorum benisim bulamadık dr da kızıyor hadi artık diye ama ben bişey yakıştıramıyorum kıza kolay söylensin basit ama asil olsun diyorum ama bulamıyoruz..
amin canım inş. Allah razı olsun bende sana dua edeceğim sanada hayırlı doğumlar nasip etsin Allah ım...bende son 2 hamileliğimde 0,3 fraxaparin kullandım.
bende son 2 hamileliğimde kullandım ama rahimdede sorun varmış ondan ameliyat oldum bu bebeğim yaşıyor çok şükür
canım benimde protein c çok düşüktü ve mthfrc677t homozigot mutasyonum vardı..ben başlarda göbekten yaptım sonra hep bacaktan yapıyorum alışıyo insan..sadece saatleri önemli ben hergün aynı saatte yaptım bu gebeliğimde..

canım ben 1,5 yıldır hiç bırakmadım coraspini ve hiç zor hamile kalmadım..toplamda 4.hamileliğim aspirinle 3 kez kaldım amile kalınca hemen iğneye başladım..

aynı bilmemezlik durumu bende de var,o yüzden güncel mesajları çok takip edemiyorum,eskileri okuyup kendime tanı koymaya çalışıyorum kendimce buralardayım ama aktif yazamıyorum,ama iyi sayılırım iyi olmaya çalışıyorum..ilginiz için teşekkürler,ah burası da olmasaydı...
benim hikayemi az çok hatırlarsın,benim üç düşüğüm olmuştu en uzun süreni 8 haftaydı..bu üç düşüğü yaşayana kadar doğru düzgün bi doktora gitmemiştim,bana kanı sulandırsın diye bebe asprini verip göndermişti ben üç düşükten sonra olayın cicciyetini geçte olsa farkedip başladım araştırmaya ,serdar koça gittim benden bu testleri..o söylemişti bana ; '' sana iyilik yapmamışki bu doktor,gebe kalmanı zorlaştırır bunu devamlı içmen '' demişti..
anladığım kadarıyla kandaki pıhtılaşma durumu 1.trimester düşüklerine yol açıyor,sende de sadece bir kez yaşanmış bu,üzerinde durman gereken konu ''erken doğum neden oluyor'' sorusu sanırım..şimdi bazen mantık olarak düşünüyorumda rahim ağzı boyu ölçülebilen bişey ama oradaki dokunun yumuşaklığı konusunda doktorlar da birşey söyleyemez,eğer erken doğum bir kez yaşandıysa,hamile değilken yapılan ölçümler normal bile olsa dikiş ve yatak istirahati kaçınılmaz gibi.. mesela benim son doktorum servikal ölçümlerini yapıyordum diyo (her ne kadar ölçüm yaptığını ispat edemese de ) ölçtüğü halde ve normal bulduğu halde erken doğum olduysa ya dediğim gibi doku yumuşak ve bi anda açıldı ya da enfeksiyona bağlı olarak kese açıldı,su geldi ve doğum başladı..
inan benimde kafam o kadar karışıkki,ne yapacağımı bilemiyorum

bende toplam 5 hamilelik geçirdim,dördü ikinci ayki denememizde olmuştu,coraspin içtiğimde 4.ay..bilemiyorum tesadüfte olmuş olabilir ama üstüne dktorda ööle sööleyince ben inanmıştım kendisine..

Ben öyle bir test yaptırmadım canım. Sorarım doktora. Olmuş bitmiş doğumların sonucunu bulmak zor. Beni üzen doğumdan itibaren araştırmaya başladığım halde net sonuç elde edememek. Am şunu düşünüyorum: Her neden olduysa olsun 2 ve 3. hamileliğimde erken açılma problemi yaşadım. Artık riske atmayıp enfeksiyon takibi, istirahat .. ne gerekiyorsa yapmalıyım. Tabii serklajı önlem amaçlı yaptırmalıyım.

canım sen beni biliyorsun beni zor hamile kalanlardanım bu ama kendiliğinden hamile kaldım 3 ay öncedende coraspirine başladım bence hamile kalmamanı etkilemez aspirin sen kolay hamile kalıyorsun neden clomeni kullandın?? :26: yumurtlama gününü kaydırmış olabilir canım benin dr.um pırtılaşma testini yaptırmadı ama dr mutlaka kullanmalısın dedi bide hamile kalınca iğne verdi..

herkese merhaba,
eylemcim maşallah 30 olmuşsun.inşallah bundan sonrası da problemsiz ilerler.

kızlaaarrr ben geldimmm kan sonucum çıktı hamileyimmmm
gözün aydın canım, inşallah hafta hafta gelişimini birlikte takib eder, güzel haberelrini okuruz buradan.
serklajda kolaylıklar dili,yorum canım. rahat ol.test sonuçlarının iyi olmasına da sevindim. bizleride habersiz bırakma.

canım değerlerin için birşey diyemem, benim pıhtılaşmam mthfr 677 tt homozigot. olmasından kaynaklanıyor.coraspin ve folik asiti gebeliğe karar verince kullanmaya başladık,11 ay sonunda gebe kaldım.bu haftaya kadar da devam ettim coraspine, keseyi görünce de iğne ve progestan başlamıştık ,iğneye ve progestana hala devam ediyorum.ben ilk aylar kendim göbekten yaptım, alışıyor insan.ama ,leriki dönemlerde eşim koldan yapmaya başladı, bazen de bacaktan yapıyoruz.

canım ben bilmiyordum seninde erken dönem demek peki histeroskopi yaptırdınmı bana hep rahim temiz dendi ultrasonda 3.den sonra histeroskopide koca bi bölme görüldü ve alındı şükür yaşıyo bebeğim şimdi..biraz detaylı yazsana bana hikayeni senni üzmeyecekse..
bencede aynen böyle yapmalısın canım bu sefer bilinçli devam etçeksin avantajın olcak..
herkese merhaba,
eylemcim maşallah 30 olmuşsun.inşallah bundan sonrası da problemsiz ilerler.

sağol canım bende 3 gün geridenim cuma 30 olcaz ahh bende sen gibi 36 ları görsem keşke..belim ağrıyo benim arada yatmaktanmı bilmem adet ağrısı gibi cuma dr sorcam sende olmuşmuydu nuray..

öncelikle tebrik ederim,30.haftalara gelmen çok güzel,Allah bize de nasip eder inşallah..
nerden başlasam bilemiyorumki; benim en uzunu 8 hafta süren üç düşüğüm oldu,sonra pıhtılaşma testi,tiroid,kromozom vs bi dolu test ve rahim filmi çekildi.rahim filmine göre benim rahimin T şeklinde olduğu tespit edildi.sonra ben yücel karamana gittim,bu rahimle canlı bebek doğurma ihtimalin %20 dedi ve ben ona ameliyat oldum,rahim düzeldi artık düşük riskin %10 ,normal bir kadının risk düzeyinde dedi,ben ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldım,8.haftada şiddetli kanama ve yine kürtaj..ama yücel bey bunun sebepsiz düşükler kategorisine girdiğini söyledi,yapılacak başka bir tedavi yok dedi,yani progynex iğne,kan sulandırıcı fraxiparin..5 ay sonra tekrar hamile kaldım,başka bir doktora gittim.8.haftada tekrar kanama oldu ama bu kez az ve bir hafta sonra kesildi,sonra derken ben 18.haftalara geldim,bana göre riskli haftalar geride kalmıştı ve erken doğum olabileceği fikri hiç aklıma gelmedi,artık ben normal bir gebeydim ama yine de tedirgin,yataktan hiç çıkmadan (wc,banyo hariç)..19 haftaya yeni girmiştim akıntım arttı,rengi önceden şeffafken krem rengi pelte gibi oldu,son gittiğim doktora telefonda sordum magnezyumdandır dedi,magnezyumu kes bak geçecek dedi,hatta sen hiç vitamin içmedinmi bu tür ilaçlar yapar dedi,bende kestim,sonra iki gece su gibi akıntım oldu meğer keseden geliyomuş,işte ertesi sabah bi kalktım pembe bi akıntı,,bunun doğum nişanı olduğunu biliyodum,hemen doktora gittim (pazar günüydü kendi doktoruma ulaşamadığım için devlet hastanesine gittim) 3,5 cm açılma var rahimde dediler,ph ölçümü yapıldı vajinal akıntıya,kesedenmi geliyo diye,keseden gelmeseymiş acil serklaj yapılcaktı,ama keseden geldiği için bişey yapamadılar..işte sonrası malum hastaneye yattığım günün ertesi günü suyum geldi,sonra suni sancıyla doğum yaptım.21 şubatta..

canım çok geçmiş olsun öncelikle..yazınca hatırladım seni..öncelikle yücel bey bu işte 1 numara bunu bil ben fiyatı yüzünden gidemedim..yanlız butür ameliyatlar rahim ve rahim ağzını çok fazla yıpratıyor normal gebelik yaşayamayız,zaten kürtajlarda cabası..teşhisin belli bidahaki gebeliğinde serklajda yaptır ve sadece wc ye kalk gerekirse hastanede yatarsın..iğneler ve progestanda kullanırsan inşallah sorun olmıycaktır ben inanıyorum..daha çok yeni biraz toparlanınca herşey güzel olucak arkadaşım hiç korkma..

Kızlar geldim fakülteden. Rahim filmi cd sini gösterdim. Görünürde önemli bir problem yok ama anlattıklarından yeni hamileliğinde serklaj gerekli görünüyor, bu tip durumlarda serklaj yapıyoruz dedi. Bir de genetik mutasyon testi istedi. Kan verdim. 1 ay sonra çıkacakmış. Bu arada korunmayın coraspin ve folbiol kullan sonuçlar çıkınca da görüşürüz dedi. En azından bu görüşme biraz olsun içimi rahatlattı. Yalnız bu folbiol folik plustan daha yüksek dozda bir ilaçmış. Bana çok kilo aldırdı folik plus bu daha çok aldırır mı acaba?

Bu arada tüm arkadaşlara teşekkür ederim cevapladıkları için mesajımı.

canım sevindim rahatlamana serklaj kararıda verilmiş..benimde sonuçlar 1 ayda çıkmıştı..hadi şimdi 12 nisanda güzel haberde gelsin sonrası çorap söküğü gibi gelicek inşallahhhhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…