Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

İnşallah neden olmasın. Bak burada ne mucizeler okuduk. Ben bu aralar yine çok duygusallaştım canım. İçimden bu ay da erteleyip kardeşimin yanına doğumuna gitmek geliyor. Edirne İstanbul arası ne güzel 2.5 saatti. Buradan 18 sanırım. Uçakla da ha deyince olmuyor. Bir de okulum var. Ama bu zor günlerinde onu yalnız bırakmak da istemiyorum. Biz iki kızız. Başka da hiç kardeşim yok. Gurbetliğin bu kadar zor olduğunu inan iki gündür daha da iyi anladım. Allah bizi buralara getirmeye zorlayanları bildiği gibi yapsın... Hiç sevmem beddua etmeyi ama şu günleri yaşayınca daha da sinirleniyorum. En zor günlerimi yaşarken bile bu mesafe yüzünden yapayalnızdım. Yalnızca eş dostla kaldım. O yüzden o kişilere daha da kızıyorum...

caım tebrik ederimm.allahh analı babalı büyütsün inşllh..kan tahlinini adetin gecikincemi yaptırdın..kaç gün geçmişti..ben adete 2 gün kala yaptırdım değerim 107 çktı..seninki yüksekmiş baya..

Arkadaşım tebrik ederim.Allah tamamına erdirsin.Ben hamileliğimde adetim geçitikten 1 2 gün sonra yaptırmıştım 128 çıkmıştı.Bu değerler gün gün katlıyor bildiğim.Hayırlı olsun

bana dikiş atıldığında açılma yoktu aama teşhis doğruydu 12 haftalıkken dikişim atıldı ve iyiki atılmış sonradan dikişi bile zorladı keşke attırsaydınn allah yardımcın olsu yatarak geçir ayakta pek zaman geçirme

merhaba arkadaşlar dr.bugün rahim boyumu ölçtü ve 3.5 cm dedi 17 haftalık hamileyim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurmusunuz

canim serklaj varmi yokmu bbilmiyorum sende ama bol bol yat dinlenki daha fazla kisalmasin bende kisaldigi icin hastanede yatiyorum suan yani onlemini al bence.cunki daha haftanda erken

kızlaaarrr ben geldimmm kan sonucum çıktı hamileyimmmm

gözün aydın canım..çok sevindim..Allah tamamına erdirir inşallah..

kızlar merhaba, sayfamız bayağı bir hareketli maşallah..özlem girmiyor galiba yada ben mesajlarını farketmedim, durumu nasıl acaba merak ettim..

arkadaslar bu gunu sabirsizlikla beklemistim ama doktorum ultrasonla bakmadi bugun. persembe bakcakmis.bu haftaya kadar geldiysen bi sorun yoktur dedi persembe bakacak eger hersey yolundaysa serumun dozunu yavasca azaltacak yani bi 29 olana kadar daha hastanedeyim ins serum azalinca yine baslamaz sertlesmelerim .27 haftada iyi ama 28 kesin hastanede gecirmeni istiyorum dedi en iyiside bu zaten.

merhaba kızlar, bugün doktor kontrolümüz iyi geçti. ikili test için kan verdik. ense kalınlığımız 0,90 çıktı. haftaya pazartesi ikili test belli olacak. haftaya cumayada serklajım var. perşembe gecesinden bişey yeme içme dedi. sabah 8,30 da orda olcam. 11,30 da serklajım var. o gece orada kalacakmışım.
hayırlısı bakalım...

teşekkür ederim. vallahi canım benim adetler düzensizdir 35-40günde oluyordu bende ortalama 37de yaptım

inşallah hayırlısıyla geçer canım bizleri habersiz bırakma

tebrik ediyorum,sağlıklı bir hamilelik ve sonrasında sağlıklı bir doğum diliyorum,Allah tamamına erdirsin inşallah..

Samyeli şimdiden geçmiş olsun İnşallah bebeğin sonuçlarıda güzel çıkar,serklajında başarılı geçer.

maşaallah canım herşey yolumda ilerliyor...
inş serklajda başarıyla olur ve bebeğini sağlıcakla kucaklarsın....

evet canım gurbetlik çok zor şey....
birde kız kadeşin insanın hayatında çok farklı bir yeri olduğunu düşünüyorum....
benim kız kardeşim yok ama yokluğunu çok hissediyorum....
canım uçakla çabuk olur bir hafta sonu olsun ayarlayamazmısın?

özlem ve ayer bayadır yok...
inş iyidirler....

perşembeye de az kaldı canım....
herşey yolunda ilerler inş.

canım öncelikle başın sağolsun benimde düşüklerime benziyor gibi benim düşüklerim 14,14,20 hafta 5 günlük,17 haftalık ben kısaca anlatıyım belki geçmişi okumuşsundur ama ...ilk 2 düşüğüm birkaç güne düştü öncesinde su geldi tabi,sonrasında araştırma yapıldı mthfr homozigot,aminoasit metabolizma bozuklupu ve düz kas antikoru çıktı sonra 3. hamileliğim oldu 14,5 günlükken yine su geldi ama benim seninki gibi ağrı yok sadece 2. biraz olmuştu ,su geldikten sonra yaklaşık 6 hafta yaşadı yavrum kordonu gelince dayanamadı ama su hiç yoktu,son düşüğümde aynı oda 13 haftalık geldi ama bu seferki çok çok azdı ama 1 hafta sonra yine geldi toplam 4 hafta dayanabildi yine kordon sarkması ölü doğum ...benim tedavilerimde 3. ve 4. gebeliklerimde iğne,aspirin kullandım.doktorum rahimağzı yetmezliği yok diyor.birdaha hamile kalırsan kortizon vereceğim diyor.sorun vücudum bebeği düşman görüyormuş .bende artık neye inanacağımı şaşırdım.seni çok iyi anlıyorum inş. bizde birgün anne oluruz .gelişmelerden beni haber edersen sevinirim.en azından birbirimizin tedavisi hakkında bilgi sahibi olur ve dua ederiz şimdilk hoşçakal...

canım seni kan pıhtılaşması topiğindende biliyorum allah sabır versin en önemliside acılarını unutturacak sağlıklı bir evlat versin inşallah..bende mthfr homozigotum fraxirarin 0,6kullanıyorum..burdaki herkese olduğu gibi sanada bol bol dua edeceğim

amin canım inş. Allah razı olsun bende sana dua edeceğim sanada hayırlı doğumlar nasip etsin Allah ım...bende son 2 hamileliğimde 0,3 fraxaparin kullandım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…