- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.381
canım bilmiyorum ki...
dediğim gibi aslında çok zor hamile kalıyorum ama arkadaşları görünce neden bende olmayayım diyorum...
hayırlısı bakalım...
bende özledim canım
aslında bugün hep buralardayım ama nette sorun var bazen açıyor bazen açmıyor...
tek bir mesajı yolalmak için baya bir çapa sarfediyorum...
amin canım teşekkür ederim darısı başına dualarım sizlerle..
ben izmirdeyim canım kent hastanesinde orçun sezer'e gidiyorum hastane bana biraz uzak sgka geçmiyor onun için çok yakın bir yer var sgk anlaşmalı oraya gidip yaptırdım 564.47çıktı daha sonra doktorumu arayıp sonucu söyledim folik asite devam progestan sabah 1 akşam 2 dedi şimdi çok küçüktür göremeyiz bir şikayetin yoksa haftaya gel bakalım dedi enfeksiyon varsada biran önce önlemimizi alalım dedi benim başbelası bir enfeksiyonum vardı. evde önceden ilaç vardı biraz onu kullanıyorum 2gün sonra sağlık ocağına gideceğim hem ilaç yazdırırm hem tekrar test yaptırırım yükselmişmi diye inşallah bu defa sağlıklı sorunsuz rahat bi hamilelik olur
caım tebrik ederimm.allahh analı babalı büyütsün inşllh..kan tahlinini adetin gecikincemi yaptırdın..kaç gün geçmişti..ben adete 2 gün kala yaptırdım değerim 107 çktı..seninki yüksekmiş baya..
ilk hamileliğim kesin yetmezlik tanısı yok ama açılma vardı
rahime dikiş atılcaktı hast yattım serum ilaç tedavisi falan kasılmalar durdu dedi dr dikiş atmayalım gerek yok dedi
sürekli ölçülüyo rahim ağzı boyum nasipse perşembe bakılcak bidaha ama sürekli yatıyorum ben
merhaba arkadaşlar dr.bugün rahim boyumu ölçtü ve 3.5 cm dedi 17 haftalık hamileyim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
kızlaaarrr ben geldimmm kan sonucum çıktıhamileyimmmm
caım tebrik ederimm.allahh analı babalı büyütsün inşllh..kan tahlinini adetin gecikincemi yaptırdın..kaç gün geçmişti..ben adete 2 gün kala yaptırdım değerim 107 çktı..seninki yüksekmiş baya..
merhaba kızlar, bugün doktor kontrolümüz iyi geçti. ikili test için kan verdik. ense kalınlığımız 0,90 çıktı. haftaya pazartesi ikili test belli olacak. haftaya cumayada serklajım var. perşembe gecesinden bişey yeme içme dedi. sabah 8,30 da orda olcam. 11,30 da serklajım var. o gece orada kalacakmışım.
hayırlısı bakalım...
amin canım teşekkür ederim darısı başına dualarım sizlerle..
ben izmirdeyim canım kent hastanesinde orçun sezer'e gidiyorum hastane bana biraz uzak sgka geçmiyor onun için çok yakın bir yer var sgk anlaşmalı oraya gidip yaptırdım 564.47çıktı daha sonra doktorumu arayıp sonucu söyledim folik asite devam progestan sabah 1 akşam 2 dedi şimdi çok küçüktür göremeyiz bir şikayetin yoksa haftaya gel bakalım dedi enfeksiyon varsada biran önce önlemimizi alalım dedi benim başbelası bir enfeksiyonum vardı. evde önceden ilaç vardı biraz onu kullanıyorum 2gün sonra sağlık ocağına gideceğim hem ilaç yazdırırm hem tekrar test yaptırırım yükselmişmi diye inşallah bu defa sağlıklı sorunsuz rahat bi hamilelik olur
merhaba kızlar, bugün doktor kontrolümüz iyi geçti. ikili test için kan verdik. ense kalınlığımız 0,90 çıktı. haftaya pazartesi ikili test belli olacak. haftaya cumayada serklajım var. perşembe gecesinden bişey yeme içme dedi. sabah 8,30 da orda olcam. 11,30 da serklajım var. o gece orada kalacakmışım.
hayırlısı bakalım...
maşaallah canım herşey yolumda ilerliyor...merhaba kızlar, bugün doktor kontrolümüz iyi geçti. ikili test için kan verdik. ense kalınlığımız 0,90 çıktı. haftaya pazartesi ikili test belli olacak. haftaya cumayada serklajım var. perşembe gecesinden bişey yeme içme dedi. sabah 8,30 da orda olcam. 11,30 da serklajım var. o gece orada kalacakmışım.
hayırlısı bakalım...
İnşallah neden olmasın. Bak burada ne mucizeler okuduk. Ben bu aralar yine çok duygusallaştım canım. İçimden bu ay da erteleyip kardeşimin yanına doğumuna gitmek geliyor. Edirne İstanbul arası ne güzel 2.5 saatti. Buradan 18 sanırım. Uçakla da ha deyince olmuyor. Bir de okulum var. Ama bu zor günlerinde onu yalnız bırakmak da istemiyorum. Biz iki kızız. Başka da hiç kardeşim yok. Gurbetliğin bu kadar zor olduğunu inan iki gündür daha da iyi anladım. Allah bizi buralara getirmeye zorlayanları bildiği gibi yapsın... Hiç sevmem beddua etmeyi ama şu günleri yaşayınca daha da sinirleniyorum. En zor günlerimi yaşarken bile bu mesafe yüzünden yapayalnızdım. Yalnızca eş dostla kaldım. O yüzden o kişilere daha da kızıyorum...
özlem ve ayer bayadır yok...gözün aydın canım..çok sevindim..Allah tamamına erdirir inşallah..
kızlar merhaba, sayfamız bayağı bir hareketli maşallah..özlem girmiyor galiba yada ben mesajlarını farketmedim, durumu nasıl acaba merak ettim..
perşembeye de az kaldı canım....arkadaslar bu gunu sabirsizlikla beklemistim ama doktorum ultrasonla bakmadi bugun. persembe bakcakmis.bu haftaya kadar geldiysen bi sorun yoktur dedi persembe bakacak eger hersey yolundaysa serumun dozunu yavasca azaltacak yani bi 29 olana kadar daha hastanedeyim ins serum azalinca yine baslamaz sertlesmelerim .27 haftada iyi ama 28 kesin hastanede gecirmeni istiyorum dedi en iyiside bu zaten.
tebrik ediyorum,sağlıklı bir hamilelik ve sonrasında sağlıklı bir doğum diliyorum,Allah tamamına erdirsin inşallah..
kızlar biraz önce test yaptım silik çıktı ama baya belliydi çok heyecanlandım gidip kan testi yaptıracağım
Tebrikler canim..herseyin hayirlisi olsun..insallah kan sonucunda positif cikar
canım öncelikle başın sağolsun benimde düşüklerime benziyor gibi benim düşüklerim 14,14,20 hafta 5 günlük,17 haftalık ben kısaca anlatıyım belki geçmişi okumuşsundur ama ...ilk 2 düşüğüm birkaç güne düştü öncesinde su geldi tabi,sonrasında araştırma yapıldı mthfr homozigot,aminoasit metabolizma bozuklupu ve düz kas antikoru çıktı sonra 3. hamileliğim oldu 14,5 günlükken yine su geldi ama benim seninki gibi ağrı yok sadece 2. biraz olmuştu ,su geldikten sonra yaklaşık 6 hafta yaşadı yavrum kordonu gelince dayanamadı ama su hiç yoktu,son düşüğümde aynı oda 13 haftalık geldi ama bu seferki çok çok azdı ama 1 hafta sonra yine geldi toplam 4 hafta dayanabildi yine kordon sarkması ölü doğum ...benim tedavilerimde 3. ve 4. gebeliklerimde iğne,aspirin kullandım.doktorum rahimağzı yetmezliği yok diyor.birdaha hamile kalırsan kortizon vereceğim diyor.sorun vücudum bebeği düşman görüyormuş .bende artık neye inanacağımı şaşırdım.seni çok iyi anlıyorum inş. bizde birgün anne oluruz .gelişmelerden beni haber edersen sevinirim.en azından birbirimizin tedavisi hakkında bilgi sahibi olur ve dua ederiz şimdilk hoşçakal...Sevgili arkadaslar ve kader arkadaslarim,
oncelikle hepinize cok gecmis olsun diliyorum ve insallah yuce rabbimden saglikli sihattli bebeler diliyorum sizin icin ve insallah zamani geldiginde kendim icin.
Ben bir kac gundur bi siteyi takip ediyordum ve bu konu hakkinda cok okudum.ve uya olmak istedim.
Ben oncelikle hikayemi anlatmak istiyorum. Gectigimi bir sene icinde cok seyler yasadim.
2010 anneler gununde ilk posfitief testimi elime aldim cok sevinmisdim cunku hapi birakli daha uc ay olmusdu ve hemen hamile kaldim..ilk uc ayim stresli gecti cunku kanamalarim oldu stressler yasadim hatta depresyona girdm hep agliyordum..hamilelikden dir dedim gecer hersey bebegim icin dedim ve dayandim 17 haftaya kadar geldik o haftada kasik agrilari ve alt karndimda kas agrilari basladi..sanki spor yapmis gibi agriyordu genelde yurursem ayakda oldugumda ve yorgun oldugumda..18 sekiz haftama bir gun kala cok kotuydu agrilarim nerdeyse yuruyemiyordum..neyse en iyisi uyumak dedim ve yattim sabah saat 11 de uykudayken bisey hissetim plop diye bisey yirtildi sanki ve hemen wc ye kosdum ve o sirada su akiyordu resmen..wc dede baya bi su kaybettim..ve hemen anladim tami ebemi aradim eve geldi kontril etti evet bebek kese suyu dedi..cok uzuldum agladim ama o zaman hic bir fikrim yok ya bi umit iyi olur diye dusundum..neyse hastayana gittik hemen ordada echo da bebegim susuz kaldigini soylediler ve elimizden artik bisey gelmez dediler..tum hayyarlerim yikildi agladim sizlandim ama elden birsey gelmiyordu artik...neyse kontrol falan ettiler alttan biraz sivi aldilar kontrol icin enfeksiyon falan varmi diye ve eve gonderdiler..agrin sancin kanaman atesin olursa gel suan bisey yapamayiz..ve bebegimde yasadigi icin dogumu baslatmak istemedim allah buyukdur belki mucize olur dedim..ama olmadi bir gun sonra yuksek atesle hastaneye kaldirdim yuksek ates enfeksiyon oldugunun belirtileriymis..ve oylede olmus tum rahim deki kese enfecsion kapmis ve karar verdiler suni sanci verip dogum yaptircaklardi ama ona gerek kalmadan sancilarim basladi ve 2 agustosda tam 18+2 gunlukkken bir oglum dunyaya geldi ama tabi cok kucuk oldugu icin nefes bile alamadi yani olu dogdu.cok uzuldum cok korktum bebegime bakamadim agladim kendimi sucladim neden diye cok dusundum..
bi kac gun daha hastanade kaldim atesim dusmemisdi dusdukden sonra eve gittim.
ve acimizi yasadik..esim ben hastanedeyken bebegimizi turkiyeye kendi topragimiza goturdu ve defn etti..burda hollandada kalsin istemedim cunku burdaki cenaze isleri karisik mezarliklar satilik ve 8 yilda bir degismek zorundaymis falan.o yuzden bizde turkiyeye defnetmeye karar verdik.
6 hafya sonra kontrolum vardi ve enfecsiyon sonucu dogum baslamis dedi..ve sansiszlik yasadiniz dedi bizi eve gonderdi ve diger hamileliginde hep kontrol altinda olcaksin dedi.
bizde allahin takdiridir vardir bundada hayir diye eve gittik..ve sordum hemen geri hamile kalabilirmiyim yoksa korunmam gerekirmi diye..doktorum sorun yok dedi ilk adetinden sonra hemen kalabilirsin dedi..Bizde korunmadik allah isterse olur istemesse vucudum hazir degilse zaten olmaz dedik.
Ve yuce rabbim o kadar buyukku hemen geri hamile kaldim..bi yandan sevindim bi yandanda uzuldum korktum yine aynisi olcak diye cok endiselendim..ama demekki varmis bir bildigim.
yine ilk uc ayimda kanamalar oldu ama bu kez stessli degildim depresyon yasamadim hersey iyi gidiyordu ama 15 haftalikken yine agrilam basladi hani kasik agrilari alt karnimda kas agrilari yururken ve ayakta olunca ve cok yorgun olunca..tekrar doktora gittim zaten hafatlik gidiyordum hersey echoda iyi gozukuyordu bebegim buyuyordu..agrilam nerdeyse ayni dedim korkuyorum yine ayni olcak diye..oda hemen echo yapti ve rahim agzini olcdu bi terslik goremedi..rahim agci 3.5 cm falan dedi oda normal dedi bende ona guvendim oke dedim ve enfecsiyon varmi diye idrar verdim kontrol ettiler bi hafta sonra yine gittim sonuc temiz enfecsiyon yokmus..yine rahim agzini olcdu ve yine 3.5 cikdi ve bundan sonra her hafta gelceksin olcez dedi bende oyle yapdim ama agrilarim devam ediyordu oda korkma rahim genisliyor ya ondan agrilarin vardir dedi..rahim kaslari agriyordur dedi.ne bilim bende inandimm..
Neyse sonuc iste yine 18 haftaliga bir gun kala yine ayni uyurken sabah 11 de ayni hisle uyandim wc ye kosdum yine suyum geldi ve soka girdim evde yalnizdim delircekdim esimi isden aradim ablami aradim korktum agliyorum sizlaniyorum ve evde dolaniyorum yine aynisi oldu yinee aynisi oldu diye delircekdim ...neyse esimin isi uzak oldugundan ablam geldi hemen beni hastaneye yetistirdi ve yine ayni seyler oldu bebek susuz kaldi yasiyor ve bisey yapamayiz..ben hemen umidimi kesdim bunuda kaybetcem dedim..artik ne dusuncemi ne yapcami bilemedim ve eve geldim agrilarin sancin attesin olmadikca bisey yapamayiz ..bu kez atesim yokdu enfecsiyonda yoktu oi yuzden bebegim daha cok dayandi 18+5 gunlukken sancilarim basladi ilk once 5 dak bir sonra 3 dak bir ve sonra kizim dunyaya geldi.tabi ayni kardesi gibi buda olu olarak..ama son anina kadar savasti cunku kordon bagi ilk cikdi orda ebe kalp atislarini dinle ama iste cigerleri gelismedi icin dunyaya geldi anda durdu kalbi
Kizimn adini Melek koyduk melek geldi melek gitti diye..Oglumun isminide Berat koymusduk Berat gecesinden bi kac gun sonra dogdu diye.
Neyse arkadaslar baya uzattim ama bunlari yazmak istedim cunku gercekden ne yapcagimi ne dusuncemi bilmiyorum.
doktorum da sok oldu beklemiyordu boyle bisey...ve lohusaligin gecsin hemen arastircaz ne diye..hemen rahim bozuklugu dedi o olabilir dedi..yani septum yada cift rahim yada kalp seklinda rahim diye..ama demedi ki rahim agzi yetmezlihi olabilir diye..
Sizce rahim agzi yetmezligindan olmus oalbilirmi??? cok merak ediyorum cok korkuyorum neler beni bekliyor bilmiyorum.
4 martta kontrolum var o zaman konuscaz iste neler yapilcak hangi tekdikler yapilcak falan filan.
Bu formdaki okuduklarim ayni benim yasadiklarim gibi o yuzden bence rahim agzi yetmezli diye dusunuyorum..sizce neden olabilir??
Kusura bakmayin cok uzattim..ama bunlari yazmakda beni rahatlatti..cok sagolun simdiden
Kendineze ve bebeklerinize cok iyi bakin yuce rabbimdan herseyin hayirlisini diliyorum hepimiz icin.
Sevgilerimle.
canım öncelikle başın sağolsun benimde düşüklerime benziyor gibi benim düşüklerim 14,14,20 hafta 5 günlük,17 haftalık ben kısaca anlatıyım belki geçmişi okumuşsundur ama ...ilk 2 düşüğüm birkaç güne düştü öncesinde su geldi tabi,sonrasında araştırma yapıldı mthfr homozigot,aminoasit metabolizma bozuklupu ve düz kas antikoru çıktı sonra 3. hamileliğim oldu 14,5 günlükken yine su geldi ama benim seninki gibi ağrı yok sadece 2. biraz olmuştu ,su geldikten sonra yaklaşık 6 hafta yaşadı yavrum kordonu gelince dayanamadı ama su hiç yoktu,son düşüğümde aynı oda 13 haftalık geldi ama bu seferki çok çok azdı ama 1 hafta sonra yine geldi toplam 4 hafta dayanabildi yine kordon sarkması ölü doğum ...benim tedavilerimde 3. ve 4. gebeliklerimde iğne,aspirin kullandım.doktorum rahimağzı yetmezliği yok diyor.birdaha hamile kalırsan kortizon vereceğim diyor.sorun vücudum bebeği düşman görüyormuş .bende artık neye inanacağımı şaşırdım.seni çok iyi anlıyorum inş. bizde birgün anne oluruz .gelişmelerden beni haber edersen sevinirim.en azından birbirimizin tedavisi hakkında bilgi sahibi olur ve dua ederiz şimdilk hoşçakal...
amin canım inş. Allah razı olsun bende sana dua edeceğim sanada hayırlı doğumlar nasip etsin Allah ım...bende son 2 hamileliğimde 0,3 fraxaparin kullandım.canım seni kan pıhtılaşması topiğindende biliyorum allah sabır versin en önemliside acılarını unutturacak sağlıklı bir evlat versin inşallah..bende mthfr homozigotum fraxirarin 0,6kullanıyorum..burdaki herkese olduğu gibi sanada bol bol dua edeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?