Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım sevindim rahatlamana serklaj kararıda verilmiş..benimde sonuçlar 1 ayda çıkmıştı..hadi şimdi 12 nisanda güzel haberde gelsin sonrası çorap söküğü gibi gelicek inşallahhhhhhh

İnşallah canım bakalım... Ailesel işler biraz yoluna girdi mi? İşlerini, yemeğini ne yapıyorsun canım? Ne zaman görüşecektin doktorla?

teşekkür ederim canım,umarım dediğin gibi herşey güzel olur ,sen sona yaklaşmışsın,ne güzel..Bizde görürüz o günleri inşallah..

Bu arada Sevtun niye yazmıyor? Diğer topiğe de göz attım orada da yazmamış. Umarım iyidir.
Crameren seni de merak ettim canım.
Özlem ve Ayer de inşallah iyidir...

aahhh ah,folbiol kime kilo aldırmadı ki,bende çok çaba sarfetmeme ve iradeli olmama rağmen üç yılda 8-9 kilo aldım,şimdi uzunca bir ara vermeyi düşünüyoruz,o arada kilo verebilirim inşallah..

aahhh ah,folbiol kime kilo aldırmadı ki,bende çok çaba sarfetmeme ve iradeli olmama rağmen üç yılda 8-9 kilo aldım,şimdi uzunca bir ara vermeyi düşünüyoruz,o arada kilo verebilirim inşallah..

Canım ben ilk hamile kaldığımda 54 kiloydum. 8 haftalık düşük yapınca 5 6 ay folik plus kullandım ve 60 kilo oldum. Şimdi de kasımdan beri kullanıyorum. Zaten doğum kilom vardı biraz. 3 kilo almışım kasımdan beri. Arada yürüyüş filan da yaptığım halde çocuk okuldayken ara sıra yürüyorum . Dünden beri biraz dikkat etmeye başladım. Demek bu kilo aldırma özelliği benle ilgili değilmiş...

Şafak aldılar mı dikişlerini canım? Nasıl geçti günün?

hamilelikte kilo almak,çatlamak vs artık o kadar geri plandaki benim için,oysaki eskiden çok korkardım hamileyken çatlarsam,çok kilo alırsam diye..amaaan sağlık olsun,sağlıklı bi doğum olsunda sonrasında herşeyin çaresi var..

kızlaaarrr ben geldimmm kan sonucum çıktı hamileyimmmm

çoook iyi bir haber canım... tebrik ederim... 30'lu haftalarını sayıcaz artık inşallah
darısı haberini beklediğimiz arkadaşların başına

tatlişoğlum sen nasılsın canım, ilke bebek nasıl????

bu arada enfeksiyonla ilgili önemli bi nokta serklaj haftası ne kadar ileriyse enfeksiyon riski o kadar yüksek oluyormuş. senin de 29. haftada yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam serklajın... önlem olarak 13-14. haftalarda yapılan serklajda o kadar risk yok diye biliyorum....

şimdiden geçmiş olsun canım... inşallah sorunsuz atlatıcaksın serklajı da sonrasını da....

Şafak aldılar mı dikişlerini canım? Nasıl geçti günün?

evet canım aldılar
sonunda dikişsiz bi hamileyim
çok güzel bi duyguymuş yaaaaa... inşallah kızlar bütün serklajlı arkadaşlar, yaptıracak arkadaşlar ve haberini beklediklerimiz... herkesin bu haftaya gelmesini diliyorum.....

kızlar dikiş alınırken hiç acımıyor. sadece metal bi muayene aleti varya onun acısı işte...
biraz ama gerçekten az dikiş yerleri kanıyor... o kadar
doktor dikişi alırken yanındaki asistanlara anlatıyordu
bakın ne güzel tutmuş şurda yukarda diyordu...
rahim biraz çekiştirmiş o bölge biraz hasarlanmış falan dedi...
çok komikti... doktor dikişi alıyor başında 5-6 asistan hepsi onu izliyor :26: neyse ki hepsi genç bayanlardı hiç erkek yoktu
sonra onlar çıkınca kalktım dikiş ipine baktım "ne kadar kısaymış" dedim... eni geniş boyu düşündüğümden kısa... resmen fiyonk yapmış doktor :) hemşire bak o ip tuttu bebeğini bunca ay dedi... o kadar mutlu oldum kiiii anlatamam...

dün akşama kadar tuttular hastanede doğum başlar mı kasılma olur mu diye kontrol ettiler.
sonra çarşamba kontrole gel diye gönderdiler...

bugün araba kullandım, yürüdüm, arkadaşıma gezmeye gittik annemle... bunlar artık unuttuğum şeylerdi... çoook iyi geldi valla...

hala da bi doğum belirtisi yok valla biz kızımız erken gelmesin diye ev içinde bile yürürken o şimdi gelmiyor yarenle güldenaz gibi mi olucaz acaba biz de

sadece tek sorunumuz bebeğin suyu azalmış dedi. 80 diyor... az değil sınırda takip edilmeli diyor.. 50 olunca az oluyormuş.. bu konuda bilgisi olan var mı????

İnşallah canım bakalım... Ailesel işler biraz yoluna girdi mi? İşlerini, yemeğini ne yapıyorsun canım? Ne zaman görüşecektin doktorla?
girdi kuzu eşimle barıştım çok çaba sarfetti..annem burda zaten hala yemek iş falan yok belim ağrıyo çok zate..cumartesi gidicek perşembe yine gelicek kısmetse..
teşekkür ederim canım,umarım dediğin gibi herşey güzel olur ,sen sona yaklaşmışsın,ne güzel..Bizde görürüz o günleri inşallah..
görüceksiniz hayırlısıyla canım hiç kafan karışmasın teşhisinde belli tedavinde ama fırsatın olursa yücel beyle bi görüş durumunu anlat istersen..

şafakk o ipi sakla bence bebeğin büyüyünce gösterirsin..hadi hayırlısıyla kurtulun inşallah canım sıra nuray ve sende..araba kullanmakmıııallahım o nasıl bişeydi ahh ben yürümeyi unuttum artık kanımca bidaha sokakta bile yürüyemem..suyuda dr ii dediyse iyidir takılma canım son son keyfini çıkar..

evet canım S düşük iğne kullanman iyi olur...
kan pıhtılaşma topiğinde ilk çocuklarını sağlıcakla doğum yapmış ama ikincide 2-3 düşük yaşayan bile var...
seninde 2 tane ileri haftaları gören hamileliğin olmuş ama bir tanede erken düşüğün var...
bence iğneyi ihmal etme...
birde canım pıhtılaşma testleri sadece bunlar değil...
en önemlileri de faktörV vs.
bu testleri çoğu özel hastane yapamıyor bile...
bu yüzden galiba sadece senden bunları istemişler...
fakültedeki dr run istediği testlerin içinde acaba bu dediklerimde var mı?
aslında bu satten sonra çokta önemli değil çünkü sende pıhtılaşma olsa bile düşük seviyededir...
düşük olmasa diğer hamilelikleirn o kadar sürmezdi..
şimdiki hamileliğinde de zaten iğne aspirin kullanacaksın...
canım bence fakültedeki dr a devam et...
istersen özelide bırakma...
fakültede erken doğum ünitesi falan yok demiştin ama rabbim korusun acil birşey olursa özele gidersin....
diğer yönden ne olursa olsun bir özel hastane fakültenin yerini tutmaz diye düşünüyorum...

açıklamalı yazdığın için sağol canım artık öğrendikki dikiş alınca hiç acımıyor
canım bebeğin sağlıcakla gelir inş

Ah canım ah. Bende aynı düşüncedeyim. 100 kilo olayım yeterki bebeğim sağlıklı olsun. Benim eşim kilo konusunda takıntılı biraz. Serklaj olunca da yatma olursa daha da kilo alacağız muhakkak. Yoksa dediğim gibi önemli değil...

Jorjetcim senden alıntı yapacağıma kendimden yapmışım canım kilo konusunda.

Canım ne güzel anlatmışsın. Biz de ayrıntıları öğrenmiş olduk. İnşallah tam vaktinde gelir bebeğin. Anne karnında daha iyikilo alırlarmış ya. İnan sonrasında şu ay şu kadar aldı bu kadar aldı diye sürekli takip edeceksin. Kilosu da doğduğunda 100 200 gramda olsa fazla olur... Su ile ilgili bilgim yok canım...

ipe baktım ama içimden almak gelmedi canım senin de haftan ilerledi maşallah yakında senin de serklajın alınacak inşallah sorunsuz o haftaya gel sen de

açıklamalı yazdığın için sağol canım artık öğrendikki dikiş alınca hiç acımıyor
canım bebeğin sağlıcakla gelir inş

sağolun kızlaar benim de tek dileğim hepimizin bu haftalara ulaşması... bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almamız... biran önce hamile kalmanızı, serklajınızın ve tüm gebeliğinizin sorunsuz geçmesini ve en az 37 haftayı görmenizi diliyorum

kızlar kilo konusunda da bişey dicemmm ben 16 kilo aldım. yatarak geçirdiğim halde 16 iyi diye düşünüyorum... gerçi bu topikte çok daha az alan arkadaşlar da var... hiç kısmadım yememden... 20 kiloya falan da razıydım boşverin kiloyu yeter ki bebişler sağlıklı olsun... gebeliğimiz iyi geçsin.... veririz kiloları elbet

Safak hayırlı olsun canım,tıp bilimine katkıların olmuş :) 6 öğrenciye faydalı olarak.Şimdiden görsün öğrensinler serklajı sonra burda paylaştığımız iş bilmez doktorlar gibi bebeklerimizi kaybetmemize sebep olmasınlar.Şafakcım ne mutlu sizebu günlere geldin çok şükür.Şimdi doğumunu bekliyoruz heycanla.Yapamadığın gezmeleride, hamileliliğininde tadını çıkar.Maşallah bebişinle sana

canım işşallah bizde senin gibi görürüz dikiş alınmayı allahım umudumuzu yitirtmesin işşallahinan siz ban destek oluyosunuz sizleri okudukça diyorum sevtun sende başarıcaksın işşallah diyorum başarıcam başarmalıyım bu benim son şansım
Bu arada Sevtun niye yazmıyor? Diğer topiğe de göz attım orada da yazmamış. Umarım iyidir.
Crameren seni de merak ettim canım.
Özlem ve Ayer de inşallah iyidir...
sagol kardeşim beni merak etmişin annecimle ugraştım canım tansiyonumuz çıkıyo 61 yaşına ne yapacagımı şaştımda kaldım bu halimle türkiye hastanesine gittim baktırdım geldim rabbim başımızdan eksik etmesin annelerimizi
canım işşallah sorunsuz geçer serklajın canım gelince bizi bilgilendirisen sevinirim
Sentuncum,çizelgenin rengi mi beni etkiliyor bilmiyorum ama içime kızın olacak gibi doğuyor tabi kız erkek fark etmez Allahın izniyle sağlıkla doğsunda inşallah gerisi önemsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…