- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.441
Sevtuncum, nerelerdesin merak ettik seni dişin nasıl oldu?nasıl gidiyo bakalım hamişlik :)
hamdolsun iyi gidiyo biraz mide bulantım var birde mantar oldum ben yautanarak söylüyorum ama okadar dikkat ediyorum titizim ama niden oluyo anlamıyorum sirkeli su yapayımda diyorum yarın onunla yıkayayım iyi geliyo haberiniz olsun
geçmişteydim canım annecimle ugrasıyorum büyük 17 küçük 12 iniyo çıkıyo hastanelerdeydik bugün garip dedi bebeg bir şey olucak dedi annecim rabbim görmüyomu dedim bebegimi rabbim korusun sen böyleyken senle ilgilenmek gerek dedim türkiye hastanesine götürdüm ilaç verdi doktor haftaya salı gene götürücem allahtan bir şey olmazsa
Yaren nasılsın bebişin nasıl ?
sağol canım iyiyim, bebişi yeni yatırdım sayfaya bir bakayım dedim..sen nasılsın?
ipe baktım ama içimden almak gelmedi canımsenin de haftan ilerledi maşallah yakında senin de serklajın alınacak inşallah sorunsuz o haftaya gel sen de
oyy sağol arkadaşım ben şimdi 1 nisanı bekliyorum 32 olcam kısmetse rahatlıycam biraz küçük bi takvimim var şafak sayıyorum ordan..allahım sizede göstericek ben inanıyorum..girdi kuzu eşimle barıştım çok çaba sarfetti..annem burda zaten hala yemek iş falan yok belim ağrıyo çok zate..cumartesi gidicek perşembe yine gelicek kısmetse..
Eylem,çok sevindim evde işlerin yoluna girmesine,maşşallah sende tehlikeli haftaları geride bıraktın sayılır hadi bakalım gelsin 38.hafta
hamdolsun iyi gidiyo biraz mide bulantım var birde mantar oldum ben yautanarak söylüyorum ama okadar dikkat ediyorum titizim ama niden oluyo anlamıyorum sirkeli su yapayımda diyorum yarın onunla yıkayayım iyi geliyo haberiniz olsun
geçmişteydim canım annecimle ugrasıyorum büyük 17 küçük 12 iniyo çıkıyo hastanelerdeydik bugün garip dedi bebeg bir şey olucak dedi annecim rabbim görmüyomu dedim bebegimi rabbim korusun sen böyleyken senle ilgilenmek gerek dedim türkiye hastanesine götürdüm ilaç verdi doktor haftaya salı gene götürücem allahtan bir şey olmazsa
sevtunnn şimdide ben dövcem senikız panic atak diş derken bide mantarmı oldun rahat ettir kız çocuğu azcık.. şaka bi yanada ihmal etme sakın geçmezse dr görün canım..annenede çok geçmiş olsun onlar bizim herşeyimiz allah sağlık sıhat versin onlara
chnb merhaba canım, o testlerden bende yaptırmıştım..bana değerlerin normal demişti ama yinede hamile kaldığım andan itibaren ecopirin diye bir kan sulandırıcı hap kullandırdı, yani 5. haftada başlamıştım 37. haftanın sonunda bıraktırdı sadece serklajdan bir hafta önce kesip, serklajdan bir hafta sonra tekrar başlamıştım..o dönemde ara vermiştim ama.. herhalde serklajda kanı sulandırdığı için kanama çok olmasın diye kesti diye düşünüyorum..arkadaşlarında dediği gibi bu ilacı 1.trimesideki düşükleri önlemek amacıyla kullanıyorlar ama bana birde daha önceki erken dönem bir kaybım ve iki biyokimyasal gebeliğim olduğu için hamile kaldığım hafta trombosit diye kendi kan gurubumda sarı kan verdi, sonra 20 günde bir iki kez daha uyguladık buda erken dönem düşüğü engelliyormuş, hatta bunu bana yaptığında bunu türkiyede şu anda parmakla sayabilecek kadar çok az doktor bilir demişti..ve ben faydasını gördüm gerçekten..ayrıca düşüklerden sonra benden istediği testleri yazıyorum sana, belki faydası olur yaptırmadıkların varsa doktora danışıp yaptırabilirsin..
sonuç referans aralığı
protein c 143.8 70 - 140
protein s 106.1 59 - 130
aPTT 19.6 19.5 - 29.1
Anti-KARDIOLIPIN IgM <6,3 MPLU/ml)-10
Anti-KARDIOLIPIN IgG <6,3 GPLU/ml)-11
bu iki testi fakültelerin mikrobiyoloji labaratuvarında yapıyorlar..
PROTROMBNNORM RAPORU
sonuç: protrombin geninde 20210. pozisyonda mutasyon saptanmamıştır yazıyor..
FVLNORMAL RAPORU
sonuç: faktör V Leiden mutasyonu saptanmamıştır..
LUPUS ANTİ KOAGÜLANİ
sonuç: negatif
bu üç testide hematoloji labaratuvarı yapıyor..
birde eşime ve bana karyotip analizi diye bir test yapıldı..46 kromozoma bakılıyor kromozom bozukluğuyla ilgili yani..onlarda normal çıktı..
geçen bir yazı bulmuştun bu kan sulandırıcı ilaçlarla ilgili ordada hatırlıyosan aPTT hormonundan bahsediyordu..banada bu testi o yüzden yaptırmış olabilir gerçi benim normal çıkmış ama yinede diyorumya kan sulandırıcı hep kullandım, istersen sende baktır..
inşalllah bu bilgiler işinize yarar kızlar..
canım işşallah bizde senin gibi görürüz dikiş alınmayı allahım umudumuzu yitirtmesin işşallahinan siz ban destek oluyosunuz sizleri okudukça diyorum sevtun sende başarıcaksın işşallah diyorum başarıcam başarmalıyım bu benim son şansım
sagol kardeşim beni merak etmişin annecimle ugraştım canım tansiyonumuz çıkıyo 61 yaşına ne yapacagımı şaştımda kaldım bu halimle türkiye hastanesine gittim baktırdım geldim rabbim başımızdan eksik etmesin annelerimizi
canım işşallah sorunsuz geçer serklajın canım gelince bizi bilgilendirisen sevinirim
Saol canım bende iyiyim.Maşallah bebişine sizleri gördükçe umut oluyor bize.Bebişinden fırsat buldukça yaz bebişi öpüyorum :))
Canım sen her ne kadar yaza desen de bence o kadar erteleme. Farkındayım yeniden bu duyguları yeniden yaşamak istediğinin... Tüm tetkiklerini yaptırdıysan eşinle küçük fırsatları değerlendirebilirsin bence. Benim 9 ay geçti doktor doğumdan 3 ay sonra deneyebilirsiniz demişti(normal doğum yapmıştım bu oğlumu diğei sezaryen olmasına rağmen). Benim eşim istemedi zor ikna ettim. O da çok büyük travma yaşamıştı. Eşin de hazırsa neden olmasın. Çünkü bende saplantı haline geldi artık...
Tubacığım sen nasılsın canım söyledin mi ailelere bu güzel haberi?
Safak hayırlı olsun canım,tıp bilimine katkıların olmuş :) 6 öğrenciye faydalı olarak.Şimdiden görsün öğrensinler serklajı sonra burda paylaştığımız iş bilmez doktorlar gibi bebeklerimizi kaybetmemize sebep olmasınlar.Şafakcım ne mutlu sizebu günlere geldin çok şükür.Şimdi doğumunu bekliyoruz heycanla.Yapamadığın gezmeleride, hamileliliğininde tadını çıkar.Maşallah bebişinle sana
canım işşallah bizde senin gibi görürüz dikiş alınmayı allahım umudumuzu yitirtmesin işşallahinan siz ban destek oluyosunuz sizleri okudukça diyorum sevtun sende başarıcaksın işşallah diyorum başarıcam başarmalıyım bu benim son şansım
sagol kardeşim beni merak etmişin annecimle ugraştım canım tansiyonumuz çıkıyo 61 yaşına ne yapacagımı şaştımda kaldım bu halimle türkiye hastanesine gittim baktırdım geldim rabbim başımızdan eksik etmesin annelerimizi
canım işşallah sorunsuz geçer serklajın canım gelince bizi bilgilendirisen sevinirim
samyelicim dikiş tarihin belli olmuş ne güzel, hiç endişe etme gözünü açıp kapamış gibi olucak dikişin, ilk gün biraz tampon yapıyorlar o rahatsız ediyor sonrasında herşey normale dönüyor, sanki dikiş atılmamış gibi hissetmezsin bile..inşallah rahat bir hamilelik geçirirsin..
şafakcım seni tebrik ederim, sende finali gördün güldenazla benim gibi kırk haftayı beklersin bu gidişle, yinede acele edip doğum olsun diye kendini yorma,incitme..dotorum bana öyle söylemişti, o zamanını bekler, kendini biran önce doğum olsun diye yorma demişti..malum 40+3 ü gördük:92:
kız bende ip yok kiii serklaj yok canım ben allaha emanet yatıyom öleee inşallah canım bizede dua et görelim o haftaları
Çok sağol canım bu kadar ayrıntılı bilgi vermişsin.. Geçen fakülteye gittiğimde bir sürü test yazmıştı bugün de yazdı. Geçen asistanlar hepsini aynı anda yapamıyoruz çok maliyetli parça parça yapabiliriz demişlerdi. Ben hep bu pıhtılaşma işini geri planda düşünmüştüm daha çok ilk dönem düşüklerinde etkili diye. Bakalım testlerde ne çıkacak. Her şeyin hayırlısı inşallah. Bugün oğlumu uyuturken bana anna illa neden bir bebek istiyorsun. Bir tane çocuğun var ya! dedi çok şaşırdım. Acaba onu çok mu ihmal ediyorum diye de düşündüm. Ona da zaman ayırmaya çalışıyorum aslında. Sanki biri öğretmiş gibi ... Sonra da ama hiç doğmuyorlar ki dedi. Konuyu açmadım sen dua et doğar inşallah dedim. Aslında o tam bilmiyor kardeşinin durumunu. Ben 5. ayımdayken annemlerle İstanbul'a gitmişti burada bakacak kimse yoktu diye. Karnımda büyümemişti biliyordu kardeşi olacağını aslında. Biz İstanbul'a döndüğümüzde biz kardeş yokmuş biz var sanmışız demiştik. Ona kardeşin öneminden bahsettim sonra. Biraz tuhaf oldum soruyu duyunca.
sağol canım iyiyim dikkat etmeye başladım şimdiden psikolojik sanırım daha şimdiden öksürmeye bile korkuyorum. evet yakınlarımıza söyledik ama keşke bi görseydik duysaydık daha iyi olacaktı sanırım.
ama nedense öncekinde çok sevinmiştim çok mutluydum bu defa öyle değil sanırım korkudan ayrıntıları düşünmekten farkınnda değilim henüz hemileliğin daha çok bir hasta psikolojisine girdim sanırım
bakalım nasıl geçecek haftalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?