Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sevtuncum, nerelerdesin merak ettik seni dişin nasıl oldu?nasıl gidiyo bakalım hamişlik :)

hamdolsun iyi gidiyo biraz mide bulantım var birde mantar oldum ben ya utanarak söylüyorum ama okadar dikkat ediyorum titizim ama niden oluyo anlamıyorum sirkeli su yapayımda diyorum yarın onunla yıkayayım iyi geliyo haberiniz olsun

geçmişteydim canım annecimle ugrasıyorum büyük 17 küçük 12 iniyo çıkıyo hastanelerdeydik bugün garip dedi bebeg bir şey olucak dedi annecim rabbim görmüyomu dedim bebegimi rabbim korusun sen böyleyken senle ilgilenmek gerek dedim türkiye hastanesine götürdüm ilaç verdi doktor haftaya salı gene götürücem allahtan bir şey olmazsa

Sevtuncum,geçmiş olsun canım,Allah anneciklerimizi başımızdan eksik etmesin.Ne utanması ya olur mu öle şey hepimizin başına geliyor evet bende duymuştum elma sirkeli su iyi geliyor diye yap bakalım nasıl gelecek ama ihmal etme doktorada git istersen hamilelikte herşey çok önemli.

Arkadaşım gördünmü bilmiyorum sana ankaradan bir doktor yazdım bir araştır istersen çok iyi olduğunu söylüyorlar.

sevtuncum annene çok geçmiş olsun,,, şimdi nasıl durumu?

yarencim sen nasılsın, sezin bebek nasıl? sütünüz normale döndümü canım?

samyelicim dikiş tarihin belli olmuş ne güzel, hiç endişe etme gözünü açıp kapamış gibi olucak dikişin, ilk gün biraz tampon yapıyorlar o rahatsız ediyor sonrasında herşey normale dönüyor, sanki dikiş atılmamış gibi hissetmezsin bile..inşallah rahat bir hamilelik geçirirsin..
şafakcım seni tebrik ederim, sende finali gördün güldenazla benim gibi kırk haftayı beklersin bu gidişle, yinede acele edip doğum olsun diye kendini yorma,incitme..dotorum bana öyle söylemişti, o zamanını bekler, kendini biran önce doğum olsun diye yorma demişti..malum 40+3 ü gördük:92:

ipe baktım ama içimden almak gelmedi canım senin de haftan ilerledi maşallah yakında senin de serklajın alınacak inşallah sorunsuz o haftaya gel sen de
kız bende ip yok kiiiserklaj yok canım ben allaha emanet yatıyom öleee inşallah canım bizede dua et görelim o haftaları

chnb merhaba canım, o testlerden bende yaptırmıştım..bana değerlerin normal demişti ama yinede hamile kaldığım andan itibaren ecopirin diye bir kan sulandırıcı hap kullandırdı, yani 5. haftada başlamıştım 37. haftanın sonunda bıraktırdı sadece serklajdan bir hafta önce kesip, serklajdan bir hafta sonra tekrar başlamıştım..o dönemde ara vermiştim ama.. herhalde serklajda kanı sulandırdığı için kanama çok olmasın diye kesti diye düşünüyorum..arkadaşlarında dediği gibi bu ilacı 1.trimesideki düşükleri önlemek amacıyla kullanıyorlar ama bana birde daha önceki erken dönem bir kaybım ve iki biyokimyasal gebeliğim olduğu için hamile kaldığım hafta trombosit diye kendi kan gurubumda sarı kan verdi, sonra 20 günde bir iki kez daha uyguladık buda erken dönem düşüğü engelliyormuş, hatta bunu bana yaptığında bunu türkiyede şu anda parmakla sayabilecek kadar çok az doktor bilir demişti..ve ben faydasını gördüm gerçekten..ayrıca düşüklerden sonra benden istediği testleri yazıyorum sana, belki faydası olur yaptırmadıkların varsa doktora danışıp yaptırabilirsin..
sonuç referans aralığı
protein c 143.8 70 - 140
protein s 106.1 59 - 130
aPTT 19.6 19.5 - 29.1

Anti-KARDIOLIPIN IgM <6,3 MPLU/ml)-10
Anti-KARDIOLIPIN IgG <6,3 GPLU/ml)-11
bu iki testi fakültelerin mikrobiyoloji labaratuvarında yapıyorlar..

PROTROMBNNORM RAPORU
sonuç: protrombin geninde 20210. pozisyonda mutasyon saptanmamıştır yazıyor..

FVLNORMAL RAPORU
sonuç: faktör V Leiden mutasyonu saptanmamıştır..

LUPUS ANTİ KOAGÜLANİ
sonuç: negatif
bu üç testide hematoloji labaratuvarı yapıyor..

birde eşime ve bana karyotip analizi diye bir test yapıldı..46 kromozoma bakılıyor kromozom bozukluğuyla ilgili yani..onlarda normal çıktı..

geçen bir yazı bulmuştun bu kan sulandırıcı ilaçlarla ilgili ordada hatırlıyosan aPTT hormonundan bahsediyordu..banada bu testi o yüzden yaptırmış olabilir gerçi benim normal çıkmış ama yinede diyorumya kan sulandırıcı hep kullandım, istersen sende baktır..

inşalllah bu bilgiler işinize yarar kızlar..

Çok sağol canım bu kadar ayrıntılı bilgi vermişsin.. Geçen fakülteye gittiğimde bir sürü test yazmıştı bugün de yazdı. Geçen asistanlar hepsini aynı anda yapamıyoruz çok maliyetli parça parça yapabiliriz demişlerdi. Ben hep bu pıhtılaşma işini geri planda düşünmüştüm daha çok ilk dönem düşüklerinde etkili diye. Bakalım testlerde ne çıkacak. Her şeyin hayırlısı inşallah. Bugün oğlumu uyuturken bana anna illa neden bir bebek istiyorsun. Bir tane çocuğun var ya! dedi çok şaşırdım. Acaba onu çok mu ihmal ediyorum diye de düşündüm. Ona da zaman ayırmaya çalışıyorum aslında. Sanki biri öğretmiş gibi ... Sonra da ama hiç doğmuyorlar ki dedi. Konuyu açmadım sen dua et doğar inşallah dedim. Aslında o tam bilmiyor kardeşinin durumunu. Ben 5. ayımdayken annemlerle İstanbul'a gitmişti burada bakacak kimse yoktu diye. Karnımda büyümemişti biliyordu kardeşi olacağını aslında. Biz İstanbul'a döndüğümüzde biz kardeş yokmuş biz var sanmışız demiştik. Ona kardeşin öneminden bahsettim sonra. Biraz tuhaf oldum soruyu duyunca.

Canım geçmiş olsun dersin annene. Oluyor o yaşlarda. Benim de kayınvalidemin yüksek tansiyonu var yıllardır ilaç içiyor. Bizler de yıllardır o üzülüp tansiyonu çıkmasın diye çoğu şeyi ondan saklıyoruz. Üzmesin kendini her şeye. Üzüntü, stres tansiyonda çok önemli. Ya da siz kardeşler bir araya gelip her olumsuzluğu ona yansıtmama kararı alın. Kısmen işe yarıyor. İnşallah iyileşir canım...

Saol canım bende iyiyim.Maşallah bebişine sizleri gördükçe umut oluyor bize.Bebişinden fırsat buldukça yaz bebişi öpüyorum :))

Canım sen her ne kadar yaza desen de bence o kadar erteleme. Farkındayım yeniden bu duyguları yeniden yaşamak istediğinin... Tüm tetkiklerini yaptırdıysan eşinle küçük fırsatları değerlendirebilirsin bence. Benim 9 ay geçti doktor doğumdan 3 ay sonra deneyebilirsiniz demişti(normal doğum yapmıştım bu oğlumu diğei sezaryen olmasına rağmen). Benim eşim istemedi zor ikna ettim. O da çok büyük travma yaşamıştı. Eşin de hazırsa neden olmasın. Çünkü bende saplantı haline geldi artık...

Tubacığım sen nasılsın canım söyledin mi ailelere bu güzel haberi?

Canım bana bunu yazdın sanırım :).Bizde evlendiğimizden beri çocuk isteyen eşim,erteleyen bendim hep şu olsun evlilik otursun işler yoluna girsin,hazır deilim diye erteledim.Evliliğimizin 3 yılını kutladığımız ay tatildeyken hamile kalmışım şaşırdım önce bian napıcam ben annelik yapabilecekmiyim,istediğimiz imkanları sağlayabilecekmiyiz diye endişelere kapıldım hatta hamilelik hormonlarının etkisiyle 3 ay şaşkınlıktan,duygusallıktan gözyaşlarını zor akıtan ben zır zır ağladım :).3 ay sonunda onu çok sevmeye başladım,konuşuyordum hatta onla neolursa olsun çok istiyordum artık hiçbirşeyden korkmuyordum artık yeterki bebeğim doğsun diyordum heyecenlanıyordum,sabırsızlanıyordum günler geçsin biran önce doğsun istiyordum tam onu çok sevdiğim çok bağlandığım zaman malesef kaybettim.Yıkımı anlatmama gerek yok malesef hepimiz yaşadık bunu.Şimdi bu duyguları daha karnımdayken bana yaşattığı annelik duygusuna bile bayıldığım bir bebeği herşeyden çok istiyorum her nekadar bana sanki ilk bebeğimin yerini hiçbirşey tutmaz gibi gelsede,hamilelik yaşamayıda sağlıklı bir bebeğide deyim yerindeyse deli gibi istiyorum :)).Ama eşim şehir dışında bir defa ayrı denedik bu işi çok zor oldu bende onun yanına gidemiyorum işim var.Eşimin işleride malesef iyi gitmiyor bu yaz yada yaz sonu düşünmemin nedeni Eşimin işleri belli olsun işler yolunda gidecekse onun yanına gideyim bereberken hamileliğimi geçiriym yok işler kötü gidecekse o benim yanıma gelsin burda bişeyler yapsın yine beraber geçirelim hamileliğimi diye.Yani bizim bebişin zamanını biraz da maddiyat belirliyor, işler bu gün yolunda gitse yarın başlarım hamişlik çalışmalrına :).İşte böle canım

Tubacığım sen nasılsın canım söyledin mi ailelere bu güzel haberi?

sağol canım iyiyim dikkat etmeye başladım şimdiden psikolojik sanırım daha şimdiden öksürmeye bile korkuyorum. evet yakınlarımıza söyledik ama keşke bi görseydik duysaydık daha iyi olacaktı sanırım.
ama nedense öncekinde çok sevinmiştim çok mutluydum bu defa öyle değil sanırım korkudan ayrıntıları düşünmekten farkınnda değilim henüz hemileliğin daha çok bir hasta psikolojisine girdim sanırım
bakalım nasıl geçecek haftalar

ay sorma regretecim çok katkım oldu tıp bilimine :26::26::26: inşallah sorunsuz atlatırım son dönemleri de... doğmadan insan "tamam oldu" diyemiyor malum... valla bugün herkes arıyor doğum belirtisi var mı diye... ben şakalaşıyorum onlarla "karşınızda normal bi hamile var... bari 37. haftadan sonra hamileliğin tadını çıkarayım... vs.." diyorum... herkes gülüyor bana inşallah yeni bi sorunla karşılaşmam....

bu arada umarım eşinin işleri biran önce belli olur ve siz de biraraya gelirsiniz herşey istediğiniz gibi olur inşallah

sevtuncum çok geçmiş olsun annene... tek dileğim bu sorunu yaşayan bütün arkadaşlarımın bebeklerini sağlıkla kucağına alması... doğum olduğunda tek tek hepiniz için dua edicem...

saol canım... hiç sanmıyordum bu günlere geleceğimi ama gördüm valla. haklısın acele etmemem lazım ama insanın elinde değil sabırsızlanıyor biran önce kavuşmak istiyor bebişine... eminim sen de yaşamışsındır bu sabırsızlık duygusunu. biraz da kaygı var tabi.. buraya kadar getirdik bundan sonra başka bi sorun çıkarsa falan diyorum ama sonra bunları düşünmemeye çalışıyorum... bi de bazen diyorum ki ay niye acele ediyorum tadını çıkarayım biraz da gebeliğin... bakalım neler yaşıycaz

kız bende ip yok kiiiserklaj yok canım ben allaha emanet yatıyom öleee inşallah canım bizede dua et görelim o haftaları

doğru ya canım kusura bakma serklaj yoktu sende... :78: o kadar kafam karışıyo ki bazen karıştırıyorum herşeyi :78: hepinize dua ediyorum kızlar.. doğum olursa tek tek hepinize dua edicemmm doğum sırasında da...

ah canımmm senin oğlan da ne akıllı bişeymiş chnb bence o annesinin üzüldüğünü görüp üzülmemesi için öyle demiştir yavrum yaaaa.... maşallah Allah bağışlasın yavrunu... umarım en kısa zamanda gelecek kardeşi de

nuraycım seni göremiyorum ne zamandır... yoksa doğum mu yaptın arkadaşım??? doktor 20'sine gün vermişti sana en son... merak ediyorum lütfen yaz nasılsın???

o kadar normal ki canım bu psikolojiye girmen... ama öyle düşünme zor da olsa geçecek o haftalar.. bebişini sağlıkla alacaksın inşallah kucağına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…