Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım allah razı olsun bebekim sana dünde yazıcaktım çıkmak zorunda kaldım kusura bakma kızmı aklından geçiyo inan ben diyorum buda erkeke aman allahım eli ayagı saglıklı saatli nasip etsinde daha bir şey istemiyorum beni bu kerez bırakmasında daha bir şey istemiyorum hakkımızda hayırlısı artıgın
sevtuncum annene çok geçmiş olsun,,, şimdi nasıl durumu?

yarencim sen nasılsın, sezin bebek nasıl? sütünüz normale döndümü canım?
allah razı olsun bebekim işşallah sag saglim geçer dikişin
canım gene beni görmedin niden acaba okadr yorum yaptım

Gamzeciğim nasıl gidiyor? Hatay'da bahar geldi, ağaçlar çiçek açtı. Orada nasıl? Buralara gelmeyidüşünüyor musun? Serklaj düşünüyor muydun? Düşünüyorsan nerede düşünüyorsun canım? Bir de birkaç doktorun fikrini al bence canım bu konuda. Gerçekten neden olduğu ortaya çıktı mı?

Canım oluyor malesef böyle şeyler, yıllar geçtikçe de yılların birikimi insanın omuzlarına çöküyor. Yine de dikkatli olmaya çalış canım benim. İnşallah 40 haftayı göreceksin, burada senin dikiş alınış hikayeni okuyacağız inşallah...

Tabi en doğru anı sen iyi bilirsin, ben de hemen olsun istemiştim eşim hemen istemedi. Şimdi o da kabullendi. İkimiz de çok korkuyoruz aslında. Ben artık sanki huzurlu bir uyku uyuyamıyorum. Sanki bazen boşlukta yaşıyorum. Belki de bu sorunları yaşayan herkes öyle düşünüyordur bilmiyorum. Önceden olsaydı belki tek çocuk yeter derdim zaten gurbetteyiz her şey zor bizim için. Ama bir kez kaybedince o duyguları yeniden yaşayınca daha çok istiyorsun. Bir de normal doğum yapmam ve onun sesini duymam beni çoooook etkiledi. O anı yeniden yaşamak istiyorum. İnşallah Rabbim tüm isteyen kullarına nasip eder canım...

iyi gidiyor allaha şükür maşallah iskenderunda olmak isterdim gidemiyorum riskim var dr.lar tavsiye etmiyolar il dışına cıkmamı...canım 2 tane dr gittim gerek yok dedi ama muayene bu hafta yapacaklar burda ben başımdan gecenleri yazdım arkadaşlardan fikir almak için ama cevap yazmadılar tek sen yazdın bana teşhisi tam konulmadı kafam cok karışık bir yol bir ışık bulsam ona göre davranıcam bana hepsi olabilir dediler

Gamze kusura bakma canım görmemişim yazdığın cevabı sen bana kimse cvp vermedi yazınca baktım yazdıklarana neler yazmışsın diye.Ben sana önce kendi durumumu yazıym belki işine yarar bişey olur.17 haftalık hamileyken gece hafif kasık ve bel ağrım vardı yattım sabak gaz sancısı sandığım bir ağrıyla uyandım wc ye gittiğimde kanamam vardı hemen hastaneye gittim hastaneye giderken arada sancım gelmeye devam etti ama çok deildi.Hastaneye vardığımda arada sancılarım vardı ama durulmayacak seviyede deildi hatta ben okadar konduramadımki bebeği kaybettiğimi dışarda bekledim uslu uslu bana bakmaları içinnese doktor beni aldığında altan muayene etti ve bebeğin ayağı gelmiş acil doğumhaneye dedi ben yarım saat sonra herşey bitmişti.Doğumu yaptıran doktor hamileliğimi de takip eden doktordu çıkışta sordum neden diye bana rahim ağzı yetersizliği deildir çünkü sancın vardı dedii.Bazen ilk bebeklerde vicut böle tepki verebilir, rahimde bir sorun olabilir vb şeyler söyledi.Nese ben bu olaydan sonra doktora güvenimi kaybettim ve bir profa gittim hsg istedi rahimde şekil bozukluğu olmadığını,rahim ağzı yetersizliğinde ağrı olmaz diye bir kural olmadığını açılma başladıktan sonra ağrı,sancı olabileceğini.Görünür de bir servikal yetmezlik bulgusunun olmadığını ama hamilelikte ortaya çıkabileceğini bu nedenlerle bir daha hamile kaldıktan sonra 12 hafta bitince önlem amaçlı seklaj yapılması gerektiğini söyledi.Yani aslında bendede kesin olarak şundandır denilmedi.Gamze benim başıma gelenler böyle.Şimdi sana nasıl bir tedavi uyguluyorlar doktorun dikişe neden karşı çıkıyor bilemiyorum.Daha önce yazmadığım için tekrar kusura bakma eğer doktorunun söylediklerini tekrar yazarsan eminim diğer arkadaşlarımızdan da fikirini belirten olur.Bebişini Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin İnşallah.

Canım benim eşim bu hamileliğimden önce çok istiyordu hatta hep bana takılıyordu herkesin bebişi oldu bizimki küçük kalacak dövecekler diye :).Şimdide sanırım bebişi kaybedince korktu yada oda yıprandı bu olaydan durumumuz tam tersi oldu artık çok isteyen ben az isteyen o.Arkadaşım yazıyorsunuz ya sesini duydum diye içim eziliyor çok üzülüyorum ben hiçbirine kıyamam ya .Ben sesini duymadım benimki küçüktü tabi kızma neolur bana ama ben sesini duysam çıldırırdım gibi geliyor ama biliyorum ki sesini de duysam yüzünü de görsem yine hayat devam edecekti bişekilde kabul edecektim durumu.Allah hepimize sabır versin hani derlerya Allah evlat acısını dağlara taşlara vermiş dağlar taşlar çatlamış parçalanmış.Bir şekilde dayanma gücü veriyor bize Allahım.Canım inşallah yaşayacaksın,yaşayacağız Annelik duysunu hepimiz tekrar.Allah isteyen herkese en kısa sürede , en hayırlı zamanda nasip etsin canım Anneliği

canım cevabın için cok teşekkür ederim görmemiş olabilirsin yazdıklarımı ben 26 haftalık ve aşırı sancıyla yaptım doğumumu bundan galiba bide benim suyum azalmış ondan da doğum yaptığımı söylediler bi dr da rahim ağzı yetmezliği de olabilir başka biri enfeksiyon da olabilir dedi anlcan tatlım kesin bir tanı konuşmadı ileri ki hafta doğum yapanları rahim ağzı yetmezliği yok diyorlar erken olurmuş bunun kesin bi tanısı yokmudur?? benim doğum yapıcağımı anlamadılar hep yanlış teşhis koydular bana bende artık güvenmiyorum kendimce araştırıyorum...tekrar ilgin için cok teşekkür ederim ...

Evet canım malesef öyle. O ses gerçekten insanı çok etkiliyor. Ben 6.5 yaşında olan oğlumda son anda sezaryen olmuştum ve ayılırken gördüğümde pek olayı algılayamamıştım. Belki duymuşsundur sezaryen doğumlarda(belki genel anestezi için geçerlidir) anne olayı tam algılayamadığı için bebeği kabullenmesi biraz daha zor oluyormuş. Ben doğum sancısı çektiğm halde 38. haftada yine bu doğumum kadar etkilenmemiştim. Bu bebeğim o yüzden herhalde beni çok etkiledi. Tabi yaomadıklarımın pişmanlığı da var tabii. Bir de canım ona yarasın diye 4 gün boyunca sağma makinası kiralayıp 3 saatte bir süt sağdım. Buzluğa bile yedekledim. Sonrasında ise Dostinexti sanırım ilaç içtim sütüm gitsin diye. O anları hatırladıkça çok üzülüyorum ama Rabbim böyle istemiş diyorum canım. Hepimiz farklı olaylar yaşadık benzer sonuçlar gördük. Hepimizin duygulanımları farklı oldu. Malesef kardeşimin eltisi olayından beri yine kötü oldum. Nasıl toplayacağım kendimi bilmiyorum canım. Kafamı dağıtmak için değişik şeyler yapmaya çalışıyorum bir süre sonra dön dolaş yine aynı noktaya geliyorum malesef. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin. Belki içinden geçiren oluyordur bir evladı var niye bu kadar üzülüyor diye. Yukarıda yazdığım sebeplerden canım...

Canım şu an her kontrolünde rahim ağzı uzunluğuna bakıyorlar mı? Bir de enfeksiyon takibi yapıyorlar mı? Bir de kültür alıp enfeksiyon var mı diye bakıyorlar mı canım? Bunlar önemli.

haklısınız canlarım durumumuzdan kaynaklanıyor korkular. ahh sizler olmasaydınız ne yapardım inşallah birbirimizin desteğiyle hepimiz başaracağız kavuşacağız bebişlerimize. sorma canım benim enfeksiyon ve kabızlık başımın belası hiç geçmiyorlar hatta rahimde yara olmuştu doğumdan sonra enfeksiyon ve yara daha yeni geçmişti ama akıntım var yine enfeksiyon var galiba okadar dikkat etmeme rağmen. kabızlıkda başladı progestan içmeye başladımya hemen kabızlıkda başladı. ikisinden de çok korkuyorum öncekinde de serklaj vardı bende serklajdan hiç korkmuyorum ama enfeksiyon ve kabızlıkdan korkuyorum:18: bunlara çok dikkat etmem gerekiyor

Canım şu an her kontrolünde rahim ağzı uzunluğuna bakıyorlar mı? Bir de enfeksiyon takibi yapıyorlar mı? Bir de kültür alıp enfeksiyon var mı diye bakıyorlar mı canım? Bunlar önemli.

doğumdan sonra zaten ben antibiyotik tedavisi gördüm 3 ay fitiller ve antibiyotikler kulanndım hamile olmadan kanamam bitince dr rahim boyunu bir aletle ölçtü rahim ağzı yetmezlik var dedi hemde bana yumurtta rezervin azalmış dedi (menepoz) o yüzden inanmadım ama kuşku yarattı tabi bende hamile olduğumu öğrenince enfeksiyona tekrar baktılar yoktu 2 hafta önce yine bakt yoktu...rahim bayuna hiç bakmadılar yarın dr gidicem söylcem bakalım ne diyecek...

Gamzecim,benim burda kızların yazdıklarından okuduğum internetten araştırdığım 18-22 veya 22-24 hafta deniyor, benim 17 haftaydı ortalama haftalardan öndeydi doktoruma sordum neden bu hafta diye yaşam tarzın çalışma şartların ileriye veya öne alabilir dedi.Senin haftan da ileriymiş benim doktorum da kesin teşhis koyamadı büyük ihtimalle dedi oyüzden bir dahaki hamileliğimde önlem amaçlı serklaj yapacak.Kim yazmıştı hatırlamıyorum sanırım edamecrin di ama servikal yetmezlik varsa her bebekte daha önce olabilir gibi bişey okumuştum.Şuda gerçekki her erken doğum yada geç düşük rahim ağzı yetersizliği dir diye birşey yok benim doktorum bebek yaşıyorsa enfeksiyon yoksa rahim kendiliğinden açılmışsa ve doğum genelde hızlı ve rahat olursa servikal yetmezlikten söz edilir diyor.Canım ben bu olay olunca prof Teksen Çamlıbel var ona mail atmıştım cevap vermişti.İstanbul da jinemed diye bir hastanesi var sende sitesinden bir mail at bakalım ne diycek.Allah inşallah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

O ilacı bende içmiştim yarım yarım sütüm gelmesin ve rahim toparlayıcı diye vermişti doktor.Canım bir evladının olması teselli olsada bir evladın daha olmasını istemene ve onu normal yolla doğurmak istemen elbette engel değil.Benimde bir bebişim olsa Allah nasip etse bir tane daha isterim diye düşünüyorum.Bir yazı paylaşmıştım daha önce psikoloji sitesinden orda yazıyordu annenin bir evladının olması kaybettiği bebeğinin acısını daha az yaşamasına neden olmaz aynı acıyı yaşar yazıyordu. Allah uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin evladına ama bence bir bebişinin daha olmasını istemeden daha doğal bişey yok.

Canımcığım, bujiyle ölçtüyse ve rahim ağzı yetmezliği var dediyse neden serklaj taraftarı değiller anlayamıyorum. Rahim ağzı uzunluğuna baktır yarın canım sanırım ultrasonla üstten veya alttan bakıyorlarç. Ama vajinal olan daha güvenilir diye biliyorum kızlar da yaptıranlar da bilgi verirler. Bir de önlem amaçlı yapılacaksa 12-14. haftalar yapılıyor diye biliyorum canım. Oraya fakülte hastanesi olan yakın bir il yok mu canım? Ben Crameren'in bahsettiği bir doktor vardı ylın tıp doktoru seçilmiş Ali Fuat Şengör. Ona mail attım burada birini tavsiye etmişti durumumu anlattım bir şey yazmamıştı bununla ilgili. Belki orada sana tavsiye edeceği bir doktor vardır ya da sana yol gösterici bir şeyler yazar sen de yaz istersen canım benim...

Canım bildiğim bujiyle ölçüm önemli,ayrıca o nedemek miş ya.. kaç yaşındaşın ? yumurta rezervi azalmış menepoz ?Bak ne güzel hamile kalmışsın ?.Sen vanda yaşıyordun sanırım yakınlarda daha iyi üniv hastanesi olan başka bir şehir yokmu erzurum falan mesela birde başka biryere mi görünsen acaba yatarak gitsen arabayla haftan daha fazla ilerlemeden.Bilmiyorum ki belki doğru yapıyolardır ama sen yazınca buji ölçümünde var dedikleri için endişelendim ama biliyorsun burda yetmezlik olup yatarak tatmamlayan arkadaşlarımız oldu.İnşallah sende sağlıkla alacaksın minoşunu :) kucağına

chnb arkadaşım senin ne kadar üzüldüğünü görünce 2. bebeği düşünmekten bile korkuyorum
ilk bebeğimi kaybettiğim dönemde bir arkadaşımda benimle aynı durumdaydı
ama onun 1 oğlu vardı
o kadar üzgündü ki
yapma ya ben ne yapayım demiştim
benim hiç yok ya

bu kadar üzülmesini de anlamamıştım
geçenlerde görüştük
o hala cesaret edemedi
benim kızımın olması onu biraz daha cesaret verdi
ilginç olan 2 kaybı var
evde 1 oğlu var
ama vazgeçmiyor
ve çok üzülüyor

iyi akşamlar yaaa lütfen bana yardımcı olun 17.haftamda rahim boyum vajınal ultrasonla ölçüldü 3.5 cm çıktı dr.lar inatla dikmiyorlar yada kendilerine güvenmiyorlar 2 dr.a gdyorum 2 side aynı normal hayatına devam et dikmek çözüm değil diyorlar napıcam bilmiyorum dilimden dua eksik olmuyor anca öyle rahatlıyorum biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…