- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.481
iyi akşamlar yaaa lütfen bana yardımcı olun 17.haftamda rahim boyum vajınal ultrasonla ölçüldü 3.5 cm çıktı dr.lar inatla dikmiyorlar yada kendilerine güvenmiyorlar 2 dr.a gdyorum 2 side aynı normal hayatına devam et dikmek çözüm değil diyorlar napıcam bilmiyorum dilimden dua eksik olmuyor anca öyle rahatlıyorum biraz
Arkadaşım,benim burda okuduğum,kendi yaşamımda şahit olduğum evet riskli de olsa dikiş bir çözüm.Önlem amaçlı 12.haftan sonra acil durumlarda ise daha da ileri haftalarda dikiş yapılıyor.Hangi şehirdesiniz?Normal ölçüsünü unuttum ama belli bir cm altını riskli üstünü normal görüyorlar.Ama sonuçta burada ölçüm bile yapılmamış bir çok kişi oldu sizin doktorunuz ölçüyormuş .Eğer risk görüp dikmiyorlarsa anlayamıyorum nedenini
iyi akşamlar yaaa lütfen bana yardımcı olun 17.haftamda rahim boyum vajınal ultrasonla ölçüldü 3.5 cm çıktı dr.lar inatla dikmiyorlar yada kendilerine güvenmiyorlar 2 dr.a gdyorum 2 side aynı normal hayatına devam et dikmek çözüm değil diyorlar napıcam bilmiyorum dilimden dua eksik olmuyor anca öyle rahatlıyorum biraz
canım kesin diktir bende 5 doktora göründüm herşey iyi dediler 5 aylık ikincimi yavrumuda kaybettim sakın hata yapma yoksa çok yanarsın aynı benim gibi diretmeme rragmen dikmedişler beni allah nasıl biliyosa öyle yapdın onları
canım benim ben siirtteyim ayrıca dr.benim ısrarımla ölçtü alt tarafımda baskı vardı ölçün dedim biri alttan biri üstten ölçtü bildiğim kadarıyla en fazla 20. haftaya kadar dikiliyo bence dr.lara göre herşey normal kendi kendimizin dr.olcaz heralde
canım benim dikmiyorlar ama haftaya gitcem bu sefer daha çok ısrar etcem Allahım sabırlar versin sana inşallah bu evladını sağ salim kucağına alırsın senin ne kadardı rahim boyun önceki kayıplarında
canım benim ben siirtteyim ayrıca dr.benim ısrarımla ölçtü alt tarafımda baskı vardı ölçün dedim biri alttan biri üstten ölçtü bildiğim kadarıyla en fazla 20. haftaya kadar dikiliyo bence dr.lara göre herşey normal kendi kendimizin dr.olcaz heralde
Evet canım malesef öyle. O ses gerçekten insanı çok etkiliyor. Ben 6.5 yaşında olan oğlumda son anda sezaryen olmuştum ve ayılırken gördüğümde pek olayı algılayamamıştım. Belki duymuşsundur sezaryen doğumlarda(belki genel anestezi için geçerlidir) anne olayı tam algılayamadığı için bebeği kabullenmesi biraz daha zor oluyormuş. Ben doğum sancısı çektiğm halde 38. haftada yine bu doğumum kadar etkilenmemiştim. Bu bebeğim o yüzden herhalde beni çok etkiledi. Tabi yaomadıklarımın pişmanlığı da var tabii. Bir de canım ona yarasın diye 4 gün boyunca sağma makinası kiralayıp 3 saatte bir süt sağdım. Buzluğa bile yedekledim. Sonrasında ise Dostinexti sanırım ilaç içtim sütüm gitsin diye. O anları hatırladıkça çok üzülüyorum ama Rabbim böyle istemiş diyorum canım. Hepimiz farklı olaylar yaşadık benzer sonuçlar gördük. Hepimizin duygulanımları farklı oldu. Malesef kardeşimin eltisi olayından beri yine kötü oldum. Nasıl toplayacağım kendimi bilmiyorum canım. Kafamı dağıtmak için değişik şeyler yapmaya çalışıyorum bir süre sonra dön dolaş yine aynı noktaya geliyorum malesef. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin. Belki içinden geçiren oluyordur bir evladı var niye bu kadar üzülüyor diye. Yukarıda yazdığım sebeplerden canım...
inan neyi unutmuyorum biliyomusun ilk oglumu dogurdum eve geldik ertesi günü bir süt geldi gögüslerimden sormadurduramadım okadr ilaça ragmen 52 günde gitti duş almaya girdim sol gögsümü seyrettim pıt pıt akıyodu ikinci oglumda edtesi gün duş aldım levebaya gittim eşim kaynanam var evde dedi canım üstünümü ıslattın dedi bir kaldırırım pijamayı odanın ortasına oturdum başladım tepinmeye gene gene nasip olmadı sütüm rabbim affet ama dedim bu sütlerim hep böylemi boşa gidicek ddim içim yanar biri yanımda emzirsein sütü gördükçe ah garip eşim ne çekti benden yazık adama çok üzülüyorum ben nezaman yavrumu emziricem içim yanıyo canım acıyo benim ya ben birine kötülükmü yaptım yoksa bu benim kadareimmi rabbim affetsin şimdikine ne sevinebildim anca üzüldüm ya buda giderse allahım affetsin bir daha kaldıramam çok zor her seferinde yolun yarısına gelipte ellerin boş çıkması yavrularım anneniz sizleri emziremedi acaba aglarken yanıma geldinizmi yüzümü sildinizmi annecim üzülme bizim canımın acıyo sen aglarken dedinizmi rabbim işşallah öteki tarafta sizleri ban göstericek işte ozaman içime sokucam sizi kokunuzu çeke çeke öpük koklucam ogullarım benim dua edinde kardeşiniz benle kalsın sizide katıyım 3 bir seveyim işşallah allahım affetsin kızada razıyım ama insan evladınını eli ayagı saglıklı olsun ama erkeksen dünyalar benim olur okadar ihtiyacım varki sana bebegim sakın beni bırakıp gitme hepi canımı acıtma anacın bak çok üzülür senin için diş agrısı çektim bir hafta kudurdum sevmedigim halde et yedim süt içtim yalvavarım rabbim duy sesimi bu yavrumu bana bagışla
chnb arkadaşım senin ne kadar üzüldüğünü görünce 2. bebeği düşünmekten bile korkuyorum
ilk bebeğimi kaybettiğim dönemde bir arkadaşımda benimle aynı durumdaydı
ama onun 1 oğlu vardı
o kadar üzgündü ki
yapma ya ben ne yapayım demiştim
benim hiç yok ya
bu kadar üzülmesini de anlamamıştım
geçenlerde görüştük
o hala cesaret edemedi
benim kızımın olması onu biraz daha cesaret verdi
ilginç olan 2 kaybı var
evde 1 oğlu var
ama vazgeçmiyor
ve çok üzülüyor
# gamze81
# eylem59
# nurum84
# chnb
neyse canlarım ben çıkıyorum namaz kılıcam biraz oturmaktan belimde agrıdı allahıma emanet olun
Gamzecim,benim burda kızların yazdıklarından okuduğum internetten araştırdığım 18-22 veya 22-24 hafta deniyor, benim 17 haftaydı ortalama haftalardan öndeydi doktoruma sordum neden bu hafta diye yaşam tarzın çalışma şartların ileriye veya öne alabilir dedi.Senin haftan da ileriymiş benim doktorum da kesin teşhis koyamadı büyük ihtimalle dedi oyüzden bir dahaki hamileliğimde önlem amaçlı serklaj yapacak.Kim yazmıştı hatırlamıyorum sanırım edamecrin di ama servikal yetmezlik varsa her bebekte daha önce olabilir gibi bişey okumuştum.Şuda gerçekki her erken doğum yada geç düşük rahim ağzı yetersizliği dir diye birşey yok benim doktorum bebek yaşıyorsa enfeksiyon yoksa rahim kendiliğinden açılmışsa ve doğum genelde hızlı ve rahat olursa servikal yetmezlikten söz edilir diyor.Canım ben bu olay olunca prof Teksen Çamlıbel var ona mail atmıştım cevap vermişti.İstanbul da jinemed diye bir hastanesi var sende sitesinden bir mail at bakalım ne diycek.Allah inşallah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Canım bildiğim bujiyle ölçüm önemli,ayrıca o nedemek miş ya.. kaç yaşındaşın ? yumurta rezervi azalmış menepoz ?Bak ne güzel hamile kalmışsın ?.Sen vanda yaşıyordun sanırım yakınlarda daha iyi üniv hastanesi olan başka bir şehir yokmu erzurum falan mesela birde başka biryere mi görünsen acaba yatarak gitsen arabayla haftan daha fazla ilerlemeden.Bilmiyorum ki belki doğru yapıyolardır ama sen yazınca buji ölçümünde var dedikleri için endişelendim ama biliyorsun burda yetmezlik olup yatarak tatmamlayan arkadaşlarımız oldu.İnşallah sende sağlıkla alacaksın minoşunu :)kucağına
# gamze81
# eylem59
# nurum84
# chnb
neyse canlarım ben çıkıyorum namaz kılıcam biraz oturmaktan belimde agrıdı allahıma emanet olun
selam kızlar nasılsınız??*
umarım herkes cok ıyıdır....bızım hastane devam suan cok sukur ıyı gıdıyoruz artık uzun sure oturabılıyorum 34. haftada wc ye kendım gıdecegım ıns...30+3 de kılosuda 1950 gr dr um cok ıyı dedı..
safak 48 bol bol dua edın lutfen benım dualarım sızlerle ıns saglıklsa kuzularımızı kucagımıza alırız....
selam canım cok ıyıyız sukurler olsun ıns 38. haftaya kadarda oyle gıderız dr 38 de alacak...yanı doguma kadar burdayız....özleeeeeeem hemen nasılsın yaz merak ediyorum seni..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?