Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Arkadaşım,benim burda okuduğum,kendi yaşamımda şahit olduğum evet riskli de olsa dikiş bir çözüm.Önlem amaçlı 12.haftan sonra acil durumlarda ise daha da ileri haftalarda dikiş yapılıyor.Hangi şehirdesiniz?Normal ölçüsünü unuttum ama belli bir cm altını riskli üstünü normal görüyorlar.Ama sonuçta burada ölçüm bile yapılmamış bir çok kişi oldu sizin doktorunuz ölçüyormuş .Eğer risk görüp dikmiyorlarsa anlayamıyorum nedenini

canım benim ben siirtteyim ayrıca dr.benim ısrarımla ölçtü alt tarafımda baskı vardı ölçün dedim biri alttan biri üstten ölçtü bildiğim kadarıyla en fazla 20. haftaya kadar dikiliyo bence dr.lara göre herşey normal kendi kendimizin dr.olcaz heralde

canım kesin diktir bende 5 doktora göründüm herşey iyi dediler 5 aylık ikincimi yavrumuda kaybettim sakın hata yapma yoksa çok yanarsın aynı benim gibi diretmeme rragmen dikmedişler beni allah nasıl biliyosa öyle yapdın onları

canım benim dikmiyorlar ama haftaya gitcem bu sefer daha çok ısrar etcem Allahım sabırlar versin sana inşallah bu evladını sağ salim kucağına alırsın senin ne kadardı rahim boyun önceki kayıplarında

senin kayıbım varmı hiç benim 2 kayıbım olduktan sonra koydular teşsizi inan bildikleri halde herşey iyi rahimin boyu iyi kapalı dediler yavrum gitti yeni hamileyim rabbim nasip ederse mayısın 2 dikilicek işin enteresanı bu gittigim doktor dedi ayen beyan belli açıklık dedi çok üzüldüm ben sen sen ol sakın kayıbın varya diktir kerdeşim sonradan pişman olma inat et savaş yavrundan önemli degilki arkadsşım demi buruya yazdım ban dedilrer diktir pişman olursun oldumda salı randevu aldım dişiş atılıcaktı yavrum dogdu nasip olmadı şimdi hamile olduguma sevinemiyorum canım benim ya buda giderse ben ne yaparım

canım benim dikmiyorlar ama haftaya gitcem bu sefer daha çok ısrar etcem Allahım sabırlar versin sana inşallah bu evladını sağ salim kucağına alırsın senin ne kadardı rahim boyun önceki kayıplarında

allah razı olsun normaldi canım herşey normal ama bir gecede kısaldı anlamadım gitti ben bilemedim şimdi sadece iyi dendi ellede muayene ettiler açıklık varmı diye ısrarcı ol dikmezlerse de canım istiyo tek temmennim yavrumu kucagıma alıyım 3 kayıp 2 kayıp olunca d,ikiyolar senin kaç tane var kayıp:44::44::44:

Canım geçmiş olsun belki yazmışsındır ama hatırlayamadım. Yazdıysan kusuruma bakma. Daha önceden kayıbın var mıydı? Bir de önemli bir haftadasın. Bundan sonra acil serklaja girer. Bu hafta bence orada görünebileceğini düşündüğün en iyi doktora görün canım. Fakülte var mı orada? Malesef biz küçük şehirde yaşayanların seçenekleri sınırlı. Ölçümler konusunda pek bir bilgim yok canım. Daha önceden kayıbın da yoksa pek bu konu üzerinde durmuyorlar. Çok az doktor ilk gebelikte bunu farkedebilmiş burada okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla. O doktorlara da ben şapka çıkarıyorum. Geç serklaj yaptıranlar da vardı burada. Tatlişoğlumun 29. da yapmışlardı hepimiz burada çok şaşırmıştık. Şafak'ın 19. haftaydı sanırım. Ya da yukarıda da yazmıştım Ali Fuat Şengör'e ben mesaj attım cevap yazmıştı. Sen de izah et kaygılarını yaz mümkünse orada riskli gebeliklerle ilgilenen birini tavsiye eder bana durumumla ilgili tek kelime yazmamış ama doktor tavsiye etmişti canım...

inan neyi unutmuyorum biliyomusun ilk oglumu dogurdum eve geldik ertesi günü bir süt geldi gögüslerimden sorma durduramadım okadr ilaça ragmen 52 günde gitti duş almaya girdim sol gögsümü seyrettim pıt pıt akıyodu ikinci oglumda edtesi gün duş aldım levebaya gittim eşim kaynanam var evde dedi canım üstünümü ıslattın dedi bir kaldırırım pijamayı odanın ortasına oturdum başladım tepinmeye gene gene nasip olmadı sütüm rabbim affet ama dedim bu sütlerim hep böylemi boşa gidicek ddim içim yanar biri yanımda emzirsein sütü gördükçe ah garip eşim ne çekti benden yazık adama çok üzülüyorum ben nezaman yavrumu emziricem içim yanıyo canım acıyo benim ya ben birine kötülükmü yaptım yoksa bu benim kadareimmi rabbim affetsin şimdikine ne sevinebildim anca üzüldüm ya buda giderse allahım affetsin bir daha kaldıramam çok zor her seferinde yolun yarısına gelipte ellerin boş çıkması yavrularım anneniz sizleri emziremedi acaba aglarken yanıma geldinizmi yüzümü sildinizmi annecim üzülme bizim canımın acıyo sen aglarken dedinizmi rabbim işşallah öteki tarafta sizleri ban göstericek işte ozaman içime sokucam sizi kokunuzu çeke çeke öpük koklucam ogullarım benim dua edinde kardeşiniz benle kalsın sizide katıyım 3 bir seveyim işşallah allahım affetsin kızada razıyım ama insan evladınını eli ayagı saglıklı olsun ama erkeksen dünyalar benim olur okadar ihtiyacım varki sana bebegim sakın beni bırakıp gitme hepi canımı acıtma anacın bak çok üzülür senin için diş agrısı çektim bir hafta kudurdum sevmedigim halde et yedim süt içtim yalvavarım rabbim duy sesimi bu yavrumu bana bagışla

canım geçmiş olsun öncelikle eğer daha önce kaybın yoksa bu nedenle normal rahim ağzı uzunluğun benim 22.haftamda 2.4 tü dikmediler sadece ilaç ve yatışla geldim bu haftalara..3.5 çok iyi bence..eğer çalışmıyosan dinlen bol bol yeterli olur sanırım..

# gamze81
# eylem59
# nurum84
# chnb
neyse canlarım ben çıkıyorum namaz kılıcam biraz oturmaktan belimde agrıdı allahıma emanet olun

sevtun lütfennnnnnnbebeğini düşün biraz kahroluyorum okudukça

benim daha önce bi kaybım var ama onu 13 haftada kızamıkçık nedeniyle kaybettim daha doğrusu 4 hafta taşımışım karnımda kalbi durmuş ultrasondan 1 gün sonra onda çok yürüdüm spor yaptım az dr.a gtmesek anlanıycaktım kalbinin durduğunu serkalj işlemindende korkuyorum ya dr. yapamazsa tecrübesi yoksa siirtdeyim ben napcam yaaa

Canım seni gördüğüme sevindim. Öncelikle şunu belirteyim sen benim bu sitedeki idollerimden biri oldun senden inan çok şey öğrendim. Sağolasın. Allah sana Gözde ile uzun sağlıklı ömürler versin. Şu an sen de evlat sahibisin. Belki şu an erken ama yeni bir evlat sahibi olmak istediğinde kaygıların azalmayacak sanırım. Belki şimdi beni daha iyi anlarsın. Canım tekrar söyleyeceğim: İyi ki varsın ve iyi ki öğrendiğin her şeyi bizimle paylaşmışsın...

Bu arada Almina arkadaşımız da bize faydalı yorumlar yapıyordu. Artık yazmıyor umarım olumsuz bir şey yoktur. Keşke yazsa...

selam kızlar nasılsınız??*
umarım herkes cok ıyıdır....bızım hastane devam suan cok sukur ıyı gıdıyoruz artık uzun sure oturabılıyorum 34. haftada wc ye kendım gıdecegım ıns...30+3 de kılosuda 1950 gr dr um cok ıyı dedı..
safak 48 bol bol dua edın lutfen benım dualarım sızlerle ıns saglıklsa kuzularımızı kucagımıza alırız....

canım heralde en iyisi 3-4 dr. görünüp ona göre karar vermem yarın dr sorucam olmazsa ankaraya gideriz zaten niyetimiz vardı ama kanama olunca korkuttu bizi ufaklık...dr konuşayım ankaraya gitsem içim daha rahat edicek hakkımızda hayırlısı olsun...

ham,lelikte mi ölçilüyor bujiyle ben hamile olmadan uuzun bir tel gibi bir şeyle ölctü uzunluğunu hamileyken nasıl ölçüyolar alttan mı bakıyolar?? evet yaa bana bide menepoza giiryorsun hemen tüp bebeğe gidin dedi ne günlerdi yarabbim allah kimseye vermesin inşallah....ben 29 yaşına yeni girdim..evet van da yaşıyoruz.iş nedeniyle..burda yyü var ama o daha beter hiç kimse gitmiyor cok yanlış teşhis koyuyor ben sancım var diye gittim adetliyken gitmiş böbreğin rötgenini çekmişler dr neden böbrek utrasyonunu caktiriyorsun dedi kaç tane öyle yanlış muayene ettiler hiç gitmiyorum o yüzden oraya...eve allah nasip ederse her şey olur veren o alan odur. allah sağlıkla yavrularımızı kucağımıza aldığımız günleride göstersin inşallah..

Canım kırk bir kere maşallah. Uzun zamandır yazmamıştın. Ayer de yazmıyor. Sizleri merak ediyoruz Arada bir iyiyiz deyin yeter canım. Artık korkma canım. Çoğu gitti azı kaldı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…