Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

maşallah canım az kaldı hayırlısıyla çok sevindim ii olmanıza..

Canım kırk bir kere maşallah. Uzun zamandır yazmamıştın. Ayer de yazmıyor. Sizleri merak ediyoruz Arada bir iyiyiz deyin yeter canım. Artık korkma canım. Çoğu gitti azı kaldı...
ayyy mesajından bal damlıyo ınan...az kaldı demı???? doguma kadar tam 5 ay hastanede yatmıs olacagım fazlasıyla...ıns sonumuz guzel olsunda sabrederız....
gecen emzırme egıtımı verdıler nasıl duygulandım anlatamam dedım bu gunlerıde gordum...
rabbım hepımızın yardımcısı olsun ıns...

Gamze 948. sayfada sana cevap yazdım gördün mü canım? Danışma konusunda.

Ne güzel canım benim. Gerçekten dünyanın en güzel duygularından biri. Ben oğlumu 2 yaşına dek emzirdim seve seve... Allah nasip etsin de sizler de emzirin canım...

kızlar ayerın bır sıkıntısı varmıydı...keske tlf alsaydık bende merak ettım...ıns hrsey yolundadır..

seni gördüğüme sevindim canım
maşallah herşeyde yolunda....
rabbim 36-38 leride görüp sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

herkese hayırlı akşamlar kızlar
bugün pek gelemedim şimdi bakayım dedim ama geçmişe bile bakamadım...
çünkü çıkmam gerekiyor...
sonra uğrarım inşallah hepinizi öptüm

# gamze81
# eylem59
# nurum84
# chnb
neyse canlarım ben çıkıyorum namaz kılıcam biraz oturmaktan belimde agrıdı allahıma emanet olun

Ah canım seni üzdüm değil mi? Ne olur kusuruma bakma canım. Sen böyle yazdıkça niye yazdım öyle diyorum. Ne olur üzülme bir tanem. Ben şu an hamile değilim senin ise senin her şeyinden etkilenen bir yavru var içinde. Allah onu sana ve eşine bağışlasın...

sagol fadıkcıgım ıns tatlım...

Gamzeciğim, hamilelikte bujiyle ölçüm yapılmıyor ama ultrasonla karından ya da vajinal yapılıyor canım...

canım benim dikmiyorlar ama haftaya gitcem bu sefer daha çok ısrar etcem Allahım sabırlar versin sana inşallah bu evladını sağ salim kucağına alırsın senin ne kadardı rahim boyun önceki kayıplarında

Canım daha öncede yazdım ölçüsü önemli,sonuçta dikişinde kendine göre riskleri var 3,5 santim normalse ki bunu başka doktorlara sorarak teyit edebilirsin,doktorunun dediği gibi normal hayatına devam edersin biraz riskliyse kasılmayı önleyici ilaçlar alır bol bol yatarak çok az hareketli bir hamilelik geçirirsin çok riskliyse ozaman mutlaka diktir.Onlar bu konuda tecrübeli deilse bu konuda tecrübeli bir doktor araştır çünkü dikiş esnasındada su kesesi yırtılabilir yada dikiş doğum sancılarını başlatılabilirmiş sonrasında enfeksiyon gelişebilir yani bu işleminde düşük de olsa riskleri var.Bu işi yapan dr nin tecrübesi çok önemli bence.Arkadaşım umarım hiçbir sorun çıkmaz sağlıkla tamamlarsın hamileliğini inşallah.

Ya sevtun bak kızıcam sana düşünme lütfen karnındaki ni düşün lütfen.Hani okumayacaktın sen artık böyle yazıları es geçecektin.Sevtun senin durumun bende de var kız erkek sağlıklı olsun diyorum ama Allah biliyo içimden tekrar erkek olması geçiyor sanki kaybettiğim geri gelecekmiş gibi ama canım biz hep hayırlısını istemeye devam edelim.Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.Sen birdaha yaz bak seni üzecek şeyleri napcam sana

Hamile kalmadan ölçülüyor bujiyle.Hamilelikten sonra usg le ölçüyorlarHastanede evlere şenlikmiş gerçekten.Evet gitmemen daha hayırlı bencede

Gamzeciğim, hamilelikte bujiyle ölçüm yapılmıyor ama ultrasonla karından ya da vajinal yapılıyor canım...

o zaman bebeğe zararı yok tamam anladım tatlım yarın ve diğer günler faklı dr.lara gideyim bakalım ne diyecekler.galiba bu haftada karar vermem lazım hayırlısı artık ..

valla iyi oldu önceden öğrendim oraya gitmiyorum ne yapalım o zaman becbur gittim bilmiyordum şimdi nerde ne dr var biliyorum

canım önce kaybım var ama 13.haftada kızamıkçık nedeniyle kürtaj olmuştum daha önce yazdım ama görmedin sanırsam öncekinde çok yürüyüş yaptım spor yaptım 4 haftada karnımda kalmış öyle az daha ben zehirlenecektim çok geç farkettik çalışmıyorum evdeyim canım çok gerekli olmadıkça kalkmıyorum dikkat etmeye çalışıyorum canım sen hangi ilaçları kullanıyorsun ben dr.uma burda okuduklarımdan sonra zorla magnezyum yazdırdım Allahım bebeğine sağ salim kavuştursun inşallah senin haftan bana hayal gibi geliyor Allahım bebeklerimizi bize bağışlasın

canım önce kaybım var ama 13.haftada kızamıkçık nedeniyle kürtaj olmuştum daha önce yazdım ama görmedin sanırsam öncekinde çok yürüyüş yaptım spor yaptım 4 haftada karnımda kalmış öyle az daha ben zehirlenecektim çok geç farkettik çalışmıyorum evdeyim canım çok gerekli olmadıkça kalkmıyorum dikkat etmeye çalışıyorum canım sen hangi ilaçları kullanıyorsun ben dr.uma burda okuduklarımdan sonra zorla magnezyum yazdırdım Allahım bebeğine sağ salim kavuştursun inşallah senin haftan bana hayal gibi geliyor Allahım bebeklerimizi bize bağışlasın

Selam kızlar hepiniz iyisinizdir umarım..
Gamzecim hamileykende bujiyle ölçüm yapıyorlarmış bana doktorumda söyledi başka doktorlardanda duydum ancak ben istemedim alttan ultrasonla ölçtü doktorum..
Kızlar ben serklaj yaptıralı 2 hafta oluyor pek problemim olmadı ancak 2 gündür biraz belim ağrımaya başladı sizce normalmidir her dakka kendimi dinler ve herşeyden korkar oldum nasıl geçer bu zaman hiiç bilmiyorum:18:

canım bende geçmez diyorum ama bak 2 ayı geçirdim seninde geçicek kalbini ferah tut..geçmişindede yoksa neden bukadar serklaj istiyosun kısa değil gerçekten rahim ağzın..bende önce sadece magnezyumla başladım ama kasılmalarım oldu sanırım 26.haftamdaydım ozaman magnezyum günde bir,progestan 200mg günde 2,nidilat günde 2 ile başladım kesmedi şuan günde 4 tane içiyorum..rahim ağzım en son 1.8 di,cuma kontrolüm var bakalım kaça düştü kasılma ve bel ağrılarım oluyor arada çünkü bunlar kısaltıyor..sadece wc ve yemek yemeye kalkıyorum çok sıkılırsam oturuyorum arada çok az..normalde 4cm miş rahim ağzı boyu zaten bu arada rahatlamaya çalış bebeğinide stres etme canım allaha emanet olun..

geçmiş olsun canım geçicek inşallah yattığımız yerde hepimiz kendimizi dinler olduk aynı durumdayız valla..benimde arada ağrıyo yatmaktan sanırım ama sen dr bi sor gene ihmal etme..kendine iyi bak canım

sevtun lütfennnnnnnbebeğini düşün biraz kahroluyorum okudukça
canım kusura bakma üzdüysem sizleri am arkadaş yazdı sizlerle paylaşmak istedim söz yavrum için metanetli olucam yavrumu üzermiyim ben hiç eşimin dedigi gibi yapıcak yavrularımı kalbimin bir kösesinde saklıcam ama sanki bu ilk bebegim miş gibi davranıcam başka yolu yok bu benim tek şansım canlarım diye düşünüyorum rabbim bunu bana bagışlasın işşallah 40 haftaları görürüz işşallah hep beraber senide mercimegide üzdüm kusura bakma
maşşallaha canım benin çogu gitmiş azı kalmış allahım 40 haftaları gösteriri sana işşalah işşallah okadar emeklerimize yaradanımız eli ayagı saglıklı saatlli evlatlar verir bizlerede bakarlar bencil olmazlar işşallah bir baba üzüm bagını bagışlamışta evlat bir salkın üzümü bagışlamamış işşallah onlardan olmayız
allah kabul etsin ibadetini dualarını sen de allaha emanet ol tatlım..
amin canım hepimize dua ediyorum allahım işşallah dualarımızı kabul eder
yok canım ne özmesi inan okudumya gözlerim çok doldu dedinya sütümü kesmek için ilaç içtim diye bende okadar içmeme ragmen gitmemişti onun için aklıma geldide paylaşayım dedim çünkü çok zor biliyosunuz sizlerle herşeyi paylaşabiliyorum ama bazılarıyla paylaşamıyorum hep kötü düşünceler var iki yüzlülerde var malesef bu arada eltimin bebegini pazartesi alıcaklarmış kardeşi mesaj atmış ban hastaneye gel ablam sevinsin diye ban eziyet edenle işim olmaz işşallahta önüme gelmez dedigimallah analı babalı büyütsün işşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…