Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar size 10 puan degerinde bir soru soruyorum cevap alabilirsem çok sevinicem siz hamile kaldıgınızda neler kullandınız ilaç ve şuan neler kullanılıyo merak ettim size zahmet yazı verin birde dedikleri gibi ameliyat hanede dikiliyo çok merak ediyorum beni neyin bekledigini bilmem lazım ona göre içim rahat giderim panik atagımda azmaz şu çarpıntı ilaçları çokmu yapıyo ne kadar sürüyo merak ettim ay şirinlik yapıyımda yazın bariaynı ben:86::86::86::86::86::86::86::86::86:

# chnb
# tatlişoğlum
hoş geldiniz canlarım ben az bizim topigede ugrayayım ayıp olmasın gelirim birazdan kız midem çok fena ne etsekte geçer eşim halimi gördü seviniyo amanın diye delümüdür nedür insan hamile karısı olunca demek böyle oluyomuş kızmı acaba erkekmi bakalım kutudan ne çıkıcek

Canım arada boş dersim vardı bakayım dedim. Birazdan derse gireceğim. Bulantın mı var? Sen neler kullanıyorsun ilaç olarak?

ben çıkıyorum canlarım annemin taksiyonu gene tavan ne etcem ben ya evi temizlicem daha yemekte var rabbim yardım etsin bebegimi korusun işşallah bu aylarda bebek rahime iyice yerleşiyomuş işallah kanama filan olmaz dua edin kardeşinize salıda doktora götürücem garibimi okuma yazması yok annemin ben olmadan hiç bir yere gidemiyo neyse size iyi muhabbetler hem işe dalarsam bulantım azalır beklim rabbime emanetsiniz ne yapayım yatamam anacım bu haldeyken

merhaba chnb inşallah testler sana fikir olur canım, yaptırmadıklarını doktora danışıp yaptırabilirsin, oğlunun kaygılarını anlayabiliyorum canım, dün doktorum programındada çocuk psikolog aynı şeyi anlatıyordu, çocuklar sadece karanlıktan veya herhangi birşeyden korkmazlar kardeşinin olmasıda bir korkuymuş anne ve babayı paylaşacağı korkusu veya beni artık sevmeyecekler düşüncesi çocukların en büyük korkusuymuş canım, istersen ona biraz yansıtmamaya çalış kardeş istediğini, oluncada bir süre söyleme karnın belirginleşene kadar, tabi sana kalmış yine karar..

canım benim ben sen üzülüyosun diye üzülüyorum biraz güçlü ol istiyorum..ben önce coraspin,progestan,folbiol ve elevit kullanıyodum..zinco hamileyken kullanılmıyodu sanki yanılıyomuyum acepp?sonra folbiolu(folik asit) bıraktım magnezyum,nidilat eklendi daha sonra..bide iğnem var kan sulandırıcı okadar..nidilat ilk zamanlar çarpıntı yaptı sonra alıştı bünye sanırım..serklajı hiç bilmiyorum canım..

merhaba chnb inşallah testler sana fikir olur canım, yaptırmadıklarını doktora danışıp yaptırabilirsin, oğlunun kaygılarını anlayabiliyorum canım, dün doktorum programındada çocuk psikolog aynı şeyi anlatıyordu, çocuklar sadece karanlıktan veya herhangi birşeyden korkmazlar kardeşinin olmasıda bir korkuymuş anne ve babayı paylaşacağı korkusu veya beni artık sevmeyecekler düşüncesi çocukların en büyük korkusuymuş canım, istersen ona biraz yansıtmamaya çalış kardeş istediğini, oluncada bir süre söyleme karnın belirginleşene kadar, tabi sana kalmış yine karar..

Sevtun hamile kaldıktan sonra progestan ve folik asit kullandım progestanı 10 haftaya kadar kullandım 14.haftada serklajım oldu evet ameliyathanede yapıldı ama için rahat olsun bende çok stres yapmıştım ancak uyudum ve uyandığımda herşey bitmişti inşallah sende kolaylıkla atlatırsın..

sevtuncum aşkolsun niye seni farketmiyeyim canım, çok kısa süre giriyorum topiğe hemen çıkmak zorunda kalıyorum deminde yazarken bebişe gidip gelmek zorunda kalmışım mesajı bile gitmedi zannettim iki kere yollamışım, geçmişide çok hızlı geçiyorum belki birkaç mesajını atlamış olabilirim kusura bakma canım.. soruna cevap vereyim ben ilaçları herkes farklı kullanıyor canm durumuna göre yani.. çarpıntı yapan ilaçları çok fazla kafana takıyorsun bence düzenli kasılman olmazsa zaten kullanmazsınki ben serklajın olduğu hafta kullandım sadece sonra doktor kesti ve bir daha gerek duymadık, kafana çok takarsan böyle şeyleri kasılmaya bile sebep olabilirsin o zamanda bu ilaçları mecburen kullanmak zorunda kalırsın, onun için düşünmemeye çalış, serklajıda gözünü kapayıp açıcaksın olmuş bitmiş olucak gerisinde ne olursa olsun bebişin seninle olucak onu düşün tamam mı canım..

evet öyleymiş selen saat 5 de randevum var hayırlısı artık ... canım hepimizin endişeleri var seni cok iyi anlıyorum... 16 hafta da bbebek hızlı büyüyo ufaklıklr... benim kızımda olmuştu 2 hafta sürdü.bebek büyüdüğü için oluyormuş aama sen dr.unla bunu paylaş bakalım o ne diyecek daha iyi olur. ...

allah razı olsun beni bilgilendirdigin için bebekim içimden geldi öpücem getir nanagını bakem
canım bende birşey yazmayınca dedim birşeymi yapıp kırdım bu konularda çok hassasım bebekim inan birinin kalbini kırmak son düşüncem biri ni incitirim diye çok korkuyorm ben sanki bir bebegin canını acıtıyomuş gibi geliyo kırsamda kafaya çok takıyorum canını acıtmak istemem kimsenin sen kırıldıysan aslında sen kusura bakma

ah bebekim ah tarihe geçicen işşallah bebekim benim dikşşsiz serklajlı seni tüh tüh maşallah deyim nazarlardan rabbim saklasın hemi kız seni anlıcagın sizinde benim gibi canınız yandıya okadar hassasız sizleri sefiyorum ben allah razı olsun kafayı takmak istemiyorum takarsam panik atak azıyo sonra hayde başlıyoruz halaya hyde tey tey demeye başlıyom kız aglanıcak halime gülüyom he bu arada midem bir gelip gidiyo tansiyon düşün 10 6 normalde normal tansiyonum acab bunda düşüyo nedense seviyorum kız ben içimdeki mucizemi allahım acısını göstermesin işşallah
arkadaşı alıntı yaptım karışık çıkmış gen tekrarlıyorum kızada oglanada razıyım elimde hiç yok eli ayagı saglıklı saatli olsun daha bir şey istemiyorum rabbim benim için neyi hayırlı görüyosa ben razıyım ama dese kulum ne istiyosun erkek derim yavrularımın yerine koyup öperim derim buragım yagızım diye severim işşallah 40 haftaları görmek dilegiyle

kızlar ben dr geldim rahim boyu 3.5 dedi acıklık 0.2 dedi gerek yok dedi acılırsa 16 haftada atarız dedi ben bu işten bir şey anlamadım

Canım çok sağol, bana özeldeki doktorum o kadar ayrıntı test yaptırmamıştı. Bu sefer fakültede bir sürü test istediler. Hepsini aynı anda isteyemediler çok pahalı olurmuş dedi doktor. Parça parça istedi. Genetik test istedi ama başka ne istedi pek bilmiyorum canım benim. Kardeş ve oğlum konusuna gelince evet. Arkadaşım televizyonda seyretmiş: Bir gün eşiniz eve gelse ya hanımım ben seni çok seviyorum ama bu eve bir eş daha getireceğim inan ikinizi de eşit seveceğim dese ne hissederseniz çocuk da kardeşi geleceğini öğrenince bunu hissedermiş. Bu açıklama bana çok mantıklı geldi. Oğlum alıştı tabi 6.5 yıldır saltanat sürmeye. Tek olunca biraz zoer elde edince elbebek gül bebek büyüttük. Hatta eşim 3 yılında yanımızda yoktu, tahsil nedeniyle. Gelince ona sınırsız bir sevgi sundu. O da bunu biliyor tabii. Aslında kıskanç bir çocuk değil ama kısmet olur da kardeşi olursa bilmem tepkileri nasıl olur...:44:

teşekkürler canım bende hacettepe de prof sinan beksaç a gidiyorum.Ali ayhanı biliyorum.ben hastanede 3. düşüğümde görmüştüm o genelde kadın hastalıkları kanser türü yani rahatsızlıkta uzman kadın doğum servisinde yüzde 90 onun hastası vardı hepside daha ileri yaşlardı.doktor hastanede yatıyor desem yeridir.ilgin için sağol...

Gamze geldin mi canım? Neler dedi doktor? Ayrıntılı yaz merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…