Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar ben dr geldim rahim boyu 3.5 dedi acıklık 0.2 dedi gerek yok dedi acılırsa 16 haftada atarız dedi ben bu işten bir şey anlamadım

Canım ben boyutlarla ilgili pek bir şey bilmiyorum ama 16. ya kadar yolu var. Baktın problem oluyor o zaman da olabilir serklaj. Tabii doktoruna güveniyorsan... Sen sana rahim ağzı yetmezliğinden kaybetmiş olabilirsin diyen doktorla bir daha görüştün mü? O ne diyor bu hamilelikteki durumuna? Bir de nasıl ölçüm yaptılar canım? Benim doktorum hamileyken bujiyle bakılmaz demişti. Ultrasonla ölçüm olur demişti de...

amin canım evet dediğin gibi sana katılıyorum pek yaşanmış değil doktorum senin gibi hastam var bu vücudun bebeği düşman görüp suyun gelmesine neden oluyor diyor.deneyeceksin diyor kafandan sil şunları diyor ...bilmiyorum yine bir doktora daha giderim herhalde enson lütfü beye gittim oda farklı birşey demedi sayılır.deneme amaçlı dikiş atalım su gelir gelmezmi bakalım dedi .beni hiç tatmin etmedi anlıyacağın canım .sonuçta bizleri deneme tahtası gibi görüyorlar..Allah ım yüzümüzü bu sefer güldürsün ....

sevtuncum bende serklaj yaklaşınca korkmaya başladım,,,kalp hızlı hızlı atıyooo...
rabbim yarım etsin...

İnşallah başarıyla geçen operasyondan sonra kaygıların azalır canım. Ben henüz hamile değilken bile heyecanlanıyorum düşününce heyecanlanmakta haklısın...:18:

canım utrasyonla alttan baktı cok korktum ama bebeğime bir şey olucak diye bilmiyorum sen diyo sancıyla yaptın o yüzden sende rahim ağzı yetmezliği yoktur dedi her ay yine bakıcam diyor önemli olan iğneyi düzenli kullan diyor rahim ağzı yetmezliği sende yoktur varsayalım olsada bu iğnenin cok faydası varmış dikişsiz 9 ay hamileliğinde sıkınısız geciren var dedi bana güven diyor :44:

Canım Fadik'in dediği gibi genelde bu filmler isteniyor. Ben de hem rahim filmi hem de histeroskopi çektirdi. Özelde pahalı bu filmler ama fakülte hastanelerinde uygun. İstersen belki gitmişsindir ama bir fakülte hastanesine git dünyanın tetkikini istiyorlar. O sonuçları alır yine istediğin bir doktora götürürsün.

arkadaşlar biraz önce dr dan geldim rahim ağzı 4 cm ölçüldü bende dikiş falan yok gerek görmemişti dr şu andada normalmiş sürekli yatmana gerek yok dedi sizce hala varmı riskim????
heran bişey olucakmış gibi geliyor bana((((

sağol canım evet üniversite hastanesine gittim.ama bunları değilde daha çok mutasyonlar homosistein yani genetik testler yapıldı kanda.onlarda 20 güne felan çıktı.o da doktora özel gittiğimizden.yeniden hamile kalmadan bu tetkikleri yaptırmak istiyorum.en azından problem yoksa ha bundanmış derim.dualarınızdan eksik etmeyin...

Canım dikişsiz geçirenler de var. Sancı konusuna gelince: Burada bu konu çok yazıldı. Bu teşhisi koydurmada sancı önemli kriterlerden biri ama bazı doktorlar sancı da olabilir diyor. Ben ikisini de yaşadım. Şu an 6.5 yaşındaki oğlumda 29+4 'te sancıyla gittim hastaneye ama o zaman yolda çok erik yemiştim ishaloldum. o da sancı yaptı. Burada okumuştum ishal sancısı hormonuyla doğum sancısı hormonu aynıymış. Belki ondaki 4 cm açılmam ishalden olmuştur. 10 gün hastanede yattım İstanbul'da. Sonra 35'e kadar hep yattım wc dışında. Bunda ise hiç sancım olmadı doğuma giderken hafifi adet ağrısı gibi sancım oldu. Hiç bağırmadım bile doğum yaparken. 15 dakika gibi bir süre de doğdu. Ben bu yüzden kendimde bu teşhis doğrudur diye düşündüm. Ama doğumdan sonraki(3 ay sonra ) doktorum rahim ağzı geniş dediği halde sonradan tekrar ölçtü ve normal dedi. Ben de bunu anlayamıyorum hamile değilken yapılan ölçüm bir dahaki hamilelikte rahimde açılma sorunu yaşamayacağımı gösterir mi? Ama fakültedeki doktor 10-11. haftalarda serklaj yaparız dedi bu haftalar da erken olmuyor mu acaba? Artık her yiğidin yoğut yeyişi farklıdır deyip hiç düşünmemek mi lazım bilmiyorum canım benim...

evet doğru söylüyorsun bir kaç dr daha gidicem bakalım bu güvendiğim dr du bakalım diğerleri ne daiyecek ne yapaıym artık her şeyi araştırıyorum ne komik ama yaa ne yapalım maşallah van da bütün kadın doğumcular beni tanıyorlar artık

Canım daha önce kayıbın olduysa bence tedbirli olmanda fayda var. Ben geçmişi okudum hepsini. Doktorları yatmana gerek yok dedikleri halde birçoğu tedbirli olmuşlardı ve sonrasında kısalma olmuştu buna rağmen ve doktorları iyiki de yatmışsın demişlerdi. Tabii herkeste böyle olacak diye bir şey yok ama bence yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. Maşallah haftan da güzel ama riskli malesef ben bebeğimi 25. haftada kaybetmiştim bu yüzden en azından 28. bitene dek bence tedbirli ol canım...

iyi akşamlar canım sen ne iğnesi kullanıyorsun acaba

ilk hamileliğim canım
zaten ayaklanmayı düşünmüyorum fazla rahim boyu şuands normalmi sizcce

Valla bu bebişler yüzünden meşhur olacağız yakında. Görmeyen kalmayacak bizi... Aman sağlıklı doğsunlar da razıyız meşhur olmaya Canım buralardan istediğin bir şey var mı varsa yapar gönderirim alıştım Antakya yemeklerine...

ilk hamileliğim canım
zaten ayaklanmayı düşünmüyorum fazla rahim boyu şuands normalmi sizcce

Canım ben fazla bu boyutları bilmiyorum ama doktorun normal diyorsa ve daha önceden bir problemim yoksa sen neden endişelendin? Doktor böyle bir ihtimalden mi söz etti? Zaten bence artık serklaj için geç. Çünkü acil serklajlık durumun yok. Açılma ya da kısalma riskin varsa doktorun pruluton depottu sanırım iğne vermiştir ya da benzeri ilaçlar. Neden endişelendiğini yazarsan sevinirim...

valla beni görmeyen kalmadı ne yapalım her şey mubah oldu artık ben kendimden tiksindim artık onlar tiksinmiyor tatlım cok iyisin sağol canım yaaa söylemen yeterli iyiki varsınız iskenderuna geldiğimde mutlaka tanışmak isterim

Eylemciğim, nasılsın? Kızanın nasıl? Adını koy da teyzesi artık ismiyle sevsin hemşerim benim?

Canım beni samimi söylüyorum pek çok şey öğrendim burada. Gönderirim kargoyla istersen. Ben de tanışmak çok isterim. Biz Hatay'a geçen sene Şubatta geldik. Bir kere gittim İskenderun'a Prim Mall'a gittik. Fazla dolaşmadım ama Antakya'dan daha güzel. Siz de iyiki varsınız. İnsanın benzer problemler yaşayan kişilerle tanışması inan terapi gibi geliyor insana. Gelirsen bizde misafir etmek isterim.

inşallah tatlım seni bizim yaylamıza götürürüm cok özledim iskenderunu evet hataydan daha güzeldir sağol tatlım yaa sağolsöylemen yetti... gercekten de terapi gibi geliyor inana paylaştıkca insaan daki yük azalıyor sanki tabiki gelirim van' a gelirsende beklerim buralar tv lerde anlatıldığı gibi değil burda cok tarihi mekan var yazın cok güzel oluyor meşhur kahvaltı salonları var burda akdamara adası var gezilecek yerleri cok var .. iyi olduğumda vanın bazı yöresel yemekleri var onları yaparım saana arkadaşlarada rica ederim onlar da yaparlar

arkadaşlar nasılsınız 901.sayfada kaldım sayfaya giremedim actıgımda kendiliğinden kapanıyordu. sanırım düzeldi.bu arada adetim geldi haber bekleyenlerden hamiş olan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…