Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmaz. Bu kez tecrübeliyiz, bilinçliyiz. Daha dikkatli oluruz inşallah canım. Bana progestan vermedi. İki doktora gittim bu ay ne özeldeki ne de fakültedeki doktorum progestan vermedi evde de var aslında. Fakültedeki folbiol ve coraspin verdi. Onları içiyorum her gün. Yeniden bir ay daha beklemek zor tabii. Allah'tan bahar geldi de zaman biraz daha çabuk geçiyor sanki... Bugün öğretmen arkadaşlarla yemeğe gittik ders çıkışı. Böylece biraz ilgimi başka yöne kaydırmış oluyorum. Müsaitsen sen de çık gez dolaş. Yoksa sanki bir ay daha geçmeyecek gibi...

Şükür canım buna da şükür açılma filan olmamış ya önemli değil... İnşallah en az 3 4 hafta daha dayanır. İstanbul'a gittin değil mi canım?

Allah bu evladını dasağ salim kucağına almayı nasip etsin canım...

Allah bu evladını dasağ salim kucağına almayı nasip etsin canım...

canım deminde yazdım benim ilk kızımda 21 haftada 1.6cm olmuştu..hatta bir dr bana her an doğum başlar çok baskı var 32 yi beklemesi lazım imkansız demişti..ben o süreçte hep yattım tuvalete bile kalkmadım sürgüyle idare ettim..30.haftaya kadar..sonra hatta 1 cm kapandı bile ..ve ben 38+1 de 3.290gr doğurdum kızımı..

chnb çok sağol canım amin..Allahım sanada sağlıkla nasip etsin..

cancazım beni çok güldürsün rabbimde dilerim bir ömür boyu güldürür işşallah bu arada mercimege süt yapıyorum derken sen kilo alma bebekim bol su iç canım

kız söz ben giricem dogumuna ben kesicem seni canını acıtmama merak etmeyesinbeni isterse kessinler 10 senenin hasreti var kaynanam diyoki geçen sen dogum görmemişin sen dedi iri bebekmi dogurdun patates kadar kafası vardı diye benle alay ettibende dedimki zamanı gelsin dedim kendin çıkıcam o masaya dicem hadi yavrum annecinin canını acıtma bak 3 ıkınmada işim biter dedim yeterki yavrum terketmesin beni daha ne isterim dedim ne nejter ne makas gözümde yok inanki alıcagım mükafatı düşündükçe ilk buluşma olucak yaradan can verirse yavruma 40 haftayı görelim daha hiç bir şey umrumda degil allahım eli ayagı saglıklı saatli evlatlar nasip etsin peygamber efendimiz hazreti muhammet gibi adeletli eyüp peygamber gibi sabırlı yusuf peygamber gibi güzel huylu evlatlar versin yadanım bütün ümmeti muhammede işşallah

canım inan çok sevindim dogum etsende korkma kötü günler geride kalmış rabbime dua et bende edrim sana merak etmeyesin ben inanınyorum sag saglim alıcaksın kucagına yavrunu allahım ane kalbimizi işşallah acıtmasın işşallah

canım sürgüyle zor olmuyomu hemmi yattın hiç kalmadan :44::44::44:merak ettim birde satılıyomu sürgü idrar için sunta takılsada dışkı için sürgü olsa olmazmı acep

canım sürgüyle zor olmuyomu hemmi yattın hiç kalmadan :44::44::44:merak ettim birde satılıyomu sürgü idrar için sunta takılsada dışkı için sürgü olsa olmazmı acep

ahhh canım sorma o sürgü olayı çok zor ben serklajlıyken 2 hafta kullandım o sürgüyü çok zordu benim hastaneden vermişlerdi ayrıca o sondayı da tehlikeli oluyor diye biliyorum idrar yolu enfeksiyonu yapıyormuş

canım kendine dikket edersen biraz daha dayanır bebişin...
hem çok şükür en riskli haftaları atlattınız...
inş biraz daha sabreder bebişin...

maşallah canım...
sen yinede tedbiri elden bırakma canım...
kendine dikket et...

gerçektenmi ben böyle düşünmemiştim bak şaşırdım heneyse canlarım ben çıkıyorum anacım içeri çagırıyo sizlere güzel bir hafta sonu diliyorum rabbim yavrularımızın acısını göstermesin işşallah

Şükür canım buna da şükür açılma filan olmamış ya önemli değil... İnşallah en az 3 4 hafta daha dayanır. İstanbul'a gittin değil mi canım?
inşallah canım çok sağol güzel dileklerin için..istanbul ama beylikdüzü medicana canım çok yakın bize 40dk sürüyo yol..doğum fiyatını sorduk bu arada 4350 dedi yuhh yani çok pahalı erken doğmazsa çorluda doğurucam inşallahhhhhh..

bende yatıyorum genelde wc ye duşa yemek yemeye kalkıyorum ahh darısı başıma canım..inşallah hepimiz sağsağlim alırız bebişlerimizi kucağımıza..

inşallah canım,evet en azından 30.haftayı gördük artık ne kadar dursa kardır diycez napalım..

# eylem59
# mavinilay
# Fadik
# jorjet
# chnb
ben geldim bebikler ne var ne yok bakalım

sonta olmaz herhalde çünkü onun iltihap yapma olasılığı çok fazla...
evet sürgü satılıyor canım...

kızlar sürgü dedinizde aklıma geldi:
ben sürgüyü ilk defa laporoskopiden sonra kullanmıştım...
ama afedersiniz hiçte beceremedim...
hep yatağa aktı...
ay ne gündü, ameliyattan uyanır uyanmaz sıkışık olduğumu farkettim kuzenim benimleydi sürgü bul dedim ama nerde...
ara ara yok en sonunda eşim gitti satın aldı ama zor tuttum yaa:78:
birde serundan falan mı bilmem aşırı sıkışıyordum saatte belki 4-5 kere hepsindede yatağa kaçtı...
yaa bu sürgü işide zor rabbim kullanmak zorunda kalanların yardımcısı olsun...

canım dr ne dedi bilmiyorum ama şu 3-4 hafta daha da dikkat etsen kendine...
burda banyo yapmayan arkadaşlar bile vardı...
az bir zaman kaldı hafalarda çok sıcak değil yani idare edilir...
herşeyden azıcık daha kıssan allahın izniyle bebişin baya dayanır...
allah yardımcınız olsun...

fiyat çokmuş canım yaa...
inş zamnında sağlıcakla gelirde başka dr a gidersin...

Evet canım sürgü zor. Ben ilk düşüğümde fakültede bir hafta yatmıştım görümcem ilgilenmişti sağolsun. 2. de Zeynep Kamil'deyken kullanmıştım. Oraya tanıdık kimse de almadılar. Hiç tanımadığın hasta bakıcıları çağırıyorsun daha da zor. Ben de eşime hasta bezi aldırmıştım da öyle idare etmiştim. 3. de de sağ olsun eşim ilgilenmişti sürgü olayıyla. Ben de doktora demiştim sondayı o da olmaz enfeksiyon yapar demişti ama sürgü de çok zoruma gitmişti dediğin gibi inan 5 10 dakikada bir sanki yeni yapmamışsın gibi çok geliyordu. Serumdan her halde bir de benim suyum boşaldığı için devamlı su içiyordum tabii. Misafirler de cabası. Gelen gidenin yanında utanıyorsun da geldi demeye. Bayağı zordu. Bir de ben eşim olduğu halde çekindim yalnızca küçük tuvaletimi yapabilmiştim. :26:

Crameren canım nasıl gidiyor, pek yazmıyorsun canım? Senle daha çok şey paylaşacağız inşallah. Seneye senin de benim de oğlanlar 1.'e başlayacak. Okul seçimi, öğretmen seçimi, birinci sınıf öğrencisi ve annesi olma psikolojisi, ayrıca hamilelik (inşallah) bakalım ne yapacağız. Belki de çocuğumuzun ilk okul günü yanında bile bulanamayacağız. Aklıma geldikçe duygulanıyorum...

kızlarr,herkese merhaba uzundur yazamadım nasılsınız?
biz iyiyiz şimdilik , henüz kalp atışlarını duyamadık ama hayırlısı,pazartesi gitmiştim en son karından baktı kese 12 mm idi,kalp atışları için pazartesi çağırdı,geç döllenme olmuş çünkü sata göre küçük dedi. progestan ve folbiol kullanıyorum. trombofili testi sonuçlarım 23 sinde çıkacak umarım birşey çıkmazda birde kan iğneleriyle uğraşmam.
hastene ve dr konusuna henüz karar veremedim bir türlü,iki dr birden takip ediyorum,yenidoğan serviside önemli,medical park antalyanın yeni doğan servisi tıp fakültesinden sonra 2.sırada,tıpa gitmek istemiyorum,geçen medicalparka mesaj attım,"Bebeğinizin şayet Yoğun Bakım ihtiyacı olur ise Yoğun Bakım takiplerinde fark bedeli almamaktayız" diye mesaj atmışlar geri,tabi emin olamıyorum,ordan burdan gene bir sürü hesap çıkarırlar diye.
benden haberler bööle arkadaşlar,geçmişi okudumbirsürü yeni kişi gelmiş,hepinize çok geçmiş olsun, hoşgeldiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…