Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sana kesinlikle katılıyorum

gerçekten her dr farklı insan kime güveneceğini şaşırıyor...
benim 3 erken kaybım olmuştu üçünde de kalp atışı olmadan...
4. de hem septum ameliyatı olmuştum hemde sadece önlem amaçlı kan sulandırıcı iğne kullanmıştım..
ve allahın izniyle bebeyim sağlığı gayet iyidi ve 4. aya kadar gelmiştik...
tabi erken doğumla kaybettim ama bu başka sorun...

şuan için riskli gebelik dr u alan prof dr lar bile pıhtılaşman yok bu yüzden iğneye gerek yok diyorlar...
ben bunca kayıbı yaşamışken şimdi nasıl iğne kullanmam...
ben de hamile kalınca bu konuda çok sıkıntı yaşayacağım galiba...
ama ben kesinlikle kullanmaktan yanayım...
yoksa bekleyelim görelim bakalım kalbi atacak mı diyeceğiz...
ya atmassa veya allah korusun attıktan sonra durursa...
ya bizler gibi durumda olan arkadaşlar da hiç kullanan olmasa ya biz abatıyoruz, kafaya göre hareket etmeyelim diyeceğim...
ama pıhtılaşma olmadığı halde bizler gibi 2-3 veya daha fazla kaybı olan kişilere iğne veya aspirin yada ikisi bir arada verilebiliyor...

canım ben mesajını atlamışım pardon,özelhastanede yaptırdım ama acıbademe gönderdiler testleri,yaww tamamben doktora falan sormuycam yarın sabah alıcam içicem bu hapı,iğneyi yapamamda biraz baktım nette herkes kullanıyor.günde bir tanemi içicem bide aç tok nsasıl?ne zaman içeyim? bide dr folbiolu bıraktırdı folic plus alıyorum günde 3 tane,günde 2de progestan.

peki kızlar son birşey sorcam: eğerkan pıhtılaşması ile ilgili bi sorun yoksa yani gebelik gayet normal seyrediyorsa bu içilen coraspirin yinede bir zara vermez dimi?
çokcsoru sordum ama napıyım ...

günde bir tane canım...
açmı tokmu bilmiyorum...
aslında bence folik asit olarak forbiol daha etkili...
3 tane folic plusta folik asit, 1tane forbiol kadar yok
ama folic plusta başka vitaminler de varmış...
neyse hayırlısı canım...

peki kızlar son birşey sorcam: eğerkan pıhtılaşması ile ilgili bi sorun yoksa yani gebelik gayet normal seyrediyorsa bu içilen coraspirin yinede bir zara vermez dimi?
çokcsoru sordum ama napıyım ...

yok canım vermez...
senin benim gibi sadece tedbir amaçlı kullanan çok kişi var...
ya ama aklıma gelmişken yazayım...
eğer serklaj olacaksan ameliyat öncesi bir kaç gün aspirin içilmiyor diye biliyorum...
kanama olasılığına karşı...
yani o zaman dr una aspirin içtiğini söylemen lazım...
doğumdan da biraz önce kesiyorlar...
iğneyide aspirinide...

oo bugün kaynatılmış biz yokken bol bol negüzel..kürleri bilmiyorum bikez denemiştim eşim bi hafta küstü daha beter olmuştu..gün aşırı durumu gerçekten çok sıkıntı..coraspin bencede erken gebelik kaybı olanlarda kullanılmalı zararı yok yalnız 32.haftadan sonra bırakılmalı bebekte kalp kapak hast. sebep olabiliyormuş..elevitte e vitamini değil vitamin karışımı ben içiyorum hala..erkekler için evicap kullanılıyor e vitamini,birde zinco..herkesler iyidir nuraycımda doğurmuştur inşallah ikiside iyidir..

Evet benim komşumun arkadaşı yeni doğum yaptı. 4 erken dönem kaybı varmış. O da iğne kullanmış kan sulandırıcı. Doktoru kes demeyi unutmuş. Sezeryan olmuş Ameliyatta çok büyük sıkıntılar yaşanmış. Bu yüzden işi yalnızca doktorlara bırakmayıp uyanık olmakta fayda var gerçekten. Serklajdan önce de bırakılmalı bence de.

kızlar iyi geceler
yine bayağı birikmiş mesajlar,iki dakka boş bırakmaya gelmiyosunuz
keçiboynuzu olayı gerçekten faydalı ama biz öyle kür falan uygulamadık direk keçiboynuzu pekmezinin kendisini aldık,anamurda köylüler satıyordu,tamamen doğal yani,sabahları bir çorba kaşığı yiyordu eşim ve hiç şikayetçi olmadı gün aşırı faaliyetlerde
kan sulandırıcı konusunda bildiklerim ; fadiğinde söylediği gibi erken düşük yaşayan kişilerde kan pıhtılaşma sorunu olmasa da doktorlar veriyor.bende kullanmıştım gerçi bende pıhtılaşma durumu vardı zaten ama olmasaydı da vericekti doktor..4.hamileliğimde fraxiparine,son hamileliğimde de fragmin kullandım..
doktorum banada folbiolün folic plusdan daha iyi olduğunu söylemişti,bir folbiol,üç folic plusdan daha fazla folik asit içeriyor..

bugün eşim dışarı çıkardı beni, biraz değişiklik olsun diye,hastaneden beri ilk defa sanırım heryerde bebek eşyaları,bebek kıyafetleri,hamileler,ufak bebekler vardı sankii

çok şükür evladına kavuşmuş,böyle erken dönem kaybı vardı ile başlayan cümleleri okurken kalp atışlarım bile hızlanıyo ,sonra doğurabildiğini duyunca inanılmaz mutlu oluyorum,umudum artıyor

Canım ben kasımdan beri folik plus içiyordum üç tane günde hem de aynı anda. Fakültedeki doktor folbiol verdi bir de coraspin protein s düşük diye. Bir sürü tahlil istedi. Sonucuna göre iğneye geçiş olabilir. Benim de biliyorsun ilki 8 haftalık düşmüştü. Ama iki oğlumda da coraspin filan kullanmamıştım.

Bir de değerlerde hiçbir sorun yoksa coraspin gerekir mi ki. Tabi bilmiyorum yalnızca mantıken şöyle düşündüm: Normal düzeyde olan kan akışını çoğaltıp bebeğe bir zararı olmaz mı acaba? Tabi bilmiyorum aklıma öyle bir soru takıldı.

Ah canım ah. Bende ilk zamanlar hep hamileleri görüyordum hep. Sanırım algıda seçicilik deniliyor bu duruma. Kendi kendime bebeğimi taşıyamadım diye çok suçlamıştım. Biraz dikkatli bir yaşam sürseydim bunlar olmayacaktı diye düşünüp hep bunun pişmanlığını yaşayacağım.Senin de bugün hamile ve bebeklerle ilgili algılaman doğal. Zaman biraz geçince kabullenmeye başlıyorsun acınla yaşamaya alışıyorsun. Tabi yok olmuyor acın yalnızca alışıyorsun senin bir parçan oluyor sadece.
Gün aşırı meselesine gelince benim gibi yaşlı koca alırsan böyle oluyor malesef... 9 yaş var aramızda da...

Canım ben fakültedeki doktora onunla telefon konuşması yaptıktan sonra başladım. Onun teşhisini o doktor koymuş. Ama neden bilmiyorum sonra başka doktora devam etmiş. İnşallah sen de bebeğini kucağına alacaksın canım...

alışveriş merkezinde gezinirken bayaa bi gözüm takıldı hamile bi bayana,karnı burnunda,bana mucize gibi gelen bi durum ama aslında çok doğal..bu bana neden oluyo Allahım dememek için direndim..

benim eşimde benden 5 yaş büyük,erkeğin büyük olması genelde avantajdır bence,bu durum istisna ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…