- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.781
canım bence coraspirin kullan...
hem seninde 10 haftalık bebeğin kalbi durmuş...
buda pıhtılaşma sorunalrından olabiliyor...
birde canım seni telaşlandırmak için yazmak istemiyordum ama bence pıhtılaşma testlerin tam değil...
en önemlileri yok...
faktör V buna benzer bir kaç tane test var...
belkide hamileyken bu testler olmuyordur diye senden istememiştir yada özel hastanede yaptırdıysan bu testi her hastane yapamıyor...
genelde büyük hastaneler ve fakülteler yapıyor...
canım diğer gebeliğinde 24 haftaları gördüğün için çok ciddi bir sorun olabileceğini düşünmüyorum ama hafif pıhtılaşma olma riskine veya olmasa bile sadece tesdbir amaçlı aspirin kullan bence...
bu arada bende de pıhtılaşmayoktu ama tedbir amaçlı iğne kulandım...
canım yazdıklarından sonra ben hemen yarın sabah alır içerim coraspirini,sence kendi kararımla alayımmı yoksa haftaya doktora sorayımmı,geçmi olur?[/QUO
ben olsam farklı dr giderim bu hafta onun kontrolünde içerim.. canım kusura bakma kayıpların nasıl oldu biraz anlatırmısın??
canım,24 haftalık kızım sağlıklıyken doğom başladı rahimağzı açıldı acil serkllaj yapılmaya çalışırken su kesesi patladı ve kaybettik ama hastaneye ilk gittiğimdebebek çok sağlıklıydı,arkasından 7 haftalık bebeğimin kalp atışlarını duyduk 10 haftalıkken kalbi durmuş gelişmesi durmuştu.ama dr patolojiye göndermeye gerek duymadı herkesin başına gelebilir falan dedi. şu andada bio ğluşum var oda 33 haftalık yine erken doğmuştu ama hiç bir sorun yaşamadan hayata tutundu şimdi 7 yaşında canım.
canım,24 haftalık kızım sağlıklıyken doğom başladı rahimağzı açıldı acil serkllaj yapılmaya çalışırken su kesesi patladı ve kaybettik ama hastaneye ilk gittiğimdebebek çok sağlıklıydı,arkasından 7 haftalık bebeğimin kalp atışlarını duyduk 10 haftalıkken kalbi durmuş gelişmesi durmuştu.ama dr patolojiye göndermeye gerek duymadı herkesin başına gelebilir falan dedi. şu andada bio ğluşum var oda 33 haftalık yine erken doğmuştu ama hiç bir sorun yaşamadan hayata tutundu şimdi 7 yaşında canım.
maşallah allah oğluşunu size bağışlasın kocaman adam olmuşsenin hikayen chnb nin hakayesine benziyor ama senin bebeğinin kalbi durmuş bence kullanmalısın kalbinin durmaısını yaa gelişim geriliği yadaa pırtılaşma diyorlar her ikisindede coraspirini kullandlar sen bunu dr.una söyledin mi 10 haftalık kaybını :26: bence farklı bir doktorla görüş al bence .. merak ettim şimdi dr gidince bizide haberdar et tatlım
canım bence coraspirin kullan...
hem seninde 10 haftalık bebeğin kalbi durmuş...
buda pıhtılaşma sorunalrından olabiliyor...
birde canım seni telaşlandırmak için yazmak istemiyordum ama bence pıhtılaşma testlerin tam değil...
en önemlileri yok...
faktör V buna benzer bir kaç tane test var...
belkide hamileyken bu testler olmuyordur diye senden istememiştir yada özel hastanede yaptırdıysan bu testi her hastane yapamıyor...
genelde büyük hastaneler ve fakülteler yapıyor...
canım diğer gebeliğinde 24 haftaları gördüğün için çok ciddi bir sorun olabileceğini düşünmüyorum ama hafif pıhtılaşma olma riskine veya olmasa bile sadece tesdbir amaçlı aspirin kullan bence...
bu arada bende de pıhtılaşmayoktu ama tedbir amaçlı iğne kulandım...
canım ben mesajını atlamışım pardon,özelhastanede yaptırdım ama acıbademe gönderdiler testleri,yaww tamamben doktora falan sormuycam yarın sabah alıcam içicem bu hapı,iğneyi yapamamda biraz baktım nette herkes kullanıyor.günde bir tanemi içicem bide aç tok nsasıl?ne zaman içeyim? bide dr folbiolu bıraktırdı folic plus alıyorum günde 3 tane,günde 2de progestan.
peki kızlar son birşey sorcam: eğerkan pıhtılaşması ile ilgili bi sorun yoksa yani gebelik gayet normal seyrediyorsa bu içilen coraspirin yinede bir zara vermez dimi?
çokcsoru sordum ama napıyım ...
yok canım vermez...
senin benim gibi sadece tedbir amaçlı kullanan çok kişi var...
ya ama aklıma gelmişken yazayım...
eğer serklaj olacaksan ameliyat öncesi bir kaç gün aspirin içilmiyor diye biliyorum...
kanama olasılığına karşı...
yani o zaman dr una aspirin içtiğini söylemen lazım...
doğumdan da biraz önce kesiyorlar...
iğneyide aspirinide...
Evet benim komşumun arkadaşı yeni doğum yaptı. 4 erken dönem kaybı varmış. O da iğne kullanmış kan sulandırıcı. Doktoru kes demeyi unutmuş. Sezeryan olmuş Ameliyatta çok büyük sıkıntılar yaşanmış. Bu yüzden işi yalnızca doktorlara bırakmayıp uyanık olmakta fayda var gerçekten. Serklajdan önce de bırakılmalı bence de.
canım ben mesajını atlamışım pardon,özelhastanede yaptırdım ama acıbademe gönderdiler testleri,yaww tamamben doktora falan sormuycam yarın sabah alıcam içicem bu hapı,iğneyi yapamamda biraz baktım nette herkes kullanıyor.günde bir tanemi içicem bide aç tok nsasıl?ne zaman içeyim? bide dr folbiolu bıraktırdı folic plus alıyorum günde 3 tane,günde 2de progestan.
kızlar iyi geceler
yine bayağı birikmiş mesajlar,iki dakka boş bırakmaya gelmiyosunuz
keçiboynuzu olayı gerçekten faydalı ama biz öyle kür falan uygulamadık direk keçiboynuzu pekmezinin kendisini aldık,anamurda köylüler satıyordu,tamamen doğal yani,sabahları bir çorba kaşığı yiyordu eşim ve hiç şikayetçi olmadı gün aşırı faaliyetlerde
kan sulandırıcı konusunda bildiklerim ; fadiğinde söylediği gibi erken düşük yaşayan kişilerde kan pıhtılaşma sorunu olmasa da doktorlar veriyor.bende kullanmıştım gerçi bende pıhtılaşma durumu vardı zaten ama olmasaydı da vericekti doktor..4.hamileliğimde fraxiparine,son hamileliğimde de fragmin kullandım..
doktorum banada folbiolün folic plusdan daha iyi olduğunu söylemişti,bir folbiol,üç folic plusdan daha fazla folik asit içeriyor..
bugün eşim dışarı çıkardı beni, biraz değişiklik olsun diye,hastaneden beri ilk defa sanırımheryerde bebek eşyaları,bebek kıyafetleri,hamileler,ufak bebekler vardı sankii
çok şükür evladına kavuşmuş,böyle erken dönem kaybı vardı ile başlayan cümleleri okurken kalp atışlarım bile hızlanıyo ,sonra doğurabildiğini duyunca inanılmaz mutlu oluyorum,umudum artıyor
Ah canım ah. Bende ilk zamanlar hep hamileleri görüyordum hep. Sanırım algıda seçicilik deniliyor bu duruma. Kendi kendime bebeğimi taşıyamadım diye çok suçlamıştım. Biraz dikkatli bir yaşam sürseydim bunlar olmayacaktı diye düşünüp hep bunun pişmanlığını yaşayacağım.Senin de bugün hamile ve bebeklerle ilgili algılaman doğal. Zaman biraz geçince kabullenmeye başlıyorsun acınla yaşamaya alışıyorsun. Tabi yok olmuyor acın yalnızca alışıyorsun senin bir parçan oluyor sadece.
Gün aşırı meselesine gelince benim gibi yaşlı koca alırsan böyle oluyor malesef... 9 yaş var aramızda da...
maşallah allah oğluşunu size bağışlasın kocaman adam olmuşsenin hikayen chnb nin hakayesine benziyor ama senin bebeğinin kalbi durmuş bence kullanmalısın kalbinin durmaısını yaa gelişim geriliği yadaa pırtılaşma diyorlar her ikisindede coraspirini kullandlar sen bunu dr.una söyledin mi 10 haftalık kaybını :26: bence farklı bir doktorla görüş al bence .. merak ettim şimdi dr gidince bizide haberdar et tatlım
Evet canım, Crameren'le birçok bakımdan benziyoruz. Sıralamalar farklı biraz. Benim ilki 8. haftalık düşük, onun 3. sü 10 haftalık kalbi durmuş. Benim 2. si 29+4'ten sonra yoğun çabamla 38. hafta doğdu. Onun 34. haftada. İkimizinki de erkek onu 4 Ekim 2004, benimki 23 Ekim 20044. Benim 3. 25 haftalık doğdu, onunki 24 haftalık.
İnşallah bundan sonra hepimiz güzel kaderler görürüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?