- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.881
Eee çatlak için fln krem sürerkende okşamış oluyoruz nasıl yapcaz şimdi bende masaj yapa yapa sürüyodum valla kremi rahat rahat
toplama hissi olmuyorsa kötü düşünme canım...
canım acaba bebek hareketleri olabilirmi..
ben hiç duymadım bilmiyorum da demelerine göre hareketle kasılma birbirine benziyormuş...
evet bence de bebek hareketleri ile kasılma çok farklı,bende ilk kasılmalarımı bebeğin hareketimi acaba dedim ama sonradan bebeğin hareketlerini de hissedince çok başka bişey olduğunu anladım..bebeğin hareketi daha içeriden ,pırpır eder gibi,ama kasılma sanki dışarı doğru gerinir gibiydi,18 haftalık bi bebeğin gerinecek kadar yoğun bi hareketi olmaz diyerek şüphelenmiştim..Canım, benim ilk hareketleri göz atması gibiydi sonraki haftalarda daha belirginleşiyor ilk 18 haftada hissetmiştim. Kasılma biraz farklı gibiydi sanki...:44:
evet okşamamak lazımmış bende bunu bilmiyordum...
bizler de tam tersi bebeğiimz orda olduğu için hissetmek ve okşamak istiyoruz...
dikkat etmek lazım...
evet bence de bebek hareketleri ile kasılma çok farklı,bende ilk kasılmalarımı bebeğin hareketimi acaba dedim ama sonradan bebeğin hareketlerini de hissedince çok başka bişey olduğunu anladım..bebeğin hareketi daha içeriden ,pırpır eder gibi,ama kasılma sanki dışarı doğru gerinir gibiydi,18 haftalık bi bebeğin gerinecek kadar yoğun bi hareketi olmaz diyerek şüphelenmiştim..
canım işşallah bende senin gibi olurum temizligi aşim yaparda yemek işini ben bir sorayım sonra doktora açık açıkBende hiçç istemiyodum kalmayı sevilcek gibi değilki hastaneler ilaç olarak antibiyotik verdiler birde iğne yaptılar orda progestan 1 hafta sonra 1 tane daha yapıldı başka yapılmadı şimdi birde magnezyum alıyorum ..Ben devamlı yatmıyorum ama evdeyim hep genelde gün boyu dinleniyorum akşama doru bi yemek yapıyorum sadece başka iş fln yapmıyorum evde,çalışıyordum işide bıraktım..2 doktora gittim ikiside sürekli yatmana gerek yok ama yorulmicaksın hiç dediler
bayanlar iyi akşamlar,
umarım burada hep güzel,mutlu haberler alırız,
paşam gözün aydın ,40.haftalara kadar bebişin seninle olur inşallah..
selenk bence ihmal etme kasılma olabilir,doktorun önemsemese bile başka doktorada bi görün,seni paniğe sokmak istemem tabiki olumlu düşünmek strese girmemek gerekiyor ama bizler riskli gebelikler yaşayan insanlarız ve tüm fizyolojik değişimde bunu doktorumuzla paylaşmamız lazım diye düşünüyorum,ben en ufak şeyde söylediğim halde kaybettim bebeğimi..benimde 17 ve 18 haftalarda birkaç kez karnımda dışarı doğru gerinirmiş gibi sertleşme olmuştu,ama doktorum üzerinde fazla durmamıştı benimde..
bir de bişey sormak istiyorum ,benim sırtüstü yatıp ayaklarımı düz bi şekilde uzattığımda karnımda bi gerginlik hissi ve sanki bebek içeri sığamıyomuş gibi bi his oluşuyodu..aynı şeyi yaşayan varsa paylaşabilir mi? yani bu normal her hamilede olağan bişeymi yoksa sadece bende mi oldu?
canım evet o kasılma ama günde 2 kez çok normal sayısı ve ritmik gelmesi çok önemli..benim 10dk da 1 bile geldi nst ye bağladı o anda bile 3 kez oldu ama güçlü kasılma çıkmadı mesela yalancı kasılmaymış..kesinlikle arkadaşlarda demiş o an özellikle okşama gevşesin diye..ben nidilat,progestan ve magnezyuma rağmen günde 4-5 kere oluyorum ama dr um önemli olan adet sancısı gibi kasık ve beline ağrı girmesi dedi..geçmiş olsun canım..Kızlar ya bişi sorcam benim alt karnımda ama bayaa aşağılarda karın bile denirmi oraya tam bilemiyorum :) günde 1 kere falan bi sertleşme oluyo gerilmiş gibi bugün hatta 2 kere oldu korktum bayaa kasılma o kadar aşağıdamı oluyor gerildim iyice..bu arada magnezyum kullanıyorum sadece..
kız ne ara gittin dr a hızına yetişemiyorum vallahcanlarım bugün doktora gittim bebegimin kalp atışlarını duydum çok şükürdarısı olmayanlarım başına
Darısı başımıza inşallah canım benim. Geçen ay tutmadı kısmet bu aya inşallah.
Burada birbirimize çok güzel destek oluyoruz.Bu acıları yaşayan anlar dediğin gibi.
Sen iyisin değil mi?
Evet ben de kasılmaları senin tarifettiğin gibi hissetmiştim. Tam dediğin gibi gerilme gibi. Bebek hareketini ise göz seğirmesi gibi...
Yukarıda sormuşsun ben yan yatmaya çalıştığım için dikkat etmedim canım...
Sormuşsun canım, genelde serklajdan sonra bir ya da iki gün yatırıyorlar ama bence yat canım. Allah korusun orada her şeyi daha iyi takip ederler. Ben bu forumu baştan sona okudum. Genelde bir ya da iki gün yatırmışlar.
canım işşallah herşey yolunda gider canım allahım 40 haftaları göstersin sana bebegini sagsaglim alırsın kritik ayları ne güzel geçrimişsin ha gayret az kaldı allahım emeklerinin boşuna çıkarmasın işşallaharkadaslar biraz once doktorum yanima geldi.6 gundur ilaci azaltiyoduk yarin birine son sonra magnezyumu azaltcak iki gun de hapla hastanede kalcam allah izin verirse pazartesi eve cikabilirim 29 haftam dolmus olur doktorum her hafta istersen kontrole gel bakalim dedi .sordum boyle giderse 35 haftalari gorurmuyum dedim doktorum gorursun boyle devam ederse dedi cok rahatladim olduki sertlesmen olursa yine hastaneye yatarsin ama boyle uzun olmaz dedi icime su serpti sanki varya persembe gunu yine bakcak ultrasonla ins ozmaanda hersey yolunda olur.
bebekim evde oturuyodum eşim işten eve geldi dedi hazırlan doktora gidiyoruz sabah çıkarken demedi bir şey randevu aldı sevinecekti malesef sevinemedi onu içeri almadılarcanım evet o kasılma ama günde 2 kez çok normal sayısı ve ritmik gelmesi çok önemli..benim 10dk da 1 bile geldi nst ye bağladı o anda bile 3 kez oldu ama güçlü kasılma çıkmadı mesela yalancı kasılmaymış..kesinlikle arkadaşlarda demiş o an özellikle okşama gevşesin diye..ben nidilat,progestan ve magnezyuma rağmen günde 4-5 kere oluyorum ama dr um önemli olan adet sancısı gibi kasık ve beline ağrı girmesi dedi..geçmiş olsun canım..
kız ne ara gittin dr a hızına yetişemiyorum vallahbak pıt pıtlar duyulduu annesi kulaklarında busesten başka bişey olmasın artık..
inşallah arkadaşım inşallahhh senden güzel haberi alıcaz bu ay..tüm isteyen arkadaşların bu ay gelsin bebişleri inşallahhhh..12 nisanda benim riskli haftalar sona eriyor beraber sayıcaz gene..ben iyiyim şükür babam aradı daha iyi oldum..
bende çizelgemi düzelttim ultrasonla aynı artık tekrar 30+2 olduk pöffff
arkadaslar biraz once doktorum yanima geldi.6 gundur ilaci azaltiyoduk yarin birine son sonra magnezyumu azaltcak iki gun de hapla hastanede kalcam allah izin verirse pazartesi eve cikabilirim 29 haftam dolmus olur doktorum her hafta istersen kontrole gel bakalim dedi .sordum boyle giderse 35 haftalari gorurmuyum dedim doktorum gorursun boyle devam ederse dedi cok rahatladim olduki sertlesmen olursa yine hastaneye yatarsin ama boyle uzun olmaz dedi icime su serpti sanki varya persembe gunu yine bakcak ultrasonla ins ozmaanda hersey yolunda olur.
canım yaa hatırlamıyorum ama böyle bir his yaşamadım galiba...bayanlar iyi akşamlar,
umarım burada hep güzel,mutlu haberler alırız,
paşam gözün aydın ,40.haftalara kadar bebişin seninle olur inşallah..
bir de bişey sormak istiyorum ,benim sırtüstü yatıp ayaklarımı düz bi şekilde uzattığımda karnımda bi gerginlik hissi ve sanki bebek içeri sığamıyomuş gibi bi his oluşuyodu..aynı şeyi yaşayan varsa paylaşabilir mi? yani bu normal her hamilede olağan bişeymi yoksa sadece bende mi oldu?
canım ben duymadığım için bilemiyorum işte...Canım, benim ilk hareketleri göz atması gibiydi sonraki haftalarda daha belirginleşiyor ilk 18 haftada hissetmiştim. Kasılma biraz farklı gibiydi sanki...:44:
çok şükür iyiye gidiyorsunuz canım...arkadaslar biraz once doktorum yanima geldi.6 gundur ilaci azaltiyoduk yarin birine son sonra magnezyumu azaltcak iki gun de hapla hastanede kalcam allah izin verirse pazartesi eve cikabilirim 29 haftam dolmus olur doktorum her hafta istersen kontrole gel bakalim dedi .sordum boyle giderse 35 haftalari gorurmuyum dedim doktorum gorursun boyle devam ederse dedi cok rahatladim olduki sertlesmen olursa yine hastaneye yatarsin ama boyle uzun olmaz dedi icime su serpti sanki varya persembe gunu yine bakcak ultrasonla ins ozmaanda hersey yolunda olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?