Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ins bende zaten o yuzden eve cikmayida cok istiyorum bebegim daha iyi beslenir ben iyi beslendikce.ins goruruz aramizde bir hafta var galiba.ben kendi evimize gitmicem annemlerde kalcam doguma kadar annem zaten hic bi is yaptirmaz bende yapmam zaten birdaha o acilari yasamak istemiyorum.benim 33mm kadar kisalmisti hastaneye yattigimda sonra 38mm cikti en son baktiginda 39 mmdi allahtan daha kisalmadi.peki senin kac suan.sen daha hastanede yatiyomusun.

Maşallah, Allah 38 leri gösterir inşallah canım. Ev daha rahat ama misafire dikkat et canım. Yok o geliyor bu geliyor diye orası burası dağınık diye yorma kendini. Ben gurbetteyim çok yordum kendimi. Misafiri çok severim aslında ama bu sefer beni çok yormuşlardı Abartısız en az haftanın üç gecesi misafirim vardı. Tedbirli ol canım bu hususlarda. Bir şey olmaz yapayım deme. Bizleri de habersiz bırakma.

canım bende annemdeyim anneler olmasa halimiz harap yanebu arada rahim boyu kısalıgı riski kaç normali kaç biraz bilgi alabilirmiyim

Canım benim sen içini ferah tut ben nezaman duyulduğunu tam hatırlıyamıyorum ama Allahın izniyle pıt pıt duyacaksın canım.Hamileliliğinde hep iyi gitsin inşallah.Birde bişey merak ediyorum ben hamile olunca çok fazla midem ağrımıştı ama ilk üç ay bulantım çok azdı sabah uyanınca kahvaltı yapana kadar hafif hafif bulanıyordu.Bu her hamilelikte farklı mı oluyor ki.Bende sanıyorum ki birincisinde genel olarak pek sıkıntım yoktu hep öle olacak?

canlarım bugün doktora gittim bebegimin kalp atışlarını duydum çok şükür darısı olmayanlarım başına

Ay mercimek annesine ses vermiş.Canım inşallah hep böyle yolunda gidecek herşey sen yeterki,canını sıkma hiçbirşeye

yok zaten kendi evimizde kalmicam istemesende illaki insan kalkiyo durmuyo .annemlerde kalcam baktim oraya cok gelen giden oluyo gider odaya uzanir dinlenirim en iyisi.valla her hafta durumumu yaziyorum buraya ins 38 haftaya kadar daha yazarim .allahim bebislerimizi sag saglim kucagimiza almayi nasip etsin.

chnb canım benim bended o dedigin gibi pıt pıtlar var acep erkekmi am afedersiniz canınız çekmesin ama 1 kilo turşuyu linç ettim be aceb diyorum kızmı canınız neler çekmişti merak ettimde

Doktordan çıkınca başka bir doktora gittik hemen eşimle onada söylediğimde günde 1-2 kere oluyorsa bir şey değil rahim büyüyor sonuçta dedi magnezyum kullanmıyordum magnezyuma başla dedi diğer ilaçlar için erken dedi bende magnezyuma başladım 3 gündür kullanıyorum bakalım hayırlısı artık..bu arada hatırlıyormusun 17.18 haftanda olan kasılmalar karnının neresinde oluyordu nerede hissediyordun yani

canım bende annemdeyim anneler olmasa halimiz harap yanebu arada rahim boyu kısalıgı riski kaç normali kaç biraz bilgi alabilirmiyim

evet allah razi olsun annelerimizden.ya ben tam olarak bilmiyorum ama 2.5 alti riskli diyolar.ben iki kere kontrole gitmistim her dafasinda kisalmisti o yuzden agrilarimda olunca hic beklemeden geldim hastaneye.suan 39mm cok korkulcak kadar deil ama insan yinede korkuyo .

y bebekim sorma inan gözlerimdeki yaşı bir görseydiniz inan benle aglardınız doktor şaştıda kaldı dedim hocam bu duru demi ötekiler gibi beni terketmez diye sordum canım ne aglıyousnki sevinsene dedi işşallah canım elimden geleni yapıyorum bak dedi allahım ban babasına bagışlasın yavrumu inan eşim gözümün önünden gitmiyo köşede öyle çöktü kalmıştı adam ama üzülmek yok stres hiç yok siz varsınız artık sırtım yere gelmez benim
ah bebem yat paşa paşa çünkü çok arıcez yastıkları işşallah hayırlı evlatlar olsun işşallah yavrularımız eziyetimiz anlatırız belkim ilerde ne dersin

Canım bemnim ilki 8 haftalıktı düştüğünde bulantı anlamadım. 2. ve 3. de 16. haftaya kadar mahfoldum. Günde 3-4 defa çıkarmaktan boğazımdan kan gelirdi. 4 kilo kadar kilo verdim. Ama 16 dan sonra hafifledi. Her hamileleik farklı diyorlar. Cinsiyete göre değişir mi bilmem. Benim ikisi de erkekti. İnanın dişimi bile boştan fırçaladım. Birinde hele yalnızca ellerimi hacı şakir beyaz banyo sabunuyla yıkayabildim. Aylarca mutfağın kapısını kapalı tuttum ve hiçbir markete giremedim. Bu sefer olursa inşallah bu kadar olmaz. 9 ay oldu doğum yapalı. Belki çok zaman geçmedi diye bünyem hamilelik hormonunu unutmamıştır, inşallah...
Bu arada yeni evimde oturma odasıyla mutfak bir, salonda otururum yoksa...

chnb canım benim bended o dedigin gibi pıt pıtlar var acep erkekmi am afedersiniz canınız çekmesin ama 1 kilo turşuyu linç ettim be aceb diyorum kızmı canınız neler çekmişti merak ettimde

Valla benim kaybettiğim ikizlerim kızdı çok fena ekşi yiyodum turşu falan kesmiyordu beni limon tuzunu naneyle karıştırıp yiyorudm :)) şimdikide kız ama pek ekşi yemiyorum normaldede tatlı hiç yemem tam ekşiciyimdir şimdi çikolata fln yiyorum canım istiyor hep pek alakası yok galibayla tatlıyla ekşiyle

ah bebem yat paşa paşa çünkü çok arıcez yastıkları işşallah hayırlı evlatlar olsun işşallah yavrularımız eziyetimiz anlatırız belkim ilerde ne dersin

ins o gunlerde gelir .allahim cumlemize hayirli evlatlar saglikli evlatlar nasip etsin.kiminin olur kiymet bilmez kimide iste biz gibi gozune bakariz.

rabbim yavrunu korusun kardeşim bilirim evlat acısını ben herkez sag saglim doguryo çıkıyo hastaneden gezip tozuyolar ama biz hep yatmak zorundayız gezmeyi verelim demi yavrularımız iyi olsunda o yeter bize gene yolun yarısna gelipte geri dönmek istemiyorum rabbimde korusun yavrularımızı işşallah her şey güzel geçicek burda dogum hikayelerimizi konuşucaz işşallah şu kadar kaldı bu kadar kaldı diye ay hayali bile güzel vallahi rabbim kursagımızda bırakmasın işşallah bu kerez

allahim tekrar yasatmasin dusunmesi bile zor .burda ben yatali belkim 10 kadin dogum etti bebis sesleri duydukca diyorum acaba bizimkide boyle aglarmi bizde boyle bebisimle birlikte olurmuyuz diyorum .birde ilk bebisim olacagi icin inanmasi zor biraz .ama allahim o gunleri hepimize gosterir.sag saglim dogsunlar bak ozmaan bizde herkezden cok gezeriz.

kızlar maşallahınız var valla,iki dakka annem aradı konuşurken kaç sayfa ilerlemişsiniz :79::79:
ben bişey daha sorcam sizeeee

benim birde son iki hafta afedersiniz vajinada bıçak batması gibi ağrı oluyodu,hatta bi keresinde kasılma ile aynı zamanda aşağıda batmada oldu,bayaa şiddetli..size de oluyomuydu bu ?

selen_k ,canım nasıl hatırlamam daha bir ay bile olmadı bebeğim benimleydi benim kasılma tam olarak göbek deliğimin olduğu yerde oluyodu,o haftalarda bebek oraya çıkmıştı..son iki gün leğen kemiğimin hizasına inmişti,elimle hissedebiliyordum

canım ben her telden çalıyorum vallahi bakalım kutumuzda ne çıkıcak
ins o gunlerde gelir .allahim cumlemize hayirli evlatlar saglikli evlatlar nasip etsin.kiminin olur kiymet bilmez kimide iste biz gibi gozune bakariz.

evet canım ellerindekilerinin kıymetini bir bilseler keşke bugün haberlered bir şey gördüm adam kadın boşanmı adam çocugu kaçırmış bakıcı döve döve mosmor etmiş yavrum 5 gün yogun bakımda kalmış vefat etmiş anası babası nasıl aglıyodu yürek dayanmaz inanın çok kötü oldum ben ya

Canım daha erken duyman için. 17- 18 gibi başlanıyormuş hatta çoğu 20. haftaların başlarında hissedebiliyormuş. Ekşi tatlı meselesine gelince be yalnızca yeşil zeytin, ayva, kaşarlı tost yiyebilmiştim malesef. Tatlı hiç yiyemedim ilk 4 ay ama oğlandı. Allah sağ salim doğurmayı nasip etsin de herkese hiç önemli değil cinsiyet. Benim oğlum var bu da oğlan deyince 12. haftada doktor üzülmüştüm. Şimdi o üzüldüğüme üzülüyorum malesef...:85:

Jorjetcim o bıçak batması hissi bendede oluyordu şimdiki bebeğimdede oluyor ama bnm bi arkadaşım 40 hafta doğumunu yaptı o ağrı ondada hep oluyordu doktoru ona rahim büyüyor vucut değişiyor çok normal demişti bende doktora sordum çatı kemiğimde oluyor diye oda normal dedi..bu arada bnm kasılma dediğim şey kaybettiğim bebeklerimdede oldu 19 haftada fln evet göbek deliğimin orda oluyordu şimdi hissettiğim şey göbek kısmımda değil baya aşağılarda bi sertlik oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…