- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.921
ins bende zaten o yuzden eve cikmayida cok istiyorum bebegim daha iyi beslenir ben iyi beslendikce.ins goruruz aramizde bir hafta var galiba.ben kendi evimize gitmicem annemlerde kalcam doguma kadar annem zaten hic bi is yaptirmaz bende yapmam zaten birdaha o acilari yasamak istemiyorum.benim 33mm kadar kisalmisti hastaneye yattigimda sonra 38mm cikti en son baktiginda 39 mmdi allahtan daha kisalmadi.peki senin kac suan.sen daha hastanede yatiyomusun.
bende devamlı yan yatıyordum ama doktor kontrollerine gittiğimde ultrasonla bakarken bacaklarımı hep karnıma çeker şekilde uzanıyodum,doktor uzat diyodu,uzattığımda geriliyodu rahimim,rahimim diyorum çünkü tamda orası geriliyodu,çok rahatsız edici bi şekilde,hatta bu durum 3,5 cm açılmayla gittiğim son doktor kontrolünde daha belirgin bi şekilde kendini hissettirdi.
arkadaslar biraz once doktorum yanima geldi.6 gundur ilaci azaltiyoduk yarin birine son sonra magnezyumu azaltcak iki gun de hapla hastanede kalcam allah izin verirse pazartesi eve cikabilirim 29 haftam dolmus olur doktorum her hafta istersen kontrole gel bakalim dedi .sordum boyle giderse 35 haftalari gorurmuyum dedim doktorum gorursun boyle devam ederse dedi cok rahatladim olduki sertlesmen olursa yine hastaneye yatarsin ama boyle uzun olmaz dedi icime su serpti sanki varya persembe gunu yine bakcak ultrasonla ins ozmaanda hersey yolunda olur.
bayanlar iyi akşamlar,
umarım burada hep güzel,mutlu haberler alırız,
paşam gözün aydın ,40.haftalara kadar bebişin seninle olur inşallah..
selenk bence ihmal etme kasılma olabilir,doktorun önemsemese bile başka doktorada bi görün,seni paniğe sokmak istemem tabiki olumlu düşünmek strese girmemek gerekiyor ama bizler riskli gebelikler yaşayan insanlarız ve tüm fizyolojik değişimde bunu doktorumuzla paylaşmamız lazım diye düşünüyorum,ben en ufak şeyde söylediğim halde kaybettim bebeğimi..benimde 17 ve 18 haftalarda birkaç kez karnımda dışarı doğru gerinirmiş gibi sertleşme olmuştu,ama doktorum üzerinde fazla durmamıştı benimde..
bir de bişey sormak istiyorum ,benim sırtüstü yatıp ayaklarımı düz bi şekilde uzattığımda karnımda bi gerginlik hissi ve sanki bebek içeri sığamıyomuş gibi bi his oluşuyodu..aynı şeyi yaşayan varsa paylaşabilir mi? yani bu normal her hamilede olağan bişeymi yoksa sadece bende mi oldu?
canım ben hastanede yatmadım hiç evde yatıyorum rahim ağzım 18mm cik..senin çok iyi maşallah sonlara taşıycak bizi korkma canım..güzel güzel besle kuzunu..
paşayeni ticker geliyor..
kızlar maşallahınız var valla,iki dakka annem aradı konuşurken kaç sayfa ilerlemişsiniz :79::79:
ben bişey daha sorcam sizeeee
benim birde son iki hafta afedersiniz vajinada bıçak batması gibi ağrı oluyodu,hatta bi keresinde kasılma ile aynı zamanda aşağıda batmada oldu,bayaa şiddetli..size de oluyomuydu bu ?
selen_k ,canım nasıl hatırlamam daha bir ay bile olmadı bebeğim benimleydibenim kasılma tam olarak göbek deliğimin olduğu yerde oluyodu,o haftalarda bebek oraya çıkmıştı..son iki gün leğen kemiğimin hizasına inmişti,elimle hissedebiliyordum
allahim tekrar yasatmasin dusunmesi bile zor .burda ben yatali belkim 10 kadin dogum etti bebis sesleri duydukca diyorum acaba bizimkide boyle aglarmi bizde boyle bebisimle birlikte olurmuyuz diyorum .birde ilk bebisim olacagi icin inanmasi zor biraz .ama allahim o gunleri hepimize gosterir.sag saglim dogsunlar bak ozmaan bizde herkezden cok gezeriz.
canım bended oluyo o bende dünyada tekimmi dediydimkızlar maşallahınız var valla,iki dakka annem aradı konuşurken kaç sayfa ilerlemişsiniz :79::79:
benim birde son iki hafta afedersiniz vajinada bıçak batması gibi ağrı oluyodu,hatta bi keresinde kasılma ile aynı zamanda aşağıda batmada oldu,bayaa şiddetli..size de oluyomuydu bu ?
selen_k ,canım nasıl hatırlamam daha bir ay bile olmadı bebeğim benimleydibenim kasılma tam olarak göbek deliğimin olduğu yerde oluyodu,o haftalarda bebek oraya çıkmıştı..son iki gün leğen kemiğimin hizasına inmişti,elimle hissedebiliyordum
Jorjetcim o bıçak batması hissi bendede oluyordu şimdiki bebeğimdede oluyor ama bnm bi arkadaşım 40 hafta doğumunu yaptı o ağrı ondada hep oluyordu doktoru ona rahim büyüyor vucut değişiyor çok normal demişti bende doktora sordum çatı kemiğimde oluyor diye oda normal dedi..bu arada bnm kasılma dediğim şey kaybettiğim bebeklerimdede oldu 19 haftada fln evet göbek deliğimin orda oluyordu şimdi hissettiğim şey göbek kısmımda değil baya aşağılarda bi sertlik oluyo
canım ben hastanede yatmadım hiç evde yatıyorum rahim ağzım 18mm cik..senin çok iyi maşallah sonlara taşıycak bizi korkma canım..güzel güzel besle kuzunu..
paşayeni ticker geliyor..
o zaman seninki başka bişey canım,iki doktorda korkulacak bişey yok dediyse ve magnezyum içiyosan..
senin şuan serklajın var dimi? birde daha önceden kaç kaybın vardı? ben çok eski değilim sitede eski mesajların tümünü okumadımda henüz..
sertleşme arada oluyor günde 4-5 kez..dr bana kesin hafta söylemedi canım nekadar kalırsa kardır diyoruz sadece 34 ü görürsek yoğunbakımda kalmaz dedi..ins senide benide sonlara tasir allahim yardimcimiz olsun.inan hastanede yatmaktan belkide kizim az gram aliyor hastaneye yatmadan once gayet iyidi yatmaya bas<layin az almaya basladi eve cikim bol bol yerim .as ermiyorumda ah olsa ben neler getittiririmde buraya.canim hic birsey istemiyo.sana doktor kac haftaya kesin gelebilirsin dedi sende sertlesme oluyormu.
Ben daha önce temmuz ayında ikiz bebeklerimi kaybettim 20 haftalıklardı..şimdi 17 haftalık hamileyim 14.haftada dikiş atıldı evde dinlenme modundayım yani şu anda
sertleşme arada oluyor günde 4-5 kez..dr bana kesin hafta söylemedi canım nekadar kalırsa kardır diyoruz sadece 34 ü görürsek yoğunbakımda kalmaz dedi..
paşa ekle canım..http://lbdf.lilypie.com/Qc8op2.png
sertleşme arada oluyor günde 4-5 kez..dr bana kesin hafta söylemedi canım nekadar kalırsa kardır diyoruz sadece 34 ü görürsek yoğunbakımda kalmaz dedi..
paşa ekle canım..http://lbdf.lilypie.com/Qc8op2.png
Canım,Allah bu özverinin mükafatını İnşallah bebeğini kucağına vererek gösterecek sana,Haftalardır yatıyorsun.Maşallah riskli haftaları atlattın sayılır 35 de 40 larıda göreceksin Allahın izniylr.
Jorjetcim,bende hiç dediğin tarzda bir his olmuyordu bunu bundan sonra doktora gittiğinde tekrar sor bakalım ne diycekler.Ben geçen hafta bir arkadaşımı acil bir rahatsızlığı ile ilgili,eskiden gittiğim bir kadın doğumcuya götürdüm.Onu muayene ettikten sonra kendi durumumdan bahsettim beni muayene etmedi ama anlatıklarımdan şöyle bir şey şöyledi belki rahim küçüktür bebeği okadar tutmaya müsade etmiştir bir dahakini dikişle,ilaçla ve yatmayla 7 aya kadar taşırsın en kötü ihtimal sadece yoğun bakım olan bir hastane tercih et ne demek şimdi bu sizce doğrumudur dediği.Küçük rahim bu hsg de belli olmaz dedi fikri olan varmı rahim küçüklüğü ile ilgili ? Jorjet canım hafta sonu dışarı çıktığında hep bebekleri gördüm hamileleri gördüm demişşin bende de aynısı olmuştu hatta karnı çok büyümüş olan hamilelerin yanına gidip karınlarını altan tutma isteği gelmişti :)) sanki pıt diye düşüreceklermiş gibi geliyordu bana :)) sanki herkez benim gibiymiş gibi.Birde Ayşe Kulin'nin son kitapları hayat ve hüzünü okudum kadın habire doğuruyo üst üste , okudukça şuna bak ya nasılda doğurmuş bu kadar çocuğu diye düşünmüştüm.
Canım bemnim ilki 8 haftalıktı düştüğünde bulantı anlamadım. 2. ve 3. de 16. haftaya kadar mahfoldum. Günde 3-4 defa çıkarmaktan boğazımdan kan gelirdi. 4 kilo kadar kilo verdim. Ama 16 dan sonra hafifledi. Her hamileleik farklı diyorlar. Cinsiyete göre değişir mi bilmem. Benim ikisi de erkekti. İnanın dişimi bile boştan fırçaladım. Birinde hele yalnızca ellerimi hacı şakir beyaz banyo sabunuyla yıkayabildim. Aylarca mutfağın kapısını kapalı tuttum ve hiçbir markete giremedim. Bu sefer olursa inşallah bu kadar olmaz. 9 ay oldu doğum yapalı. Belki çok zaman geçmedi diye bünyem hamilelik hormonunu unutmamıştır, inşallah...
Bu arada yeni evimde oturma odasıyla mutfak bir, salonda otururum yoksa...
chnb canım benim bended o dedigin gibi pıt pıtlar var acep erkekmi am afedersiniz canınız çekmesin ama 1 kilo turşuyu linç ettim be aceb diyorum kızmı canınız neler çekmişti merak ettimde
allahim tekrar yasatmasin dusunmesi bile zor .burda ben yatali belkim 10 kadin dogum etti bebis sesleri duydukca diyorum acaba bizimkide boyle aglarmi bizde boyle bebisimle birlikte olurmuyuz diyorum .birde ilk bebisim olacagi icin inanmasi zor biraz .ama allahim o gunleri hepimize gosterir.sag saglim dogsunlar bak ozmaan bizde herkezden cok gezeriz.
kızlar maşallahınız var valla,iki dakka annem aradı konuşurken kaç sayfa ilerlemişsiniz :79::79:
Canım,Allah bu özverinin mükafatını İnşallah bebeğini kucağına vererek gösterecek sana,Haftalardır yatıyorsun.Maşallah riskli haftaları atlattın sayılır 35 de 40 larıda göreceksin Allahın izniylr.
Jorjetcim,bende hiç dediğin tarzda bir his olmuyordu bunu bundan sonra doktora gittiğinde tekrar sor bakalım ne diycekler.Ben geçen hafta bir arkadaşımı acil bir rahatsızlığı ile ilgili,eskiden gittiğim bir kadın doğumcuya götürdüm.Onu muayene ettikten sonra kendi durumumdan bahsettim beni muayene etmedi ama anlatıklarımdan şöyle bir şey şöyledi belki rahim küçüktür bebeği okadar tutmaya müsade etmiştir bir dahakini dikişle,ilaçla ve yatmayla 7 aya kadar taşırsın en kötü ihtimal sadece yoğun bakım olan bir hastane tercih et ne demek şimdi bu sizce doğrumudur dediği.Küçük rahim bu hsg de belli olmaz dedi fikri olan varmı rahim küçüklüğü ile ilgili ? Jorjet canım hafta sonu dışarı çıktığında hep bebekleri gördüm hamileleri gördüm demişşin bende de aynısı olmuştu hatta karnı çok büyümüş olan hamilelerin yanına gidip karınlarını altan tutma isteği gelmişti :)) sanki pıt diye düşüreceklermiş gibi geliyordu bana :)) sanki herkez benim gibiymiş gibi.Birde Ayşe Kulin'nin son kitapları hayat ve hüzünü okudum kadın habire doğuruyo üst üste , okudukça şuna bak ya nasılda doğurmuş bu kadar çocuğu diye düşünmüştüm.
regrete ciim nasılsın görüşmeyeli
benim doktor konusundaki fikrim sanırım netleşti,cemil akgüle gidicem büyük ihtimal..bi arkadaşıma bu siteden ve o doktordan bahsettim,doktor karşılarındaki binada oturuyomuş ve bi arkadaşı da ona gidiyomuş,biçok tüp bebek denemesinden sonra onda başarılı olmuş,kız çok titiz ve pimpirikli biri diyo ,ona gidiyosa kesin çok iyi bi doktordur diyo,burada da bi çok arkadaş ondan memnun kalınca onu da deniyim diyorum,gitmediğim bi o kaldı :)
zaten bugünde canım sıkıldı ,ama alışmalıyım butür şeylere,doğurmak ve doğmak eylemi çok normal bişey benim için mucize olsada
hamileyken boyut yayınevinin bi kampanyası vardı prof.sabiha paktuna nın hamilelik ve bebeklerle ilgili kitaplarını ücretsiz gönderiyolardı (sadece kargo ücreti ödeniyodu)
kitap ben hastaneden çıktıkten iki gün sonra geldi,kapıyı da ben açtım aksi gibi..bugünde biri aradı boyut yayınevinden ''kitabı teslim aldınız mı ,kitap hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyiz '' diye ..önce ne diyeceğimi şaşırdım sonra ben bebeğimi kaybettim cümlesi çıktı ağzımdan adam da aradığına pişman ve şaşkın özür dileyerek kapattı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?