Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

evet canım dayanıcaz,sabredicez ,herşey güzel olucak inşallah

kızlar bende çıkıyorum ,çocuğum yok henüz ama çocuk gibi ilgi bekleyen bi eşim var,söylenip duruyo şuanda

gelirim yine

Nebiliym ya canım.Dedi işte sorcam bir daha doktora gittiğimde.Hsg de belli olmaya bilir gibi şeyler dedi bencede orda belli olması gerekir.Bir daha gittiğimde sorucam canım canımcım bakalım ne diycek benim dr.

Nebiliym ya canım.Dedi işte sorcam bir daha doktora gittiğimde.Hsg de belli olmaya bilir gibi şeyler dedi bencede orda belli olması gerekir.Bir daha gittiğimde sorucam canım canımcım bakalım ne diycek benim dr.

Slm Regretcim..inanirmisin histeskopie cekgildigimden beri(gecen cuma) benimde beynimde bu soru var.acaba rahim kucuklugundenmi dusmus bebeklerim diye.
Normal buyuklugu 8cm olurmus ...bidaki randevumda ilk sorum bu olcak.
Cunku rahimde bi sorun yokmus bende..rahim agzi yetmezlighi yada rahim kucuk ondan oluyordur diye dusunuyorum..
Eger rahim kucukse o zaman hicmi cocugum olmucak benim dusunmesi bile korkunc..
Hayirlisi olur insallah..icim karardi cok kafam karisik..tum hayyalerim beklentilerim sanki yalan olcak..hic anne olamicam gibi bi his kapladi icimi.
Neyse herkese iyi geceler.
Allahdan hayirlisini diliyorum hepimiz icin.

günaydın kızlar, dün doktorumu aradım. ikili tarama kan sonucunda herşey normal çıkmış çok şükür.
bugün yatıyorum evde, yarın pazara çıkıp kendine pijama almak istiyorum. çok gezmeden hemen pijama alıp gelcem. cumaya hastaneye yattığımda temiz olsun.

canım üzülme çok iyi biliim ben o duyguyu ablamı ikizleri vardı erken dogumdan kaybetti bizim bir tanıdık bir sürü şeyler örmüş yollamış kargoyla kapıyı kaynanası açtı dedi ban vermiyolar gelin sen gel neyse ablam aldı biliyodu ördügünü ama nerden biliceki hemen gelicegini oturdu açtı bu nedirki dedi sonra o sahne birden çöktü kaldı koltuga ah ablam inanın gmzümün önünden gitmiyo o halidedim üzülme bacım bak rabbim bir daha verir dedim ama kendini çok suçladı bende dogum yaptım arkadaşla pazara gittik bir tanıdıkta beni yolda gördü ne oldu kız oglanı gezmeyemi çıkardın dedi bende bebegim öldü benim dedim çok kötü olmuştum kadında pişman olmuştu dedigine diyecegine daha neler neler insanın canı acımaya görsün işşallah bu sefer canımız acımıcak allahımın izniyle üzülme sen canım allahım sabır versin işşallah hepimize
dedigin dogru vallahi bir tatlı bir ekşi çekiyo eşim her gelmesinde eve canın birşey çekiyomu diyo nasıl hoşuma gidiyo anlatamam allahım başlarımızdan eksik etmesin eşlerimizi işşallah
ay ne yazmışım çok güldüm acelene olmuş sanki bebek doyurmaya gidiyorum gibi yazmışım he olsun o zaten benim bebegim

çok sevindim inan güzel çıktıgına allahım tamamını erdirsin işşallah saglıklısından işşallah

Ne güzel, bu testler insanı merakta bırakıyor. Güzel çıkmasına sevindim. Canım hayırlısıyla bitecek inşallah serklaj ameliyatın. İnşallah, bebeğini kucağına aldığın haberini de duyacağız...

[QUOTE=pasam3405; dedigin dogru vallahi bir tatlı bir ekşi çekiyo eşim her gelmesinde eve canın birşey çekiyomu diyo nasıl hoşuma gidiyo anlatamam allahım başlarımızdan eksik etmesin eşlerimizi işşallah

Amin canım, yapabildiğin kadar naz yap, Allah'ın izniyle bebiş olsun naz filan nerde.... Ha bu arada kızlar bebiş olunca da eşlerin pabucu dama atılıyor, biraz şikayetçi oluyorlar ilgisizlikten... Sonra da bebek ağlayınca da ondan ağlıyor, bundan ağlıyor tartışmaları... Hazırlıklı olun kızlar o günlere...

Gamze nasılsın canım? Neler yapıyorsun? Ben hala yazılı hazırlıyorum boş günüm. Dün gece çok yağmur yağdı burada. Bahar gelmişti yine soğudu hava canım. Oralar nasıl?
Bu arada dün akşam içirdim Evicap'ı ve Zincoyu. Başta itiraz etti biraz ama sonradan kabul etti. Sabah pekmezden de içmiş.

arkadaşlar bende bu siteyi 6-7aydır takip ediyorum.son bir aydırda üye oldum ama yazmıyordum.sevtun arkadaşıma çok üzüldüm.ne gezer öyle patavatsızların olduğu sayfada.bizi ancak bizim gibi insanlar çok iyi anlıyor.gerisi boş ve yalan.

Sbl hoş geldin aramıza. Allah'a şükür bu sitede çok güzel dostluklar kurulmuş geçmişte de şimdi de. İnşallah böyle devam eder. Burada benzer sorunları yaşadığımız için bizlerin birbirini anlaması daha kolay oluyor. Sen de sıkıntılar yaşamışsındır, burada yazışmak iyi geliyor insana. Tekrar aramıza hoş geldin...

günaydın kızlar :80: nasılsınız?? dün ne kadar kaynatmışsınız oku oku bitiremedim bir türlü

canlarım bugün doktora gittim bebegimin kalp atışlarını duydum çok şükür darısı olmayanlarım başına

maşallah bebişine tatlım artık kendini hissetirir sana nulantı kusma vs dünden beri midem yanıyor uyutmuyor beni kerata

chnb canım benim bended o dedigin gibi pıt pıtlar var acep erkekmi am afedersiniz canınız çekmesin ama 1 kilo turşuyu linç ettim be aceb diyorum kızmı canınız neler çekmişti merak ettimde

canım ben bu 3. hamileliğim ilkinde hem ekşi+turşu+tatlı yedim erkekdi 2.cisinde nar ekşisi +limon+turşuyedim kızdı bunda turşu+nar ekşisi +tatlı yiyorum gecen hafta erkek olabilirmiş birraz matematiksel hesap oldu ama :26:

maşalahh tatlım ben yaptırmadım 2 li testi :18: evet canım senin dikişin vardı cok kendini yorma allahın izniyle bunlarıda atlatıcaksın allahın izniyle

Bu arada kızlar bir şey sorayım sizlere:Geçen ay benim yumurtamın biri çatlamamış demişti doktor. Çatlamayınca ne olur? Klomeni düzensiz kullanmıştım ondan olabilir demişti doktor. Yumurtanın ikisi birden mi çatlaması lazım hamilelik için?:44:

iyiyim tatlım sen nasılsın?? hımm hıcam cok zorlama öğrencilerini yanında olsamsana yardımcı olurdum ben yağmuru cok severim bizim orda fırtınalı sağnak olur ama ben seviyorum izlemeyi ve yürümeyi burda bugün hava cok güzel ama ben 1 aydır evdeyim hapisdeyim sanki yaa sıkıldım yatyat bu erkekleri hiç anlamıyorum bir şey veriyoruz hemen itiraz zorla içiriyorsun kavga dövüş sonuçta içiçen işte öyle böyle direk yorma işte bende sorun yok diyor sanki sende sorun var diyorum vitamin diyorum yaa miktarı arttırıyor diyorum neyse sonuçta içirdim

Hayırlısı olsun canım kız erkek insan merak ediyor ama sağlıklı olsun da hele bizler için hiç farketmez artık. Ama insan işte yine de merak ediyor. Doktor mu dedi erkek olabilir diye? Ben hamileliklerimin başlarında pek az şey yiyebildiğim için ama tatlı olan hiç bir şeyi yiyememiştim ama ikisi de erkekti. Herhalde herkeste tutmuyor ye ekşiyi doğur Ayşe'yi, ye tatlıyı doğur atlıyı meselesi...:44:

catlayınca kist oluyolar eyer kist önce oluşmuşsa yumurtan catlasada döllemiyor ama önce catlarsa yumurta döllenir diğeri kist olur bende öyle oldu utrasyonda bebeğimin yanonda küçük bir tane var tatlım sen neden clomen kullanıyorsun ?? :26: düzensin kullanman yumurtlamını düzensizleştirir

Evet erkeklikle ilgili bir mesele olunca dokunuyor onlara. Çok itiraz etmedi ama ben inanmam öyle şeylere filan dedi. Sonuçta içti. Eşimde B12 eksikliği var genetiksel. Sık sık iğne oluyor. Biraz vurulmazsa hemen direnci düşüyor.

Dün gece dediğin gibi fırtınalı sağanak vardı. Bayağı gürültülüydü. Ben pek korkmam fırtınadan ama Allah büyüğünden esirgesin.

Yatmak zor ben diğer oğlumda 2,5 ay hep yatmıştım. 9 ay yatacaklara Allah sabır versin. İnşallah mükafatın güzel olur canım arkadaşım benim...

canım bende tutuyor sanki :26: bunda kesinleşicek .. ben normalde hiç ama hiç tatlı yemem cikolata bile adet olunca canım ister o da yarısını sürekli ekşili şeyler severim her keisn damak tatı farklı ona göre bilebilir bütün hamileliğimde ekşi ve turşu yedim her halde ben cok sevdiğim için kızımda dondurma bile yiyemedim bal vs yiyemedim hep ekşi domates salatalık doruyordum sabahları üzürine limon skıyordum bunla ilk hamileliğimde durup durupken arada tatlı canom istiyordu cayın yanonda tatlı şeyler canm istiyordu ama ben turşuda ekşide yedim yanında erkekte biraz karıştırdım ben eşim bana midesizsin sen diyor

Fadikçiğim nasılsın? Adetin geldi mi tam olarak? Kaç gündür pek uğramıyorsun? Merak ettim seni. Bizi ihmal etme canım benim özlüyorum seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…