Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hoşgeldin arkadaşım...

canım bu konu hakkında çok bilgim yok...

maşallah canım...
dikişe de az kaldı allah yardımcınız olsun....

evet bengök gürültüsünden korkarım halen :26: amin tatlım allah esigesin
sağol tatlım inşallah hayırlısıyla bebeklerimize isteyen arzulayan her kez kavuşur

Fadikçiğim nasılsın? Adetin geldi mi tam olarak? Kaç gündür pek uğramıyorsun? Merak ettim seni. Bizi ihmal etme canım benim özlüyorum seni.

sağol canım
adet dün geldi canım dün baya sancım vardı gün boyu uzandım...
bugün biraz daha iyiyim ama halsizlik va...canım hiç birşey yapmak istemiyor...
ama az öncede annnem çağırdı oraya gitmem lazım...

Gamze yumurta çatlayınca mı kist oluşuyor? Ben aslında düzenli adet oluyorum niye klomen vermişti bilmiyorum. Şimdi de işin tuhafı biraz kasıklarım ağrıyor. Bugün 11 gün oldu, 6. günden sonra her gün banyoo yapıyorum çok az leke geliyor. Bugün 11 gün oldu, sabah akıntı arasında leke vardı. Yine mi çatlamayacak acaba yumurta? Doktor çatlamamış demişti ama kist filan demedi. Bilmiyorum zaten bu doğumumdan sonra düzenli olmama rağmen her adetimin özelliği farklı olu anlamadım. Önceden spiral vardı tuhaflıkları normal karşılıyordum da şimdi niye böyle oluyor anlamdım canım...

catlayınca değil catlamazsa kist oluyorlar belli bir büyüklükten sonra yada büyümedikleri için... spermde catlamadığı için dölleyemiyor catlamazsa yumurtanın içine giremiyor malesef..bu ay dr yumurta büyüklügüne ne dedi cok garip ama olmaması lazım dr .na sordun mu neden leke geliyor 18-19 günler olsa yerleşme lekesi dicem ama daha cok erken :26: kaç günde bir adet oluyorsun??

Merhaba güzel bayanlar
sizi devamlı takip etmeye çalışıyorum, 18+4 haftalıkken gittiğim detaylı ultr. rahim ağzı yetm.liği yönünden incelenmem gerektiği raporu çıkmıştı
doktorum alttan muayne etti açılma durumunda dikiş atıcağını söyledi
gittiğim son iki kontrolde bi problem görmediğini söyledi alltan muayne etmediği halde
sizlere sormak istediğim bu açılmalar normal ultrason ile görülebiliyomu? :44:
gerçi bende doktoruma ısrarla bi sıkıntımın olmadığını söyledim.

Canım, geçmiş olsun. Yumurtlama takibini gerçi kendin yapıyorsun ama yine de bir doktora görünsen canım. Normal devlet hastanesine bir görünsen canım. Ben bu doğumdan sonra bir de Üsküdar Devlet Hatanesi'nde Sevinç Hanım'a gitmiştim rahim filmini o tavsiye etmişti. Yalnızca görüşmüştüm muayene etmemişti. Manevi yönü de çok kuvvetli bir doktordu. İstersen normal bir muayene ol canım. Belki tavsiyelerde bulunur tez hamile kalman için. Bir de diğer oğlumda Zeynep Kamil'den çıktıktan sonra Validebağ'daki Ahmet Bey takibimi yapmıştı. O da iyi bir doktor. Tabi bunlar riskli gebelik uzmanı değil ama normal kontrole gidilebilir. Adetin bitince ya da bitmeden git istersen canım benim...

kızlaarr ben geldim
mercimeğimizi gördük çok şükür ama pıt pıtları duyamadık 2hafta sonra gideceğiz pıt pıtlar için
haftasıyla uyumluymuş bugün 6+2olmuşuz
enfeksiyonuma bakmadı daha çok küçük rahatsız etmeyelim enfeksiyon varsada şimdi ilaç veremem dedi 2hafta sonra kalp atışına enfeksiyona ve rahim uzunluğuna bakacak 2li testten sonra 12.haftada serklaj yapılacak:18:

Şu an geçen ayki çatlamayan yumurta kist olarak duruyor mu acaba? Adetle gitmiş midir? Benim spiral varken (3. hamilelikten önce 5 yıl spiral vardı) aynen şimdiki gibi oluyordu. Lekelenmelerden kurtulamıyordum. Aralık ayında da böyle olmuştu. Doktora gitmiştim bir şey çıkmadı, hormon testi de yapmıştı yine çıkmamıştı bir şey. 28 ile 30 gün arasında adet oluyorum canım. Bir iki güne kadar normalde yumurtlama dönemi olmalı ama şu an değil. Çünkü o dönemde şeffaf akıntım oluyor. Kafam takıldı acaba kist filan oluşmuş mudur? Olsaydı geçen hafta(11 gün önce ) muayenede söylemez miydi sence? Bir problem var mı diye sorduğumda yok demişti.:44:

Geçmiş olsun arkadaşım. Neden raporunda rahim ağzı yetmezliği yönünden incelenmen gerektiği yazılmış? Açılma filan mı tespit etmişler? Ya da önceden bebek kaybın oldu da ihtimal olarak teşhisin açısından mı böyle yazdılar? Doktorun alttan muayene ettiğinde açılma ile ilgili ne dedi? Açılma yok herhaldeki açılma durumunda dikiş atarım demiş. Ama genelde şu an senin bulunduğun haftalarda dikiş atılmıyor? Acil serklaj durumu varsa atılıyor. Problem varsa da bu vakitten sonra genelde ilaç tedavisi verirler diye düşünüyorum. Açılmalar normal ultrasonla da bakılıyor diye biliyorum ama vajinadan bakılınca daha doğru sonuç çıkıyormuş.
Bol bol dinlenmeni tavsiye ederim.

teşekkürler canım cevap için
Rahim ağzı normal olup 2 mm anekoik sıvı tespit edilmişti , servikal yetm. yönünden incelenmeli diye yazmılmıştı detaylı usg raporunda , raporu okuyunca doktorum altan muayne etti kendimi yormamam gerektiğini açılma olursa dikiş atacağını soyledi sadece
ondan sonraki ilk muaynede benim bi şikayetimin olmadığını soyledim (akıntı v.s.)
son kontrolumde özellikle sordum açılmaya bakmıycakmısınız diye bana ultrasonla kontrol ettiğini bi problem görmediğini söyledi...
ilk gebeliğim benim merak ettim ultrasonla ölçüldümü sizdede diye
hatta bu son kontrolde yavaş yavaş düz yürüyüş bile yap dedi
acaba ben detaylıya girerken çok sıkışmıştım ondan bi açılma gözüktü

Sıkışmışlıkla ilgili olmadığını düşünüyorum. Kontrol ediyorum demiş, benim doktorum bu konuyla ilgili pek bir şey demiyordu. Yalnız bir iki kere rahimağzında yumuşama var demişti lekelenmem olduğunda. Bence şu an riskli bir haftadasın. Çok da zorda değilsen dinlenerek geçirmeni tavsiye ederim. Allah evlat acısı yaşatmasın ben 25. haftalık kaybettim bebeğimi. Bu haftalar sınır haftalar. 24. haftadan önce doğanlara pek müdahale bile yapmıyorlar. Bence canım en azından 28'e kadar dinlenerek geçirmeni tavsiye ederim. Belki senin çok bir sorunun yoktur ama biz acı tecrübeler yaşadığımız için artık yoğurdu bile üfleyerek yer olduk. Tekrar geçmiş olsun canım...

Sıkışmışlıkla ilgili olmadığını düşünüyorum. Kontrol ediyorum demiş, benim doktorum bu konuyla ilgili pek bir şey demiyordu. Yalnız bir iki kere rahimağzında yumuşama var demişti lekelenmem olduğunda. Bence şu an riskli bir haftadasın. Çok da zorda değilsen dinlenerek geçirmeni tavsiye ederim. Allah evlat acısı yaşatmasın ben 25. haftalık kaybettim bebeğimi. Bu haftalar sınır haftalar. 24. haftadan önce doğanlara pek müdahale bile yapmıyorlar. Bence canım en azından 28'e kadar dinlenerek geçirmeni tavsiye ederim. Belki senin çok bir sorunun yoktur ama biz acı tecrübeler yaşadığımız için artık yoğurdu bile üfleyerek yer olduk. Tekrar geçmiş olsun canım...

maşalahh cok erken zatenn görülmez kalp atışları hayırlısıyla kucağına alırısn inallah

bazen kist duruyor cok nadir yani ...genelde adetliyken dökülüyor kistler.... canım yoktur büyük ihtimalle.. şeffaf akıntı sana yol gösterir bir sorun yoktur o zaman catlamıştır şeffaf akıntı onu gösterir

Daha şeffaf akıntım yok canım.Birkaç güne olur herhalde canım. İnşallah yoktur kist yoktur canım...

Maşallah san ve bebişe. İnşallah sıkı takiple sorunsuz atlatacaksın canım... Benim 8 hafta gibi duyulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Sabret annesi duyacaksın inşallah...

Maşallah san ve bebişe. İnşallah sıkı takiple sorunsuz atlatacaksın canım... Benim 8 hafta gibi duyulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Sabret annesi duyacaksın inşallah...

sağol canım inşallah bu defa başaracağız. önce Allah'ım sonra doktorcuğum sonrada sizlerin desteğiyle inşallah bebeğime kavuşacağım.
sıra sizde artık güzel haberler bekliyoruz bu ay. ceylinirem girmiyor nezamandır iyimi acaba

Bu sefer inanıyorum bebeğini alacaksın kucağına inşallah. Önceden bilinçli değildik artık ne yapacağımızı biliyoruz canım...Geçen okuduğunu farkettim yazmadı ama. İnşallah çok üzülmemiştir. Allah kimseye aratmadan nasip etsin ...

Bir de kızlar bir şey daha soracağım: Doktor birliktelikten sonra hemen duş alma demişti. Bu süre ne kadar olmalı acaba? Bir saat yeterli mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…