Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sağol canım cevapların için
umarım sende en kısa zamanda bebişe kavuşur güzel ve sağlıklı bi hamilelik geçirirsin...

Kızlar bakın bir topikte bir arkadaş elini karnına koyup elmübdiu diyormuş, hatta eşi dokununca ona da dedirtiyormuş. Allah'ın sıfatlarından. Kısaca araştırdım bakın ne yazıyor:

Mahlûkâtı maddesiz ve örneksiz olarak ilk baştan yaratan…

“Malzemesiz ve modelsiz yaratan” anlamına gelen “el-Mübdiu” İsm-i Şerifi Kur’an-ı Kerim’de “el-Mübdiu” olarak geçmez. Yarattı ve yaratır anlamında fiil olarak 11 defa geçer.

Kainat yokken Allah-ü Teala (CC) Hz.leri vardı. Kainattaki her şeyi malzemesiz ve modelsiz olarak yarattı. Çekirdekten ağacı çıkarıyor, çekirdek tekrar toprağa düşüyor ve baharda yeniden canlanıyor.

gözün aydın canım minicik annesi daha 15güne rahat rahat duyulur..allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bukez inşallahhh
Bir de kızlar bir şey daha soracağım: Doktor birliktelikten sonra hemen duş alma demişti. Bu süre ne kadar olmalı acaba? Bir saat yeterli mi acaba?

canım bence garanti olsun sabah kalktığında duş al biliyosundurda gene yazim yarım saat falan bacaklarını yukarı kaldır belinin altına yastık koy ayyy utandım

Sağol canım. Nasıl geçti günün? Ben hala yazılılarla uğraşıyorum, hem buraya bakıyorum.

Gamzeciğim sana teşekkür ediyorum...

hoşbulduk arkadaşım cok sağol alakan için

Bir de kızlar bir şey daha soracağım: Doktor birliktelikten sonra hemen duş alma demişti. Bu süre ne kadar olmalı acaba? Bir saat yeterli mi acaba?

canım en az 1 saat durucan arkadaşın dedigi gibi ay bened utandım bak şimdiallah seni ne etmesin 2 oglumda uyuya kalmışım 3 gece ordan kaptım galiba yavrumu uykuda işe yarıyo bazen neyse ben çıkıyorum sonra görüşürüz

Kız ne diyeyim, acemi gibi oldum sanki halbuki 3 hamilelik yaşamış biri olarak sorduğum soruya bak... değil mi?

Bu arada 1000. sayfayı da gördük şekerim. Hayırlı olsun.

chnb arkadaşıma;
seninle kaderimiz benziyor bende senin gibi 25 haftalık 800gr erkek bebeğimi kaybettim.bende senin gibi o aralar kendimi çok yordum.hiç birşeyim yokken farkında olmadan enfeksiyon kapmışım ve 4 cm açıklıkla hastaneye yattım.3 hafta dayanabildim ve erken doğum.bebeğim 20 gün yaşadı kaybettim.

Ah canım çok üzüldüm. Sen yazmayınca soramadım, belki anlatmak istemiyorsundur diye. Benim oğlum 4 gün yaşadı. Senin sürecin daha uzun olmuş. Şu an hamile misin? Ne zaman yaşadın bu üzücü olayı canım? Enfeksiyon mu dediler sonuç için? Benim bir oğlum var 6.5 yaşında. Senin var mı başka çocuğun canım... Çok soramıyorum üzülürsün diye. Anlatmak istersen buradaki arkadaşların tümü derdine ortak olur. Sormak istediğin bir şey olursa bildiklerini seninle paylaşırlar. Çekinmeden yazabilirsin buraya canım.

Sağol canım. Nasıl geçti günün? Ben hala yazılılarla uğraşıyorum, hem buraya bakıyorum.

Gamzeciğim sana teşekkür ediyorum...

az kaldı tatile sık dişini canım..zor iş öğretmenlik valla allah kolaylık versin..ben napim sıkıcı ah vah geciyoda çok şiddetli öksürüyorum ben yaa öksürürken doğurcam diye korkuyorum ıhlamur içiyorum ama geçmedi napsam başka?

canım birde genelde bacakları havaya kaldır poponun altına yastık koy falan derler ya ben bu defa onları yapmadım çünkü öyle akıyor doktorum bacaklarını bük yan yat demişti hep öyle yaptım hiç akmıyor birde hemen kalkmıyordum hatta 1-2saat uyuyordum

Sağol canım en yakın tecrübe sensin şu anda... Seni dinleyeyim canım benim... Bakalım bu ya ne olacak. Her şeyden önce hayırlısı olsun ...
Birinden duymuştum sağa yatarsan erkek, sola yatarsan kız olurmuş diye doğru mudur acaba?:44:

Bermel,canım nerden kimden duydum unuttum ama sanki öle bir durumda yani küçükse bi kaç artık kaç bilmiyorum düşük,erken doğum yapıyorsun malesef herseferinde biraz daha ilerliyor hamilelik sonra yapabiliryosun saglıklı bir bebek.Allah korusun canım sanki burda da birisi yazmıştı eski sayfalarda 1 sağlıklı bebek için bir sürü bebek düşürmek yada doğurmak zorunda kalınıyormuş.Nese biz doktora gidince soralım bunu ne diyecekler bakalım.8 cm sölediğin iyi oldu bilmiyordum canım

Chnb canım ikiz olmasın sonra :)) Hadi bakalım yaraşın kocişine en kısa zamanda hayırlısıyla bebiş nasip etsin size .

Gamze bende söyledim kocama bebiş yapacağımız zaman sana bişeyler içircem diye bana diyo ki benim ihtiyacım yok sen iç :) .Canım Allah kolaylık versin komşun falan var mı gelip giden sen yatarken konuşabileceğin?.

Fadikcim,Hayırlısı olsun canım İnşallah en kısa sürede kavuşacaksın bebişine.

Canım çok sevindim hayırlısıyla pıt pıt larıda duyacaksın Allahın izniye.

Kız ne diyeyim, acemi gibi oldum sanki halbuki 3 hamilelik yaşamış biri olarak sorduğum soruya bak... değil mi?

Bu arada 1000. sayfayı da gördük şekerim. Hayırlı olsun.

dogru dedim yarın eşim randevu almış bebekim nasip olursa doktordan sonra görüşürüz işşallah ilaç yazdırmam lazım işşallah yavrumu gene görürüm çok güzel bir duygu bugün belimle kasıklarım çok agrıdı adet olucam gibi allahım esirgesin :18::18::18:neyse size iyi geceler demek istedim canlarım kendinize iyi bakın bebeler özletmem kendimi bu arada merak etmeyinhepiciginizi öpüyorum nanaktan ay çok utandım bak şimdi iyi geceler hepinize:86::86::86::86:

bencede sen önce ikisinide dene farkına varacaksın yan daha iyi oluyor bacaklarınıda kıvır yanlış hatırlamıyorsam anne karnındaki bebeğin pozisyonu gibi oluyor sanırım cenin pozisyonu diye geçiyor. ahh sorma canım bende duydum sağ sol meselesini şimdi onu düşünüyorum ne tarafa yatmıştım acaba diye:44::44:
kesenin yeri farkediyormu acaba benim önceki soldaki yumurtam çatlamıştı kesede soldaydı kızdı şimdi buda solda ayyyyy yine kızmı acaba gönlümden hep kız geçiyor ama akıllandım önce sağlıklı olsun farketmez diyorum artık

iyi geceler canım doktordan gelince yaz hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…