Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

valla bana da diyordu sen iç diye bünyemizi bozacaklar yok canım kimse burda gelip gitmiyor komşuluk yok burda siz varsınız sizlerle konuşarak acılıyorum :87: ne yapayım ailem yok burda

valla bana da diyordu sen iç diye bünyemizi bozacaklar yok canım kimse burda gelip gitmiyor komşuluk yok burda siz varsınız sizlerle konuşarak acılıyorum :87: ne yapayım ailem yok burda

Canım ya keşke hepimiz aynı şehirde olsaydık hamile olmayanlarımız hamile olanları arasıra ziyaret etse, kaynatsa :),iki kap yemek oh mis gibi :)).Zaman öle akıp giderdi.Nese biz yazarız canım sana.Benim binada da komşuluk yok merhaba deyip geçiyoruz birbirimize.Gerçi istanbulda genelde az artık komşuluk ama doğuda bu ilişkiler daha sıcak olur diye düşünmüştüm.Aman biz burda kaynatırız yazışırız Öyle bir geçer zaman ki :))

çok güldüm ya kızlar yok öle bişey kadında xx kromozomu (kız-kız)erkekte xy(kız-erkek)kromozomu bulunur kadından her halukarda kız kromozomu gelir erkek belirler cinsiyeti spermcikler yani..hurafe onlar sağa yat sola yat takılmayın

yararlı olabilir belki biliyosunuzdurda başka bişey geldi aklıma yazimm dedim..kız spermler yavaş hareket edip uzun süre 72 saat kadar yaşayıp dölleme yeteneğine sahip,erkek spermler hızlı hareketli olup kısa süre 24 saat kadar dölleme yeteneğine sahiptirler.bu yüzden eğer yumurta çatladığı gün ilişki olup döllenirsse muhtemelen erkek öncesinde ilişki olursa kız olur..spermlerin ebadı bize uyarlansa 7-8 km koşmamız gerekirki yumurtaya varalım..yokuş aşağı koşmak kolay olduğu gibi popoyuda yükseltirsek spermler kolayca rahim içine ulaşabilecektir hemşire bacınızdan nacizane faydalı olabileceğini düşündüğü bilgiler

yok canım ya takılmıyoruz en azından ben takılmıyorum çünkü artık yapacak bişey yok olan oldu artık ne geldiyse razıyız sağlıklı olsunda lafımız muhabbet işte

Canım sağolasın bilgiler için. Gerçekten hayırlısı ne ise o olsun, arada kaynatıyoruz işte Tuba'nın dediği gibi... Sen iyisin inşallah. Babanla konuşmana sevindim telefonda. Daha yumurtlama dönemim gelmedi. Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için.

Çok şükür kızlar Edirne'de de burada da hep iyi komşulara denk geldim. Bu evimde de alt komşum Antepli. Kardeşim gibi oldu, sağ olsun. Her şeyime koşuyor. Beraber zaman geçiriyoruz. Allah herkese öyle komşular nasip etsin.

Ah canım benim. İyiki de buraya yazmaya başladın. Benim de ailem yok malesef. Senin eşinin akrabaları varmış, benim o da yok. Çok özlüyorum ailemi. En son Kurbanda gördüm. Kardeşimin doğumuna bile gidemeyeceğim büyük ihtimalle. İnşallah sonraki yıllar İstanbul'a yakın yerlere gidebiliriz.

ohhh iyiki geldiniz bende kızlar yok diyorum bu akşam..sağlıklı olsunda benim bebişlerime genetik test yapılmıştı 3 üde erkekti bunun kız olduğunu duyunca içim burulmuştu sanki erkek olsaydı diğer bebeklerimin acısı bitecekti sonra dedim delimisin eylem sağlıkla gelsin ne önemi var kızdım kendime..chnb sağol canım benim sen herzaman çoook düşünceli oldun hiçbirşeyi atlamadın bana karşı hakkını helal et hemşerim...

Canım kötü düşünmeyin, inşallah öyle dediğiniz gibi rahimle ilgili bir şey yoktur.
Bu akşam içerken hiç sesini çıkarmadı. Günaşırı meselesini bakalım nereye kadar yürütebileceğiz?

ay canım arkadaşım olsun iyi olsunlar diye düşün elbet bitecek bu gurbetlik..komşun var biz varız artık.inşallah bana yaklaşırsın senin gibi bir dost kazanırım buralarda nezaman tayin olacaksınız?

Canım hemşerim ne demek. Yazılıları daha şimdi bitirdim arkadaşlara incelesinler diye gönderdim. Şimdi çıktı alacağım. Bir onlara bakıyorum bir buraya vallahi. O kadar alıştım ki okulda aralarda bile bakıyorum kızlar ne yapıyor diye. Ne de olsa kan çekiyor hemşerim 15 sene dile kolay Edirne'nin suyunu içip ekmeğini yedim. Oğlana soruyorlar nerelisin diye? Edirneli'yim diyor. Özel Trakya Hastanesi'nde doğdu o. Artık ben bile kendimi Edirneli hissetmişim buraya gelince anladım...

başın sağolsun arkadaşım rabbim bir daha göstermesin...
peki dr lar erken doğum konusunda ne diyor...
yani sebebi enfeksiyon mu?

canım ben hayatımda bir kere yumurta takibi yaptırdım oda klomenle olmuştu ve kist yapmıştı...
yaklaşık 4-5 sene önceydi...
o zamanlar hiç bir sorunumuz yoktu ve spermler de çok iyi olmasa da normaldi...
ama zamanla eşimde sperm sorunu oldu...
varikosel ameliyatıda oldu ama çok düzelme olmadı...
kızıma hamile kalmadan önce de yumurta takibi yaptırmak istemiştim ama spermlerimiz iyi olmadığı için yapmıyorlar yani boşuna uğraşmak istemiyorlar...
canım şuan sperm değerlerimiz nasıl bilmiyorum ama en son kızıma hamile kalmadan önce yaptırmıştık 4 milyon çıkmıştı....
ama maşallah harekette sorun yoktu...
bilmem bu değerlerden anlıyormusun...
şöyle anlatayım sayının en az 20 milyon olması lazım...
ama biizm 4 milyon bu bazen az düşüyor bazen az çıkıyor...
aşılama için bile 5-10 milyom sperm şart koşuyorlar...
yani biizm bu değerlerle aşılama bile yapmıyorlar...
canım benim hamilelğim mucize gibi birşeydi...
şimdide belki yine mucize bizi bulur diye bekliyorum...
anlıyacağın şimdilik dr a gidemem ama uzun zaman hamile kalamassam yine dr a gidip baştan başlayacağız...
rabbim çok bekletmez inş....

maşallah canım...
rabbim tamamına erdirsin...

Son düzenleme:

şimdiden başladınmı canım gün aşırı meselesine..eşimde gıcıktı şimdi ahh ahh diyor bileydim bizim baştan beri yasak 4 ay kanamam oldu adet gibi hemde şakır şakır ondan yasaktı bi süre biz korktuk sonra bu durum çıktı iş güç yok yani

ooo canım sıkı yönetimmi uyguluyorsun
o gün aşırı çok zor oluyor
ama ben bu ay adet bitiminden 1hft sonra başladım
adete 1hft kalana kadar devam ettim günaşırıya zor oldu ama başardım
birde anlatayım da gülün 5,5ay hamilelik vardı yasaktı doğumdan sonrada 6hafta sonrda yara çıktı bişey olmasın hemen geçsin dedik 6haftta öyle 8aylık bi yasağımız vardı tam yasak kalktı ilk ayda hamile kaldım şimdi yine yasak yazık eşim bukadar erken beklemiyordu ne diyeyim artık allah sabır versin

ay canım arkadaşım olsun iyi olsunlar diye düşün elbet bitecek bu gurbetlik..komşun var biz varız artık.inşallah bana yaklaşırsın senin gibi bir dost kazanırım buralarda nezaman tayin olacaksınız?

Ah, canım sağ olasın. Benim eşimin kadrosu milli eğitim gibi değil. Üniversitelerde boşluk varsa başvurabilir. O işler de büyük üniversitelede zor. Edirne iyiydi ama orada kadro yoktu biraz bölümünde sıkıntılar vardı. Burada daha mutluyuz ama çok uzak İstanbul'a. Edirne'de evim var. Kiraya verdik geldik. Ama emekli olduğuzu görürsem dönerim oraya. Biz orayı çok sevmiştik. Hayırlısı inşallah canım...

amin canım teşekkür ederim inşallah seni de mucizen çok bekletmez hemen geliverir

fadikçim sen spermler için bitkisel şeyler deniyomusun zinco,evicap kapsül,keçiboynuzu kürü,birde yeni duydum arı sütü ve polende çok iyi geliyomuş..evde yapılan ovülasyon testleri var coretest türkiye yaz google a ben almıştım bikez o ay kaldım..bide bi arkadaşında eşinin spermleri azdı preseed diye bi jel kullandı kendi 2 başarısız aşılamadan sonra hamiş kaldı..bikez olmuş neden bidaha olmasın olur allahın izniyle canım

kızlar ne güzel muhabbetimiz vardı bu akşam ama eşim dışarıdaydı geldi şimdi offf çıkmak zorunda kalacağım size iyi muhabbetler iyi geceler

Ya canım, bu yumurtlamalara akıl sır ermiyor dedim. Ben de sendenim canım. Biz evlendik 3 sene sonra eşim askere gitti 8 ay. Sonrasında hamile kaldım 8 haftalık düşünce 40 gün lohusalık(kürtaj yapılmamıştı), sonra yara çıktı yaktırdım yine yasak. Sonra hamile kaldım 9 ay yasak. İstanbul'a doktoraya başladı. Ben görümcemlerde kaldım doğum izinlerimde. Anlayın görümce evi halimizi... Sonra 3 yıl ben Edirne'de o İst.'da. Sonra 3.ye hamile kaldım yine yasak. Erken doğum lohusalık derken, filmler filan. Yasak, yasak, yasak. Bazen eşime takılıyorum. Bizim kavuşmamız mahşere kaldı bu gidişle diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…