Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Eylem, Gamze nasılsınız? Birkaç gündür sessiz burası. Bahar gelince bizim de yapmamız gereken ziyaretleri aradan çıkaralım dedik. Pek fazla durmadım evde. İyisinizdir inşallah.

Bu arada ben hala Şafak ve Nuray'ı merak ediyorum. Doğum yaptılar mı acaba? Yaptılar da sarılık filanla mı uğraşıyorlar ne dersiniz. Birazdan yatacağım bende. Yazamazsam tekrar öpüyorum sizleri.

maşallah size canım bol bol dinlen..sen progestanını iç gene bence zararı yok nasılsa..dr lar benide uyuz ediyo ama hepsi farklı ekollerin öğrencileri olunca birbirlerinden çok farklı yetişiyolar birbirlerini beğenmiyolar..

canım iyiyiz sen nasılsın?ohh iyi olmuş durmayın zaten hava süper..nuray geçen pazar doğum yapıcaktı özge bebeğimiz 1 haftalık bencevakti olmamıştır daha gelir yakında..şafağı bende bilmiyorum hiç doğurdumu acaba?

Bu arada Evicap ve zinco pek de etkili olmadı kızlar. Eşim bu aralar çok yoruluyor işinde. Ondan mı dersiniz? Benim lekelenmem geçti, dünden beri yok ama biraz kasık ağrım var, yumurtlama dönemim olbilir bu aralar ama şeffaf akıntım hep çok olurdu bu dönemde şimdi ise belli belirsiz. Doktor bu ay olmayabilir deyince pek de hevesim kalmadı açıkçası. Nasrettin Hoca misali ya tutarsa diye uğraşıyorum işte...

Canım ben şunu anladım. Allaha tevekkül edip güvenebileceğin bir doktor seçip kafanı pek bulandırmamak lazım. Gerçekten buradan da çok okuduk her doktorun yöntemi farklı. Tek doğru yok gibi. Sen güvendiysen doktorunun dediklerini yap.

Bu arada kızlar bu akşam gittiğimiz aile yeni evli. 5 aylık ve ilk geceden hamile kalmış. Benm özel hastanedeki doktoruma gidiyor, memnun. Bir de kötü haber duydum : Fakültedeki gittiğim doktor 5 yıl kadar önce gittiğimiz beyin amcasının kızının doğumunu yaptırmış ama malesef ikiz hamileymiş hem bebekleri hem anneyi kaybetmişler. Kafam karıştı. Doktorların benzer vakalrını duyuyoruz ama tanıdık birinden duyunca biraz çekindim doğrusu.:44:

canım biraz kullansın eşin mutlaka faydası olur bence..dr konusunda çekinme bu her dr başına gelebilirdi mutlaka sebebi vardır,benim çorludaki dr seval eker yaz googleye ölen hastasının haberleri çıkıyor hemen oysa işin sebebi annenin milyonda bir bi sendrom yaşaması..bulandırma kafanı sen inşallah bu ay olur bebiş hiç belli olmaz allah büyüktür..

maşşallah bebekim diyip bir tüh tüh deyimde bariadıyla yaşasın işallah yavrum benim çizelge koysan iti olucek bebem ya
canım rabbim yardımcın olsun darısı başıma işşallah sag saglim geçer işşşallah dikişim sen sıranı saldın darısı bizlerim başına rabbim bizede cesaret versinde olsun işşallah sag saglim çıkayım hastaneden bu arada serklaja kaç tl verdim bebekim merak ettimde:44::44::44::44:
canım nasıl olur bizim gibi hastalara veriyolar bein doktor üstüne pasa pasa dedi biterse kesin al yedekte kalsın diye sen bir başka doktorada git istersen bak bu benim doktor dalında uzman ama benim bir ablamın doktoru var nasip olursa onada gidicem bir de bakalım o ne diyo yaradan yardımcımız olsun işşallah
evet canım hade gel gele ele tutuşak yaptıralım ne demişler birlikten kuvvet dogar demiallahım yardımcımız olsun işşallah

ayy inşallah yeterki göreyim sen istediğin kadar dalga geçebilirsin..görüceksin allahın izniyle canım ben çok inanıyorum buna..

ayy inşallah yeterki göreyim sen istediğin kadar dalga geçebilirsin..görüceksin allahın izniyle canım ben çok inanıyorum buna..
koca göbekli, dicem sana gelip ben dogurtucam dicem sana görürüsün bak
sevtuncum ben hastaneye toplam yatma ücreti ile birlikte 305 tl verdim.

canım iyi benim doktor fındıkızadeye gönderdi eşimi serklaj takımını al diye nasip olursa işşallah mayısta dikişim var :18::18::18:allahtan hayırlısı artık

bize bişey aldırmadı, herşeyi kendinden kullandılar...

canım sık dişini bebeğin kendni gösteriyor bende de öyleydi sürekli kafam kaldıramıyorum sürekli yatıyordum normaldir bol bol dinlen bir şekilde zamanı gelince gecicek.....maşallah bebişine canım sters yapma hamileliğin tadını cıkar rahat ol bebeğinde rahat ol... tatlım sen dr güveniyorsan dediklerini yap sen daha iyi karar verirsin hepimizin hikayeleri farklı ama sonuç aynı o yüzden sen araştır ona göre karar ver senin dr söyledikleri kafamı karıştırıyor allah allah :26:

iyiyim tatlı koca evdeydi yaa giremedim int. ye dün kavga ettik üstelik cok canım sıkkın hep ailesi yüzünden kavga diyorz özellikle annesi yüzünden sıkıldım artık

canım biz keçi boynuzu küründen memnun kaldık ama sen keçi boynuzu pekmezi almışsın kür direk kana karışıyormuş daha iyiyidi ama pekmezdende fayda gören varmış ama kürden 1 hafta sonra etkisini gördük kasık ağrın yumurtan bugün yarın catlar tatlım VE akıntın gelir sen kafana takma rahat ol sen koçişine güzel görün tadını cıkardın.... takdir allahı...canım bana hiç olmaz dediler neler neler allah verdikten sonra olur...

Gamze okuldayım canım öğrencilerim gelmemiş yarın yazılıları var diyei OTURUYORUM ÖĞRETMENLER ODASINDA. bAKAYIM DEDİM NE VAR NE YOK DİYE. tARTIŞMALAR OLUYOR ARASIRA. çOK DERT ETMEMEYE ÇALIŞ. İnsan takıyor takma diyemem ama bebeğini düşün yalnızca. Aslında internete göre yumurtlama dönemim bugün bitmiş oluyor. Ben bu ay hiç anlamadım zaten ne olduğunu. Kısmet artık. Daha öncekilerde istediğim zaman hamile kaldığım için buna anlam veremedim. Kafamda bir sürü düşünce oluştu. Bir sürü film filan çektirdim poliplerimi aldırdım umarım o işlemler esnasında bir sorun olmamıştır. Şimdi nisanın ortalarında fakültenin yaptığı tahliller çıkacak. Aklıma bir de şu geldi kimidi hatırlamıyorum bir arkadaşımızındoktoru aspirin hamileliği engeelyor demişti Regrete'nin doktoru demişti acaba? Acaba kullanmasamaydım coraspin şimdiden? Ne bileyim kafam karışık işte...

Sen de üzülme fazla canım...

arkadaslar bugun 29 bitti cok sukur dun serumlari cikartmislardi hapa basladim dun yine baya seetlesmelerim olmustu korktum herhalde cikmicam hastaneden diye ama iki saatte bir prepar yutuyorum o iyi geldi bugun cok sukur iyiyim doktorun gelmesini bekliyorum aksam gelcek buyuk ihtimal ugun yada yarin ins evimizdeyim cok sukur.

Canım tamamen düzelmeden çıkma hastaneden. Biraz daha serumsuz göz önünde dur. Ben de iyiyim diye çıktım o gece suyum gelmişti malesef. Şayet kalmak istersen orada tutabilirlerse dur. Tabi herkessin durumu farklı. Evine yakın mı hastane?

canım ben coraspirinden olduğunu düşünmüyorum ...polipler nedir anlamadım :26: amaliyat mı?? oldun ???? canım stres yapıyorsun bence sen bide clomen kullanmışsın hiç senin dr anlamadım ne yapmak istediğini bence günlerini gecirme bazen 2-3 gün sonrayada kayıyor gün aşırı devam leken gelmemesi de güzel rayına giriyordur artık rahiminden...

canım bizim sıkıntımız biraz büyük ve karşık bir başkası olsa asla konuşmazdı kayınvaldesiyle bıktım büyüklük yapmaktan allatan almaktan

Gamze çarşı evimize uzak o yüzden gidemedim çarşıya keçiboynuzu almaya. Bu yüzden başlayamadık. Bir de eşim gurur meselesi yapıyor herhalde. Bir hamile kalsan da kurtulsam bu baskılardan demeye başladı.(Haplar ve pekmez yüzünden diyor çünkü ellerimle içiriyorum. Htta hasta olsam bu kadar bakmazdın da diyor) Bu ay tutmazsa adet olunca gidip alırım. Bu arada yumurtlama dönemim bitmiş olmalı hala sizce günaşırı meselesi ne kadar devam etsin? Hapları ne zamana kadar kullansın?

Bu büyükleri anlamıyorum sen üzülsen eşin de yani oğlu da üzülecek. Niye böyle yaparlar ki. Bizimkiler uzak fazla zararları yok.
Doktor niye klomen vermişti bilmiyorum belki daha kaliteli yumurta elde etmek için olabilir. Bu hafta daha devam edelim olmazsa günaşırı işine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…