Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

eşler öyle benimki aklıma geldi ilaçlar bitene kadr içiçek devam edecek bırakmasın düzenli içsin bitirsin ...hamile kalınca bırakıcak..sen clomen kulladığın için yumurtlama günün kaymış olabilir bu haftayı da değerlendirin bol şans tatlım :87:

Yok canım benim doktorum söylemedi böyle birşey.Ama bu konunun yazıldığını hatırlıyorum bende,aspirin hamile kalmayı zorlaştırır yazmıştı bir arkadaşımız ama kimin dr hatırlayamıyorum.

Gamze polpi sormuştun ya. Acaba polip oluştu bende yine? Belirtiler benziyor. Ama daha iki hafta önce gitmiştim doktora. Demez miydi bir şey olsa? Bu arada malesef lekem yine gelmiş. Bu sefer pembe renkli ve bayağı çok. Adetin son günleri gibi. Akışına mı bıraksam acaba? Çok mu vesvese yapıyorum dersin?

Rahim içi polip nedir ?
Rahim içi polip, rahim içi tabakanın kalınlaşması ile normalden fazla büyümesiyle meydana gelen, rahim içindeki bir “et parçası” olarak tarif edilebilir.
Endometriyal polip, kadınlarda her yaşta görülebilebilir. Genellikle menopoz öncesi ve menopoz döneminde daha sık görülmektedir.
Rahim İçi Polip Ne Gibi Belirtiler Verir?
Boyutu büyük ve birden fazla olduğunda düzensiz kanama (ara kanama veya adet kanamalarının günlerinin uzaması veya kanama miktarının artması tarzında), cinsel ilişki esnasında kanama, özellikle adet kanaması esnasında kramp tarzı ağrı gibi belirtiler gösterir.
Polipler gebe kalamama nedeni olabilirler. Düşük riskini artırıcıdırlar.
Rahim İçi Polip Tanısı Nasıl Konur?
Rahim iç tabakası örneklemesiyle (”kürtaj&#8220 elde edilen dokunun patolojik incelenmesi ile tanı konulur.
Herhangi bir nedenle yapılan histeroskopi incelemesinde veya rahim içinin steril suyla doldurularak ultrasonografi incelemesi yapılmasından ibaret histerosonografi incelemesinde polip şüphesi doğabilir. Normal ultrasonografi incelemesinde polip saptanması zordur, zira rahimin ön ve arka duvarı normalde birbirlerine temas edecek şekilde dururlar ve polip arada düzleşerek gizlenmiş olur. Rahim içi histeroskopi veya histerosonografi incelemesinde suyla doldurulduğunda polip belirgin hale gelir.
Rahim İçi Polip Nasıl Tedavi Edilir?
Poliplerin ideal tedavisi histeroskopi yöntemiyle görülerek çıkarılmasıdır. Çıkarılan materyal patoloji uzmanı tarafından incelenir.
Polip tedavisinde diğer bir yol da rahim iç tabakası örneklemesidir (”kürtaj&#8221. Bu işlem genellikle polipin bulunduğu yerden koparak parçalanmasıyla ve böylece lezyonun ortadan kaybolmasıyla sonuçlanır. Histeroskopiden farklı olarak “kürtaj” işlemi körlemesine yapıldığından bu işlemde bazı polipler atlanabilir.
Gerek histeroskopi gerekse “kürtaj” ile tam şifanın sağlandığı durumlarda ek bir tedavi gerekmez.
Polipler tekrarlayıcı özelliği olan oluşumlardır. Bu nedenle düzenli takipler önemlidir.

(Alıntı- Melekler Mekanı)

tatlım ilk defa duydum cahillimi mazur gör burda acıklıyor lekelenmenin sebebi bu işte ara kanamaların sebebi bence önce bunun tedavisini görmelisin düşüklerede sebep oluyormuş bence sen adanaya başkent hastanesine gitmeni tavsiye erderim cok farklı bir rahatsılıkmış ,lk defa duydum :26:

Normal ultrasonografi incelemesinde polip saptanması zordur, zira rahimin ön ve arka duvarı normalde birbirlerine temas edecek şekilde dururlar ve polip arada düzleşerek gizlenmiş olur. Rahim içi histeroskopi veya histerosonografi incelemesinde suyla doldurulduğunda polip belirgin hale gelir.
Rahim İçi Polip Nasıl Tedavi Edilir?
Poliplerin ideal tedavisi histeroskopi yöntemiyle görülerek çıkarılmasıdır. Çıkarılan materyal patoloji uzmanı tarafından incelenir.

Canım doktorum histeroskopide farketmiş ve almıştı bir sorun çıkmadı patolojide. Diyor ya ultrasonda zor görülür diye. Belki de yine oluşmuştur bilmiyorum. Ama normal bir durumumun olmadığını düşünüyorum. Geçen eylül ayında almıştı doktor. Bu kadar az sürede yine mi çıktı acaba? Sormuştum klomenden olabilir demişti geçen gün. Ben de şaşırdım canım. Bir de ilşki de oldu çok küçük de olsa bir ihtimal gebelik oluştuysa vajinal bir işlem şu an uygun olmayabilir ama adet olunca bu ay tekrar bir doktora görünmem gerekli herhalde. Artık kendi kendimizin doktoru oluyoruz canım...

biz doktordan geldik hanımlar Allaha şükür kızımla ikimizdede bir problem yok dr teyzemizin huysuzluğu dışında. yaptırdığımız ayrıntılıyı beğenmedi şeker testini beğenmedi olması gereken o değilmiş bidaha şeker yüklemesiyle alakalı test yaptırcam kan kapı kullandığım için eleviti bıraktırdı şu dikişlerim alınsa dahada gitmem zaten o hastanede yapmıcam doğumu pfff bakalım hayırlısı işte..
aşkıma dedim hazır dışarı çıkmışken bi hava alsak bostancı sahile gittik deniz kokusu güneş bide üstüne balık ekmek tam oldu rahatladım biraz
kızım 1,063 kg olmuş gelişimi güzel dedi dikişlerde problem yok açılma fln yok Allaha şükür durum böleee ...

tatlım adana sana cok yakın başkent hastanesine orda cok deneyimli proflar var sebebinide bulurlar şuan hazırmısın olup olmadığını bilirler...ben tüp bebeği orda yaptırdım dr cok ilgili ve bilgililer ..ben yakın olsam takibimi bile orda düşünüyordum...bence git tatlım ayrıntılı bakılsın bu kanamaların olması normal değil hemde rahat hamile kalırsın kaldığınada pişman olmassın yinede sen bilirisn...

maşallah bebişine bu haftalardan sonra bebeğin daha hızlı kilo alıcak bence dr değiştirmeyin bu haftalardan sonra dr şlar gelen hastayla ilgilenmiyor iyisiyle kötüsüyle biliyorsun dr.unu o da bizi biliyor maşallah bebişlerimiz büyüyorrr

Kızlar, doktorumu aradım şimdi. Polip hemen oluşmazmış en az 2 yıl geçmesi lazımmış sevindim. Progesteron hormonu eksik olabilirmiş. Progestanın 200 lüğünü sabah akşam al dedi. Evicapla zincoyu da sordum iyi olur dedi.

canım benim gittiğim hastane pahalı bir hastane dr kendiside söylemişti zaten burda doğum düşünmeyin diye bende sonuna kadar ona gidip sonunda dikişlerimi aldırıp muhtemelen zeynep kamilde doğum yapıcam hayırlısıyla..

Maşallah Tehlikeli haftalar birer birer geçiyor ne güzel. Her şey çok güzel olacak inşallah...

maşşallah canım haftaları atlatmışsın çok şükür darısı işşallah bizlere olsun
Canım, Paşam ne yapıyorsun bak karşılaştık?

evet çok şükür karşılaştık ama sen gene yoksun nire gittin

Gamze ben biraz cahilim teknoloji konusunda. Bunu beğendi filan yazıyorsunuz ya nereden yazıyorsunuz gülüm?

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren kız Sezin
Güldenaz
Tatlışoğlu 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarihi
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem kız 25.05.2011
Özlem
Elfce kız 23.06.2011 (ELA )
Ardatuana
Mavinilay
Samyeli26 22.09.2011
Tubacozar
Paşam 31.10.2011
Crameren
Tubaaoz 13.11.2011
gamze81 erkek 27.09.2011

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 12 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

Eline sağlık canım galiba Fadik'in 24 Nisan canım. Gerçi o düzeltir... İlke bebek kız.

Hay Allah iyiliğini versin. Ne kolaymış. Yavaş yavaş öğreniyorum. Bir de ben herkese ayrı yazabiliyorum. Alt alta nasıl alıntı yapıldığını da bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…