- Konu Sahibi hidennisko
-
- #10.201
Gamze çarşı evimize uzak o yüzden gidemedim çarşıya keçiboynuzu almaya. Bu yüzden başlayamadık. Bir de eşim gurur meselesi yapıyor herhalde. Bir hamile kalsan da kurtulsam bu baskılardan demeye başladı.(Haplar ve pekmez yüzünden diyor çünkü ellerimle içiriyorum. Htta hasta olsam bu kadar bakmazdın da diyor) Bu ay tutmazsa adet olunca gidip alırım. Bu arada yumurtlama dönemim bitmiş olmalı hala sizce günaşırı meselesi ne kadar devam etsin? Hapları ne zamana kadar kullansın?
Gamze okuldayım canım öğrencilerim gelmemiş yarın yazılıları var diyei OTURUYORUM ÖĞRETMENLER ODASINDA. bAKAYIM DEDİM NE VAR NE YOK DİYE. tARTIŞMALAR OLUYOR ARASIRA. çOK DERT ETMEMEYE ÇALIŞ. İnsan takıyor takma diyemem ama bebeğini düşün yalnızca. Aslında internete göre yumurtlama dönemim bugün bitmiş oluyor. Ben bu ay hiç anlamadım zaten ne olduğunu. Kısmet artık. Daha öncekilerde istediğim zaman hamile kaldığım için buna anlam veremedim. Kafamda bir sürü düşünce oluştu. Bir sürü film filan çektirdim poliplerimi aldırdım umarım o işlemler esnasında bir sorun olmamıştır. Şimdi nisanın ortalarında fakültenin yaptığı tahliller çıkacak. Aklıma bir de şu geldi kimidi hatırlamıyorum bir arkadaşımızındoktoru aspirin hamileliği engeelyor demişti Regrete'nin doktoru demişti acaba? Acaba kullanmasamaydım coraspin şimdiden? Ne bileyim kafam karışık işte...
Sen de üzülme fazla canım...
Gamze polpi sormuştun ya. Acaba polip oluştu bende yine? Belirtiler benziyor. Ama daha iki hafta önce gitmiştim doktora. Demez miydi bir şey olsa? Bu arada malesef lekem yine gelmiş. Bu sefer pembe renkli ve bayağı çok. Adetin son günleri gibi. Akışına mı bıraksam acaba? Çok mu vesvese yapıyorum dersin?
Rahim içi polip nedir ?
Rahim içi polip, rahim içi tabakanın kalınlaşması ile normalden fazla büyümesiyle meydana gelen, rahim içindeki bir “et parçası” olarak tarif edilebilir.
Endometriyal polip, kadınlarda her yaşta görülebilebilir. Genellikle menopoz öncesi ve menopoz döneminde daha sık görülmektedir.
Rahim İçi Polip Ne Gibi Belirtiler Verir?
Boyutu büyük ve birden fazla olduğunda düzensiz kanama (ara kanama veya adet kanamalarının günlerinin uzaması veya kanama miktarının artması tarzında), cinsel ilişki esnasında kanama, özellikle adet kanaması esnasında kramp tarzı ağrı gibi belirtiler gösterir.
Polipler gebe kalamama nedeni olabilirler. Düşük riskini artırıcıdırlar.
Rahim İçi Polip Tanısı Nasıl Konur?
Rahim iç tabakası örneklemesiyle (”kürtaj“elde edilen dokunun patolojik incelenmesi ile tanı konulur.
Herhangi bir nedenle yapılan histeroskopi incelemesinde veya rahim içinin steril suyla doldurularak ultrasonografi incelemesi yapılmasından ibaret histerosonografi incelemesinde polip şüphesi doğabilir. Normal ultrasonografi incelemesinde polip saptanması zordur, zira rahimin ön ve arka duvarı normalde birbirlerine temas edecek şekilde dururlar ve polip arada düzleşerek gizlenmiş olur. Rahim içi histeroskopi veya histerosonografi incelemesinde suyla doldurulduğunda polip belirgin hale gelir.
Rahim İçi Polip Nasıl Tedavi Edilir?
Poliplerin ideal tedavisi histeroskopi yöntemiyle görülerek çıkarılmasıdır. Çıkarılan materyal patoloji uzmanı tarafından incelenir.
Polip tedavisinde diğer bir yol da rahim iç tabakası örneklemesidir (”kürtaj”. Bu işlem genellikle polipin bulunduğu yerden koparak parçalanmasıyla ve böylece lezyonun ortadan kaybolmasıyla sonuçlanır. Histeroskopiden farklı olarak “kürtaj” işlemi körlemesine yapıldığından bu işlemde bazı polipler atlanabilir.
Gerek histeroskopi gerekse “kürtaj” ile tam şifanın sağlandığı durumlarda ek bir tedavi gerekmez.
Polipler tekrarlayıcı özelliği olan oluşumlardır. Bu nedenle düzenli takipler önemlidir.
(Alıntı- Melekler Mekanı)
tatlım ilk defa duydum cahillimi mazur gör burda acıklıyor lekelenmenin sebebi bu işte ara kanamaların sebebi bence önce bunun tedavisini görmelisin düşüklerede sebep oluyormuş bence sen adanaya başkent hastanesine gitmeni tavsiye erderim cok farklı bir rahatsılıkmış ,lk defa duydum :26:
Normal ultrasonografi incelemesinde polip saptanması zordur, zira rahimin ön ve arka duvarı normalde birbirlerine temas edecek şekilde dururlar ve polip arada düzleşerek gizlenmiş olur. Rahim içi histeroskopi veya histerosonografi incelemesinde suyla doldurulduğunda polip belirgin hale gelir.
Rahim İçi Polip Nasıl Tedavi Edilir?
Poliplerin ideal tedavisi histeroskopi yöntemiyle görülerek çıkarılmasıdır. Çıkarılan materyal patoloji uzmanı tarafından incelenir.
Canım doktorum histeroskopide farketmiş ve almıştı bir sorun çıkmadı patolojide. Diyor ya ultrasonda zor görülür diye. Belki de yine oluşmuştur bilmiyorum. Ama normal bir durumumun olmadığını düşünüyorum. Geçen eylül ayında almıştı doktor. Bu kadar az sürede yine mi çıktı acaba? Sormuştum klomenden olabilir demişti geçen gün. Ben de şaşırdım canım. Bir de ilşki de oldu çok küçük de olsa bir ihtimal gebelik oluştuysa vajinal bir işlem şu an uygun olmayabilir ama adet olunca bu ay tekrar bir doktora görünmem gerekli herhalde. Artık kendi kendimizin doktoru oluyoruz canım...
canım eltime gitmedim ben gitmeyide düşünmüyorum sadece mesaj attım demesin beni umursamıyo diye okadar kırgınımki eşimde istemiyo zatenmaşşallah bebekim diyip bir tüh tüh deyimde bariadıyla yaşasın işallah yavrum benim çizelge koysan iti olucek bebem ya
canım rabbim yardımcın olsun darısı başıma işşallah sag saglim geçer işşşallah dikişim sen sıranı saldın darısı bizlerim başına rabbim bizede cesaret versinde olsun işşallah sag saglim çıkayım hastaneden bu arada serklaja kaç tl verdim bebekim merak ettimde:44::44::44::44:
canım nasıl olur bizim gibi hastalara veriyolar bein doktor üstüne pasa pasa dedi biterse kesin al yedekte kalsın diye sen bir başka doktorada git istersen bak bu benim doktor dalında uzman ama benim bir ablamın doktoru var nasip olursa onada gidicem bir de bakalım o ne diyo yaradan yardımcımız olsun işşallah
evet canım hade gel gele ele tutuşak yaptıralım ne demişler birlikten kuvvet dogar demi allahım yardımcımız olsun işşallah
Ne bileyim be canım... Bakalım ne gösterecek zaman. Eltinin bebeği de hayırlısı olsun. Boş ver iyilik sende kalsın. Gidip görmen iyi olmuş bence. O da belki pişman olur bir gün... İyi bak kendine tamam mı canım...allahım oglunu analı babalı büyütsün işşallah darısı bizlerin başına olsun ne deyim
canım ben sigortada yaptırıcam devamlı gittigi bir doktor var ona 2 yavrumdada özele gittim ne oldu bu sefer sırtımı devlet babaya yaslıcam bakalım hakkımızda hayırlısı artıkbize bişey aldırmadı, herşeyi kendinden kullandılar...kaderimde ne varsa onu görücem artık amma iyi amma kötü ama umutluyum yaradanım biliyoya işşallah sizleri üzmem kötü haberler yerine iyi haberler veririm işşallah
ah canım istedigim keçi boynuzu olsun bende 2 kilo varGamze çarşı evimize uzak o yüzden gidemedim çarşıya keçiboynuzu almaya. Bu yüzden başlayamadık. Bir de eşim gurur meselesi yapıyor herhalde. Bir hamile kalsan da kurtulsam bu baskılardan demeye başladı.(Haplar ve pekmez yüzünden diyor çünkü ellerimle içiriyorum. Htta hasta olsam bu kadar bakmazdın da diyor) Bu ay tutmazsa adet olunca gidip alırım. Bu arada yumurtlama dönemim bitmiş olmalı hala sizce günaşırı meselesi ne kadar devam etsin? Hapları ne zamana kadar kullansın? ama aklında olsun havuç suyuda spremleri etkiliyo çogaltıyo
bu arada ben geldim canlarım ne var ne yok bakalımyaseminle konuştum sizleri çok merak etmiş kızlar ne yapıyo diyo yardımcı kadın tutmuş 2 tane çok zor oluyo dedi ban allahım yardımcısı olsun
biz doktordan geldik hanımlar Allaha şükür kızımla ikimizdede bir problem yok dr teyzemizin huysuzluğu dışında. yaptırdığımız ayrıntılıyı beğenmedi şeker testini beğenmedi olması gereken o değilmiş bidaha şeker yüklemesiyle alakalı test yaptırcam kan kapı kullandığım için eleviti bıraktırdı şu dikişlerim alınsa dahada gitmem zaten o hastanede yapmıcam doğumu pfff bakalım hayırlısı işte..
aşkıma dedim hazır dışarı çıkmışken bi hava alsak bostancı sahile gittik deniz kokusu güneş bide üstüne balık ekmek tam oldu rahatladım biraz
kızım 1,063 kg olmuş gelişimi güzel dedi dikişlerde problem yok açılma fln yok Allaha şükür durum böleee ...
maşallah bebişinebu haftalardan sonra bebeğin daha hızlı kilo alıcak bence dr değiştirmeyin bu haftalardan sonra dr şlar gelen hastayla ilgilenmiyor iyisiyle kötüsüyle biliyorsun dr.unu o da bizi biliyor maşallah bebişlerimiz büyüyorrr
biz doktordan geldik hanımlar Allaha şükür kızımla ikimizdede bir problem yok dr teyzemizin huysuzluğu dışında. yaptırdığımız ayrıntılıyı beğenmedi şeker testini beğenmedi olması gereken o değilmiş bidaha şeker yüklemesiyle alakalı test yaptırcam kan kapı kullandığım için eleviti bıraktırdı şu dikişlerim alınsa dahada gitmem zaten o hastanede yapmıcam doğumu pfff bakalım hayırlısı işte..
aşkıma dedim hazır dışarı çıkmışken bi hava alsak bostancı sahile gittik deniz kokusu güneş bide üstüne balık ekmek tam oldu rahatladım biraz
kızım 1,063 kg olmuş gelişimi güzel dedi dikişlerde problem yok açılma fln yok Allaha şükür durum böleee ...
MaşallahTehlikeli haftalar birer birer geçiyor ne güzel. Her şey çok güzel olacak inşallah...
maşşallah canım haftaları atlatmışsın çok şükür darısı işşallah bizlere olsunbiz doktordan geldik hanımlar Allaha şükür kızımla ikimizdede bir problem yok dr teyzemizin huysuzluğu dışında. yaptırdığımız ayrıntılıyı beğenmedi şeker testini beğenmedi olması gereken o değilmiş bidaha şeker yüklemesiyle alakalı test yaptırcam kan kapı kullandığım için eleviti bıraktırdı şu dikişlerim alınsa dahada gitmem zaten o hastanede yapmıcam doğumu pfff bakalım hayırlısı işte..
Canım, Paşam ne yapıyorsun bak karşılaştık?
Gamze ben biraz cahilim teknoloji konusunda. Bunu beğendi filan yazıyorsunuz ya nereden yazıyorsunuz gülüm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?