Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gamze ben biraz cahilim teknoloji konusunda. Bunu beğendi filan yazıyorsunuz ya nereden yazıyorsunuz gülüm?

canım bak sayfaya kenarda beyendi yazıyo orayı tıklıyosun okadar
samyelicim canım kısaca anlatabilirmisin neler yasadın merak ettim birde agrın oldumu :26:bu arada günaydın herkeze heran çıkabilirim chbn kız gelsene emesene bakem bekliyom kaçtır

Jorjetciğim nasılsın bu aralar fazla yazmadın ben de merak etmeye başlamıştım seni.
3 düşükten sonra 8 ay içtin hamile kalmadın. Peki Serdar Bey'in dedikleri üzerine coraspini bıraktın, ne zaman hamile kaldın canım. Dediğin gibi tedbiren veriyorlar bence de. Ama benim protein s 28. Bayağı düşük.

Benim ilk hamileliğim 8 haftalık düşükle sonuçlandı. Ona ben korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım.Edirnede gittiğim doktor düşükten sonra bana coraspin vermedi. Yalnızca folik asit içtim. Yara filan yaktırdım derken 8 ay sonra hamile kaldım. 3. hamilelik öncesi de kullanmadım coraspin ve hemen hamile kaldım.

Aslında dediğin bana mantıklı gelmişti ta o zaman yazdığındada. Hamile kalır kalmaz hemen iğneye geçilebilir bencede. Bakacağım ki büyük bir ihtimal bu ayda olmaz diye düşünüyorum. Bir dahaki aya coraspin içmeyeceğim.

Senin tedavinle ilgili gelişme var mı canım?

Hay Allah iyiliğini versin. Ne kolaymış. Yavaş yavaş öğreniyorum. Bir de ben herkese ayrı yazabiliyorum. Alt alta nasıl alıntı yapıldığını da bilmiyorum.
canım bal alıntı al yazıyoya orda yanında b,r kutu var onu tıklıyosun çarpı işareti gibi görünüyo çeltikte siz hani ögretmenler yazılılarda yapıyosunuzya aynı öyle yazıcaklarını ekenarını tıklıcam sonra alıntıya bas alt alta yazıyo zaten bak aralarına yazıcan unutma çok kolay yap bakıyım bir bakalım oluyomu
canım kalbinden ne geçiyosa rabbim nasip etsin kız olsun erkek olsun saglıklı olsunda gerisi boş
canım nasılsın görüşmeyeli ben sevtun inan bir süt yapan şeyleri duyuyum yazıyorum senin için aklımdasın hep yani beyaz üzün ye sütü artırıyomuş haberin olsungene duyarsam yazarımrabbim bebegine saglık sana süt versin işşallah bol bol
canım inan ben becerebilsem seve seve ama nasıl oldugunu bilmiyorum ögretilirse seve seve ama aklıma zor girer sabırlı biri varsa göstersin bana
evet canım dedigin dogru içimizdeki varlıkrabbimizin hediyesi rabbime şükürler olsun bizlere bahşettigi için onlar için sabırlı olmalıyız güçlü olmalıyız insanlar ne kadar üzseler kırsalar düşünmemiz lazım karnımızdakiler önemli gerisi boş yavrum çok çekiyo benden dişim sabah bir başladı 7 buçuga kadar çektiricem sonunda ama ilk 3 ay olmaz dediler ah yavrum anacın neler çek,iyo sana zarar gelmesin diye işşallah sende annecine hayırlı evlat olursun sag saglim seni doguruyum daha bir şey istemiyorum sana böyle şirinlikler yapıcak anneciginişşallah bu sefer mükafatımı alıcam rabbimin izniyle

canım rabbim kalbine serinlik versin mutluluk versin işşallah birde bakmışsın mucizen seninle inan size bir şey diyeyimmi olmasaydı benim olmazdı çok zordu yani ama rabbim verince veriyo bebegim öldügünde yemeden içmeden kesildim eşim çok kızdı gel dedi gezmeye alışverişe götürüyüm seni yok dedim her seferinde ama dedim bir gün rabbin aldı rabbin verdi rabbinle kavgamı ediceksin dedim kendi kendime bizde üzülüyoruz ama eşler belli etmese bile onlar çok üzülüyor ben dogum ettim kaynanamlara geldim uyudumyataktan kalktımki eşim annesinin dizlerine yatmış şunları diyodu annecim ne yiyor ne içiyo ölü gibi oldu diyor onu dedi gördükçe içimden birşeyler kopuyo belli etmiyorum ama dedi üzüntümü onu öyle gördükçe kahroluyorum diyodu analı ogullu agladıla sonra dedim kendi lendime sen ne yapıyosun eşin için dayan dedim aglasamda üzülsemde belli etmedim eşime oda baktım mutlu oluyo devam ettim hiç bilmedi ama içimde neler ne fırtınalar kopuyodayanmamız lazım dayanmalıyız canım ne olursa olsun hayat okadar kısaki eşler bizlerden beter oluyolar ama bilmiyolar bizim neler çektigimizi ne demişler babanın bir yanar cigeri annenin bin acımızı hafifletmemiz lazım birbirimize destek olduktan sonra sırtımız yere gelmez hadi canım biraz mutluluk biraz sabır birazda istek okadar biz bak burdayız bunu unutma canımız hepimizin acıdı ama dayanmamız lazım gel bakıyım sen benim tombul şefkatli kollarımaallahım sana tez zamanda evlatla mükafatlandırsında işşallah benim gibi hepinizde mutlu olursunuz benim gibi garibi sevindirdi yaradan sizleride tez zammanda sevindirsin işşallah

iyiyim canım benim sen nasılsın.. hamilelik nasıl gidiyor..stres yapmıyosun inşallah..bana özelden mesaj göndermişsin msn adresi için çok sağol ama ben msn kullanmıyorum canım, sadece buraya takılıyorum düzenli olarak, ilgilenmedim sanma yani canım, sende bebişe ve kendine çok iyi bak

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren kız Sezin
Güldenaz
Tatlışoğlu 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarihi
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem kız 25.05.2011(DURU )
Özlem
Elfce kız 23.06.2011 (ELA )
Ardatuana kız 13.06.2011(AZRA )
Mavinilay
Samyeli26 22.09.2011
Tubacozar
Paşam 31.10.2011
Crameren
Tubaaoz 13.11.2011
gamze81 erkek 27.09.2011

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

doğru söylüyorsun tatlım bebeklerimize sarılmamız lazım ... ben istiyorum bana karışmasınlar bir beklentileri olmasın istiyorum artık geliyorlar ahkam kesiyolar yaptıkları başka bir şey yok istekleride bitmiyor ufff benim aslında biraz bilgisayrım iyi bende ağustostan beri doğru dürüst takılıyorum bide yeni şeyler cıkıyor

canımmm iyiyim yeni gördüm sen nasılsın?

Ben de iyiyim. Dün akşam doktorumla konuştum. Progestan başlattı 200 mg lık. Sabah akşam al dedi. Bulantı yaparsa vajinal kullan dedi. Bulantı değil de uyku hali yaptı. Daha lekelenmem geldi progestandan sonra. Birazdan oğlan gelir onu dışarı çıkaracağım hava güzel ya. Evde sıkılıyor diye. Boş günüm. Komşu çağırdı kahve içmeye. Oradan geldim evi sildim şimdi de yerleri siliyorum bakayım dedim buraya. Senin kasılman filan bir daha olmadı di mi canım?

arkadaşlar cumartesi 2 li testim vardı. 1,5 çıktı kan değerleri çarşamba belli olacakmış. rahim ağzı uzunluğu 4cm olmuş. doktor serklaja gerek yok dedi. herşey normal dedi. 2 gündür belimde karnımda o kadar çok ağrı olduki.yatınca geçiyor. benim bulantılarım çok kötü oluyor. birde kusarken daha cok kasılınca fena oluyorum. işten izin aldım . 10 gun yatıcam. sizde de bu ağrılar akıntılar oluyor muydu bu haftalarınızda.

gamzecim maşallah listemiz çok güzel oldu ellerine sağlık
küçük bir fikrim var serklajlı ve serklajsız devam edenleride yazsakmı acaba topiğiize yeni gelenlerde soruyor serklajsız olan varmı diye hem fikir olmuş olur

canım,benim tedavimle ilgili henüz bir gelişme yok,hsg filminden sonra bir kaç doktora gidicem fikir almak için,benim hsg de çıkıcak muhtemelen herşey,rahimin düzeltilmesi ile ilgili bir kusurmu var yoksa rahim ağzı yetmezliğimi diye..
benim 8 ay ,coraspin içtiğim süre,korunmasız ilişki süresi değil..toplamda 5 hamilelik geçirdim,biri ilk denememizde,üçü ikinci denememizde,biri dördüncü ay tuttu,dördüncü ay tutan coraspin içtiğim zamanlardaki hamileliğimdi..tesadüf olabilir tabii,ya da serdar beyin söylediği de doğru olabilir..coraspini bıraktıktan iki ay sonra hamile kaldım..

polip değilmiş en azından canım,progestan keser şimdi lekelenmeni,klomen bozdu dengeni bence..burdada hava çok güzel gezin vallahi ben olsam hiç kapanmam eve bu havada..benim arada bel ağrıları ve sertleşmelerim oluyor ama sık değil normal okadar sanırım buna şükür az daha durcak kızım üzmicek beni inşallah..

iyi geçiyo günlerimiz teyzesi dişimin agrısını saymaksak ama çaresine işşallah bakıcam şu 3 ay bir dolsun:78::78::78:sen nasılsın bu arada görüşmeyeli bebiş nasıl uyku düzeni filan anladım canım benim sag ol düşüncen için kimseler eklemedi nasıl olsa burasıda aynı burda görüşürüz artık rabbim nasip ederse ben bile sık giremicem bu aralar annem kızıyo radyosyon olayı varya ondan en yapalım rabbimden hayırlısı dikişim olsun nasip olursa ben eve gidicem ozaman rahat yazışırız işşallah

REGRETE bebikim görüşmeyeli nasılsın bakalım

Bende herşey aynı canım Aaa unutuyodum aslında 1 hafta oldu rejim yapıyorum ve iyi gidiyor :) ben genelde 1 günün akşamına vaz geçerim ama bu sefer istikrarlıyım hedefim 14 kilo yolum uzun yani :)).Sen nasılsın canım dişin nasıl oldu bebiş nasıl

Gamze nasılsın canım,biraz üzgündün nasıl oldun takmamaya çalış canım hamilesin streste önemli sonuçta.

iyiyim canım...takmamaya caışıyorum işte .. eşimle ben eşimin ailesine bu sefer söylemedik hamile olduğumu 1 hafta önceye kadar ...3 ay olunca artık söyleyelim dedik nerde daha bugün aradı bir yabancı emin olun daha cok sevinirdi dün eşime dedim annen arayıp bir tebrik etmedi diye sabah hemen kayınvaldem arıyo yaa ben anlamıyorum yaa ben böyle bir şey görmedim

Boşvermeye çalış insanın siniri bozuluyor haklısın, kayınvaliden oğluna çok düşkün mü? kıskanıyormu acaba seni?.Canım erkekler bu eşle ailesini idare etme işini pek beceremiyolar.Benim kayınvalidem melek gibidir bendede 4 görümce var birisi yüzünden nerdeyse kötü şeyler olcaktı şimdi hiç takmıyorum ciddiye almıyorum ama ben yılda 1 görüyorum senin yakınındalar sanırım ?

yok tatlım 1 yıldır uzaklar bana bende takmıyorum ama bir şey yapıpta yapmamış gibi davranamazlar artık susmam söylerim insanlara hak ettiği kadar değer vermeye karar verirceksin demekki fazlası senden gider bende de öyle oldu akıllandım artık yaptıklarınıda yüzlerine söylicem susmicam cok attım bende gitti eşim için üzülüyorum valla sanki evlatlık yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…