Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar ben çok kötüyüm ya sag tarafında dişim agıryo diyodumya sag dişimin oldugu yer şişmiş çok korkuyorum neden acaba :18::18::18::18::18: gözümün açılıp kapanmasını engelliyo hissedebiliyorum ben ne yapıyım yanormaldir dimi suratımın şişmesi ne yapıcagımı şaştımda kaldım eşim iş için karşıya gitti onu arasam gelmez ne olur biri ban normal desin şiş için dişimden olabilirmi zaten sızlıyodu dişimin çaresine bakıcamda bakamıyorum doktora gitsem bi rşey yaparlarmı ilk defa başıma böyle bir şey geldi panik atagımda azdı sabah suratımı görünce ben ne yapıcam ya hep böyle kalılsa kalmaz demi dişimden şişmiştir demi kafayı yemek elde degil

merhaba arkadaşlar nasılsınız
geçenlrde yazdığım yazıları bulamıyorum hehalde kaydetmeden kapstmışım.biz bugün 33 hafta 0 günlük okduk.1 hafta sonra serumu kesecek doktor.nidilata dönecek durutsa durur durmazsa doğurursun diyor.bu akşam bebişim
kilosuna bakacak.dün bebeğimi bize şaka ysptı.hareket etmedi.doktor bile çok korktu.ama bugün maşalla hareketleridaha iyi bakalım 1 hafta sonta doğum olacak mı?
ben geçmişi okuyasmadım.inş.iyi haberlr vardır.öpüyorum çok çok.

Canım t14 15. haftalarında mısın? Ağrının nasıl olduğu önemli. Belki gaz sancısıdır. Akıntılar bizi hep tedirgin ediyor. İstersen enfeksiyon testi yaptır? Hatta ayda bir bile yaptırsan iyi bence.

13. haftadayız. daha önce doğum sancılarımı böbrek ağrısı sanmıştım. anlamamıştım. bu da öyle. belim kasıklarım çok ağrıyor. özellikle ayakta dururken ve yürürken her an çıkacamış gibi kasılıyor. son kontrolun üstünden 4 gün geçti. ağız 4 cm di. bu kadar kısa zamanda yinemi kısaldı acaba

İstersen doktoruna bir danış canım. Çünkü bizlerin durumu diğer hamilelerden farklı olabiliyor. Birçok kişi için normal denilen şeyler biz de bir sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. En iyisi doktora sormak.

Bir de canım yeni yazmaya başlayan arkadaşları tanıyana dek bayağı zaman geçiyor, belki defalarca aynı şeyleri soruyoruz. İstersen listede gerekli bilgileri ver. Arkadaşımız Gamze ekler diye düşünüyorum. Baktım az önce mesajlarına. Haftanı daha önce yine sormuşum. İstersen gebelik çizelgesi yap. Biz de takibini yapmış oluruz. Devamlı aynı soruları da sormuş olmayız sana.

Senin durumun biraz daha kompleks. İnşallah teşhisin netleşir. Netleşmese bile tüm ihtimallere uygun müşterek bir tedavi yöntemi bulunur inşallah. Tüp bebekte artık çoğul gebelik olmuyor diye biliyorum. Senin niye beşiz oldu?

Maşallah canım korkuttun bizi. İnşallah daha fazla durur bebişin. Aynı doktor ilgileniyor değil mi canım? Bebişine kız arada annesi. Daha nisan bir gelmedi.

Canım şişlik dişindendir üzülme ama bence hamilelikte kullanılan antibiyotikler var sanırım apse yaptı dişin. Antibiyotiksiz zor geçer. Diş doktoruna sorsana canım.
Bu arada kızın olursa oğluma alırım biraz yaş farkı farketmez herhalde. Bizim oğlanı beğenmezseniz de artık Edirne'de ev var ya Eylem'in kızını alırım. Trakya'da dışarı kız vermezler. Eylem verir artık kızını. Oğlum yakışıklıdır bu arada. Yeniden hamile kalırsam da kızım olursa ve senin bebek oğlan olursa veririm sana kızı. Almazsan da Gamze buralı onun oğluna veririm inşallah. Bilmece gibi oldu değil mi?

Selam kızlar bende bilgilerimi yazayım bebeğim kız bugün kesinleşicek inşallah:) beklenen doğum tarihi 2 eylül 2011 ve serklajlıyım 14.haftada atıldı dikiş..

Daha önce günde bir iki kere kasıklarımda sertlik oluyor diye bahsetmiştim bugün başka bir doktora gidicem akşam üstü 3.bi doktorun fikrini almak istedim içim rahat etmiyor bi türlü bu zaman sanki hiiç bitmeyecek gibi...

Selenciğim kasılma önleyici bir şey kullanıyor muydun? İnşallah bu zaman denilen hepimizin bu aralar çabucak geçmesini istediğimiz süre çabuk geçer...
Enfeksiyon takibi yapılıyor mu canım? Bir de serklajını uzman doktor mu yoksa üniversitede bir hoca mı yaptı canım?

Kasılma önleyici birşey kullanmıyorum magnezyum kullanıyorum diğer ilaçlara gerek olmadığını söyledi iki doktora gittim ikiside çok erken bu haftalarda kullandıramayız dediler günde iki kere sertleşme olduğu için öneml değil dediler ama benim içime sinmedi bugün başka bir doktora gidicem bakalım ne diyecek.Benim serklajım özelde oldu üniversitede değil yani..enfeksiyon için antibiyotik kullanmıştım 1 hafta önce tekrar fitil verdi doktor onu kullandım bugünki doktorada sorucam

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız Sezin
Güldenaz Kız
Tatlışoğlu 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız Var..
Nuray Kız Var ..
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Mavinilay ??
Samyeli 22.09.2011 Var..
Tubacozar Var..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
Tubaaoz 13.09.2011 ??
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

Canım çok yakınlarda kuzenime aynısı oldu dişindeki apseden yüzü şişti.Böyle olduğunda dişe hiçbir müdahale yapmıyorlar önce antibiyotik verip apsenin geçmesini bekliyorlar sonra tedavi ediyolar.Bence doktora git mutlaka.Benim hamileliğimde diş etlerimde acayip kanama oluyordu hamilelik hormanları diş etlerinde de problem yaratabiliyormuş,bebekten sonra da bir gece dişimin ağrısından uyuyamadım sonra geçti aslında hamilelik planlanıyorsa mutlaka bir diş hekimine gidip ne var ne yok yaptırmak lazım çünkü normalde çıkmayacak bir sorun hamilelikte başına sıkıntı açıyor.Canımcım çok geçmiş olsun en kısa sürede iyileşirsin inşallah

almazmıyım yaa ayıp ediyon şimdiden arayışlara başladım.. her oğluşum için ..ama önce seni görmem lazım ne demişler anasına bak kızını al hem bu bahaneyle daha cok gelirim iskenderuna

canım şimdiden dr gitmelisin tatlım şuan için tuzlu gargara yapabilirsin ama mutlaka dr gitmelisin ilerleyen gebelkte sana daha büyük sıkıntı verir korkucak bir şey sadece abse ve nefeksiyondur gecmiş olsun tatlım

tatlım en doğru şeyi dr diyecek ama bu haftalarda gaz ve kaızlıktan dolayı ağrı cekiyoruz bundanda olabilir bir anda kısalıcağını snmıyorum ağır iş yaptın mı?? :26:

tatlım seni de ekledim inşallah bir sorun cıkmayacaktır güzel haberlerle gelirsin inşallah hiç değilse kafandaki soruların cevabını bulur ve rahatlarsın iyi yapıyorsun farklı dr. gitmekle ..

arkadaslar bende serklajliyim .durumumuz cok iyi yarin doktorum var bakalim bebisim kilo almismi.
güzel haberlerle gelirsin inşallah bizi de haberdar et tatlım

canım seklajdan sonra nezaman banyo yaptın? hep yatıyor musun?

almazmıyım yaa ayıp ediyon şimdiden arayışlara başladım.. her oğluşum için ..ama önce seni görmem lazım ne demişler anasına bak kızını al hem bu bahaneyle daha cok gelirim iskenderuna

Ne güzel olur değil mi canım. Bizim buradaki ev dublex. Hep espirisini yappıyoruz. Oğlanı evlendirirsek biz üste çıkarız oğlana alta ev açarız diye. Artık iç güveysi alırız oğlunu. Ya da bu oğlandan sonra arayı çok açmadan bir kız yaparsan kızına da talip olabilirim. Belki göndermezsen içgüveysi...

Ah bu arada kızım bana çekerse büyük ihtimal hamileyken benzer sorunlar olabilir. Artık sıraya gireriz biraz sen biraz ben bakarız...

valla biz ara vericez senin kız yapman lazım şekrim bu akşam calışmalara başla ona göre göbik kertiği yapcaz kızını alıcaz ama burda yaşıcak ne yapalım doğu kültürü öyle kaynanasına bakcak oda ben bilmem artık nasıl kaynana olurum yok yaa ben hiç onlara kıyabilirmiyim yaa bizim nazlı bebişlerimiz onlar

Ah ah, o günleri görürüz inşallah. Dün akşam günaşırı sırası bozuldu vallahi. Bu akşama kısmetse.:78: Senin gibi kaynanası olsun da değil Van'a dünyanın bir ucuna gönderirim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…