Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım iyi sevindim devam kilo vermeye azmini sakın bırakma dişim nasıl olsun sabah ezanında kaldırdı beni 7 buçuktu dalmışım uykuya 3 ayım dolsun gidip çaresine bakıcam az kaldı 3 ayıma ya birşey dicem ama nasıl diyeyim bilmiyorum utanarak diyorum doktor dediki 1 ay sonra gel ikili test yapıcaz filan 12 haftalıkken yani ben diyorum 13 haftalıkken gitsem yaptırsan testi ne dersiniz biliyosunuz dikiş olayı için kendimi hastaneye hazırlamam lazım anladınız siz onuarada 1 hafta var 14 haftalıkken dikilicekya rahim diyorum bir daha ugraşmayayın bazı erkeklerin kullandıgı şey varya ondan kullanmıyorum ben sırcıyımda sır kullandıgım için diyorum 13 haftalık gitsem olumu ikili test birde arkadaşım dedi doktoruma dedim agda yapmam bebegi düşürüyomuş ay utandım bak şimid kızardı ben yüzüm
canım inan eltim çarşamba günü dogurdu benleydi biliyosanız daha geçmiş olsun demedim allahım analı babalı büyütsün diye kızkardeşiyle mesaj yolladım kaynanamada dedik sevindi eşimle arası bozuktuı ama bebegi duyguya şimdi konuşuyo bende ona kızıyorum be kadın bebek olmasa küztün bebekmi gene barıştırdı inan kafanı takmaya deymez helede eşini ailesi için üzmeye hiç deymez deyseler üz dicem ama rabbim biliyo evlandim evleneli çok eziyet çektim itildim kakıldım borç ödedim eltim kardeşinin kızı akrabalar anlıcagın ben el oldugumdan ezilen hep ben oldum ama artık ezdirmiyorum kendimi eziyorum beni üzenlerle işim olmaz bir bebegim bir eşim olsun saglıgım huzurum ekmegim olsun gerisi boşsende kafanı takma inan hiç deymiyo bak ban taka taka panik atak oldum onların yüzünden boşver salla gitsin kafana tokadan başka bir şey takma durdum duymaz ol bebikim inan ozaman mutlu oluyosun

doğru söylüyorsun canım takmamak lazım onları konuşarak büyütmek istemiyorum bebişlerimiz önemli olan bide koçişlerimiz

Bencede altan alma ozaman insanın içine oturuyor kendine sıkıntı yapıyorsun idare ettikçe devam ediyorlar tepene çıkıyolar .Bende öle yapıyorum veriyorum cevabını.Üzme kendini eşin alışmıştır onlarla olan ilişkisine bebişini düşün canım

Canım tam anlamadım ne demek istediğini ağda yapmak bebeği düşüyormuymuş? İkili test 11-14 hafta yapılıyor diye biliyorum testin doğruluğu açısından haftaya dikkat etmek gerekir.Ayrıca utanma canım burda herşeyi yazıyoruz birbirimize sor istediğini biliyorsak yazarız

Hamilelik sırasında istenmeyen tüylerden kurtulmak için hangi yöntem uygundur? İğneli epilasyon, lazer epilasyon, ağda, tüy dökücü kremler ya da jilet gibi yöntemlerin sakıncaları var mıdır?

Hamilelikte hormon değişimleri karın ve meme başı etrafında tüylenmeye ve diğer istenmeyen tüylerde artışa neden olabilir. Hamilelik nedeniyle karın ya da meme başında oluşan tüyleri cımbız ya da jilet ile almazsanız, bunlar genellikle doğum sonrasında kendiliğinden dökülür.

Diğer tüyler için uygulanan yöntemlerin ise çeşitli sakıncaları olabilmekte ya da bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

İğneli epilasyon: Elektroliz
Hamilelik sırasında elektroliz yönteminin güvenilirliğini ortaya koyan araştırmalar mevcut değildir. Fetus üzerindeki etkileri konusunda yeterince bilgi olmayışı nedeniyle uzmanlar hamilelik döneminde elektroliz yönteminden uzak durulmasını tavsiye ediyorlar. Buna rağmen elektroliz yöntemini uygulamaya kararlıysanız, son üç ayda meme etrafına ve karın bölgesine epilasyon yaptırmaktan kaçınmalısınız.

İğneli epilasyonda termoliz ve galvanik olmak üzere iki tür akım kullanılır. Termoliz diaterm, radyo dalgası, kısa dalga veya yüksek frekans olarak da adlandırılabilir. Galvanik elektroliz yönteminde kişi ile cihaz arasında bir elektrik akımı dolaştırılır. Amniyotik sıvı iletken vazifesi görebileceğinden bu yöntem hamilelikte kullanılmamalıdır. Gebelik döneminde lazerli veya iğneli epilasyon ile kimyasal yöntemlerle yapılan epilasyon yöntemlerini önermiyoruz.

Her durumda iğneli epilasyon uygulamasına başvurmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve onun tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmelisiniz.

Lazer epilasyon
Lazer epilasyonda tüydeki koyu renk pigmentler hedeflenir ve kıl folikülüne termal ve/veya mekanik hasar verilir. Hamilelik sırasında lazer epilasyonun güvenliğini değerlendiren yeterli bilimsel çalışma mevcut değildir. Dolayısıyla, fetus üzerindeki etkileri konusunda yeterince bilgi olmayışı nedeniyle uzmanlar hamilelik döneminde lazer epilasyon yönteminden de uzak durulmasını tavsiye ediyorlar.

Ağda
Hamilelik sırasında cildiniz ağdaya eskisinden daha farklı reaksiyon gösterebilir. Hamilelikte cilt çok daha hassas olabileceği için ağda öncesi ve sonrasında rahatlatıcı bir antiseptik solüsyon kullanılması yanma veya batma hissini azaltabilir. Ayrıca enfeksiyon oluşmasının önlenmesine, tahriş ve kızarıklığın azaltılmasına da yardımcı olabilir.

Kadınlar genellikle ağdayı tüy dökücü kremler veya jilete kıyasla daha uygun ve rahat bulmaktadır. Genel olarak ağdanın hamilelikle ilgili sakıncaları bulunmasa da, sizin hamileliğinize özel bazı durumlar nedeniyle ağda yaptırmaktan kaçınmanız gerekli olabileceğinden, öncelikle doktorunuza danışmanız en doğrusu olacaktır.

Tüy dökücü kremler
Tüy dökücü kremlerin içerdikleri kimyasal maddeler nedeniyle hamilelikte kullanımı önerilmemektedir. Bu maddelerin zararlı olduğuna dair bulgular mevcut olmamakla birlikte, zararlı olmadığı da bilimsel çalışmalarla gösterilmemiştir.

Doktorunuza danışarak tüy dökücü krem kullanmaya karar vermeniz durumunda, her tür kozmetik üründe olduğu gibi, tüy dökücü kremlerde de cildinizin nasıl bir reaksiyon vereceğini görmek için önce cildinizin küçük bir bölümünde deneme yapmalısınız. Ancak hem tüy dökücü kremler içindeki kimyasal maddelerin kokusu hamile kadınlar için çok rahatsız edici olabilir, hem de nadir görülen bir alerjik reaksiyona yol açabilir. Bu nedenle bulunduğunuz ortam hem çok iyi havalanan bir ortam olmalı ve kimyasal yanıkların oluşmaması için zamanlamaya çok dikkat etmelisiniz.

Jilet
Hamilelik sırasında uygulaması en rahat yöntem olmasa da, jilet her zaman en ucuz, en kolay seçenektir. Jilet kullanmaya karar verdiyseniz, eşinizin yardımını almanız gerekli olabilir. Cildinizin yumuşak ve esnek olması için her gün E vitamini içeren iyi bir nemlendirici bir krem kullanmalısınız.

(Melekler Mekanı- Alıntı)

Canım t14 15. haftalarında mısın? Ağrının nasıl olduğu önemli. Belki gaz sancısıdır. Akıntılar bizi hep tedirgin ediyor. İstersen enfeksiyon testi yaptır? Hatta ayda bir bile yaptırsan iyi bence.

Sağol canım bilgi verdiğin için. Ben de aslında coraspini hamile kalana dek kullanmayı gerekli görmüyorum. Hamileliği öğrenir öğrenmez iğneye başlayabilirim ama bu ay artık kullanacağım başladım bir kere. Ama adet olursam bu ay bir daha ki aya kullanmayacağım. Son iki hamileliğimde 7-8 haftalara kadar bir problem olmadı zaten. Bebeğin kalp atışları da duyulmuştu. Serdar Bey'in dediği belki kişiden kişiye değişir ama bana mantıklı geldi.

Evet canım polip hemen oluşmazmış. Dediğin gibi ya havalardan, ya klomenden. Doktor klomendendir dedi. Şükür bugün lekem yok. Hava burada güzel ama çok rüzgarlı. Senin de iyi olmana sevindim. Artık şükürler olsun doğsa da Allah'ın izniyle bir şeycikler olmaz. Tabi bir gün bir gündür. Küvezdeki bir hafta anne karnındaki bir güne denk geliyormuş. Bol bol dinlen uyu. Nasıl olsa kızımız acısını çıkaracak annesinden bol bol...

doğru söylüyorsun canım takmamak lazım onları konuşarak büyütmek istemiyorum bebişlerimiz önemli olan bide koçişlerimiz

Bir insana verilebilecek en büyük ceza görmezden gelmekmiş. Bence söylenenlerle ilgilenme canım. Hiç tepki verme. Yüz yüze görüşmüyorsunuz nasıl olsa fazla telefonlara çıkma. Konuşursan da nasılsın iyi misin o kadar. Yoksa yıpratıcı olur senin için. Eşler de arada kalıyor malesef.
Biz burayı alınca eşim evi benim üzerime yaptı. Edirnedeki onun üzerine zaten. Görümcemin sesini duyuyorum telefondan yapın yapın karılarınızın üzerine diye sitem ediyor. Halbuki bir sene evvel diğer görümce ev aldı kendi üzerine yaptırdı. Ona kardeşim kocanın üzerine niye yaptır mıyorsun demedi. Kendilerine gelince öyle oluyor. Benim aram fena değil çok iyiliklerini de gördüm ama geliniz işte. Nihayetinde el kızısın onlara göre. Fazla takma güzelim...

rica ederim tatlım olabilir aslın da ben bilgilri alamıyorum farkındaysan cok ekiğimiz var

Canım Güldenaz,Şafak, Nuray kız cinsiyetleri.Ayer erkek. Seklajlı olanlardan bildiklerim: Yaren, Güldenaz, Tatlişoğlum, Nuray, Şafak, Ayer, Samyeli. Diğer kızlardan Özlemi ve Ardatuananın, durumunu hatırlamıyorum. Mavinilay da serklajlı galiba. Bu arada Selen k da yazıyor buraya isterse onu da ekleyebiliriz.

selam kızlar....
bende serklajlıyım....ve tam 4 aydır hastanede yatıyorum...mayısın 3 de sezeryan tarıhım ve balımın adı rabbım nasıp ederse DENIZ olacak...
[/B]

önceden cok takıyordum baktım hoşlarına gidiyor önemsendiklerini ssanıyorlardı bende hiç yokmuş gibi davranıyorum arada lafımı carpıyorum hiç de umrumda olmuyor keşke karışşasala laf söylesem diyorum :82: bana cok cektirdiler bir iyiliğinide görmedim kızımda da oğlumda sa bakmadılar bide ben naz yapıyormuşum sonuç ortada bebeklerimi kaybettim cok derin konular ilk hamileliğimde kanamam var dedim eşime ...kayınvaldem dr gide gide düşreceksiniz bebeği dedi 9 ay kanaması olan varmış bizi engelledi ben bir şey olucak diye ağlıyorsdum düşerse düşsün dedi daha neler bebeğimi kaybettim yabancılar geldi ağladı arkadaşlarım annem zaten zavallı benimle perişan oldu... kadın hiç arkadaşları gelmiş baş sağlığına oturup espiri yapıyor bir damla göz yaşı dökmedi arkadaşlarıma cevremede rezil oldum ban abir iey olmaz görümcemin oğlunu severmişim cok cektim allah affetsin ne diyeyimm

selam kızlar....
bende serklajlıyım....ve tam 4 aydır hastanede yatıyorum...mayısın 3 de sezeryan tarıhım ve balımın adı rabbım nasıp ederse DENIZ olacak...
[/B]

Maşallh canım. Artık hastaneden çıkınca orayı özlersin evin gibi olmuş. Şaka bir yana çok zor bir süreç eminim. Ben diğerinde 11, bunda 5 gün kaldım sıkıldım. Allah sana ve tüm yatan hastalarasabırlar versin.

Sen niye mahçup olasın ki. Boş ver. İnsanlar seni biliyordur. Allahtan yakın değillermiş. Sen şimdi oğluna odaklan. Gerisi boş...

amın canım...hakıkaten kocaman bır sabır ıstıyo ama rabbım oyle buyuk kı sabrınıda verıyo ınsana sonunu dusununce ınsan nelere katlanmaz kı deyıl mı????
rabbım herkese nasıp etsın ıns bebıslerımızı saglıkla kucagımıza almayı.....

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız Sezin
Güldenaz Kız
Tatlışoğlu 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız Var..
Nuray Kız Var ..
Ayer Erkek Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Özlem 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) ??
Mavinilay ??
Samyeli 22.09.2011 Var..
Tubacozar Var..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren Şuan yok.
Tubaaoz 13.09.2011 ??
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

kızlar eksik ve yanlış varsa bana bildirsin lütfen....

boşver kafaya tokadan başka bir şey takmaysın
canım teşekkür edrim cevap için sagolasın ama bir doktoruma soruyum diyorum nasip olursa gidince ona göre bakarız artık
kız birde bişey beceremem diyosun he aferim bu topigin profösörü ilan ediyorum seni al bakıyım kupanı sonrada bizim için arkadaşlarla birlikte paraları toparladık bak kıymetini bil çok pahalıdır bu çiçekler sana layık degil ama
canım sana zahmet bir tanede benim için alda evi üstüme yapam bari kız bebegim kız olursa beşik kertmesi yapalım seninle mal mülkk var nasıl olsayaşar benim kızım
selam kızlar....
[/B]
canım adıyla yaşar işşallah bebegin sag saglim alırsın işşallah kucagına mükafatını lamaya az kalmış çok şükür işşallah hayırlı evlat olur sana ve babasına

canım inan seni çok iyi anlıyorum benimde eltim benimle birlikteydi hamile şimdi dogurdu o ayrı mesele neyse ben dogum yaptım o hep laf soktu elinden geleni ardına koymadı beni kırmak için rabbime havale ettim ben onu allahım nasıl biliyosa öyle yapsın onu bunun iiçin eşler önemli gerisi vallahi boş

Son düzenleme:
ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız Sezin
Güldenaz Kız
Tatlışoğlu 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız Var..
Nuray Kız Var ..
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) ??
Mavinilay ??
Samyeli 22.09.2011 Var..
Tubacozar Var..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
Tubaaoz 13.09.2011 ??
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

kızlar eksik ve yanlış varsa bana bildirsin lütfen....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…