Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ah ah, o günleri görürüz inşallah. Dün akşam günaşırı sırası bozuldu vallahi. Bu akşama kısmetse.:78: Senin gibi kaynanası olsun da değil Van'a dünyanın bir ucuna gönderirim canım.

sağol tatlım tamam valla ben sana söz verim sen kız doğur kışın tanıştırırız artık allahn izniyle

canım seklajdan sonra nezaman banyo yaptın? hep yatıyor musun?

Canım 1 hafta hiç kalkma demişti doktor 1 hafta sonra duş aldım bende kalkmamak için..Hep yatmıyorum şu anda ama bugün farklı bi doktora gittim bundan sonrada dikişi attırdığım değil bu doktora devam etmeyi düşünüyorum o özellikle 22.haftadan 28 haftaya kesin yatak istirahati yapmalısın dedi duş,wc ve yemek yerken masaya otur sadece dedi..bide yere düşen bir şeyi sla eğilipte alma dikişli hastalar için çok sakıncalı dedi sende dikkat et bunlara..

Doktordan geldim kızlar bayaa ilgili bir doktor tam 1 buçuk saat sürdü muayene malesef dikişimi çok beğenmedi biraz aşağıdan atılmış hunileşme olmuş dedi ama hiç atılmamasından iyi seni koruyacaktır dedi 3.2 cm çıktı rahim ağzı onu iyi buldu dikişimi atan doktorum bi ölçü söylememişti bile bana..yaşadığım sertleşme kasılma değilmiş dikiş olduğunda rahim büyüdüğü için orda bi baskı gerçekleşir böyle gerilmeler normal dedi..

Canım dikişini attırdığın doktoru niye değiştirdin merak ettim. Çok uzun sürdüğünü yazmışsın muayenenin. Özel hastaneye değil de doktorun bireysel özel muayenesine mi gittin? Özel hastaneler burada çok yoğun. Nerede 1.5 saat muayeneler. Ben de bu yoğunluktan korkuyorum açıkçası. Bir de serklaj konusunda deneyimli bir doktor nasıl bulunur acaba? Bazen İstanbul'a gideyim diyorum bu serklaj için. Burada özeldeki doktoruma güveniyorum ama daha genç ve benim tarzımda hastası pek yok sanırım. Hem de serklajın dünyada terkedilmekte olan bir yöntem olduğunu da söyledi. Bana uygulasa bile benim isteğim doğrultusunda uygulamış olacak kendi inandığı için değil sanırım. Fakültedeki doktoru da pek bilmiyorum, serklajda nasıl? Riskli birkaç hastasıyla görüştüm ama onların problemleri tamamen farklıydı. Bakalım ne zaman hamile kalacağım. Ondan sonrası zor bir süreç.

Bir de kızlar haftaya müfettişler geliyormuş, bu kadar işin içinde bir de bu stres çıktı.:26:

canım ben şu sıralar siteye çok fazla vakit ayıramıyorum,o nedenle ara ara bazı mesajları okuyabiliyorum,şimdi gördüm de mesajını aklıma takıldı,doktorun serklajın dünyada terkedilmekte olan bir yöntem olduğunu söylemişya,bunun yerine hangi tedavi uygulanıyormuş rahim ağzının açılmaması için acaba? daha yeni ve güvenilir bir yöntem mi var bizim bilmediğimiz ? ya da kendi haline mi bırakılıyor..

Canım aslında dikişimi atan doktorumuda seviyorum pekte bi şikayetim olmuyodu ama seninde dediğin gibi özel hastane doktoru ve inanılmaz yoğun en uzun benle 15 dakka fln ilgilenmiştir dolayısıyla sorularıma cvp alamaz oldum daha fazla ilgiye ihtiyacımız var bizlerin yoğunluktan beni boşlayan doktor bana farklı sonuçlara sebep olabilir bunu düşünüyorum daha tedbirli geldi bu doktor bana özel muayenesi var canım daha doğrusu bi tüp bebek merkezi..tüp bebek merkezi olduğu için ikiz üçüz hastaları daha yoğun erken doğum riski olan hastaları daha çok yani daha tecrübeli olabileceğini düşündüm kafamda karışmadı değil yanii...

Canım bilmiyorum ne uygulandığını. Belki tamamen yatarak ve kasılma önleyicilerledir. Benim için yeni yöntemleri gözden geçireceğini belirtmişti ama henüz o aşamaya gelmediğimiz için sormadım açıkçası. Hatırlıyor musun çok geçmişlerde yabancı bir ülkede ama neresiydi bilmiyorum bir arkadaş rahime bir şey takıldığını yazmıştı ama fazla da hatırlayamadım. Sen hatırladın mı?

Öffffff ne zor bir karar değil mi? Ben bir yılı geçkin bir zamandır hep aynı doktoruma gttim. Sağ olsun hep güzel ilgilendi ama o kadar yoğun ki önceden de yazmıştım bazen aynı anda 3 hastayla ilgileniyor desem yeridir. Biri içeride soyunuyor, o arada birinin ilacını yazıyor, birinin şikayetini dinliyor. Arada telefonlar da cabası... Randevu sistemi bile yok burada. Edirne'den sonra bana çok ilkel geldi buradaki hastane sistemi. Hem doktorların işi zor, hem hastaların. İnan artık alıştım buraya tek bu hastane ve ilköğretim okulları yüzünden burada olmak istemezdim. Çoçuğa bire yazdıracağım bu sene iyi okullarda mevcut 50 kişden fazla. Özellerde Edirne'nin devlet okullarından iyi değil. Aklıma gelince içim sıkılıyor. Allah'tan çalıştığım okul ve öğrencilerim iyi. Tek tesellim bu. Yoksa eşimin başının etini yerdim herhalde.

Bir de kız olduğu kesinleşti mi canım? İnsan alıştığı doktoru da bırakmakta zorlanır haklısın. Diğer hastalıklar gibi değil bu. Bir sürü doktorla mahremiyetini paylaşmak ister istemez zor oluyor. Keşke hiçbirimiz bunları yaşamasaydık da aydan aya kontrollere giden, tek sorunu 12. haftaya kadar bulantısı olan hamileler olabilseydik. 3 hamilelik yaşadım şükür bir oğlum var ama birinde rahat rahat bir hamilelik geçiremedim ya ona üzülüyorum. Bir de gurbetlik çıktı. Komşum da olmasa... Yine ben hüzünlendim ya... Umarım sizleri üzmemişimdir...

bende hatırlayamadım,okumamışda olabilirim,gerçekten dediğin gibi ne büyük sıkıntılar yaşıyoruz, ''keşke dokuz ay midem bulansaydı da durumum böyle olmasaydı'' dediğim zamanlar çok olmuştur..

Ah canım benim ah... Keşke... Kaçıncı sayfalardasın? Ben nerelerde yazdığını hatırlamıyorum ama belki azerbaycan gibi türki cumhuriyetlerinden birinde de olabilir bu dediğim. Ama net hatırlamıyorum. Artık kafamda nasıl bir yol izlerimi düşünmekten yoruldum açıkçası. Bakalım hamile kalbilecekmiyim o da var. Bu ay pek ümidim yok. Bu aralar bol bol dua ediyorum sadece... Biraz rahatlatıyor beni.... Galiba ailemi de özledim. Hiç bu kadar ayrı kalmamıştık belki ondandır bu hüznüm... Kardeşim doğum yapınca geleceklermiş... Kırk filan derken yine 1.5 ayı bulur. Eşim de hep geç geliyor işi nedeniyle. Oğlanlayız bizde...

İnşallah senin de kafandaki sorular cevaplanır, bir yol çizersin kendine. Çok zor belirsizlikle yaşamak...

Evet canım kız olduğu kesinleşti..Aynen alıştığın doktoru değiştirmek zor benimde kafam karıştı ama ilgili olanı seçersem daha rahat olcam sanki..Bende rahat hamilelik geçirenlere rahatça çarşı gezenlere öyle özeniyorumki ama elden bişi gelmiyor sonuç buna değer inşallah.Gurbetlik çook zor bnmde ablam gurbette biliyorum zorluklarını ama sen üzme kendini iyiki oğluşunn yanındaa:))

senin durumun daha da zor canım,insanın ailesinden uzak kalması eminim zordur,ama çok şükürki oğlun var,ne kadarda yalnız hissetsen kendini onun varlığı yetiyodur diye tahmin ediyorum..
Benimkiler yakında, şimdi daha da yakınıma gelicekler,bi alt sokağıma taşınıyorlar önümüzdeki ay

ben geçmişi okuma konusunda çok istikrarlı davranamadım,bu sıralar başka işlerim de çıktı..
bir an evvel hamile kalmayı istiyosun şimdi,bende aynı hislerle yeniden hamile kalmak için sabırsızlanıyodum,her hayal kırıklığının ardından bekleme süresi geçer geçmez yeniden umutlanmak istiyosun..ayyy bende hüzünlendim bak şimdi

Hayırlı olsun kızın canım. Sen kendini nasıl rahat hissedersen o olsun canım. İnşallah kızını sağlıklı sıhhatli vakitlice alırsın kucağına. Bu mesafenin beni bu kadar etkileyeceğini de hiç düşünmemiştim açıkçası. Dediğin gibi Allah'tan oğlum var, burada dertleşmek de iyi geliyor bana. İnşallah her şey iyi olur...

Ne güzel bir haber gerçekten. Ailen sana destek olur.
Dediğin gibi beklemek zor. Bizim 9 ay oldu. Başta eşim istemedi. Onu zor ikna ettim, o da çok etkilenmişti, doğumuma bile girmişti benimle, bebeğimizin sesini o da duydu. Kendi elleriyle defnetti. Bunca şeyden sonra ancak toparlandık. Bakalım ne zaman tekrar aynı güzel duyguları tadacağız. Allah hiçbirimizi fazla bekletmesin... Amin...

İnşallah en kısa zamanda sende hamilelik haberlerini verirsin burdan bizlere hepimiz zamanında kucağımıza alıp bebeklerimizi acılarımızı birazda olsa dindiririz..sen oğlunu kaç haftalıkken doğurdun onda sorun yaşamışmıydın??

İnşallah canım. Benim ilk 8. haftalık düşüktü. Oğlumda 24+44'te 4 cm açılmayla 11 gün hastanede yattım. Ardından 35. e kadar hep yattım wc dışında. 38'e girdiği gün doğdu. 3. de biliyorsun 25 haftalık doğdu. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın kimselere.

Oğlunda gayet güzel idare etmişsin 4 cm açılmayla o kadar zaman ve ne güzelki yanında inşallah bundan sonraki hamileliğinde erkenden tedbirini alıp dahada rahat geçirirsin..ben kaçıyorum hergün biterken seviniyorum inan:) iyi gecelerr canım

Canım ben o takılan şeyin adını not etmiş ve internetten araştırmıştım.Sen yazınca aradım ama malesef bulamadım nereye yazdığımı .Fakat araştırdığımdan hatırladığım plastik yüzük gibi bir şeydi yazan arkadaşta açılma olunca doktor hemen onu takmıştı açılması ilerlemesin diye.Ama o ne kadar etkilidir rahim ağzını tutmakta bilemiyorum tabi.

Canım düzeltme yapayım. 29+4 ten sonra dinlendim. 3. de 24+3'te kanamam oldu iki gün sonra suyum gelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…