Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

iyi selen bir sorun olmamasına sevindim ben 2 dr birden gidiyorum daha iyi oluyor hiç bir şey gözden kaçmaması için hayırlısı diyorum artık.. her şeyin .. dikiş bebişini tutuyorsa sorun yoktur tabi daha iyi atsalardı daha iyiydi.. kafan rahatlatıp gelmişsin maşallah

canım üzülme yaa allahın izniyle her şey yoluna girecek inşallah allaha şükür oğluşun yanında tabi seni cok iyi anlıyorum insanın kaç tane evladı olsa olsun kaybettikleri her şey zaman bak zamanla her şey yoluna giricek gamze demişti diyeceksin

kızlar ben bugün işe başladım arkadaş benim bilgisayarı kullanmış onun nickyle yazdım galiba sevilselen arkadaş bugünde gelmemiş genelde benimki acık olurdu bende direk daldım görünce ayıp olucak

işşallah 40 haftaları görürüsün canım ya
canım kalbini ferah tut çok takıyosan kafaya doktora git
kız sorma nanagım topilik şişti eşim dedi sen ne kadar güzel şirin olmusun öyle sevdi adam suratımı diyoki öpüyümde geçsin gelkız delü melü ama seviyorum be bu adamı allahım basımdan eksik etmesin önceki gün pasta almış ekşi dünde aradı birşey istiyomusun dedim o pastadan bir dilim daha alsan pek gözeldi dedim dişin agrıyo sen halen bogazı düşünüyosun dedi bende dedimki kendim için istiyosam namerdim yeterki bebek yesin oistiyo dedin sen benim yüüzmden yolunu degiştirmiş bir kacaman pasta almış al canım anca keser seni dedi
canım haklısın kesin git bende 3 atylık olsun yavrum bakırköyde bir doktor var nasip olursa ona gidicem birde o baksın demiakıl akıldan üstündür derler:78::78::78:
teşekkür edrim bebekim amoklovin diye bir ilaç verdi gene iç gel dedi yanagımı görseniz çok şeker oldu vallahi aynı bunun gibi şekerim he:86::86::86::86::86::86:
canım denicem merak etme gargarayı
temem beyenirim ben bebem merak etme okadar varlıklı damadı neden beyenmiyim
sulanmayın ulen damadıma ilk ben gördüm pekte yakuukluyumuş damat be aynı anası
kız dikkat et bende olabilirim müfttişlerin içinde saygı duruşuna geç bakem
hoş geldim bebekim

Evet demekki başka doktorlarında fikrini almak gerekebiliyormuş bu arada erken doğum riski olan herkes bol su içmeli günde 3 lt su iç dedi doktor bana sizlerinde bilgisi olsun diye söleyeyim dedim

listeye beni de eklerseniz sevinirim .13 haftalık . tahmini doğum tarihi 15.10.2011 cinsiyeti belli değil. serklaj yok.
bu hamilileğim mucize. daha önce yasadan önce tüp bebek yaptırdım. 4 embriyo transferi yapıldı. biri bölündü. 5 oldu. hepsinin kalbi attı. 12. haftaya kadar sağlıklı geldiler. redüksiyon yaptırdık. yine düşük olmadı. 20 hafta oligohidroksiaminios nedeniyle gittiler onlar.

dün doktora gittim yine 4 cm çıktı.sürekli dinlen dedi.akıntı içinde kokulu olursa fitil verdi.

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
Tatlışoğlu ?? 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
Samyeli 22.09.2011 Var..
Tubacozar ?? ?? Var..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
Tubaaoz 13.09.2011 ??
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
elza81 15.10.2011 Yok ..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

Canım benim merak ettiğim artık tek transfer yapılmıyor mu? Bazı durumlarda fazla yapılıyor diye biliyorum. Oligohidroksiaminios hastalıpını bilmiyorum. Bu hamilelikte doktorun bunun tekrarlanmaması için bir şey öneriyor mu? Bir de onlar çoğul gebelik diye belki o hastalık olmuştur. Bu tek gebelikte belki sorun olmaz. Sen yine her gittiğinde kısalma var mı diye baktır canım. Bir de ben enfeksiyondan çok korkuyorum. Doktorlar yoğunluktan unutabilir ama bence bizlerin her ay enfeksiyon takibi yaptırmamız gerekir. Gelişmelerden haberdar edersin bizi canım...

Evet bende yüzük diye hatırladım şimdi. Yalnız o arkadaş yazmıştı birdaha yazan da olmadı.O kadar araştırdık, her birimiz değişik özellikte birçok doktora göründük, hiç bize böyle bir yüzükten bahseden olmadı. Serklaj dışında, dinlenme ve kasılma önleyiciler dışında da başka bir yöntem okumadım şimdiye değin...

Hayırlı olsun canım. Zaman daha çabuk geçer böylece. Yalnız yorma kendini. Aralarda da dinlen bol bol...

Canım Allah gönlündekini sağlıklı ve zamanlıca versin. Bakalım topikte kız çok. Eskiden kızlar çekerdi naza artık erkekler çekecek galiba. Listeye baktım da bu yıl kız yılı mı ne?

arkadaslar doktordan yeni geldim.bugun inandim doktordan doktora cok fark ediyo kontroller.bu gittigim doktor iyi inceledi hersey yolunda dedi 1300 gram cikti doktor dediki baktigimiz makinelerdende fark eder doktordan doktorada fark eder dedi ama senin bebegin ne kucuk ne buyuk normal dedi yani sizde minyon tipli oldugunuz icin bebisinizde oyle dedi .rahatladim biraz birde rahim boyunu olctu bunda 50 cikti gayet iyi dedi kendi doktorumda en son 38 cikmisti birde karnima baski yapti ikinmada felan kisalma oluyormu diye olmuyo dedi bana gore endiselencek birsey gorunmuyo dedi.ben sordum erken dogum olurmu sizce dedim bana gore olmaz dedi hersey yolunda gorunuyor dedi.rahatladim bugun gercekten.

Maşallah İnşallah zamanında doğar bebeğin. Her şey gönlünce olur inşallah...

Kızlar, teyze olmuşum. Kardeşim bu sabah 10.30'da doğum yapmış. Telefonum dersteydim diye kapalıydı yeni farke ettim. Allah dileyen herkese nasip etsin.

Kızlar, teyze olmuşum. Kardeşim bu sabah 10.30'da doğum yapmış. Telefonum dersteydim diye kapalıydı yeni farke ettim. Allah dileyen herkese nasip etsin.

canım hadi gözünüz aydın allah uzun ömür versin yiğenine ..hemşerim mi desem dünürmüemekli olunca edirneye yerleşir çocukları evlendiririz

canım kafanı karıştırmak istemem ama bende 2.dr gittiğimde süpersin kısalma yok erken doğum riskin yok dedi,ben kendi dr umdan şüpheye düştüm 3.dr gittim ve kendi dr umu onayladı rahim ağzı yetmezliğim ve erken doğum riskin var dedi..sen tedbiri elden bırakma derim hoş şeyler duysanda sonra üzülmeni istemem..birde kendi dr unu sorgulamadınmı kafanda durup dururken seni hastanede yatırmış olamaz değilmi?:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…