Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ya tabi tedbiri elden birakmicam dinlenmeye devam.illaki kendi doktorum daha iyi bilir elimdeki fotoyu bilgileri ona goturmemi istedi bugunku doktor bakalim ona verince sorarim sende neden boylede onda boyle diye .pazarteside kendi doktorumda var randevum bakalim hayirlisi.

canım bende de henüz serklaj yok birde beklenen tarih 13.11.2011 olacak. listenin en küçüğü bizmişiz
bu aralar tansiyonum düşüyor kızlar çok değil 9-6 ama beni çok etkliyor dışarıda falan olsam kesin bayılıp kalırım korkuyorum vallahi birde çok uyuyorum yaa sizde de oluyormu

canım hadi gözünüz aydın allah uzun ömür versin yiğenine ..hemşerim mi desem dünürmüemekli olunca edirneye yerleşir çocukları evlendiririz

Sağ olasın canım. Ne güzel olur... Bu yıl kız yılı herhalde. Ben de hamile olursam belki kız olur...

Sağ olasın canım. Ne güzel olur... Bu yıl kız yılı herhalde. Ben de hamile olursam belki kız olur...

inşallah canım ama sen çok yakında güzel haberi vericeksin inşallah ben inanıyorum..bu arada senin adet gününde benim istanbulda kontrolüm var o günü doğurmadan görürsek istanbulda son kontrolüm olacak hayırlısıyla..36.haftada doğurursam babamız kongrede 1 hafta antalyada inşallah kızım bekler babasını..

Arkadaslar merhaba,ben de sizler gibi erken dogum hikayesi olan bir ikiz annesiyim..Mİcro yöntemiyle ucuzlere hamile kaldım ve 13.haftada reduksiyon ile birinin yaşamına son verildi(Gebeliğimin basından beri rahimagzi yetmezliğinden korkuyordum..15.haftadaki ölçümde 3.1cm idi servix,su an dikişe gerek yok dendi..Hersey yolunda gitti ve 22.haftada tekrar ölçüm yapıldı ve servix 3.5cm olculdu..ancak 26 haftalık hamileyken rahimagzinin 1cm e düştüğü görüldü ve acil hastaneye yatırıldım..yataktan hiç kalkmadan 46 gün yattım ..bu arada serumlar,ilaçlar vs..açılma oldu 28. Haftada...ikizleri 32 hafta 5 günlük kucağıma alabildim çok şükür:)))simdi yeniden hamile kalmak istiyorum ancak aynı seyleri tekrar yasar miyim diye düşünüyorum...Prof.Dr.Rıza madazlinin iyi bir hekim olduğunu duydum,ilk etapta ona gidip rahimagzini inceletmek istiyorum..sizlerin arasında erken dogum yapıp ikinciyi miyadinda doğuran var mı ??Doktor olarak da Rıza Madazliyi mı yoksa Arda Lembeti mı önerirsiniz?????

tabi doğru biliyosun. artık tek transfer yapılıyor. ben yasadan önce yaptırdım. 35 yaşa kadar tek transfer. 3. tüp bebekte ancak 2 embriyo ya izin veriliyor. aslında doğru yasa. bu hastalık bebeğın suyunun yavaş yavaş ya da tamamen bitmesi. erken memran rüptrü deniyor. yani bir sebeble kese deliniyor. su azalıyor. bazen bebekte sindirim ya da boaşaltım sistemi anomalisi olduğunndada oluyor. çok ciddi bebek anomalisi oluşturuyor.
doktor bana enfeksiyon tahlili yapmadan vajınal bir fitil verdi. vajınayı görsel kontrol yaptı. herhangi bir sorun yok dedi. kullanmak istemedimm ama sizce alsam mı?

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
Tatlışoğlu ?? 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
Samyeli 22.09.2011 Var..
Tubacozar ?? ?? Var..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
elza81 15.10.2011 Yok ..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

rıza hoca benimde redüksiyonumu yapmıştı. cesaretin için ise hayranım sana. yeniden tüp bebek mi olcaksın.

Kızlar, teyze olmuşum. Kardeşim bu sabah 10.30'da doğum yapmış. Telefonum dersteydim diye kapalıydı yeni farke ettim. Allah dileyen herkese nasip etsin.

canım gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün aminnnnnnnnnnn

canım cok normal ..ben daha yeni yeni düzeliyorum sürekli yattım uyudum başımı kaldıramıyordum yeni yeni dışarı cıkabiliyorum bebişin kendini gösteriyor benim eşim öyle avutuyordu korkma normal

canım bendede aynı oldu suyum az az bitmişti cok korkuyorum senin dr ne diyor bunun için :26: bence al tatlım en büyük sebebi enfeksiyonmuş

rıza hoca benimde redüksiyonumu yapmıştı. cesaretin için ise hayranım sana. yeniden tüp bebek mi olcaksın.

Çok teşekkür ederim canım ama benimki sanırım deli cesareti biraz:))))Dondurulmuş embriyoların var onları denemek istiyorum...4yillik dondurulmuş ne kadar sağlıklı olur onu da allahım bilir artık...

Canım bendede aynı oldu suyum az az bitmişti cok korkuyorum senin dr ne diyor bunun için :26: bence al tatlım en büyük sebebi enfeksiyonmuş [/QUOTE]

SUYLA ALAKALI ERKEN DÖNEMDE YAPACAK HİÇ BİRŞEY YOK. 7,8,9 . AYLARDA İSE AKCİGER GELİŞİMİ İÇİN MUTLAKA HASTANEYE YATIRIYOLAR. BEBEK İÇİN AZ DA OLSA BİR KISIM SU YETİYOR ASLINDA. ÇÜNKÜ HEM YUTUYOR HEMDE İDRAR OLARAK ÇIKARIYOR O SUYU YANİ SU SABİT KALIYOR. BENİM BEBEKLERİMDEN BİRİNDE HİÇ SU KALMAMIŞTI. ZAR YAPIŞTI YAVRUCUĞUN ÜSTÜNE. KENDİ RECETEM MİDEM ELVERDİKÇE ÇOK SU İÇMEK. ONA FAYDASI VAR MI BİLMİYORUM AMA.
SEN ENFEKSİYON BAKTIRDIN MI HİÇ. FİTİLDE 6 GÜN GÜNDE 2 KEZ DEVAMLI ALINMALI. YARIDA KESİLMEMELİ YAZIYOR.

çok teşekkür ederim canım ama benimki sanırım deli cesareti biraz:))))dondurulmuş embriyoların var onları denemek istiyorum...4yillik dondurulmuş ne kadar sağlıklı olur onu da allahım bilir artık...

bebeklerin küçük değil mi daha. Hemde ikiz. Yeni yasa 1 yıl diyor . Sen dondurulmuşları 2 şer 2 şer mi dondurtmuştun. Rıza hoca ist; mustafa bey jinemed ist; yalçın kimya bursa üni. Bunlar anne karnındaki bebeklere bile müdahale yapabilen sağlam doktorlar. Zaten dondurulmuşsa tüp bebek merkezinden takip ettir bence. çünkü tüp bebek yapıp sorunsuz hamilelik yaşayan hasta çok az. Ordaki doktorlar için bu sorunlar sürekli. Deneyim kazanıyorlar.

Kardeşimin bebeği için tebrik eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Yeni arkadaşlarımız var onlara da hoş geldiniz diyorum.
Enfeksiyon takibi sağlık ocakları/ aile hekimleri de yapıyor. Orada yaptırabilirsiniz. Enfeksiyon önemli.
Bursa'dan çok yazan olmuştu geçmişte. Onlar iyi doktorlardan da bahsetmişlerdi. Zikrettiğiniz isimler duyduğumuz isimler ama orada oturmadığımız için pek dikkatetmemiştim. Yalnız şunu hatırlıyorum Edamecrin arkadaşımızın son gittiği doktor çok iyiydi. Allah hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın....

Paşam, geçmiş olsun. Dediğin gibi nazar var üstünde herhalde. Maşallah diyeyim sana.

Eylemciğim senin doktor kontrolün 12 nisanda. Paşam'ın da doğum günü o gün. Bakalım belki güzel haberler verebilirim... Gerçi biz son zamanlarda günaşırı kuralını bozduk ama...

Canım bendede aynı oldu suyum az az bitmişti cok korkuyorum senin dr ne diyor bunun için :26: bence al tatlım en büyük sebebi enfeksiyonmuş

SUYLA ALAKALI ERKEN DÖNEMDE YAPACAK HİÇ BİRŞEY YOK. 7,8,9 . AYLARDA İSE AKCİGER GELİŞİMİ İÇİN MUTLAKA HASTANEYE YATIRIYOLAR. BEBEK İÇİN AZ DA OLSA BİR KISIM SU YETİYOR ASLINDA. ÇÜNKÜ HEM YUTUYOR HEMDE İDRAR OLARAK ÇIKARIYOR O SUYU YANİ SU SABİT KALIYOR. BENİM BEBEKLERİMDEN BİRİNDE HİÇ SU KALMAMIŞTI. ZAR YAPIŞTI YAVRUCUĞUN ÜSTÜNE. KENDİ RECETEM MİDEM ELVERDİKÇE ÇOK SU İÇMEK. ONA FAYDASI VAR MI BİLMİYORUM AMA.
SEN ENFEKSİYON BAKTIRDIN MI HİÇ. FİTİLDE 6 GÜN GÜNDE 2 KEZ DEVAMLI ALINMALI. YARIDA KESİLMEMELİ YAZIYOR.[/QUOTE]

bende su az vardı ama sancım da vardı sancıyı durduramadılar.. evet enfeksiyona baktırdım. doğumdan sonra tedavi bile oldum ama gecmiyor bende dr bünyen yapıyor dedi .. hamilelikte fitil ve 1 kullanımlık toz ilaç verdi onlarıda içtim.. en son idrarda ve kanda cıkmadı ama akıntım var o korkutuyor beni ... oda hamilelikte normal diyorlar .. kontrol altındayım hayırlısı artık...

bende su az vardı ama sancım da vardı sancıyı durduramadılar.. evet enfeksiyona baktırdım. doğumdan sonra tedavi bile oldum ama gecmiyor bende dr bünyen yapıyor dedi .. hamilelikte fitil ve 1 kullanımlık toz ilaç verdi onlarıda içtim.. en son idrarda ve kanda cıkmadı ama akıntım var o korkutuyor beni ... oda hamilelikte normal diyorlar .. kontrol altındayım hayırlısı artık...[/QUOTE]

kızlar yaaa bu enfeksiyondan neden kurtulamıyoruz ki yokmudur bir çözümü vallahi bıktım enfeksiyondan. benimde hiç geçmeyen enfeksiyonum vardı serklajdan sonrada suyum azar azar gelmiş ben hiç farketmemiştim akıntımda vardı akıntı zannettim şimdi de çok korkuyorum yine olurda anlamazsam diye burda bir kağıttan bahsedilmişti suyun gelip gelmediği anlaşılabiliyormuş serklajdan önce onu almayı düşünüyorum. salı günü kontrolüm var bak enfeksiyonua bakacak doktorum varsada kültür alacakmış inşallah çıkmaz yaaa offf inanın serklajdan hiç korkmuyorum ama enfeksiyon herşeyi mahvediyor

canım biraz daha iyiyim terledim geçti çok şükür biraz kırıklıgım var ama nazaramı geldim diyorum kendi kendime geçen arkadaş geldi dedi kabızlıgın varmı ben çok çektim dedim yok çok şükür günahını almıyım ama kabızlıkta ölüyorum ya erkegim olursa paşam diye sevicem kızım olursa kesme şekerim diye annanesi koydu ismini bakalım kutumuzdan ne çıkıcek :119::119::119::119::119::119:

canım eline yüregine saglık çok güzel olmuş inan yanımda olsan tebrik edip öpücem seni getir bakıyım nanagını ya kızlar bende önüme geleni öpüyorum benim hormonlar tavan oldu herhal

kızlar yaaa bu enfeksiyondan neden kurtulamıyoruz ki yokmudur bir çözümü vallahi bıktım enfeksiyondan. benimde hiç geçmeyen enfeksiyonum vardı serklajdan sonrada suyum azar azar gelmiş ben hiç farketmemiştim akıntımda vardı akıntı zannettim şimdi de çok korkuyorum yine olurda anlamazsam diye burda bir kağıttan bahsedilmişti suyun gelip gelmediği anlaşılabiliyormuş serklajdan önce onu almayı düşünüyorum. salı günü kontrolüm var bak enfeksiyonua bakacak doktorum varsada kültür alacakmış inşallah çıkmaz yaaa offf inanın serklajdan hiç korkmuyorum ama enfeksiyon herşeyi mahvediyor [/QUOTE]

Canım evet enfeksiyon takibi mutlaka yaptırmalıyız. İnşallah bir şeyçıkmaz. Benim doktorum hamilelikten sonra 2 haftada bir kültür alacağız dedi. Bir de bu progestan bende çok uyku yapıyor. Gözümü zor açıyorum. Doktor vajinal de kullanabilirsin dedi. Öyle mi yapsam ama vajinal şeylerden nefret ediyorum. Crinone kullanmıştım da çok sinir olmuştum geçen hamileliğimde... Kullanan arkadaşlar bu kadar çok uyku yapar mı progestan. 200 mg lık günde 2 kere alıyorum.

Bu arada hamilelik düşük tansiyona neden olabilir. Ben geçen sene İstiklal Marşı töreninde 2 kere bayılmıştım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…