Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yaaa mumudihabayı çok merak ediyordum
inşallah en kısa zamanda onunda bebişi kollarında olucak
o kadar içten diliyorum ki
onun haberini almayı çok istiyorum

müfettişe takılma bence
ben 1 önceki sene gördüğüm içim okul teftiş gördüğü halde ben görmedim
bence seninkide göstermelik bir teftiş olucak salla gitsin

bende 3 sene edirne havsa da çalışmıştım

progestanı vajinadan kullanmak daha etkili ve yan etkileri daha az demişti doktorum
uyku hali ise hamileliğin doğasında var bence
ayrıca uyuyun uyuyun depolayın
sonra nasılsa uyumayacaksınız inşalllaaaaah

Bana da vajinal kullanabilirsin yan etkisi olabilir ağızdan alırsan dedi de ben hamile değilim ara lekelenmelerim oluyor onun için verdi. Bu ay korunmadık ama pek umudum yok geçen ay yumurtamın biri çatlamamıştı bu ay da çatlamayabilir dedi zaten adet artı lekelenmem 17 gün sürdü. Her halde tutmamıştır. Vajinal ilaçları sevmiyorum ama galiba öyle kullanacağım.

Edirne'yi çok seviyordum. 10 sene çalıştım 4 sene üniversite okudum. Şu an Hatay bana çok farklı geliyor her şeyiyle. Müfettişten de pek çekinmiyorum aslında. Mumidihaba'nın kayınvalidesi ondaydı. Bir daha da yazmadı. Diğer kızlardan Salihas dışında kimse yazmıyor. Alminaçınar yazıyordu o da yazmıyor artık...
Öpüyorum seni ve kızını...

bende seni çok öpüyorum
sıkma canını
evet uzaksın ama alışıcaksın bence
ben kendi memleketimde 3.yıldayım ancak alışıyorum

kızlar da eminim yazmak istiyordum
ama dönem dönem çok yoğun oluyoruz
biliyosun
ancak yazamadığım zmanlar benim çok canım sıkılıyor

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
Tatlışoğlu ?? 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
edamecrin Kız 01.05.2011(GÖZDE ) ??
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
Samyeli 22.09.2011 Var..
Tubacozar ?? ?? Var..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
elza81 15.10.2011 Yok ..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

selam kızlarr bilin bakam ben kimim
ACABA KİMSİN DUR BİR DÜŞÜNEYİM KİM ACABA BULDUM BULDUM BENİM KANKA EYLEMMİ ACABA
KIZ SEN UYKU HALİNDESİN ÇOCUKALRINDA KOPYA ÇEKME HALİNDE OLUR NE GÜZELYA BU MÜFETTİŞLER BU KADARDAMI KÖTÜ YAW NE YAPIYOLARKİ BİRAZ AÇIKLASANA PAŞANA SEN

OH OH liste iyice kabardı,bi de kız yılımı ne ,inşallah benimde kızımolur. aslında sağlıklı ve zamanında olması tabiki en büyük temennimiz ama kaybettiğiğm bebeğim kızdı,sanki kız olursa acım biraz daha hafifler,bir oğlum var buda erkek olursA arada birkızım oldu öldü derim hep,hiç dinmezmiş gibi acım,neyse sağlıklı olsunda herşeyden vazgeçtim.

kızlar bide ben dr bir türlü karar veremiyorum,iki dr arasındayım.8 haftaı bitirdim.

biri haftada bir kontrole çağorıyor hiç bir ilaç vermiyor düzenli kontrole gel yeter diyor kendisi prof ve serklaj ücreti 650 lira,muayene 32 lira.

diğeri bebek çok iyi dedi 1 ay sonra çağırdı progestan ve elevit verdi,daha önceki kaybımda doğru teşhislerde bulunmuştu oyüzden güveniyorum,kendisi uzman dr muayene 35 lira serklaj 1000 lira.

ikiside güvenilir benim için,nasıl karar vericem yardımcı olur musunuz?

ekledim tatlım serklajın varmıydı ama :26:

Canım Eda'nın kızı 1.5.2010 da doğdu. Dikkat etmemiş yazarken. Onu doğum yapanlar bölümüne yaz canım. Serklajlı doğum yaptı. Önceden bir tek bir de ikiz kaybı var.

canım allahım yardım etsin ne deyim ama derimki sen kayıp yaşamışsın ne biliyim ilaç vermek zorundaydı sana benim doktorum üstüne basa ilacın biterse kesin al iç demişti enterasan bir şey ya senin yerinde olsam böyle prometüre bölümü var oruyada bir görün inan herşey senin için biliyosun genede sen bilirsin yardım ettiysem ne mutlu bana bebikim

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
Tatlışoğlu ?? 03.03.2011 İlke
edamecrin kız 01.05.2010 Gözde

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
Samyeli 22.09.2011 Var..
Tubacozar ?? ?? Var..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
elza81 15.10.2011 Yok ..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

Canım Eda'nın kızı 1.5.2010 da doğdu. Dikkat etmemiş yazarken. Onu doğum yapanlar bölümüne yaz canım. Serklajlı doğum yaptı. Önceden bir tek bir de ikiz kaybı var.

tamam tatlım düzeltim.. sen nasılsın neler yapıyorsun??

ben geldim millet hey nerdesiniz bakem
sesimi duyan gelsin terapi yapıyım bakem kaç. kişi gellicek hımmmmmm hımmmmmmmm

Canım evet enfeksiyon takibi mutlaka yaptırmalıyız. İnşallah bir şeyçıkmaz. Benim doktorum hamilelikten sonra 2 haftada bir kültür alacağız dedi. Bir de bu progestan bende çok uyku yapıyor. Gözümü zor açıyorum. Doktor vajinal de kullanabilirsin dedi. Öyle mi yapsam ama vajinal şeylerden nefret ediyorum. Crinone kullanmıştım da çok sinir olmuştum geçen hamileliğimde... Kullanan arkadaşlar bu kadar çok uyku yapar mı progestan. 200 mg lık günde 2 kere alıyorum.

Bu arada hamilelik düşük tansiyona neden olabilir. Ben geçen sene İstiklal Marşı töreninde 2 kere bayılmıştım...[/QUOTE]

uyku kusma bunlar yan etkisi. bende vajınal diyince huylananlardanım. bence alttan kullanan ilacın içerde kalan kısmı kesinlikle mantar enfeksiyon falan yapıyor. mutlaka içerde alıyo çünkü. bende o jeli kullndım. iğrenç. doktor fazla kalanını elini sok çıkar diyodu. iğrenç bişey.

akşam için hemen uyumadan alıyorum. sabaha çözüm bulamadım. 1 saatte kusmuyorsam sanslı hissediyorum kendimi. çıkarıyosam bi daha alıyorum.

Canım zor bir karar. Her hafta çağıran profesöre her hafta para veriyor musun? Yoksa iki haftada bir mi veriyorsun? En önemlisi gönlün hangisine daha çok ısındı? Bir de hangisine telefonla ulaşmak kolay? Bizim doktorlarımız bizim endişelerimizi anlayışla karşılayacak biri olmalı. Burada çok nitelikli doktorlardan bahsetti arkadaşlar geçmişte. Ama ulaşma zorluğu olduğundan sıkıntılar yaşadılar. İkisine birden gitsen diyeceğim ama serklajını kime yaptıracağına karar vermen zor olacak. Serklaj konusunda hangisi daha iyidir sence? Bir duyum aldın mı? Belki bu, karar vermende kriterlerden biri olur...

uyku kusma bunlar yan etkisi. bende vajınal diyince huylananlardanım. bence alttan kullanan ilacın içerde kalan kısmı kesinlikle mantar enfeksiyon falan yapıyor. mutlaka içerde alıyo çünkü. bende o jeli kullndım. iğrenç. doktor fazla kalanını elini sok çıkar diyodu. iğrenç bişey.

akşam için hemen uyumadan alıyorum. sabaha çözüm bulamadım. 1 saatte kusmuyorsam sanslı hissediyorum kendimi. çıkarıyosam bi daha alıyorum.[/QUOTE]

Mantar yaparsa yine yutayım o zaman. Bir de dün akşam Edamecrin arkadaşımızla yazıştık. Belki okumuşsundur. O da bir tek bir de ikiz kayıplarından sonra Zübeyde Hanım'ın doktoru İsmail Küçükerdoğan diye bir doktora gitmiş. O çok ama çok memnun kalmıştı. Diğer bahsettiğiniz doktorların bir kısmıyla ilgili maddiyata önem veriyor gibi şeyler yazılmıştı geçmişte. Ben geçmişn tamamını okumuştum. Belki işinize yarar bir bilgidir diye yazmak istedim...

Mantar yaparsa yine yutayım o zaman. Bir de dün akşam Edamecrin arkadaşımızla yazıştık. Belki okumuşsundur. O da bir tek bir de ikiz kayıplarından sonra Zübeyde Hanım'ın doktoru İsmail Küçükerdoğan diye bir doktora gitmiş. O çok ama çok memnun kalmıştı. Diğer bahsettiğiniz doktorların bir kısmıyla ilgili maddiyata önem veriyor gibi şeyler yazılmıştı geçmişte. Ben geçmişn tamamını okumuştum. Belki işinize yarar bir bilgidir diye yazmak istedim...[/QUOTE]

bi arkadaş az önce bugun bir hastaneye "göreceksin bende doğuracağım burda " gibi bişey yazmışya çok hoşuma gitti. benim içinde zübeyde hanım hastanesi öyle. ben ankarada doğdum buyudum. üni için bursaya geldim. evlendim burda çalışıyorum. ankaradaki böylemiydi bilmiyorum ama doğum hastanei benim psikolojimi bozuyor.
zaten doğal yolla hamile kalma ihtimali zor olan biriyim, memleketin kadınlarının hepsi orda ve hamile. hijyen diye bişey yok. doktorlar vasıflı değil. hepsi paragöz. sizde mutlaka bu tiplerle karşılaş mıssınızdır. ve gözünden tanırsınız. geçen hamileleğimde tam 10 doktora muane oldum. bunların 3 sabitti. yani her 10-15 günde bir.

ismail küçükerdoan da sağlam doktor. ama doktor çok fazla kongre seminer vs için dışarda. geçen seferden tecrübem doktor ulaşılabilir olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…