Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Çok üzücüydü ben izleyemedim kötü oldumm(

ağlamaktan içim dışıma çıktı. makyaj yapmışlar ya. enfeksiyon riski falan unutulmuş. allahım adaleti bu dünyada sağlayacaktır eminim.
insan olmak lazım önce. hastane kapatılmış. soruşturma yapılıyomuş. ist. anadolu yakasındaymış.
bebek için nasıl mücadele verildiğinden haberi olmayan aptal doktorlar 6. ayında erken doğsun diye muayene esnasında keseyi delip doğumu başlatıyorlarmış. bunlar insan değil.
kayseride o çocuklara sapıklık yapan katil, istanbulda fırat çocuğu kesen tipler ve bu doktor ve hemşireler aynı muameleyi görmeli bence. bu doktor ve hemşire önce kızağa alınacak sonra göreve iade mahkemesi 5-6 yıl sürecek. bu sürede evinde oturup çıtır çıtır maaşını alacak. sonra devlet ona ceza diye az gelişmiş bir yere sürecekk yine bebekler emanet edilecek.

Arkadaşlar iyi geceler,
şuan NTV de Özel Kartal hastanesi hakkında skandal bir haber veriliyor,resmen şoktayım şuan,doktorlar sırf insanların parasını almak için gebeliğin seyrinde risk var deyip erken doğum yaptırıyorlarmış,bebeği yoğun bakım üntesinde tutup paralarını almak için,hatta sırf bu sebepten bebeklerden biri yoğun bakım ünitesinde enfeksiyon kapıp ölmüş..Sağlık bakanlığı soruşturma başlatmış hastane hakkında ve hastanenin kapatılması sözkonusuymuş,nerede yaşıyoruz,kime güvenicez,Allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın bizleri..

elza82
sanırım aynı haberi izledim bende,çok detaylı vermediler ama ortada herhangi bir risk olmamasına rağmen erken doğumu başlatmaları falan insanlık dışı,kesinlikle o doktora veya doktorlara en ağır ceza verilmeli !!!

bende şimdi izledim inanamıyorum ya mesleğimden utanıyorum şuan bunlar nasıl insan,ben yetişkin yoğun bakım hemşiresiydim o yaşlı insanlara bile kıyamazken el kadar bebeğe bunlar yapılırmı allahım kime güvenicez biz artık nereye gidicez bilemiyorum allah hepsinin cezasını versin..

şok oldum makyajmı yapmışlar. açsınlarda bi yerlerine yapsınlar o makyajı.. ay sinirim zıpladı..

bendede rahim ağzı yetmezliği vardı serklajla 34+1 de ikizlerimi doğurdum. kızlarımdan birisi 15 gün küvözde kaldı.. kabus günlerdi.. allahım tüm bebekleri gününde sağlıkla doğmayı nasip etsin. tüm küvözler boş kalsın inşallah..........

Merhaba arkadaşlar, siz yazınca okudum haberleri. Dün akşam seyretmedim. Gerçekten vahşet. Kim ortaya çıkarmışsa Uğur Dündar sanırım çok iyi yapmış. Daha nice annelerin yüreği yanacaktı ...

Bu arada isimlerinizin yanında resimler var ya o resmi nasıl koydunuz, nereden seçtiniz kızlar? Artık ben de resim koymak istiyorum. Bana yardımcı olun ne olur...

mrb arkadaşlar..öncelikle hamile arkadaşlara Allah sağlıklı doğum nasip etsin inş..bebek isteyen herkese de Allah nasip etsin inş..
benim aklıma takılan bişey var..sayfalara baktım ama tam bulamadım sorumun cvb ını..rahim ağzı yetmezliğinde su birden mi geliyor,yoksa az az da gelebiliyor mu?
ben 16 haftalık hamileyim de bu benim ilk hamileliğim..ve zor oldu tedavi ile..bişey olcak diye ödüm patlıyor :18: bikaç gündür benden renksiz,kokusuz,su gibi akıntı geliyor..sizce bu hamilelikte olan normal akıntı mıdır,yoksa rahim ağzının açılması olabilir mi?
aranızda biçoğunuz bu konuda malesef bişeyler yaşamış,çok deneyimli..sizce sıvı birden mi gelir,gelse anne adayı mutlaka su kesesi olduğunu anlar mı?
bulunduğum ilde iyi dr yok ya..1 hafta sonraya iyi bi dr a randevum var..adamdan randevuyu 1 ay önceden alıyoruz..1 aya kadar da dolu oluyor..önceden de gidemiyosun..acile gitsem stajerler bişeyden anlamıyolar..stajerler var..napsam acaba :44:

chnb canım tarif etmeye çalışıyım,sayfanın en üstünde kontrol paneli yazan yere tıkla,açılan sayfada solda ayarlar yazan yerde avatarımı değiştir var oraya tıkla açılan sayfada üsteki bölüm değil bi alttakinde bilgisayarımdan görüntü yükle var gözat de pc den resmini seç değişiklikleri kaydet de bukadar umarım anlatabilmişimdir..

Canım bilgisayarımdan görüntü yükle diyor ya ben nasıl yükleneceğini anlamadım. Pcden nasıl rasim seçiliyor onu da bilmiyorum. Googleye avatar seç yazdım ilk sayfada çizgifilm görünümünde bir kuş var ağaçta yuvasında yatmış onu beğendim ama nasıl yapılıyor beceremedim bir türlü canım. Göz atın altında 6-8 tane resim var ama hiç hoşuma gitmedi onlar...

Sanırım İstanbul'dasın. Yarın İstanbul'da özel bir hastaneye gidebilirsin.Oradan bir doktora sor istersen fakültelere gitmeyebilirsin dediğin gibi asistanlar belki anlamayabilir. Geçmişte turnusol kağıdı gibi bir şeyden bahsedilmişti gelenin amnio sıvısı mı yoksa normal akıntı olduğunu anlamak için. Buradaki arkadaşların deneyimleeri farklı farklı. Kiminin azar azar geldi kiminin birden. Benim önce kanamam oldu iki gün sonra suyum aniden geldi, iki gün o halde tedavi gördüm ama malesef 25 haftalık erken doğum yaptım.

onu bilgisayarına kaydetmen lazım önce,googleden beğendiğin resmin üstüne sağ tıkla resmi kaydet de,yer sorucak masa üstünü seç..sonra diğer işlemleri tekrarla gözat dediğinde masaüstüne kaydettiğin avatarı tıkla aç de..enson değişiklikleri kaydet dersin

canım arkadaş cevaplamış ben yaşamadım çok şükür erken dönemdi kayıplarım ama turnusol kağıdını temin edip kontrol edebilirsin değildir inşallah ..hangi ildesin?

Sağol canım ben de becerebildim ya... Ne kolaymış. Bu arad sen de çok iyi anlattın. Bak öğretmen olmalıymışsın. Bu arada beğendin mi resmi? Benim içimde kaybettiğim bebeğimi koruyamadığım duygusu kaldı. Bu resmi görünce koruma içgüdüsü çağrıştırdı bu yüzden seçtim....

Bir de arkadaşım rahim ağzı uzunluğunu mutlaka her gidişinde ölçtürüp, ara ara da enfeksiyon tahlili yaptırmanı tavsiye ederim. İyi dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim.

ben aslen istanbulluyum ama antalyadayım malesef..kontrolüme 1 hafta kaldı iyi bi dr a randevu aldım ama içim rahat etmiyor..o dr a önce görünme şansım da yok..
cvp larınız için tşk ederim..herkeste belirti farklı olur..haklısınız..eğer durumumda tuhaflıklar olursa ben olmazsa acile falan giderim..
bu arada bahsettiğiniz tv haberini sadece duydum izlemedim..çokk sinirlendim bende 7 aylığım..doğduğumda 1 kg bile değilmişim..özel mamalarla yaşatmışlar beni..annelik çok farklı bişey..annenin canından canı zamansız alıp oyuncak gibi oynamak ne acımasızca bi durum..bizler erken doğum vb olmasın diye hapşırmıyoruz bile yeri geliyor..benim ilk 3 ayımda çok kanamam oldu..hapşırsam bile kanamam oluyordu..hapşırmam geldiği zaman burnumun üstünü falan elliyodum geçsin diye..hapşırmaktan bile ödüm patlıyodu..
çok kötü..dr luğu paraya dökenleri Allah ıslah etsin

Son düzenleme:

Geçmiş olsun inşallah her şey gönlünce olur. Bu arada yıllar önce bile demek bir kilonun altında mucize bebekler varmış. Ne güzel. İnşallah senin bebeğin vaktinde doğar. Burada Crameren diye bir arkadaş var Antalya'dan yazıyor. Onun mesajlarına bak istersen. O doktorlarından memnun. Belki zor acil zamanlarda sana yardımcı olabilir. Bir de bana o arkadaş Antalya'da Ali Fuat Şengör isimli yılın tıp doktoru seçilmiş bir doktordan bahsetmişti. Ben de ona mesaj göndermiştim. Sağ olsun bana buradan(Hatay) bir doktor tavsiye etmişti. İstersen mesaj gönder. Googleye ismini yazınca çalıştığı hastanenin sitesi çıkıyor belki sana kısa sürede yardımcı olur...

güle güle kullan canım böyle duygular hepimizde var ama takdiri ilahi biz istermiydik böyle acılar yaşamayı suçlama kendini bence,avatar güzel ama sen oraya sonra tatlı bi kız resmi koy bence..benmi güzel anlatmışım teşekkür ederimgenelde devrik cümleler kursamda güzel türkçemizi güzel kullanmaya çalışıyorum takıntılıyım diyebilirim hatta bazen yanlış yazı gördüğümde düzeltmemek için çok zor tutuyorum kendimikendi işimide çok seviyorum..öğretmenlik çok zor bence hele bu devirde çocuklar felaket ben başedemezdim,allah yardımcın olsun..

canım az kalmış dr una sen bu arada takip et gene kendini olmazsa hafta içi herhangi bi kadın doğuma gidip baktırırsın suyuna,chnb nin dediği gibi mutlaka enfeksiyon ve rahimağzı takibide yaptır bence umarım hiç sorun yaşamadan alırsın bebeğini kucağına..

Canım sağ olasın... İleride düşünürüm resim konusunu. Çok yardımc oldun bana. Ben ancak okulda işime yarayacak kadar bilgisayar biliyorum. Öğretmenlik zor ama ben seviyorum işimi. Başka bir meslekte düşünemiyorum kendimi. Şükür okulumda iyi. Bir de lise olması biraz işimizi kolaylaştırıyor. Sınıf öğretmenliği daha zor sanki. Benim bir boş günüm iki yarım günüm var bu sene. Gerçi ilk defa böyle oldu her sene sabahtan beşe kadar okulda olurdum. Ekstradan tiyatro, şiir dinletisi gibi faaliyetlerle uğraşırdım. Bu sene ilgilenmedim bunlarla. Kendimi dinlemek istedim.

Sen neler yapıyorsun? Annen yanında değil mi canım? Kasılman bir daha olmadı değil mi?

Offfff kızlar yine çok hüzünlendim. Annemlerle konuştum. Kardeşimin eltisini sordum, nasıl diye? Dün annesine gitmiş. Kardeşime sarılıp çok ağlamış. Ne olur yenge benim kusuruma bakma, beni yanlış anlama demiş. Telefonda ben de tutamadım kendimi. Kardeşimle çok iyi anlaşıyorlar. Kardeşim de anlıyorum ben seni git dinlen demiş. Allah'ım ne ağır bir imtihan hem kardeşim için hem gelinleri için....

canım bende antalyadayım bahsettiğin iyi dr kim merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…