Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım ben iyiyim annem yanımda sağolsun bugün dışarı çıktık biraz beşiklere baktık bir mağazada birde markete gittik iyi geldi hava aldım kasılmam arada oluyor ama normal okadar sanırım...
allah yardım etsin sabır versin canım kardeşinin eltisine ne diycemi bilemiyorum rabbim tez zamanda acıları hafifletecek bir bebek nasip etsin onlara ve tüm isteyenlerekardeşinde üzülüyor ama sütü etkilenmesin teselli edin biraz bence ona muhtaç bi yavrusu var şuan..

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak.19 haftalık hamileyim.Dün yapılan kontrollerimde doktor rahim uzunluğunu 30mm olarak ölçtü.Şimdilik büyük risk olmasada ileriye yönelik problem olabilir dedi.Çok endişeliyim 2 gündür bu topiği baştan itibaren okuyorum.İyice telaşlandım sanki birden bebek gidiverecek gibi geliyor.Hafta sonu hep yattım.Ben önceki hamileliğimde yaşamamıştım böyle birşey.Haftaya tekrar bakılacak ben çalışıyorum doğuma kadar rapor verebilirim dedi doktor.Durumum çok mu vahim kızlar?ne olur cevap verin.

Canım ilk hamilelğinde normal haftanda mı doğum yaptın? Sonrasında herhangi bir operasyon geçirdin mi rahimle ilgili? Doktorun madem rapor vermeye istekli bence yatarak geçirebilirsin. Haftan itibarıyle serklaj için riskli bir hafta. Gerçi daha geç haftalarda acil serklaj olup başarılı olanlar da oldu. İstersen başka bir doktorun fikrini alabilirsin bence.

bi arkadaş az önce bugun bir hastaneye "göreceksin bende doğuracağım burda " gibi bişey yazmışya çok hoşuma gitti. benim içinde zübeyde hanım hastanesi öyle. ben ankarada doğdum buyudum. üni için bursaya geldim. evlendim burda çalışıyorum. ankaradaki böylemiydi bilmiyorum ama doğum hastanei benim psikolojimi bozuyor.
zaten doğal yolla hamile kalma ihtimali zor olan biriyim, memleketin kadınlarının hepsi orda ve hamile. hijyen diye bişey yok. doktorlar vasıflı değil. hepsi paragöz. sizde mutlaka bu tiplerle karşılaş mıssınızdır. ve gözünden tanırsınız. geçen hamileleğimde tam 10 doktora muane oldum. bunların 3 sabitti. yani her 10-15 günde bir.

ismail küçükerdoan da sağlam doktor. ama doktor çok fazla kongre seminer vs için dışarda. geçen seferden tecrübem doktor ulaşılabilir olmalı.[/QUOTE]

arkadaşı m bütün gebeliğim boyunca bursaadaydı ismail bey
ancak memlekete gidebilirim haftasonu dedi
öyle bir durumda da hemen dönerim demişti
sanırım izmite gidiyorlarmış
gece 3 te bile telefonuna ulaştım
hatta yeri geldi o beni aradı 'nasılım diye'
DOĞUMUMU DA PEMBE MAVİDE YAPMIŞTIM
bence bir görüş derim
bursa da pek ünlü olan çok doktora gitti
yalçın kimyayı bilirsin proftur kendisi
ama ismail beyin tırnağı olamaz bence
bu tabi bencesi

bence önemli olan daha fazla kısalmaması ve sancının olmaması
ayrıca riske atma hazır rapor varken yat bence

gamzecim eklediğin için teşekkürler
chnb arkadaşım seninde ilgine teşekkürler
neden üzüldüğünü anlamadım
konuyu bilmediğim için
ama çok üzme kendini

evet bende aynı şeyleri yaşadım cok zor ben ve görümcem aynı ay doğum yapıcaktık maleseh benim bebeğim erken geldi doğum yaptıgı gün o gülüp oynarken ben kan ağladım bebeğini kucağıma verdiklerinde sarılıp ağlamak istedim benim bebeğim sandım öpüp koklamak istedim ama benim değildi benim yavrum ölmüştü allah beterinden saklasın cok kötü günlerdi en samimi arkadaşım hamilelik boyunca takibimiz yürüyüşlerimiz beraber yaptığımız beraber kalp atışlarını duydugumuz kişi şuan görüşmüyor benle kötü oluyormuş bbebeğini benden saklıyor sanki ben veremliyim allaha şükür her şeyi tekrardan başladım yeni umudum var dediğim gibi hiç aklıma gelmezdi evlat acısı cekicem ama her şey insanlar için

Evet her şey insanlar için. Gelinlerini de çok sevdiğim için daha da üzülüyorum. Ama benim kardeşim senin görümcen gibi sevinemiyor o da üzülüyor. İnşallah en kısa zamanda eltisi tez zamanda hamile kalır. İsteyen herkes.... Amin... Sizlerde sağlıklı sıhhatli bebeklerinizi kucağınıza alırsınız...

Aldın mı canım beşik. Sakın büyüyen beşik filan alma. Ben almıştım. Çok kullanışlı değil. Büyüyünce zaten baza alıyorsun canım. Oda yapacaksan da uzun süre kullanabileceğin bir şeyler bakabilirsin.

Bu arada bebek 2.800 gram doğmuş. Pek uyumuyormuş. Emziriyorum diyor kardeşim ona tavsiyelerde bulunuyorum ama pek herşeyi yeyip içenlerden değil. Valla ben maya bile yemiştim süt yapsın diye...

biliyorum tatlım sadece aile içinde birinin en sevincli gününde diğer kişinin en kötü günü olması yanı zor sınavı..... eşimin ailesi beni düşünmediler ama onlarında tabi sucu yok.. ama isterdim bende acımı paylaşmak anlatabilmek olmadı hayırlısı ama siz varsınız ... maşallah siz ne güzel onun acısını paylaşıyorsunuz ...tabi en güzeli keşke hiç kimse yaşamasa ....allahın takdiri...inşallahh evlat hasretiyle yanan her kese rabbim evladını kucağına alsın... kavuştursun.......

bence önemli olan daha fazla kısalmaması ve sancının olmaması
ayrıca riske atma hazır rapor varken yat bence

Cevabın için teşekkür ederim.Şu an sancı falan yok ama psikolojik olarak kendimi çok dinlediğimden hafif bir batmada tedirgin oluyorum.Dediğin gibi inşallah daha fazla kısalmaz.

Canım ilk doğumum sezaryendi ve 38.haftada oldum.Sancı falan gelmeden yapıldı.Sonrasında 2 düşük yaptım fakat çok küçüktüler 6 haftalıktı ikiside.Bu düşüklerden birinde kürtaj oldum.Okuduklarıma göre ileri haftadaki kürtajlar sorun yaratıyormuş.Onun haricinde başka operasyon geçirmedim.Haftaya ayrınlı ultrason için başka bir doktora gideceğim prof.bakalım o ne diyecek.Doktor heyet raporu verecek.Cevabın için teşekkür ederim.

Evet, keşke herkes anlayabilse bunu. İnsanlar niye düşünemiyorlar bunu acaba? Ben 8 haftalık düşüğümden sonra bile hamile kedilere bile gözlerim dolarak bakmıştım. Yalnızca kanamam olduğu halde. Düşen bir canlı varlık görmediğim halde. O zaman bile anlayış beklerken insanlardan doğup da birkaç gün de olsa yaşayan, bağlandığın, Allah'ım yaşasın diye dua ettiğin, sütüm olsun diye o süreçte bir sürü şey içtiğin ardından da kaybedince bu seferde kesilsin sütüm diye uğraştığın ... Bunları insanlar yaşamadığı için herhalde düşünemiyorlar...

İstersen bu düşükler neden olabilir mi diye sor doktora. Çünkü rahime yapılan operasyonlar neden olabiliyormuş. Çünkü senin öncekinde bir sorunun olmamış. Neden olmuş böyle gerçekten ilginç. Bol bol dinlenmeni tavsiye ederim. Sakın benim başıma gelmez diye düşünme. Benim de 6.5 yaşında oğlum var ama geçen sene 25. haftalık doğum yaptım. Amacım seni endişelendirmek değil. Yalnızca tedbirli ol derim. Bir de mutlaka enfeksiyon takibi yaptır canım... Bol bol 3litre kadar su iç...

evet ben doğduğumda dr lar yaşamayabilir demişler..uzun süre kuvezde kalmışım..kuvezden eve gidince de bi ağlasam annem hemen beni dr a götürüyormuş bişeyi mi var diye korkudan özel mamalarla kg almışım falan işte..
bide bende msj ımda iyi bi dr a randevu aldım dedim ya bahsettiğim dr Ali Fuat Şengör..daha önce bi rabdevu alamadım..1 ay önceden almak gerekiyormuş..bu sefer bende 21 gün önceden randevumu kaptım
yardımın için tşk ederim..

tşk ederim cvp için..enfeksiyon için sürekli idrar tahlili yaptırıyorum..çok önemli bişey çıkmadı..bikaç lökosit çıkıyor o kadar..su olayıyla ilgili de ters durum olduğunu hissedersem normal devlet hastanesi polikliniğine gidicem..rahim ağzımı da kontrolümde mutlaka ölçtürcem..

Ali Fuat Şengör e randevu aldım bu sefer ben..gitmediğim dr kalmadı valla Antalya da..hiçbirinden memnun kalmadım..ilgisizler..ultrasonla bakmaya bile üşeniyolar

canım alifuat beye bende birönceki gebeliğmde gittim aslında bu kadar beklemene gerek yoktu,acildersen aynıgün gidebiliyorsun.sadece önce randevulu hastaların bitmesini beklemen gerekiyor sonra randevusuzlar sıraya giriyor,akşam 7.00 dibi gittim 8.30 da girmiştim,biraz bekliyorsun ama dr bekleyen hastalarını bitirmeden gitmiyor akşam kaç olursa olsun.ama işte oranın bekleme sıkıntısı var randevulu olsan bileçok uzun süre bekliyebiliyorsun çünkü hep çok kalabalıkbu da beni çok yordu,ben şu an 9 haaftlık oldum hala alifuat beye gideyim mi diye düşünüyorum ama orasıbeni çokyoruyor,bidebirönceki kürtajımda benle hiç ilgilenmediler saatlece habersiz beklettiler.
sali fuat bey le ilgili bi sıkıntım yok kendisi çok iyi ama hasteneninilgisizliği ve beceriksizliğibeni çok yordu ve üzdü açıkçası.eninde canını sıkmak istemezdim ama burda yaşadıklarımızı paylaşıyoruz birbirimizi bilgilendiriyoruz işte işte.

ben geçen gitmiştim..kanamam olduğu halde durumum acil dedim..ali fuat bey e görünmek istiyorum dedim danışmadakiler aradan hasta alamıyoruz..beklemeniz lazım dediler..kaç kişi var diye bi baktım en az 50 kişi vardı..ben kanamam varken düşük riskim varken 50 kişiyi nasıl bekliyim..
bide dediğin gibi sabah erken gidip barkod alırsan akşam 7 den sonra randevusuz hastalar sırayla bakılıyormuş..ben saat kaçı bulur dedim geçen tlf da muayenem..eğer sabah barkod alırsan akşam 7-10 arası bakıyor dr dediler..o yüzden randevusuz gitmedim..bekliycek halim yok o şekilde..
valla randevu aldığım güne ilk randevuyu bana verdiler ama gene bekler miyim bilmiyorum..dr işini napıcaz bilmiyorum ya..devlet hastaneleri ilgisiz,pislikten girilmiyor..özeller herşeyi paraya döküyor ve küçük ildeysen özel hastane sayısı azsa yoğun oluyor..napıcaz bilmiyorum..o kadar kafama takıyorum ki bu dr işini zaten eğer iyi olursam doğuma istanbul a gitmeyi düşünüyorum..bide istanbul da doğum max 400 TL tutuyor,burda 1.000 TL tutuyor..nasıl oluyo anlamıyorum..aynı yöntemle doğruyosun yani sonuçta..istanbul da normal doğum 200 sezaryan 400;burda normal 400 sezaryan 600..
ben istanbul a gidicem kafama koydum valla eğer iyi olursam tabii :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…