Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Küçük şehir zor arkadaşım. Bari oranın randevu sistemi varmış. Burada o da yok özellerde. Ne çıkarsa bahtına. Ben artık yakında papatya falı bakacağım bugün yoğun mudur değil midir diye. Hazır bahar da gelmiş, papatya boldur...
İşin şakası gerçekten zor bu işler. Keşke buralarda da sırf riskli gebelerle ilgilenen birimler olsa. Ben doktorumdan genel olarak memnunum ama sistem sorunlu. Ben de sık doktor değiştiremiyorum alışınca değiştirmem zor oluyor. Bakalım hakkımızda hayırlısı.

arkadaşı m bütün gebeliğim boyunca bursaadaydı ismail bey
ancak memlekete gidebilirim haftasonu dedi
öyle bir durumda da hemen dönerim demişti
sanırım izmite gidiyorlarmış
gece 3 te bile telefonuna ulaştım
hatta yeri geldi o beni aradı 'nasılım diye'
DOĞUMUMU DA PEMBE MAVİDE YAPMIŞTIM
bence bir görüş derim
bursa da pek ünlü olan çok doktora gitti
yalçın kimyayı bilirsin proftur kendisi
ama ismail beyin tırnağı olamaz bence
bu tabi bencesi[/QUOTE]

yalçın hoca anne karnındaki bebek uzmanı.bebeğe yapılması gerekn bişi falan varsa o yapabiliyor. mesela bursa da rdüksiyon için tek adres. ben geçen sefer ki turlarımda ona da uğramıştım. doktor gerçektn farklı. bilgisi falan. ama muayene ücreti 600 tl . sadece 12.00-14.30 arası muayene yapıyor. hoca ama tıp fakultsinde hasta bakmıyor ameliyat yapmıyor. muaynehanesi gzellik salonu gibi. böyle fön çektirip falan gitmek lazım. ezik görünmemek çiin :::))) bunlar işin sakası ama sağlam doktor.
pembe mavide kuvez ve yoğun bakım yok diye biliyorum . varmıydı ?

Sağol canım.Kendimi fazla yormamaya çalışıyorum.Peki senin sebeb ne gösterildi erken doğum için?Allah tekrar yaşatmasın.Şimdi hamilemisin?

arkadaslar bugun kendi doktorumda kontrolum vardi rahim agzim cok iyi cikti 47mm cikti doktorda sasirdi ev istiraati sana iyi gelmis dedi bende sasirdim .bebisimde 1500 kilo olmus bir kac haftada iyi aldi masallah.3 hafta sonraya verdi randevuyu hersey yolunda gorunuyo ins boyle devam eder.

Sağol canım.Kendimi fazla yormamaya çalışıyorum.Peki senin sebeb ne gösterildi erken doğum için?Allah tekrar yaşatmasın.Şimdi hamilemisin?

Canım meslektaşız sanırım, ben de öğretmenim. Benim biraz karışık. Bir 8 haftalık düşüğüm var.2. hamileliğimde 29+4'te 4cm açılmayla 11 gün hastanede kaldım devamında 35'e kadar wc dışında hep yattım. 38. haftada sancım oldum ve sezaryen oldum. 3. hamileliğim bahsettiğim gibi 24+3'te kanamam, 24+5'te suyum tamamen geldi, iki gün sonra 25. haftada normal doğum yaptım. Neden olduğu konusunda başta bir şey söylenmedi. 3 ay kadar sonra doktorum histeroskopide rahimi ölçmüş ve bir dahakine serklaj yapacağız, genişlik var dedi. 2 ay öncede tekrar ölçtü normal, rahimağzı yetmezliği olduğunu düşünmüyorum dedi. Doğumdan 3 ay sonra yaptığı ölçümün öyle çıkmasını doğumun yeni gerçekleşmiş olmasına bağladı. Ben sonra başka doktora gittim. O hiç ölçüm yapmadı. Rahim filmini inceledi. Filmde olumsuz bir şey yok, ama hikayene göre serklaj gerekli dedi. Neden belki enfeksiyondur ki doktorum ondandır dememişti, protein S eksikliği var belki ondandır, Troitlerim düşük çıkmıştı belki ondandı, belkide o dönemde rahimağzı yetmezliği oluyordur. Ben de tam bilmiyorum. 3 sorunlu hamilelikten sonra serklaj yaptırmak istiyorum ama enfeksiyondan korkuyorum. Bazen serklaja vucut tepki gösterip erken doğumu başlatabiliyormuş, böyle olaylar da var. O ihtimallerde beni korkutuyor. Tek tesellim burada serklajlı arkadaş çok ve çoğu olumlu sonuçlandı...

İnşallah senin sorun olmaz...

Merhaba bende bebegimi 22 24hafta arasi kaybettim hic bi problememim yoktu fransada yasiyorum turkiyeye izine gittim uc gun sonra hafif karin agrisiyla basladi dogum sancisiymis iste dr a gittim sancim fazlalasti suyum patladi bebegim gayet iyiydi ama yavrumda susuzluktan öldü bi gun sonrada ONU dogurdum iste cok kotu bi duygu rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin hamile olmayada korkuyorum artik

Duru bebek, canım nasılsın? Ben iyiyim. Sabırsızlıkla bekliyorum. Ne ilginç geçen seneki hamilelğimde daha günüme bir hafta varken hemen anlamıştım. Geçen ay var zannettim çıkmadı. Bu ay tahmin yürütemiyorum artık. Pek ümitli değilim, klomen yüzünden...

maşallah canım bebişine ve sana böyle devam eder inşallah..kaşar peyniri ve bademde bebeğe kilo aldırıyormuş bu arada bilgin olsun..

ya nesrin durubebek diyince bu kim ya dedim alışamadım daha yeni adıma iyiyim çok şükürde bi arkadaşım da erken doğum yapmış 32 haftalık 1400 15gün küvözde kaldı şimdi evdeler ve iyiler şükür onu taktım tesadüfen gittiği kontrolde suyunun bittiğini farketmiş dr..hemen sezeryan olmuş yoksa bebek ölücekmiş..kıza hiç anlamadınmı dedim yok sadece çok sık wc ye gidiyodum dedi bende gidiyorum kontrolümede çok var allah korusun ne duysam kendime yoruyorum işte..8gün var adetine daha erken belirtiler için bhcg daha yükselmeye başlamamıştır bence..inşallah olmuştur..keşke klomeni hiç içmeseydin tüm düzenini aksattı..

İnşallah yoktur problem. Artık bebek büyüdüğü için sık sık tuvalete gitmen normal. Ama akıntın varsa onu kontrol et bence.Ben de senin ismine alışamadım daha canım. Arkadaşının bebeği de sağlıklıdır inşallah... Çok çok endişeleniyorsan oradan bir doktora kontrole gidebilirsin. İnşallah yoktur bir şey. Bir de ben 28 günde bir adet oluyorum 3 4 aydır.Öyleyse 9-10 Nisan gibi adet olmam lazım. Ama ümitli değilim. Bu ayda tuhaf geçti benim için... Tuba demişti keşke kullanmasaydım. Umarım kist filan oluşmaz... Sen aldın mı beşiği?

Bu arada iki gündür Paşam yazmıyor. Telefonu var bende. Bir bakayım bu kız niye yazmıyor? Bir de ben Nuray ve Şafak'ı merak ediyorum. İkisi de doğum yaptık diye yazmadılar. İnşallah olumsuz bir şey yoktur, yoğunluktan yazmamışlardır...

Fadik de toplar kendini inşallah. O bu aya erken doğum yapmasaydı bebeğini dünyaya getirecekti. Sanırım bu onu çok etkiledi. Allah'ım onlara en kısa zamanda bebek nasip etsin. Amin...

akıntım yok şükür ona çok dikkat ediyorum enfeksiyon takibi yapıyorum sürekli.bakalım olmazsa cuma giderim burdaki dr uma..beşik ahşaplara bakmıştık ama yok beğenmedim ben park yatak alıcam yatak odasına koyucam zaten oda falan yapmıycam daha..inşallah adet gelmez ama kist için değil bebek için gelmesin..başka şeylerle meşgul olmaya çalış bu arada takma kafanı olmazsada bi sonraki ay olur canım..

Kısmet, zaten bir müfettiş telaşıdır gidiyor. Şimdi yine okul evraklarıyla uğraşıyorum. Pratikte yapıpta yazılı olarak sunmadığımız şeyleri yazıya döküyorum. Paşam'ın da telefonu kapalı bu arada.

paşa girmiycem merak etmeyin demişti ama tel.de kapalıymış bende merak ettim iyidir inşallah..kötü bi his yok içimde iyiler iyi annesiyle kocişinden ambargoludurofff ben çok zor uyuyorum yaa nolcak bi uykusuzluk haliiiiii

canım nasılda biliyosun aferim hem ondan hem hastayım hemde az mercimek tanesi kadar kanamam oldu dün yatıyorum çok korktum ya kanı görünce bugün randevu alıcam alabilirsem gidicem eşimle neyse beni merak eden arkadaşlardan alllah razı olsun dualarınızı eksik etmeyin üzerimdenben çıkıyorum chbncim sabah konuştuk senle bebekim inan çok hoşuma gitti aradıgın için allah razı olsun ünürüm benim

Ya birşey demeyi unuttum ben benim dün ve ara ara oluyo sanki rahimim açılıp açılıp kapanıyo hissadebiliyorum neden oluyo önceki ogullarımdad olmuştu başına gelen varsa ne olur söylesin

Ya birşey demeyi unuttum ben benim dün ve ara ara oluyo sanki rahimim açılıp açılıp kapanıyo hissadebiliyorum neden oluyo önceki ogullarımdad olmuştu başına gelen varsa ne olur söylesin

canım kanaman mı oldu geçmiş olsun progestanı vajinal kullansan drum bana 4 saatte bir kullanabilirsin demişti kanamam varken birde bol su içmeye devam et..rahimim açılıp kapanıyo demişsin ya onu bilmiyorum hiç farketmedim öyle bişey sızı gibi bişeymi bilemedim enfeksiyondan olmasın sen randevu alırsan dr una bi görün canım dualarımız seninle..bende bu akşam burdaki dr gitçem eşim gelince hayırlı haberlerle dönelim inşallah..

Canım, akıntın için gideceksin değil mi? Akşam tahlil veriliyor mu? Paşamla konuştum sabah telefonda, mercimek kadar bir kanama olmuş bir daha da olmamış. Ben de bugün oğlan grip gibi diye okula göndermedim birazdan çarşıya çıkalım diyorum. Akşam da okulun tiyatrosu var oraya gideceğiz inşallah... Şu zaman çabucak geçse....

gecmiş olsun tatlım dr mutlaka söyle bol bol dinlen canım allahın izniyle bir sorun olmıcaktık zaten kanamamda az mutlaka bizi bilgilendirtekrar gecmiş olsun ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…