Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Anladım canım.Belkide düşükler etkiliyor olabilir.Çünkü benimde iki düşüğüm var.Hatta ben yaşımın da neden olabileceğini düşündüm.35 yaşındayım ama doktor alakası yok dedi.Benimde kanımda hafif pıhtılaşma var.İnşallah sorunsuz bir gebeliğin olur canım.İyi dileklerin için de teşekkür ederim.

Geçmiş olsun bol bol dinlen yorma kendini ve doktora git mutlaka ihmal etme bir daha olmaz inşallahh..

gecmiş olsun tatlım dr mutlaka söyle bol bol dinlen canım allahın izniyle bir sorun olmıcaktık zaten kanamamda az mutlaka bizi bilgilendirtekrar gecmiş olsun ....

paşam çok geçmiş olsun. doktordan gelince mutlaka yaz canım.

Geçmiş olsun bol bol dinlen yorma kendini ve doktora git mutlaka ihmal etme bir daha olmaz inşallahh..

canlarım herkeze teşekür edrüm öncelikle güzel dilekleriniz içindoktor herşey yolunda dedi sadece dedim rahimde sızı oluyo sanki üşütmüşüz gibi sızı oluyo çok korkuyorum dedim oda öyle sızılar normal canım rahim bebege hazırlanıyo korkma dedi:78::78::78::78: dedim rahimim açılıp açılıp kapanır gibi oluyo sanki hissadebiliyorum dedim oda rhim agzında açıklık var zaten anlaman normal dedi kanamamı sordu çok az mercimek tanesi kadar iki tane geldi kırmızıydı dedim ani hareketten kaçınıcan dedi strese girmicen dedi 2 hafta sonra gel testini yapalım dedi rahimi erken dikemezmisin dedigimde 3 buçuk ayda dikiliyo dedi zaten sana ilaçlar verdim korkma birşey olmaz bebeginde maşallahlah dedi kalp atışları güzel güzelde yerleşmiş rahime dedi kanama yeride görünmüyo sadece biraz açıklık var dedi onuda allahın izniyle halledicez dedi çok şükür güzel bir hamilelik geçiriyosun dedi kabızlık sorununu söyledimbol bol posalı içicekler ve su iç günde 3 litre dedi allahım yavrumu korusun eli ayagı saglıklı alıyım kucagıma işşallah inanın dikişten çok korkuyordum ama artık korkmuyorum kanamayı görünce gözlerim pörtledi dikiştende kormak istemiyorum çünkü yavrum için önemli annesine işşallah sıkı sıkı tutunucak gördümya için rahatladı yavrumu öyle ban bakıyodu sanki annecim bu sefer seninleyim bir yere gitmicem daha senin sütünü içicem seni daha deli edicem dercesineydi bugün yavrum dursunda daha ne isterim her namazda dua ediyorum yarrabbim benim için ne hayırlısıysa onu yaşamamı sagla diye işşallah bu sefer mükafatımı alıcam işşallah giremezsem merak etmeyin anacımdan zor kaçtım yazmak için sözde namazdayım oda yemek yapıyo beni bir yakalarsa vay halimeneyse allah razı olsun hepinizden ben çıkıyorum yavruya yakalanmayım bari

paşam;
geçmiş olsun
banada inşallah pazartesi dikiş atılıcak.hiç beklemiyordum herşey yolunda diyordu doktorum ama tedbir amaçlı dedi yine görünürde bir problemimiz yok Allah´ıma şükür.inşallah dikişimde iyi geçer hayırlısıyla.

işşallah canım başarıyla geçer dikişin inan dikiş olayı çok korkutuyo beni ama arada sanki rahimim açılıp kapanıyoya diyorumki rahimimmi kasılıyoinanın insan çok iyi anlıyo açılıp kapanmayı geçen benim gibi bir arkadaş buldum hastanede demişti sanki benim rahimimde açılıp kapanıyo diye diktirmiş o 5 aylıkmış bebegi kontörole gelmiş garip tek başına bende merak ettim sordum açıklıgını nasıl anladın diye afedersiniz bunu yazmak istemezdim ama utanarakran yazıyorum şimdi mazur görün benibana dediki açıldıgını nasıl anlıyorum biliyomusun dedi bende evet seni dinliyorum dedim ama dedi bak beni yanlış anlama sakın dedi ben sapık degilim deyip gülmüştü açılma şöyle oluyomuş hani eşlerimizle yaramazlık yapıyoruzya biz dedieeeee dedim boşalırsınya zevk alınca dedi bu kadın için tabi yani ereksiyon olunca nasıl açılıp kapanıyo rahim dedi öyle oluyo benimkide dedim şaşmıştımda kalmıştımbenimkide öyle olmuyo ya bende bir gariplik var ya o anlatan bayanda ama doktora sordum ben bu konuyu oda evet öyle oluyo rahim açıklıgı dedi hissetmesi yaneya kusura bakmayın inanın öyle konuşmayı sevmeyen biriyim ben ama sizlerdede böyle oldumu acebe bu arkadaşın dedigi gibi benim oram atıyo sanki ya ban öyle geliyo yada kafayı yidim benaltım açılıp kapanıyo gibi oluyo niden acaba birde sızlıyo alt tarafın bıçak sızısı gibi rahimimde sızlıyo ye bahsız bir bayanım ben ya gelmeyen şey kalmadı yaw başıma neden başka normal insanlar gibi degilim ben

paşammmm şimdi okudum kanaman olmuş galiba geçmiş olsun neyseki herşey yolundaymış dikkat et kendine merak etme bebişin bu defa seni bırakmıycak. rahimde sızı oluyor demişsin bende oluyor zaman zaman sızlıyor gibi yanıyor gibi bana doktor normal dedi. birde kabızlık için bol su kayısı incir falan ye yinede olmazsa dulcolax diye bir ilaç var çok iyi geliyor bende çok kabız oluyorum doktorum verdi sakın zorlama ıkınma dedi çok iyi geliyor tavsiye ederim burdada birçok arkadaş kullanmıştı

canım çok şükür iyiyiz hamdolsun aht ettim ben sende yap her namaz kıldıgımda 2 rekat şükür namazı kılıyorum allahım saglıklıcana dogum yapmamı nasip etsin anacım dün çok üzüldü kanamam olunca tansiyon tavan yapmıştı çok şükür şimdi iyi ben o ilacı biliyorumda osmolok diye ilaç var elimzede dediler onu verdiler aynıymış ama 3 aylık lduktan sonra öneriyolar kız kilo verdim ama topilik olucam zaten tombulum artık eşim yarım dünyam diye sever beniözledim kız seni nerelerdesin bakem sen gamzecim bebekim hoş geldim sefalar getirdin bebişim

kızlar bizimde bugün kontrolümüz vardı. çok şükür iyi geçti çok korkuyordum:18: bi problem çıkarsa diye kalp atışlarımızı duyduk bebişimizi gördük bu arada doktorumuz ikiz değil tek bebek dedi aman tek olsun ikisini nasıl taşırım biri durmuyor dedim rahim uzunluğum 3,6çıktı idrar tahlilide yaptırdım oda temiz çıktı. tansiyon düşüklüğü için progestandan şüpheleniyordum hep onu içince düşüyor o yapar dedi ama önemli değilmiş ne ilaçmış uyutuyor kabız yapıyor birde tansiyon çıktı. 2hafta sonra kontrolümüz var ondan sonra 12.haftada 2li test ondan sonrada serklaj büyük bir ihtimal 9mayıs:18::18::18:

ben diğer topikte slm verdim san bir baktım gimişsin sonra baktım ki burdasın bu sefer ben seni yakaladım ben iyiyim tatlım sen nasılsın bak bol bol dinlen biz de iyiyiz allaha şükür allah kabul etsin dualarını ve ibadetlerini tatlım

canım aramızda 7 günmü var :18::18::18::18:amanın işşallah başı ben çekicem sonra sen neyse canlarım benim yavru çagırıyo kızmaya başladı beni özleyin anacım öptüm hepiciginizi

canım ışıgın yanıyodu dedim bir kahve içeyim bacımla dedim ama olmadı malesef annem çagırıyo ben çıkıyorum sonra görüşürüz işşallah misafir geldide diyo yanında otur ayıp olmasın görüşürüz

canım aramızda 7 günmü var :18::18::18::18:amanın işşallah başı ben çekicem sonra sen neyse canlarım benim yavru çagırıyo kızmaya başladı beni özleyin anacım öptüm hepiciginizi

inşallah canım hayırlısıyla atlatacağız sonrada alacağız bebişleri kucağımıza Allah'ın izniyle.. herzamanki gibi özliycez seni dikkat et kendine

tamam tatlım sonra görüşürüz kendine ve miniğine iyi bakk

sen nasılsın canım ben bu aralar pek sık girmediğim için çok takip edemiyorum işe başlamıştın nasıl gidiyor zor oluyormu doktor işini ne yaptın hepsi serklaja gerek yokmu dedi

ttuubaaoz kontrolünün iyi gecmesine sevindim sonuna kadar güzel heberler alıcalsın inşallahh... bizim için tekiz daha iyi malesef rahim uzunuğun güzel cıkmış kesin serklaj olacakmı?? tansiyon düşüklüğü bu aylar cok normal kafana takma canım benim de halen arada düşüyor başdönmeleri devam ediyor dün gece uykumdan uyandımn sanki yataktan düşücem sanki

sen nasılsın canım ben bu aralar pek sık girmediğim için çok takip edemiyorum işe başlamıştın nasıl gidiyor zor oluyormu doktor işini ne yaptın hepsi serklaja gerek yokmu dedi

evet gerek yok dedi dr.um her ay bakılacak rahim boyuna cok iyi gidiyor şuan dr.lar da gerek görmedi..allaha şükür....evet işe başladım müdürle görüştüm haftada 2 gün gidiyorum işe yıllık iznimi kullanıyom 3 gün bitince ne yaparız bakalım idare eder her halde :26: gittiğim günler bel ağrılarım oluyor oluyor yoruyor beni bide 8 den 5 e kadar sürekli masa başında otur belime vuruyor her şeye ragmen cok güzel gidiyor cok şükür

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
edamecrin kız 01.05.2010 Gözde
Tatlışoğlu ?? 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
Tubacozar ?? ?? Var..
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli 22.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

yani yorulman çok normal ben bile sürekli evde yatarken sanki yoruluyorum gibi geliyor
sen yine de dikkat et canım inşallah bir sorun çıkmaz bundan sonrada..
benim kesin serklaj olucak budefa. geçen defa çok doktor gezdim hepsi farklı birşey söyledi sonuç kötü oldu bunda aynı doktoruma devam edicem güveniyorum kendisine.
hem doktorumun kararı hemde ben istiyorum serklaj olunca daha rahat hissedicem kendimi korkmuyorumda benim tek korkum enfeksiyon başımın belası şimdilik idrarda çıkmadı ama vajinada varmıdır bilmiyorum onada 2haft sonra bakalım dedi şikayetimde yok şimdilik

aynen benimde korktuğum enfeksiyon :18: beni bırakmıyor öncede tedavi oldum ama şimdi yine akıntım başladı dr fitil verdi kullanmayıda korkuyorum fitilleri :18: idrarda ve kanda cıkmadı ama akıntım :26: o zaman serklej yaptırman lazım enfeksiyonada diket etmen lazım
... bol bol dinleniyorum işe gitmediğimde evdeyim işi yemeği eşim yapıyor ben ona arada yardım ediyom qadam benden iyi yemek yapmaya başladı ..seni yemekteyize göndericem diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…