- Konu Sahibi hidennisko
-
- #10.461
Canım meslektaşız sanırım, ben de öğretmenim. Benim biraz karışık. Bir 8 haftalık düşüğüm var.2. hamileliğimde 29+4'te 4cm açılmayla 11 gün hastanede kaldım devamında 35'e kadar wc dışında hep yattım. 38. haftada sancım oldum ve sezaryen oldum. 3. hamileliğim bahsettiğim gibi 24+3'te kanamam, 24+5'te suyum tamamen geldi, iki gün sonra 25. haftada normal doğum yaptım. Neden olduğu konusunda başta bir şey söylenmedi. 3 ay kadar sonra doktorum histeroskopide rahimi ölçmüş ve bir dahakine serklaj yapacağız, genişlik var dedi. 2 ay öncede tekrar ölçtü normal, rahimağzı yetmezliği olduğunu düşünmüyorum dedi. Doğumdan 3 ay sonra yaptığı ölçümün öyle çıkmasını doğumun yeni gerçekleşmiş olmasına bağladı. Ben sonra başka doktora gittim. O hiç ölçüm yapmadı. Rahim filmini inceledi. Filmde olumsuz bir şey yok, ama hikayene göre serklaj gerekli dedi. Neden belki enfeksiyondur ki doktorum ondandır dememişti, protein S eksikliği var belki ondandır, Troitlerim düşük çıkmıştı belki ondandı, belkide o dönemde rahimağzı yetmezliği oluyordur. Ben de tam bilmiyorum. 3 sorunlu hamilelikten sonra serklaj yaptırmak istiyorum ama enfeksiyondan korkuyorum. Bazen serklaja vucut tepki gösterip erken doğumu başlatabiliyormuş, böyle olaylar da var. O ihtimallerde beni korkutuyor. Tek tesellim burada serklajlı arkadaş çok ve çoğu olumlu sonuçlandı...
İnşallah senin sorun olmaz...
canım nasılda biliyosun aferimhem ondan hem hastayım hemde az mercimek tanesi kadar kanamam oldu dün yatıyorum çok korktum ya kanı görünce bugün randevu alıcam alabilirsem gidicem eşimle neyse beni merak eden arkadaşlardan alllah razı olsun dualarınızı eksik etmeyin üzerimden ben çıkıyorum chbncim sabah konuştuk senle bebekim inan çok hoşuma gitti aradıgın için allah razı olsun ünürüm benim
canım kanaman mı oldu geçmiş olsun progestanı vajinal kullansan drum bana 4 saatte bir kullanabilirsin demişti kanamam varken birde bol su içmeye devam et..rahimim açılıp kapanıyo demişsin ya onu bilmiyorum hiç farketmedim öyle bişey sızı gibi bişeymi bilemedim enfeksiyondan olmasın sen randevu alırsan dr una bi görün canım dualarımız seninle..bende bu akşam burdaki dr gitçem eşim gelince hayırlı haberlerle dönelim inşallah..
gecmiş olsun tatlım dr mutlaka söyle bol bol dinlen canım allahın izniyle bir sorun olmıcaktık zaten kanamamda az mutlaka bizi bilgilendirtekrar gecmiş olsun ....
paşam çok geçmiş olsun. doktordan gelince mutlaka yaz canım.
Geçmiş olsun bol bol dinlen yorma kendini ve doktora git mutlaka ihmal etme bir daha olmaz inşallahh..
paşam;
geçmiş olsun
banada inşallah pazartesi dikiş atılıcak.hiç beklemiyordum herşey yolunda diyordu doktorum ama tedbir amaçlı dedi yine görünürde bir problemimiz yok Allah´ıma şükür.inşallah dikişimde iyi geçer hayırlısıyla.
paşammmm şimdi okudum kanaman olmuş galiba geçmiş olsun neyseki herşey yolundaymış dikkat et kendine merak etme bebişin bu defa seni bırakmıycak. rahimde sızı oluyor demişsin bende oluyor zaman zaman sızlıyor gibi yanıyor gibi bana doktor normal dedi. birde kabızlık için bol su kayısı incir falan ye yinede olmazsa dulcolax diye bir ilaç var çok iyi geliyor bende çok kabız oluyorum doktorum verdi sakın zorlama ıkınma dedi çok iyi geliyor tavsiye ederim burdada birçok arkadaş kullanmıştı
canım çok şükür iyiyiz hamdolsun aht ettim ben sende yap her namaz kıldıgımda 2 rekat şükür namazı kılıyorum allahım saglıklıcana dogum yapmamı nasip etsin anacım dün çok üzüldü kanamam olunca tansiyon tavan yapmıştı çok şükür şimdi iyi ben o ilacı biliyorumda osmolok diye ilaç var elimzede dediler onu verdiler aynıymış ama 3 aylık lduktan sonra öneriyolar kız kilo verdim ama topilik olucam zaten tombulum artık eşim yarım dünyam diye sever beniözledim kız seni nerelerdesin bakem sen gamzecim bebekim hoş geldim sefalar getirdin bebişim
kızlar bizimde bugün kontrolümüz vardı. çok şükür iyi geçti çok korkuyordum:18: bi problem çıkarsa diye kalp atışlarımızı duyduk bebişimizi gördük bu arada doktorumuz ikiz değil tek bebek dedi aman tek olsun ikisini nasıl taşırım biri durmuyor dedimrahim uzunluğum 3,6çıktı idrar tahlilide yaptırdım oda temiz çıktı. tansiyon düşüklüğü için progestandan şüpheleniyordum hep onu içince düşüyor o yapar dedi ama önemli değilmiş ne ilaçmış uyutuyor kabız yapıyor birde tansiyon çıktı. 2hafta sonra kontrolümüz var ondan sonra 12.haftada 2li test ondan sonrada serklaj büyük bir ihtimal 9mayıs:18::18::18:
paşam çok geçmiş olsun. doktordan gelince mutlaka yaz canım.
ben diğer topikte slm verdim san bir baktım gimişsinsonra baktım ki burdasın bu sefer ben seni yakaladım ben iyiyim tatlım sen nasılsın bak bol bol dinlen biz de iyiyiz allaha şükür allah kabul etsin dualarını ve ibadetlerini tatlım
canım aramızda 7 günmü var :18::18::18::18:amanın işşallah başı ben çekicem sonra sen neyse canlarım benim yavru çagırıyo kızmaya başladı beni özleyin anacım öptüm hepiciginizi
canım ışıgın yanıyodu dedim bir kahve içeyim bacımla dedimama olmadı malesef annem çagırıyo ben çıkıyorum sonra görüşürüz işşallah misafir geldide diyo yanında otur ayıp olmasın görüşürüz
ben diğer topikte slm verdim san bir baktım gimişsinsonra baktım ki burdasın bu sefer ben seni yakaladım ben iyiyim tatlım sen nasılsın bak bol bol dinlen biz de iyiyiz allaha şükür allah kabul etsin dualarını ve ibadetlerini tatlım
kızlar bizimde bugün kontrolümüz vardı. çok şükür iyi geçti çok korkuyordum:18: bi problem çıkarsa diye kalp atışlarımızı duyduk bebişimizi gördük bu arada doktorumuz ikiz değil tek bebek dedi aman tek olsun ikisini nasıl taşırım biri durmuyor dedimrahim uzunluğum 3,6çıktı idrar tahlilide yaptırdım oda temiz çıktı. tansiyon düşüklüğü için progestandan şüpheleniyordum hep onu içince düşüyor o yapar dedi ama önemli değilmiş ne ilaçmış uyutuyor kabız yapıyor birde tansiyon çıktı. 2hafta sonra kontrolümüz var ondan sonra 12.haftada 2li test ondan sonrada serklaj büyük bir ihtimal 9mayıs:18::18::18:
sen nasılsın canım ben bu aralar pek sık girmediğim için çok takip edemiyorum işe başlamıştın nasıl gidiyor zor oluyormu doktor işini ne yaptın hepsi serklaja gerek yokmu dedi
evet gerek yok dedi dr.um her ay bakılacak rahim boyuna cok iyi gidiyor şuan dr.lar da gerek görmedi..allaha şükür....evet işe başladım müdürle görüştüm haftada 2 gün gidiyorum işe yıllık iznimi kullanıyom 3 gün bitince ne yaparız bakalım idare eder her halde :26: gittiğim günler bel ağrılarım oluyor oluyor yoruyor beni bide 8 den 5 e kadar sürekli masa başında otur belime vuruyorher şeye ragmen cok güzel gidiyor cok şükür
yani yorulman çok normal ben bile sürekli evde yatarken sanki yoruluyorum gibi geliyor
sen yine de dikkat et canım inşallah bir sorun çıkmaz bundan sonrada..
benim kesin serklaj olucak budefa. geçen defa çok doktor gezdim hepsi farklı birşey söyledi sonuç kötü oldu bunda aynı doktoruma devam edicem güveniyorum kendisine.
hem doktorumun kararı hemde ben istiyorum serklaj olunca daha rahat hissedicem kendimi korkmuyorumda benim tek korkum enfeksiyon başımın belası şimdilik idrarda çıkmadı ama vajinada varmıdır bilmiyorum onada 2haft sonra bakalım dedi şikayetimde yok şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?