Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ayyy çok hoşsun canım yaa gönder gönder
benimde annem yanımdaydı bugün gitti serklajdan önce gidip gelecek
önceden hiç ilgilenmeyen adam şimdi her işi yapıyor

kızlar ben dr gittim geldim ancak yazabiliyorum benim artık küçük değil kocamaaaaam 2200gr bi kızım varmışsık idrara çıkmamı sordum normal dedi suyum azalmış diye korkuyorum dedim yok hatta hafif fazla dedi haftasıyla uyumlu bukezde çizelge geride kaldı 32+6yım..haberler böyle bizden..chnb canım akıntı için gitmedim ben akıntım yok şükür sık idrara çıkmam vardı korktum amniyos sıvısıdır diye..

ayyy ayyy maşallah büyümüş kocaman olmuşsunuz. ne güzel habermiş buu
biraz rahatlamışsındır iyi olmuş gitmen. insan çok sıkılıyor,endişeleniyor zor günler geçiriyor ama böyle güzel sonuçları olunca herşeye değiyordur herhalde

Maşallah canım bebişine çok seviniyorum böyle güzel haberlerinizi aldıkça

Ooo kızlar eşler iş yapıyor yemek yapıyor darısı bize olsun maşallah diyelimm

Gamzecim sen doğum yapana kadar senin kociş master chef olur :).İşe başlamışsın canım kolay gelsin zorlansanda kafan dağılıyodur

Kızlar 1 haftadır şehir dışındaydım 1 kere girip hızlıca okudum yazamadım.

Paşam canım geçmiş olsun kanaman olunca korktum ama önemli değilmiş içim rahatladı stres yapma kafana hiçbirşey takma

Chnb,canım teyze olmuşsun Allah analı babalı büyütsün maşallah bebişinize,ayrıca teftiş varmış kolay gelsiin biran önce gitsinlerde sende rahat et inşallah

Fadik yazmıyo bir süredir, fadikcim okursan bir ses ver merak ediyorum iyimisin canım?

Maşallah canım bebişine çok seviniyorum böyle güzel haberlerinizi aldıkça

sağolun kızlar bana hayaldi bugünler geldik çok şükür dilerim buradaki herkeste görür 33 leri 38 leri,sonrada sağlıkla bebeklerini alırlar inşallah kucaklarına...bu arada nuraydan haber ver başka topicte arkadaşı yazmış tel.de konuşmuşlar özge kızımızda nurayda iyiymişler fırsatı olmuyormuş gelicekmiş en kısa zamanda paylaşıyım dedim.

ooo maşallah canım 15haftalık olmuşsunuz bile nasıl geçiyor serlajlı günlerin yatıyormusun sürekli, ağrın falan varmı, banyo için kalktınmı hiç

canım benim doktorum serklajdan bi hafta sonra normal yaşamına dönebilirsin demişti hatta çalışablirsin demişti. ama ben 40 gün rapor aldım. wc, yemeğe kalkıyorum sadece. 2 günde bir annem geliyor, yemek ütü yapıyor. çok sıkılınca evde 5 dakika yürüyüp yatıyorum. serklajdan sonra 1 kere banyo yaptım. haftada bir yaparım diye düşünüyorum. Allah nasip ederse 15 nisanda kontrolüm var. bakalım ne dicek doktor?
sen nasılsın? nasıl gidiyor? çalışıyor musun canım?

inşallah canım hayırlısıyla atlatacağız sonrada alacağız bebişleri kucağımıza Allah'ın izniyle.. herzamanki gibi özliycez seni dikkat et kendine
kız çok güldüm he yazdıgına özlenicek hatunum ben be çayı demledim şimdi annemde uyuyo sizin için kendimi teylikeye attım haberiniz olsun bir yakalarsa beni:57

canım sakın benim düştügüm hataya düşme ne olur inan çok üzülürüm dedigime korkmada banda gerek görünmedi dikiş her y her şey normal dedndi ama bak yavrum gitti bende sevindim her gittigimde ama boşa sevinmişim pazartesi gittim herşey yolunda diyen doktorum salı hastanede yattım çarşamba dogurdumhatta doktorlar vizitede gezerken benim doktora çok kızdılar neden dikmedin diye oda korkusunda eşimi yolladı ama nafile yavrum dogdu eşim gelene kadarne olur yalvarırım dikkat et diktir derim ben benim gibi boynun bükük olmasın genede sen bilirsin ben buruya girdim bu siteyi keşfettim burda bir bayan vardı hani ikizleri olan o dedi diktir pişman olma bende diktirmek istedim doktor herşey normal dikmeye gerek yok dedi beni eve yolladı her seferinde bende saf gibi sevindim ama boşa sevinmişim keşkeler yerine gelse keşke ama nerde bebegim gitti okadar eziyetimde boşa

eee eşlerimiz elimiz ayagımız demi bizlerin benimkinin allahtan aşçılıgı belgesi varda yırtıyorum canım ne istesin yapıyo sizlerinki isteklerinizi yapabiliyolarmı:26::26::26:başka zaman olsalar beceremezler bilmeyiz derler ama iş başa düşünce senden benden güzel yaparlar eşime dedim sen bu kadar becerikli oldugunu söyleseydin ban inan ben istemeye gelirdim seni dedim geçen
masallah bebikim benim allahım nazardan saklasın işşallah bizde senin gibi görürüz o haftaları dişini sık çogu gitmiş azı kalmış yavrunu kucagına alınca benim yerimede sarıl kokla olurmu
teşekkür edrim kardeşim sen nasılsın görüşmeyeli ben rahat giremiyorum valahı annecim sag olsun gene yakaldı hatun beni ya zaten evime geçiyim rahat yazışırız işallah
canım maşallahnice 40 haftaları görme dilegiyle

slm kızlar uzun zaman oldu yazamadım sanırım sayfaya yeni arkadaşlarda gelmiş inş hepiniz sağlıcakla bebişleri kucaklarınıza alırsınız bizde iyiyiz kızım 34 günlük oldu.şükür iyi..gaz sorunu oluyor o da normal artık..onun dışında kayınvalidemde gideli 20 gün falan oluyor ve bütün işler bana kalmış durumda birde oğlum olunca evde hiç iş bitmiyor nete girmeye bile fırsatım olmuyor arada sayfayı okumaya çalışsamda geçmişi falan okuyamıyorum..sizler nasılsınız umarım herkes iyidir.serklajlı olanlar hamile kalmayı düşünenler hamile kalanlar..... dualarım sizlerle

serklajı yaşamış biri olarak sormak istedikleriniz olursa sorabilirsiniz...bu arada nuray ve şafak ne yaptı acaba onlardan haberim olmadı hiç sayfaya yazdılarmı?onlarda benle aynılardı...hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

canım sana özelden mesaj attım.

aaa iyimiş canım yaaa bende sürekli yatmak zorunda kalıcam diye korkuyordum öncekindede 2hafta wcye bile kalkmamıştım çok zordu şimdi yine hep aynı olur diye korkuyordum ama sanırım erken dönemde yapıldığında daha farklı oluyor biraz rahatladım. 5dk bile insana çok iyi gelir. ben birde banyodan çok korkuyorum benim saçlarım kıvırcık uzun ve gürdür 2saat onlarla uğraşıyorum hamilelikte kestirilmez diyorlar ama ben 2li testten sonra kısacık kestircem tabi birde şu temizlik konusu var:26: o halde nasıl yapılır bilmem artık sen bizden öndesin bir ay sonra seni soru yağmuruna tutabilirim
çalışabilirsin demiş doktorun ama bence dikkat et canım senin işin yorucuydu diye hatırlıyorum aman bi sorun çıkmasın..
ben çalışmıyorum canım ama şimdiden çok dikkat ediyorum zaten sürekli uyuyorum sağolsun eşimle annemde bir iş yaptırmıyorlar

kız çok güldüm he yazdıgına özlenicek hatunum ben be çayı demledim şimdi annemde uyuyo sizin için kendimi teylikeye attım haberiniz olsun bir yakalarsa beni:57

tabi özlüyoruz canım seni nekadar çok sevdiğimizi bilmiyormusun geçenlerde bizi nasıl üzmüştün başka bir topik için biz sensiz ne yaparız:84:
ooo çaylar demlenmiş biraz geç kalmışım ama olsun topikce toplanıp sana geliyoruz haberin olsun çaya artık beş çayına yetişiriz

Maşallah sana ve Duru'ya canım Bir hafta sonra normal hamile gibi yaşayabilirsin canım. Benim doktorum Edirnedeyken 35.'ten sonra normal hayatına dön demişti Aydın Kaya. Belki bilirsin oranın en tanınmış doktorlarından biri, oğlumun doktoru. Ben de inan hiç oturmadım hem çok gezdim hem de bütün evin işini yapmıştım. Hatta gece nişanım geldi, sancım 10 dakikada bir olmaya başladı. Tek evin tozu kalmıştı. Sancım gelince dolaştım, geçince mobilyaların tozunu aldım. Sahur sofrası hazırladım. Ramazanın 8. günüydü ve ben o zamana dek doktora sormadan oruç bile tutmuştum. Şükür oruçlu oruçlu doğum yapmadım canım... Şimdi aklıma bunlar geldi sen yazınca.

Sen de özgürlüğün keyfini çıkar. 4 cm açıkla ben doğurmadım ya sen hiç doğurmazsın canım.

Bir de yazayım mı yazmayayım diye düşündüm ama siz benim sırdaşımsınız dün çarşıdan gebelik testi aldım akşam gelince yaptım Fadik'in yazdığı gibi kocaman bir negatif Adetim 28 günde bir olduğu için 4 gün varken yapmış oldum. İdrarda bazılarının çıkıyormuş 3-4 gün önce. Çıkmadı işte... Zaten pek de umudum yoktu....

İki çocukla zordur tabiii canım. İyi olmanıza sevindim. İnşallah bizler de o günleri görürüz...

maşallah canım yaaaa iyi olmanıza çok sevindim çektiğin sıkıntıların sonunda mükafatını aldın kucağına ne mutlu sana inşallah bizlerede nasip olur bu güzel günler
anlıyoruz sizlerin çok sık girememenizi zamanınız olmuyordur bu yatmaların acısı çıkıyordur şimdi
ama merak ediyoruz işte herşey yolundamı bi sorunmu var diye en azından sık olmasada arada girip biz iyiyiz diye yazsalar keşke

Ne güzel canım yardım etmesi. Bol bol dinlen bol su. Sevmeyene zordur su içmek inşallah seviyorsundur su içmeyi. Her şey yolunda gidecek inşallah...

Canım evet haklısın. Ben Güldenaz'ı, Şafak'ı ve Nuray'ı merak ediyorum. O kadar ay yazıştık en azından biz iyiyiz deseler umarım kötü bir şey olmamıştır, endişeleniyoruz da...

canımmm idrar testi için erken değilmi?? yumurtlama gününde değişmiş olabilir geç döllenme olabilir belki...

Enfeksiyon hamileliğin baş belası. Bol bol su iç az su içince idrar sık sık boşalmadığından biriken idrar enfeksiyona neden oluyor. Ben sevmem su içmeyi. Bir de bende su da bulantı yapıyordu. İnşallah sen seviyorsundur suyu... İş nasıl gidiyor bu arada?

evet aynen elimden geldiğince içmeye calışıyorum bende sevmiyorum su içmeyi zorlayarak ne kadar içebilirem artık ...akıntım hiç bitmiyor .. kanda ve idrarda enfeksiyon cıkmadı ama akıntım bitmiyor.. acaba progestan mı yapıyor dr 5 aya kadar devam dedi.. fitil verdi onuda kullanırken korkuyorum bebeğe zararverir diye dün kullandım ama rahim ağzına koydum ileri itemedim gecen ay kullanınca 2. gün kanamam başladı korkutuyor beni

tatlım cok erken yapmışsın testi yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…