Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gamzecim ben senitaniyorum erken dogum topiginden beni hatirladinmi bilmiyorum.canim iste kafam cok karisik bende neden boyle dediler anlamiyorum bu yuzden basimdan geceni anlaatim size.PROF YUCEL KARAMAN I duymussunuzdur belki o ayda bir kez buraya bruksele geliyor ben ona kontrole gittim dogumdan sonra bakti sana histereskopi yapalim dedi bisey varmi bakariz yoksa bakmis oluruz varsa tedavi ederiz dedi.neyse ARALIK 1de oldum kucuk bir yapisiklik var temizledim dedi.sonrasinda en son subat ayinda adet gordum ve suan hamileyim.hamile kalinca onu aradim dedim ne yapmaliyim igne dozumu soyledi ve mutlaka serklaj yaptiracaksin dedi 14.haftada.gecen persembe kucuk kahverengi bir kanama oldu acile gittim her zaman gttigim hastaneye .dogumua giren dr denk geldi ona dedim serklaj olmali diye oda mutlaka yaptir dedi ben 2 dr gorunuyorum 15.de birisi var digeride 26.sinda ikinci olan o bhasettigim serklajin yapilacagi hastane onlarada bir danisicam daha onlarla konusamadim .ama 2dr da boyle soyleyince acaba diyorum yani o zaman benim sadece onlem amaclimi yani hadi birde bunu deneyelimmi olacak ki?

Canım,ben kaybettiğim bebeğimde ilk seferde hamile kaldım ama planlı deildi şimdi de bana denediğimiz an olurmuş gibi geliyor ama biliyorum ki böyle olmuyor.Hiçbir problem olmamasına rağmen bir kadının hamile kalma ihtimali %25 miş aslında bu orana bakınca hamile kalmanın okadar da kolay olmadığı görülüyor.Doğurganlığın en yüksek olduğu yaşlar 20 li yaşlar ama malesef bende geçtim o yaşı 32 yaşımdayım .Dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm bir ağlıyorum bir ağlıyorum eşime diyorum neden dikkat etmedin sağlık sigortam mayıstan sonra hamile kalırsam karşılaycak doğumu şimdi serklaj da doğumuda biz ödeyeceğiz çalışamıycamda şimdi ne yapacağız biz diye bilinç altına bak :)).Canım gerçekten işler yolunda olsa hemen başlıycam çalışmalara ama malesef elimizde olmayan sebeplerden iş ve eşimin şehir dışında olmasından ertemek zorundayım bak işler yoluna girsin listeye girmeye can atıyorum valla.Sen içini ferah tut canım Allahın izniyle bu ay,olmazsa da en kısa sürede kutlayacağız hamilelik haberini.Ayrıca 34 yaş hiç bir şey deil artık insanlar o yaşta daha yeni evleniyor bişeycik olmaz

Arkadaşım geçmiş olsun serklajın riskleri var tabi ama bu konuyu baştan sona okursan ne kadar başarılı sonuçlar alındığını görebilirsin.İki doktor bunu önerdiyse bidikleri bir şey vardır diye düşünüyorum.Kayıpların için Allah sabır versin.İnşallah bu bebişini sağlıkla kucağına alırsın

Canım genelde rahime yapılan müdahalelerde sonraki gebeliklerde problem olabiliyor. Ben yara yaktırmıştım. Şu an 6.5 yaşındaki oğlumdan önce. Bu oğlumda. 29+4'te 4 cm açılmam oldu, 35'e dek hep yattım. Bu seferkinde kimse beni uyarmadı ve ben çok yordum kendimi 25. haftada doğdu. Bahsettiğin Yücel Karaman ünlü bir doktor. Nihayetinde rahime bir müdahale yapmış. Bu yüzden de sana mutlaka yaptır demiş olabilir.

Canım sağ olasın inşallah o süreç çabucak geçer de seni de Gamzeciğim ekler listeye. Haklısın, bu işler masraflı işler. Her şey yolunda gider inşallah...

tatlım anladığım kadarıyla sana ölcüm felan yapılmamış yaşadıkların için önlem amaçlı yapılasını istiyolar bence mantıklı hakkında hayırlısı olsun tatlım burda cok başarılı öyküler var yaptıranlar var cok memnunlar ama bol bol dinlenicek ve yaıcaksın

Kızlar sabah 8.00 de ders başlıyor. Ben kaçtım. Hayırlı geceler...

Arkadaşım ben 17 haftalıkken düşük yaptım oğlum olacaktı kaybettim malesef .Ben istanbulda bir prof a gittim bana %100 rahim ağzı yetersizliği diyemedi ama bir dahaki hamileliğinde önlem amaçlı 12 haftandan sonra dikiş yapılmalı dedi çok büyük ihtimal rahim ağzı yetmezliği dedi.Burda önlem amaçlı yapılıp başarılı sonuçlar alındığını gördük bence riske atma.Dualarım seninle inşallah sorunsuz bir şekilde bebişini kucağına alırsın

Son düzenleme:
canım ya o zaman yaptırayım ben ya sonrasında keske yaptırsaydım dıyecegıme bırde boyle deneyelım bakalım;amı canım cok saol ınsallah hepımız saglıkla kavusuruz yavrucuklarımıza

selam kızlar herkesler iyimi bugün çaylara gidilmiş haberimiz olmadı valla yoksa hemen atlar gelirdikbiz iyiyiz şükür limburgcanım yücel bey çok iyi bir dr ve histeroskopi esnasında yetmezlik görmüş olabilir..bencede yaptır muhakkak birde enfeksiyon açısından uyanık ol her ay düzenli kan idrar tahlili ve kültürü yaptırıyorum..bol su içiyorum ve bendede kan phtılaşması var mthfrc677t homozigot mut. ve proein c düşün fraxiparin 0,6 kullanıyorum..serklajım yok ama geç farkedildiği için yatarak geçiriyorum..chnbcanım testi erken yapmışsın ama biliyorum o merak halini 10 unda tekrarlarsın olmazsa..06ee,gamze,regrete merhaba kızlarr

canım benim ayyy ikramların çok güzel teşekkür ederim içmiş kadar oldum :86:
chnb'yemi gitsek acaba oda demliyecekmiş şimdi
canım sen iste ben eşime hazırlatıyım kendisi üniversitede aşçılık yapmıştı elinden her şey geliyo maşşallah
valla tatlım yaaa bende bazen gıcık ediyom tam abanacak kacıyom adam netceni bilmiyr bana sen dur 9 ay sonra görürsün diyoo .. bende şuanın tadını cıkartıyom
canım inan böyle şeyler komik oluyo ama eşimin bir lafını unutmuyorum ilk ogluma hamileyim benimle bir arkadaş var konu yaramazlıktan açıldı dedi olmazmı olması lazım sen yapma dur gözü kaysın dedi onunda düşük riski vardı aynı benim gibi neyse bende korkmaya başladım cahilliktenmi ne şeytan içime gir kemir beynimi dedim gel yaramazlık yapalım yasak ama dedi vs işte oda dedi sen dedi bebegimizi canınla kanınla besliyosun günler çüvalamı girdi sen bebek iyi olsun ben daha bir şey istemiyorum demişti ne hoşuma gitmişti allah ondan razı olsun eşlerimizi başımızdan eksik etmesin işallah
eee artık hataydan meşhur bişeyler yapar yanına birer çeşit de biz götürsek sevtunun depoda doluymuş oda getirir ooo tam ziyafet
canım depo ful dolu vallahi görsen eşime diyorum ben degil kesme şekeri istiyo dedi ister canın senin canın dayak istiyo dedi bebegi şöyle kenara alalım seni bir dövüym dedi kilo verdiklerin geri alıcan dedi başladım aglamaya tamam tamam dedi dogumdan sonra veririsin nasıl olsa güçlü karım benim dedi
tatlım ben baya işiştim galiba ne yapayım bebiş yediriyor bana eşime öyle diyom bebiş istiyor diyorum oda dayanamıyor veriyor yimek
adamlar kıyamıyo bebem doyuruyolar ne yapsınlar
kızlar yaaa birde ben bu aralar çok sinirliyim herkese kızıyorum :95:şuan evde yalnızım inanın twdekilerle bile kavga ediyorum normalmi acaba
bended var hormonların tavan yapmıştır bebikim:76::76::76:
canım benimde 2 kayıbım var biri 20 haftalık digeride 18 hafta 3 günlüktü allahım bir daha acı yaşatmasın işşalah hepimize allah yardımcımız olsunbaşın sagolsun
canım teşekkür edrim sanada bu arada nerelerdesin sen

canım keşke sende olsaydın ne güzel yedik içtikbugünde cnbn gidicez yaptınmı kız mamları gelelimi

Kızlar merhaba, uzun zamandır forumu okuyorum ama pek yazmadım.Bende ağustos ayında 22. haftamda kızımı erken doğurdum ve malesef 2 gün sonra kızımı kaybettim. Bende önce nişan geldi, tabi ben önce onun nişan olduğunu anlamadım o sıralar. Eşimle Mersin'e tatile gittik, denize girdik, havuza girdik, sonra hafif hafif su gelmeye başladı, hemen doktora gittik. Doktor keseye bakarken içini çok bulanık gördü ve bunu benim çok kilo almama bağladı ve gelen su içinde mantar oluşmuş dedi ve bana mantar için fitil yazdı,gönderdi. Biz onun üstüne 7 saatlik yolculuk yaparak eve geldik ama bendeki hafif hafif su gelmesi devam etti.Bu sefer memlekette doktora gittik, doktor hemen hastaneye girişimi yaptı, rahimde 2 cm açıklık var dedi ve beni hastaneye yatırdı. Bir hafta hastanede yattıktan sonra sancılar başladı ve malesef doğum engellenemedi. Şimdi yeniden hamileyim sürekli gittiğim doktorum 16. haftanda önlem amaçlı serklaj atalım diyor, dün fakülte hastanesine bir doç.a göründüm oda rahim ağzını ölçtü 35 mm buldu ve şu anda serklaja gerek yok, senin anlattıklarında rahim ağzı yetmezliği teşhisi tam konulamaz senin suyun gelmiş doğum o yüzden olmuş, bir ay sonra yeniden kontrole gel dedi. Ben tam olarak ne yapacağıma karar veremedim. Aslında serklaj atılsın diye düşünüyorum ama 16. hafta geç gibi geliyor. Doktorumsa 3lü testin sonucuna göre atalım diyor. Sizce ben ne yapmalıyım??

hangi markaya ait test çubuğu o öyle . dokuz gün ksala belli olmasının imkanı yok. yumurtlamadan snra her kadında süre 14 gündür. ik gcikme gününde değer 40-80 arası çıkıyor. her iki günde bir katlanarak artıyor. yani bekelenenden 2 gün önce 20 . (ki bu değerde teslerde sınır değeri.)
yüreğini ferah tut. benim kan test değerim 100 ken bile çubuk silikti. bu arada su 5-10 tl lik çubuklarda en güvenilir marka toyo.

canım 16. haftada serklaj geçmi,tehlikeli mi bilmiyorum. başka bi doktorada görünsen olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…