Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Arkadaşım,öncelikle çok geçmiş olsun. Bende 17 haftada kaybettim bebeğimi,ben istanbulda bir profa gittim benim doktor önlem amaçlı serklajın 2 li testen sonra 12 hafta bitimi 13 14 haftalarda yapılmalı diyor tabi acil durumlarda daha ileri tarihlerde yapıldığını gördük tabi acil olana göre önlem amaçlı yapılanların başarısı biraz daha yüksek.Eğer böyle bir risk varsa 1 ay çok uzun bir süre bence daha sık kontrol edilmeli çünkü burda 3 gün önce hiçbir risk yok denilip 3 gün sonra doğum yapan arkadaşlarımız var.Seni korkutmak için yazmıyorum sadece istersen bir doktora daha görün bakalım ne diycek.Tabi her erken doğum rahim ağzı yetersizliği diye bişey yok belki sebep gerçekten enfeksiyondur ve serklaja gerek yoktur.Tekrar geçmiş olsun

sabır versin allahım sana. hepimiz kadar. gerekiyorsa mutlaka yaptır.

bebek kesesi çok esnek ama çok sağlam bir yaı. eğer enfeksiyon tespit edilmişse enfeksiyon yapan bakteri yada virüsler bu keseye ulatıklarında keseye arar verip eritmeye patlaklar oluşmasına sebeb veriyor. balon gibi en zayıf yerde bebek in su ve basınçla patlıyor.benimde suyum sızıntı ile bitti. diğer bebeğimin ise bir anda geldi. ama enfeksiyon yoktu. sebebi yoktu yani.

canım benim serklaj 2 tarama testi yapıldıgında dikiş uygulanıyo ya 3 aylıkken yada 3 buçuk aylıkken yapılıyo ben 4 ayı biraz uzun buluyorum sen başka doktoroda git derim ne kaybedersin baştan pişman olucagına hiç olmazsın daha iyi en azından dersinki rabbim önlemini aldım diktirdim çok şükür sen bilirsin sonumu dersin ben ilk oglumda dogum yaptım bana rahim açıklıgı var dendi 2 hamile kaldım doktora okadar dememe ragmen dikmedi enfeksiyondan kaybederiz dedi bebegi neyse o doktoru allaha havale ediyorum pazartesi gittim herşey normalken salı hastanede yattım çarşamba dogurdum anlıcagın ben senin yerinde olsan bu konu hakkında bilinçli bir doktora giderim birde ona görünürüm sen diktir rahimini enfeksiyon kapmamak içinde 3 litre su iç birde idrarını sakın tutma sakın benim gibi hataya düşme benim halen yüregim acıyo canım yanıyo komsumuzun kızı dogum etti aynı benim ölen oglumlaydı onunkide erkek inan onu görünce çok kötü oldumkucagımdan bırakamadım onu dedim benle hamileydin bak benimkide dogsaydı senlendi demeyi kendimden alamadım kızkanmak degilde özenti diyelim ona rabbim anasına babasına bagışlasın işşallah yavrusunu

selam tattlım :80: iyiyiz biz evdeyiz bugün yarın iş var o yüzden enerji topluyoruz bugün sen nasılsın neler yapıyorsun bebişinle chbn ye caya gitcektik ama ses cıkmadı ondan bizde gitmedik keşke yakın olsak ne güzel beraber yer içer ve bol bol dinlenirdik sen başladın mı hazırlıklara

tatlım anlattıkların benim yaşadıklarıma benziyor.. sana tavsiyem 3-4 farklı dr gitmen fikir alman ben ona göre karar verdim .. ben serklaj yaptırmadım ama her ay rahim ağzı ölçülüyor dr.um acılma ollursa dikiş atarız dedi eğer gerek duyuluyorsa enfeksiyon yoksa atılabilir dikiş 16 haftada da ilerki haftalarda da atılabilirmiş... bende acılma yok ama ben ne olur ne olmaz diye hep dinleniyorum sende tatil den sonra olmuş aynı bende tatilden sonra oldu

canım arkadaşım diğer sayfamızda erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler sitesinden Selenk arkadaşımız var.O serklajı yeni yaptırdı ondan direk bilgi alabilirsin canım.Oda yanlış hatırlamıyorsam yatarak istirat etti bir sor istersen canım umarım herşey yolunda gider ve gidecekte..Oda herhangi bir sıkıntı yaşamadı ve hayırlısınlada devam ediyor güzelim..herşeyin hayırlısı olsun ve artık bebişini kollarına alırısın

Canım çaya değil, yemeğe beklerim. Söylemesi ayıp mutfakta hamaratımdır. Ardından çay mı istersiniz, kahve mi ( ki burada kaynatma kahve meşhur bilirsin) bu size kalmış. Sana yöresel yemek hazırlardım. Eyleme Edirne usulü yemekler. Diğer kızlarda bunları severdi herhalde...Keşke yakın olsak da gidebilsek birbirimize. İnan bir kişi bile yazsaydı buradan giderdim.Böyle yazışmak bile ne kadar rahatlatıyor insanı...

Hoş geldin Papatya. Bakabildin mi Yarenin mesajlarına? Son gittiğin doktor anlattıkların kadarıyla bana güven verdi. Her şeyin hayırlısını diliyorum. Neden sıvı oluştuğu bulunur inşallah. Bu arada Selenk buraya da yazıyor....

Canım acon device gebelik test kaset fda onaylı yazıyor. Çin malıymış. Fiyatı da 3 tl. Ben de şaşırdım. Eşim aldığında 7.5 tl ye almıştı bir sene önce ama onda bir hafta geçince yapmıştım. Bunda 4 gün önce yapmış oldum. Bilmiyorum kendimi ümitlendirmek de istemiyorum. Çünkü ben yumurtlama dönemimi az çok şeffaf akıntımdan anlayabiliyorum. Bu ay belli belirsiz oldu ve 17. güne kadar lekem oldu. Progestan verdi doktor onu içince kesildi lekem. Bir de geçen ay klomeni yaı kullandım 6 tane ve yumurtam geçen ay çatlamadı ve doktor bu ay da çatlamayabilir dedi. Kısmet. Ümidim yok ama yine de heyecan yapıyorum işte. Bu beklemek öldürüyor insanı. Adetini bekle, yumurtlamanı bekle, adet gününü yeniden bekle. Bu beklemeler zor.......

merhaba arkadaşlar..chnb arkadaşım tavsiyesi üzerine burdan birşeyler paylaşmak istedim..Özellikle Yaren58 arkadaşımıza..
Benim her iki tüpüm bağlı durumda.(Aşırı yapışılık deneiyle tüpler tıkalıydı ve laperoskopi yapılarak açılmasına rağmen tekrardan tıkanmıştı bundan dolayı bir daha laperoskopi olarak tüplerim bağlamıştı)

Ben 27 haftalık tüp bebekle kaldığım oğlumu anne karnında gelişme geriliği suyun azalma sebebiyle anne karnında ölerek kaybettim.Genetik test sonrası mthfr taşıyıcı diye çıktı.Onun dışında birşey yoktu
Hamile öncesinde 3 tüp bebek tedavisi oldum ve 3.de hamile kalmıştım.
Doğum sonrası 2 tane tüp tedavisi oldum ve her seferinde rahimde sıvı oluştuğu halde tedavim devam edildi ama sonuçlar negatif gelişti.1 ay ilaç kullanmadan rahimde sıvı takibi yapıldı ve oluşmadı.Bir sonraki ay ise (mart ayında) Rahim filmi çekildi herhangi bir sorun olmadığını yapışılık veya sızıntı olmadığı söyledi dr. ve gelecek adetimle tekrar dondurulmuş tedavime başlamıştım.Ama aldığım estrofem hormonuyla adetin 14 günü rahimde sıvı oluştu.Sıvı çekildi kültüre gitti ve temiz çıktı iltihap yada enfeksiyon yok çıktı.Çekilen sıvıdan 2 gün sonraki kontrolümde yine rahimde sıvı olmuştu ve tedavim iptal oldu.
Şuan adet olmayı bekliyorum ve dondurulmuşlarım için ilaçsiz tedaviye başlamak için yol alacağım sıvı oluşmaz ise ve rahim kalınlığı iyi ise transfer olacağım..

Bu konuda bilgisi olan varmı?Bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan bilgi bekliyorum..
Ben geçen p.tesi başka bir dr daha gitmiştim.Ve o dr öğrendimki mart ayında çekilen rahim filminde rahimin üst kısmı düz olamsı gerekirken hafif içere doğru V şeklini aldığını öğrendim.Ve resmen gözüküyorda ama kendi dr bana filmimin gayet iyi olduğunu söylemişti..

Benim gibi aynı durumları yaşayan varsa paylaşırız yaşadıklarını sevinirim..Herkese sağlıklı günler dilerim

ahhh keşke ne güzel söylüyorsun edirne hatay bide hamarat ohhhh ne güzel eşin yaşadı :97: keşke komsumu olsaydık :44: cok biz boğaz olmuşum biri dese sana yemek vericem giderim peşinden garibim bebişimde ziyafet görürdü eşimin eline kaldık :97: :97:

selam 2009Papatya hoş geldin arkadaşlar mutlaka yaşayanlar cevap vericektir seni görmekten mutlu oldu canım

canım senin progestan ilacın bitti mi?? kaç gün kullandın??

canım senin progestan ilacın bitti mi?? kaç gün kullandın??

Canım 10 gündür 17. gününden beri kullanıyorum. 200 mg lık. Sabah akşam. Kesmedim. Kesmeliydim yoksa? Yemek yapmayı öğrensin eşin. Bbebek olunca zaten düzenli yapamayacaksın bir süre.

Ah canım gurbetlik zor. Buralarda olsaydın anacığın kendi elleriyle beslerdi. Candan bir dostun yok mu oradacanım bir öğün sana sevdiğin şeyler yapacak. Bak samimi diyorum buradan kargoyla gönderilecek şeyleri sana gönderebilirim...

Canım 10 gündür 17. gününden beri kullanıyorum. 200 mg lık. Sabah akşam. Kesmedim. Kesmeliydim yoksa? Yemek yapmayı öğrensin eşin. Bbebek olunca zaten düzenli yapamayacaksın bir süre.

canım ben ilk hamileliğimde içmiştim 10 gün kullandım...sonra hamile kaldım 10 günü tamamla sen erken başlamışsın adetin 20 yada 21 günü başlanır :26: ilaç bitti test yapmıştım cok silik pozitihti inşallah sende güzel haberler alırsın hayırlısı bakalım ..

selam 2009Papatya hoş geldin arkadaşlar mutlaka yaşayanlar cevap vericektir seni görmekten mutlu oldu canım
hoşbulduk canım benim...bende sizleri)::)

Canım 58 e kadar geldim ama henüz yarenin yazdıklarına gelemedim..devam ediyorum..İlk başlardamıdır yokse bayaii sonralardamıdır bilgin varsa??
Canım son gittiğim Engin beyin demesi rahimn yapısından dolayı aldığım estrofem hormonun bu sıvıyı tetiklediğini söyledi o yüzden ilaçsız dondurulmuş dene dedi olmaz ise şu ameliyatları olacağım herhalde hem histeroskopi hemde laperoskopi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…