- Konu Sahibi hidennisko
-
- #10.661
anladım canım saol yıne bana ara ara gelısmerını ve hamılelıgını nasıl devam ettırdıgını yazarsan cok sevınırım ya ben bastan okumaya basladım ama kımısı hep yatıyro kımı yatmıyor ıslem sonrası hatta ıse bıle baslayan var nasıl davranmalıyız yoksa bu hamılelıge ve ınsanın durumuna goremı degısıyorkı
ılık sekılde yapıyorum hafta bır 10 dakıkayı gecmıyor bır sandalye koydum dusun ıcıne oturarak yıkanıyorum benım hamılelıgın basında bır hafta kaherengı lekelerım olmustu hep yattım suandada genelde yatıyorum yada uzanarak oturuyorum gecen persembe yıne geldı lekem ama cok sukur bır haftadır yok ınsallah bırdaha olmaz ben suan progestoron kullanıyorum drum onunda yan etkısı olabılır dedı cunku bebekte bır sorun yok cok sukur
kultur dedıgın nedır canım her gıdısınde ıdrar yaptırıyosun kan verıosun o sekılde bakılıyor yanı ?
anladım canım saol yıne bana ara ara gelısmerını ve hamılelıgını nasıl devam ettırdıgını yazarsan cok sevınırım ya ben bastan okumaya basladım ama kımısı hep yatıyro kımı yatmıyor ıslem sonrası hatta ıse bıle baslayan var nasıl davranmalıyız yoksa bu hamılelıge ve ınsanın durumuna goremı degısıyorkı
Tabii gelişmeleri yazarım sende aklına takılan şeyleri sor elbet birimiz yardımcı oluruz elimizden geldiğince..Ben işlemden sonra 1 hafta hep yattım sadece wcye kalktım duşta almadım 1 hafta sonra duş aldım sonraki haftayıda genelde yatarak geçirdim işi bıraktım bu arada doktorlar normal hayatına devam et dediler ama ben işe gitmek istemedim gündüzleri hep evdeyim dinlenme modunda ama yemeğimi falan yapıyorum temizlik ve yorucu işler hiiç yapmıyorum sende yapma dinlen..bu arada banyonu oturarak yapma ayakta kısa süreli duş gibi yap beni gittiğim doktorlar bu konuda hep uyardı oturmadan yap mutlaka dediler bilgin olsun..
ayyy uzuldum sımdı ben zorla bır lıtre ancak ıcıyorumdur suyu
COK SAOLUN ARKADASLAR BOYLE ILGILI VE HEMEN ACIKLAYICI CVPLAR VERDIGINIZ ICINanladım canım saol yıne bana ara ara gelısmerını ve hamılelıgını nasıl devam ettırdıgını yazarsan cok sevınırım ya ben bastan okumaya basladım ama kımısı hep yatıyro kımı yatmıyor ıslem sonrası hatta ıse bıle baslayan var nasıl davranmalıyız yoksa bu hamılelıge ve ınsanın durumuna goremı degısıyorkı
Tabii gelişmeleri yazarım sende aklına takılan şeyleri sor elbet birimiz yardımcı oluruz elimizden geldiğince..Ben işlemden sonra 1 hafta hep yattım sadece wcye kalktım duşta almadım 1 hafta sonra duş aldım sonraki haftayıda genelde yatarak geçirdim işi bıraktım bu arada doktorlar normal hayatına devam et dediler ama ben işe gitmek istemedim gündüzleri hep evdeyim dinlenme modunda ama yemeğimi falan yapıyorum temizlik ve yorucu işler hiiç yapmıyorum sende yapma dinlen..bu arada banyonu oturarak yapma ayakta kısa süreli duş gibi yap beni gittiğim doktorlar bu konuda hep uyardı oturmadan yap mutlaka dediler bilgin olsun..
KUSURA BAKMA COK OLUYORUM AMA NIYE OTURARAK YAPMAK IYI DEGILKI
BENDE HAMILE OLDUGUMU OGRENINCE BIRAKTIM ISI HICBIR IS YAPMIORUM KAYINVALIDEM COK YAKIN ARABAYLA ONA GIDIYORUZ HER AKSAM GECE YATMAYA DONUYORUZ SABAH KAHVALTISI BAZEN ESIM HAZIRLIYOR BAZEN BIRLIKTE YAPIYORUZ TEMIZLIK ICINDE BIR KADIN BULDUM 15 GUNDE BIR O GELIYOR YANI GENELDE HEP YATIYORUM YADA UZANAAK LAPTOPDA ARASTIRMA ICINDEYIM
1litremi çok az değilmi bana doktorum kesinlikle 2nin altına inme dedi zor oluyor ama mecburuzişte 2,5 3e çıkana kadar canım çıkıyor kurbağa gibi oldum
AYYY ZORLAYIP DAHA FAZLALASTIRMAM LAZIM INSALLAH ICEBILIRIM
COK SAOLUN ARKADASLAR BOYLE ILGILI VE HEMEN ACIKLAYICI CVPLAR VERDIGINIZ ICIN
KUSURA BAKMA COK OLUYORUM AMA NIYE OTURARAK YAPMAK IYI DEGILKI
BENDE HAMILE OLDUGUMU OGRENINCE BIRAKTIM ISI HICBIR IS YAPMIORUM KAYINVALIDEM COK YAKIN ARABAYLA ONA GIDIYORUZ HER AKSAM GECE YATMAYA DONUYORUZ SABAH KAHVALTISI BAZEN ESIM HAZIRLIYOR BAZEN BIRLIKTE YAPIYORUZ TEMIZLIK ICINDE BIR KADIN BULDUM 15 GUNDE BIR O GELIYOR YANI GENELDE HEP YATIYORUM YADA UZANAAK LAPTOPDA ARASTIRMA ICINDEYIM
AYYY ZORLAYIP DAHA FAZLALASTIRMAM LAZIM INSALLAH ICEBILIRIM
Oturarak banyo yaparsan enfeksiyona sebep olur dedi bana doktorlar 3 doktora gittim ikisi bu konuda uyardı eğer su kaçarsa içeriye doğru oturarak içeriye hapsedilirmiş asla su deyirme ve yıkama içleri dediler bana hep ayakta ılık duş halinde yap çık dediler ama sende bir doktoruna sor istersen sakıncası yok derse aynı şekilde devam edersin
canım dikş önemli tabe ama insan korkuyo genede :18::18::18:işşallah saglılı bir gebelik geçiririz çok korkuyorum enfeksiyondan benSelam arkadaşım yeni bebişin hayırlı olsun bende 20 haftalık ikiz bebeklermi kaybetmiştim tekrar hamile kalınca 14.haftada dikiş atıldı bugün 19.haftam bitiyor çok şükür bi problem yaşamadım bugüne kadar korkulcak bir operasyon değilmiş tabii ben bunu dikiş atıldıktan sonra anladım atılana kadar çok korkuyordum..Şu anda sürekli yatmıyorum ev içinde dolaşıyorum haftada 1-2 dışarıyada çıkıyorum ama uzun süreli değil yada gittiğim yerdede ayağımı uzatıyorum ancak 22.haftadan sonra yatak istirahatine geçicem özeelikle 24 ve 28 haftalar arası sadece wc ve duş için kalkıcam benim doktorumun bana söyledikleri bunlar..Doktorun önlem amaçlı dikiş atalım demiştir sana kaybın olduğu için öyle uygun görüldüyse korkma hiç dikişini attır ve enfeksiyona çok dikkat et çok bol su iç ve kendine dikkat et..
canım arkadaşların dedigi gibi bebek yukarı çıktıkça baskı azalıcak üşütmemeye çalış birde bol su iç sana dikişten sonra doktor ilaç verdimi ne ilaçları kulanıyosun şuan ne biliyim iş yemek yap dedimi merak ettim:44::44::44::44:mrb kızlar, bugün sol kasığım çok ağrıyor. birde idrar torbalarında acayip baskı var...
Canım adet günüme kadar içip sonra keserim. Ne bileyim lekem çok sürünce doktor da kullan deyince kullandım ve o günü kesildi lekem. Düşük olmasın diye İki hamileliğimde de başlarda yutuyordum bunu...
geçmiş olsun bebem nasılsın görüşmeyelihiç farketmedım burada oldugunu canım.ya daha yeni ıkı gundur gırıyordum.3 aydır yataktaydım hastanelerde kaldım.giremedim.bulantı kusma düşük tehlikesi falanyeni yeni toparlanıyorum.sen nasılsın????
maşallahlah erkek anası olucan he işşallahşuan bulantılarımı hap kullanarak ertelıyorum.düşük tehlikem yok. ıspartada hem dogum hem serklaj olcak.doktorum muhteşem bırı. allah bin kere razı olsunnn.çok üstüme düşüyor.bu aradaa bebegımız erkek:)sende durumlar nasılll
canım artık herkez ondan alıyo ablamda ondan aldı benim oglan 15 aylık teyzeleri bir görseniz yeni yeni yürüyo bir oyana bir buyana beşikte birde dışarı bırak küçük adam misali pek dadlu yürüyo insan seyretmeye kıyamıyo ama elide çok agır bir şaplatıyo osmallı tokadı gibimaşallah bende hep o günlerinin hayalini kuroyorumbendekız bebişleri içn cok tatlı şeyler var park yatak bencede mantıklı bende beşik yerine park yatak alıcaz kısmet tamam zaten hep oturuyorum işte ama oturmaktanda belim ağrıyor bir gün sıkıcaz dişimizi artık
kız bende sevrediyorum onu bakalım haftaya ne olcek ben okadar dizi seytermiyorum az yane pazartesi foksta bir dizi var onu seyrediyorum salı papatyamı çarşamba çocuklar duymasın unutulmaz var onu seyrediyorum perşembe fatmagülü cuma çocuklar duymasın beyaz şhowu cumartesi akayya duragı lale devri okadar az yane dizi he arada kavak yellerine takılıyorumKızlar bizim bilgisayar çocuğun odasında. Benim dizüstü bigisayar var ama onda internet yok. Ben de hem ders notu hazırlıyordum hem de Fatmagül'ü seyrediyordum. Ben de sizdenim kızlar...
öyle bir geçer zamankiyi hiç seyretmedimde eve geçiyim baştan seyrediyim diyorumBen çok fenayım o konuda ptesi ezel salı öyle bir geçer zaman ki çarşamba muhteşem yüzyıl perşembe fatmagül cuma feriha ve cumartesi pazar survivor :)) Nihat doğan
canım bended d smart var hangi kanalda o dediklerin hiç denk gelmedimdeyumurcakmı kızlar nasıl dayanıyorsunuz onlara viiik viiikk viikk off hiç kafam kaldırmıyor çizgi filmleri offf nasıl dayanılır
aaa evet canım bende bakıyordum digideki kanala güzeldi kapandımı acaba dsmartta da vardı bebeğimtw diye onu da bulamıyorum faydalı şeyleri kapatırlar zaten hemen
seni üçkagıtçı seniyaaa baba gaza bakar artık :97: işte uykusuzluk zor bizim için ben uykuyu cok seviyorumya uyanamazsam yavrum uyanırken o beni korkutuyor :26: bende alsam mı kitap ben yeğenlerime cok baktım ama gece malesef bide ağladıkların annelerine verirdim sen sünneti oğluşuna yaptırdınız mı??
şok şok şok gelecegin anneleri vizyona girdi çok güzel heyecanlı dizi başlıyo entirikika heyecan korku teylike gelin bacılar dizinin allahı burda başlıyoEvet kışın çok dolu kanallar ya oldumu doğru dürüst bişey kalmıyor ama bazen yaz içinde bişeyler ayarlıyolar geçen yaz evcilik oyunu diye bişey vardı evliymiş gibi yaptıkları :)).Srvivor bayağ devam eder sanırım 54 gün kalcaklarmış haftada 2 yayınlıyolar uzun sürer sanırumbiz varız dizi gibi heycanlı hamile kalmaya çalışanlar,hamilelikler dikişler doğumlar hem en az dokuz ay :))))
Ay ya bana da öle geliyor arkadaşımın oğlu var kız hiçbişey izleyemiyor gidince başım şişiyor onların dili var valla bizim fatmagülümüz hürremimiz varsa çocuklarında çizgi film kahramanları var bu sıralar ünlü olan Anneler biliyor tabi benim dikkateimi çekmiyor sen hazırlan canım yakında seninde kahramanların olacak başın şişiyor falan dinlemez valla bebişler :)).Geçen bir arkadaşın çocuğunun doğum gününe gittim sesli oyuncaklar var delircek gibi oldum çocukları olanlar duymuyor bile demek alışılıyor.Akşam eve geldiğimde yaprak dökümündeki anne gibi başımı yandan tülbent bağlayarak sıkı sıkı bağladım başımın ağrısına iyi gelir diye
canım dikş önemli tabe ama insan korkuyo genede :18::18::18:işşallah saglılı bir gebelik geçiririz çok korkuyorum enfeksiyondan ben
canım arkadaşların dedigi gibi bebek yukarı çıktıkça baskı azalıcak üşütmemeye çalış birde bol su iç sana dikişten sonra doktor ilaç verdimi ne ilaçları kulanıyosun şuan ne biliyim iş yemek yap dedimi merak ettim:44::44::44::44:
canım neden kesiceksin o ilacın bir zaraı yokki hem bak eger hamile olursan bebegi koruyo yada yoksa adet düzenli oluyosun sakın doktoruna sormadan kesme yoksa geliyo şaplak kız dünürüm dikkat et kendine
geçmiş olsun bebem nasılsın görüşmeyeli
maşallahlah erkek anası olucan he işşallahbenimkini bu sefer görürülermi acebe ya
canım artık herkez ondan alıyo ablamda ondan aldı benim oglan 15 aylık teyzeleri bir görseniz yeni yeni yürüyo bir oyana bir buyana beşikte birde dışarı bırak küçük adam misali pek dadlu yürüyo insan seyretmeye kıyamıyo ama elide çok agır bir şaplatıyo osmallı tokadı gibi
kız bende sevrediyorum onu bakalım haftaya ne olcek ben okadar dizi seytermiyorum az yane pazartesi foksta bir dizi var onu seyrediyorum salı papatyamı çarşamba çocuklar duymasın unutulmaz var onu seyrediyorum perşembe fatmagülü cuma çocuklar duymasın beyaz şhowu cumartesi akayya duragı lale devri okadar az yane dizi he arada kavak yellerine takılıyorumulen hayatımız didi olmuş beya
öyle bir geçer zamankiyi hiç seyretmedimde eve geçiyim baştan seyrediyim diyorumgüzelmi o dizi benim didilerin arasına sıgdırırım
canım bended d smart var hangi kanalda o dediklerin hiç denk gelmedimde
seni üçkagıtçı seniablamda öyleydi biliyomusun ablam dogurdu altını temizle bebegi aglayınca susutur gelirdi alırdı kucagına haniymiş teyze derdi bir gün hiç unutmuyorum bebek agladı abla az bak dedim yok işim var sende teyzesin sen bak dedi pır ordan şimdi diyorumda evladın oldu bak ne güzel bakıyosun okadar bebege baktım bir yardımını görmedim dedim dediki insanın kendi evladı başka oluyomuş ban derdiki ben dogurunca sen gelicen altını alıcen öyle ben bebegime bakıcem derdi hatırlattımda bu dedigimi çok gülüştük
şok şok şok gelecegin anneleri vizyona girdi çok güzel heyecanlı dizi başlıyo entirikika heyecan korku teylike gelin bacılar dizinin allahı burda başlıyobu arada sen neden yoksun listede merak ettim:44::44:
canım doktor bana sadece progeston 200 verdi sadece onu içiyorum. birde günde 3 lt su iç dedi. bi hafta sonra normal yaşamına dönebilirsin dedi.
samyeli başka hangi ilaç ve vitamin iç,iyorsun :26:
kızlar benim kafam karıştı dr bana ca, magnesyum, demir vitaminleri yazdı bunları şimdimi başlıcam :26: evde de b12 vitamini folik asit, co aspirin ve progestan var hangisini içiceğimi şaşırdımhangilerini kesmem lazım anlamadım
bide multivitamin yazmış :44:
öncekinde o vitaminleri bende kullanmıştım iiiğğğğ birde balık yağı vardı çok iğrenç kokuyorbalıktan nefret etmiştim:120: doktorum folik asitin 12. haftadan sonra bir faydası yok demişti şimdide 12.haftada kesecek yerine vitaminler başlayacak doktoruna sormadınmı hepsini nasıl içeceksin :26:
merhaba arkadaşlar..chnb arkadaşım tavsiyesi üzerine burdan birşeyler paylaşmak istedim..Özellikle Yaren58 arkadaşımıza..
Benim her iki tüpüm bağlı durumda.(Aşırı yapışılık deneiyle tüpler tıkalıydı ve laperoskopi yapılarak açılmasına rağmen tekrardan tıkanmıştı bundan dolayı bir daha laperoskopi olarak tüplerim bağlamıştı)
Ben 27 haftalık tüp bebekle kaldığım oğlumu anne karnında gelişme geriliği suyun azalma sebebiyle anne karnında ölerek kaybettim.Genetik test sonrası mthfr taşıyıcı diye çıktı.Onun dışında birşey yoktu
Hamile öncesinde 3 tüp bebek tedavisi oldum ve 3.de hamile kalmıştım.
Doğum sonrası 2 tane tüp tedavisi oldum ve her seferinde rahimde sıvı oluştuğu halde tedavim devam edildi ama sonuçlar negatif gelişti.1 ay ilaç kullanmadan rahimde sıvı takibi yapıldı ve oluşmadı.Bir sonraki ay ise (mart ayında) Rahim filmi çekildi herhangi bir sorun olmadığını yapışılık veya sızıntı olmadığı söyledi dr. ve gelecek adetimle tekrar dondurulmuş tedavime başlamıştım.Ama aldığım estrofem hormonuyla adetin 14 günü rahimde sıvı oluştu.Sıvı çekildi kültüre gitti ve temiz çıktı iltihap yada enfeksiyon yok çıktı.Çekilen sıvıdan 2 gün sonraki kontrolümde yine rahimde sıvı olmuştu ve tedavim iptal oldu.
Şuan adet olmayı bekliyorum ve dondurulmuşlarım için ilaçsiz tedaviye başlamak için yol alacağım sıvı oluşmaz ise ve rahim kalınlığı iyi ise transfer olacağım..
Bu konuda bilgisi olan varmı?Bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan bilgi bekliyorum..
Ben geçen p.tesi başka bir dr daha gitmiştim.Ve o dr öğrendimki mart ayında çekilen rahim filminde rahimin üst kısmı düz olamsı gerekirken hafif içere doğru V şeklini aldığını öğrendim.Ve resmen gözüküyorda ama kendi dr bana filmimin gayet iyi olduğunu söylemişti..
Benim gibi aynı durumları yaşayan varsa paylaşırız yaşadıklarını sevinirim..Herkese sağlıklı günler dilerim
mrb kızlar, bugün sol kasığım çok ağrıyor. birde idrar torbalarında acayip baskı var...
kızlar benim kafam karıştı dr bana ca, magnesyum, demir vitaminleri yazdı bunları şimdimi başlıcam :26: evde de b12 vitamini folik asit, co aspirin ve progestan var hangisini içiceğimi şaşırdımhangilerini kesmem lazım anlamadım
canım doktor bana sadece progeston 200 verdi sadece onu içiyorum. birde günde 3 lt su iç dedi. bi hafta sonra normal yaşamına dönebilirsin dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?