Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

anladığım kadarıyla smear testindeki gibi galiba doktorum çok basit bir şey bebeğe ve sana hiç bir zararı yok demişti içim rahatladı biraz malum her müdahaleden korkuyoruz:18:

canın istemişken gel kocişinin yanına:123: boşver planları. bizimde özel sigorta için yaza kadar beklememiz grekiyordu ama doktor hemen olur diyince gaza geldik olsunda buluruz bir çaresini dedik hemencik oluverdi bizde sana gaz verelim birazcık belki etkileriz

Canım ya ne kadar üzülmüşsündür ozaman kimbilir geçmiş olsun oğluşuna.Yeni doğan sünneti dedin aklıma geldi evet şuan hemen hemen herkes doğumdan sonra hemen sünnet yaptırıyor hatta özel hastaneler doğum paketine sünnet ekliyor bebekte ciddi bir sarılık olmazsa yapılabiliyormuş yanlış olmasın ama bebek doğumdan sonra sünnet yapılınca acı hissetmiyomuş yada az hissediyormuş bir arkadaşım böyle bişey söylemişti ve bebeişin sağlığı açısından çok iyiymiş.Yeni doğan bebişlerin sünnet kıyafeti bile var maşallah yazan küçücük şeritler satıyolar çok tatlılar.Tabi Anneanneler babaanneler tarafında hep bir tepki oluyor ama bebeişlerin sağlığı daha önemli sonuçta

Hım acaba ne yapsam :)) canım niyetim sağlık sigortamın geçerli olduğu tarihten sonra ama hayat bu tabi kazalar olabilir.Dün internetten senin doktora baktım yüzünden iyilik akıyor inşallah sana da çok iyi gelecek

Kızlar ben diyet yapıyorum biraz tontişimde doktorumda mutlaka zayıfla hamile kalmadan sağlıklı hamilelik için çok iyi olur dedi.Aklıma geldi vardır sizde zayıflamaya yardımcı reçeteler ben bişeyler yapıyorum maydonoz kürü,yeşil çay gibi.Farklı bişey bilen yapıp fayda gören varsa yazsınn lütfenn

Arkadaşım gittiğin doktorların adını söyleyebilirmisin İbrahim Beye gidiyordun sanırım Fakültede kime gittin??

Fakültede önce araştırma görevlisi Yasemin Hanım baktı, o beni Ebru Hanım'a yönlendirdi, Ebru Hanım yardımcı doçent sanırım, işte o dikişe gerek yok dedi. Bilmiyorum bende İbrahim Bey'le Ebru Hanım'ın aralarında kaldım.Sanırım sende doktorunu değiştirdin. Sen şimdi hangisine gidiyorsun, ben İbrahim Bey'den memnunum ama o serklaji 16. haftada atalım diyor ısrarla, banada geç kalırmışız gibi geliyor.

Pazartesi olsun bakalım belki söylerim, bilgiler için teşekkürler...

boşver canım biz öncekinde öyle çok plan yapmıştık evlendikten sonra 3sene düşünmedik aman şunu yapalım, bunu yapalım, onu alalım, afedersin salak gibi burcu şu olsun bahar bebeği olsun... oldu sonunda Allah'ım dersimizi verdi ne akılsızmışım neleri düşünmüşüz diyorum şimdi. Ama bu defa hiç bişey düşünmedik konuşmuştuk seninle gittiğim hastanede sgk geçmiyor sigortam var ama limiti az yetmiyecek biz hem bu seneyi hem öbür seneyi kullanırız diye düşündük önce ama sonra boşverdik bi serklaj olcam limit dolacak ondan sonra Allah kerim..
ayyy evet canım öyledir çok seviyorum doktorcuğumu Allah ondan razı olsun hem doktorum hem en büyük destekcim bazende psikoloğum bebeğimi kaybeybettiğim gün doğumhaneden çıkarken ben ağlıyordum bana hiç üzülme en kısa zamanda burdan gülerek bebeğinle çıkacaksın başarıcaz demişti çok mutlu olmuştum.inşallah başarıcaz...
eğer buraya gelirsen sana şiddetle tavsiye edicem zaten

Canım hızlı incelme diyeti yaz googleye. Ben o diyeti önceki sene yapmıştım. 3 ayda 9 kilo verip 54 kilo olmuştum. Hem alternatifli, aç kalmıyorsun. Ben yıllardır inemediğim kiloya inmiştim.Bende son aylarda şöyle bir psikoloji oluştu: Hamileliğim kötü geçiyor diye bol bol yiyorum. Bir de kasımdan beri folik asit içiyorum. O da benim iştahımı açıyor. İlk düşükten sonra da bana 3-4 ayda 6 kilo aldırmıştı. Şu an 65'e yaklaştım. Benim bölgesel kilom var. Kalça ve basen bölgesi. Biraz alınca armut gibi bir şey oluyorum. Eşim de sitem ediyor...

Canım Allah hepinize evlatlar nasip etsin. Beni o zaman daha da anlarsınız. Aşı yapılırken bile o ağlıyor, siz de ağlıyorsunuz. İnsan hassas oluyor. Bir de herkes çocuktan kan almayı beceremiyor. Her yerlerini delik deşik ediyorlar. Az tartışmadık hemşirelerle.(Eylem duymasın aman) Dediğim gibi Allah herkese nasip etsin ama iyi sağlıkçılarla karşılaştırsın...

offf kızlar bugün hükümdarlığım sona eriyor bu hafta eşim gececiydi ben nette fink atıyordum ne güzel ama yarından itibaren evde offf çok sıkıcı herşeyime karışır artık yarın bütün gün evde temizlik yaptırcam ona çok zevkli olcak

Benim eşim de geç geliyor. Arada içeri gidiyorum, oğlanın yanına. Arada bakıyorum ne yazılmış diye. Her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorum...

Gelsem kesin seninkine giderim içim ısındı senin doktora :)),Canım benim bebek doğsaydı mayıs sonu en geç 6 mayıs tarihiydi bende ikizler burcu olcak diye üzülüyordum eşimin birkaç ikizler burcu arkadaşı var huylarını çok sevmiyorumda erkek ikizlerin.Sonradan çok içim yandı burcunu falan düşündüm diye saçmalamışım neyse ders oldu bana düşünürmüyüm hiç böyle şeyler bir daha.Ya canım haklısın olduktan sonra çağresine bakılır kısmet artık ne çıkarsa bahtımıza.Doktorunun söyledikleri çok hoşuma gitti moral vermesi desteklemesi çok ama çok güzel insanmış gerçekten eğer orda olursam bende ondayım kesinnn

sözde bende yeniden hamile kalmadan önce kilo vercektim ama nerdeee.... nedense herkes üzülünce yemekten kesilir bende de tam tersi olur habire bişeyler yerim bakalım artık yattıkca iyice şişeriz. benimde aynı bazen şu kalçadan basenden biraz kesmeyi bile düşünüyorum şansıma işte eşimde çok zayıftır hep bu konuda beni sinir eder bu sabah beni pandam diye seviyor düşünün yani

sevindim canım içinin ısınmasına ama seni etkilemekde istemem tabi ama malum durumumuz farklı bilgi başarı ilgi alaka yakınlık ve her saat ulaşabilmek çok önemli oluyor.. bu arada bende ikizlerimdir hiç sevmem burcumu çok kararsızımdır:26:

kızlar ben komşuma gidiyorum kociş yokken gezeyim biraz ben yokken fazla kaynatmayın aklım sizde kalacak

Hemennn bakıyorummm .Benimde kalça basen oturuken beni gören fazla kilon yok ki diyo ayağa bi kalkıyorumm anlıyolar ozaman var mı yok mu

Pandamm çok tatlıymış ama :), Allahtan benimkinin türk kası varda fazla bişe diyemiyor :)) geçen yaz acayip zayıfladı çenesinden kurtulamadım şimdi yine tontiş oldu iddaya girdik kim çok zayıflayacak diye geçmemem lazım ömür boyu söyler valla :)).Seninkileri keserken banada bi el atsan canım :))

Bölgesel kilo çok sinir bozucu.En zayıf olduğum dönemde bile o bölgeler vücuduma göre fazlaydı. 50 kiloyla evlendim o zaman bile kendimi zayıf bulmuyordum bu kalça ve basen yüzünden... Ama artık o kadar önemsemiyorum. Dediğim gibi eşim kilo takıntısı olan biri. Kendi normal ve çok uzun boylu. Ama artık bunu da takmıyacağım, ne yapayım...

Burada size öğün öğün ne yemeniz gerektiğini değil, her öğün için değişik alternatifler sunuyoruz. Bunların içinde beğendiklerinizi ve canınızın çektiğini yiyebilirsiniz. Kahvaltınız 300 - 350, öğle ve akşam yemekleriniz 350 - 400, ara öğünleriniz ise 65 kaloriden oluşuyor. Bu diyet programına uyarsanız, yedi günde üç kilo verebilirsiniz.

Sabah
· Bir dilim kepek ekmeğine sürülmüş yağsız labne, yanında bir adet domates ya da greyfurt ve bir bardak taze sıkılmış meyve suyu.
· İki dilim kepek ekmeğiyle hazırlanmış peynirli tost, bir adet yumurtayla yapılmış omlet, bir adet domates.
· Bir adet elma, 30 gram müsli, bir çay kaşığı bal ve 100 gram yağsız sütle hazırlanmış elmalı müsli.
· Bir dilim reçelli ya da ballı etimek, 40 gram yağsız salam ya da tavuk göğsü, yarım adet salatalık
· Çalışan kadınlar için, bir adet muz, bir adet elma, bir adet kividen oluşan meyve tabağı

Öğle

· Bir porsiyon yağsız tavada hazırlanmış sebze ızgara
· İki dilim vejetaryen pizza
· Bir kase çorba, bir dilim kepek ekmeği, 20 gram yağsız peynir
· Bir adet fırında patates, yanında haşlanmış sebze
· Çalışan kadınlar için, Salata yapraklı, peynirli, domatesli sandviç, yanında bir bardak domates suyu

Akşam

· Bir adet kepek ekmeğiyle hazırlanmış domatesli, biberli, peynirli tost
· Patates, kabak ve bamyayla hazırlanmış bir tabak yağsız türlü
· Bir tabak spagetti bolonez
· İki adet etli domates dolması
· 250 gram haşlanmış patates, üzerine maydanoz, karabiber ve tuz serpebilirsiniz.

Ara öğünler

65 kaloriden az
· Bir adet kayısı
· Bir adet elma
· Bir adet portakal ya da greyfurt
· Bir avuç dolusu üzüm ya da kiraz
· Bir adet şeftali
· İki - üç adet havuç
· 150 gram yağsız yoğurt
· İki adet bisküvi

65 kaloriden fazla
· Bir adet muz
· Bir adet armut
· 150 - 200 gram diyet meyve yoğurdu
· 150 gram probiyotik yoğurt
· Bir adet çokoprens
· Üç parça çikolata
bu mu canım?

Baltayı taşa vurmak bu oluyor sanırım:26::26::26::26:,ben kızlarda severim bu burcu böyle bıcır bıcır olurlar 6. hisleri çok kuvvetlidir bu durumdan çok iyi kahve falı bakarlar :),sadece değişken ruh halleri onlar için zor olur ama eğlenceli insanlardır espirili ve sıradan değillerdir ama erkekte pek sevmiyorum ne yalan söyliym :)) ama fark etmez bebişim yine erkek olursa ne burcu olursa olsun hiç düşünmiycem böle şeyler.

Evet canım. Aynen bu diyet. Ben genelde ugulamaya çalıştım. Dediği kadar haftada kilo verdirmiyor ama yavaş yavaş ve yıpratmadan verdiriyor. Tabi doktora danışmak lazım deniliyor ama ben gitmeden yapmıştım. Artık yapmıyorum. Kısmet olursa emzirme işleri taömamlanınca ileride yaparım. İnşallah.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…