- Konu Sahibi hidennisko
-
- #10.681
bide multivitamin yazmış :44:
sagolasın canım benim bende prepan nidilat verdi zannettim benim doktorumda dikişin olsun ilaç yazıcam dedi acaba ne yazcek tırsıyorum vallahi yaişşallah bunları sag saglim alırız kucagımıza bir soruda benden kasıklarım çok sızlıyo bu araları birde elim ayagım terliyo neden olabilir acaba çok stersliyim ondanmı ne dersiniz yoksa benim gibi olan varmı
canım folik asidi 3 aydan sonra içmiyosun ama az kaldıysa iç ben ölen oglumda 3 buçuk ay içtim bitsin diye progestorornuda içiceksin o rahim agzını koruyo yumuşamasını saglıyo ben oglumda içiyodum ban bıraktırmıştı gene başlatmıştı ben biliyorum doguma kadar içenleri coraspirinide 34 haftaya kadar içicceksin o bbegin gelişiminisaglıomuş hep plesentayı hemde bebeg giden kanın miktarını belirliyomuş saglıklı kilo versin diye balık yagıda muhtamelen senin için ve bebek için gelişimi güzel olsun diye bamada zinko hapi verdi günde 1 kere içiyorum geriside senin kullandıgın haplar kız tevekkeli degil sen ondanmı bu kadar acıkıyosunne zaman kontürolün var bebikim:119::119::119:
magnezyumu sakın kesme rahimin kasılmasın diye vermiştir doktorun neyse ben çıkıyorum namaz kılamam lazım bir ara işşallah girerim işlerimi bitireyim NOT benim yavru komşuya gitti:82::82::82:heran dönebilir yatakta görmesi lazım beni giderken sıkı sıkı tembih etti malesef ondan ben çıkıyorum
öyle bir geçer zamankiyi hiç seyretmedimde eve geçiyim baştan seyrediyim diyorumgüzelmi o dizi benim didilerin arasına sıgdırırım
Mutlaka izle canım süper bence izlemediğin bölümleri internetten seyredersin
canım bended d smart var hangi kanalda o dediklerin hiç denk gelmedimde
şok şok şok gelecegin anneleri vizyona girdi çok güzel heyecanlı dizi başlıyo entirikika heyecan korku teylike gelin bacılar dizinin allahı burda başlıyobu arada sen neden yoksun listede merak ettim:44::44:
öyle bir geçer zamankiyi hiç seyretmedimde eve geçiyim baştan seyrediyim diyorumgüzelmi o dizi benim didilerin arasına sıgdırırım
Mutlaka izle canım süper bence izlemediğin bölümleri internetten seyredersin
canım bended d smart var hangi kanalda o dediklerin hiç denk gelmedimde
şok şok şok gelecegin anneleri vizyona girdi çok güzel heyecanlı dizi başlıyo entirikika heyecan korku teylike gelin bacılar dizinin allahı burda başlıyobu arada sen neden yoksun listede merak ettim:44::44:
canım carşamba yada perşenbe 3 test için gel dedi dr.um magnezyumu yeni yazdı zaten tatlım onu kesmicem folik asidi keseyim bide b12 var :26: onu ne yapsam.... kız bu yavru kim ki :44: eşin değil her halde bu saatte ee cocuk colukta yok ee kim kaldı :26: kız kocam sana baksın diye yavru hatum mu?? aldı
yaaa baba gaza bakar artık :97: işte uykusuzluk zor bizim için ben uykuyu cok seviyorumya uyanamazsam yavrum uyanırken o beni korkutuyor :26: bende alsam mı kitap ben yeğenlerime cok baktım ama gece malesef bide ağladıkların annelerine verirdim sen sünneti oğluşuna yaptırdınız mı??
anladım canım saol yıne bana ara ara gelısmerını ve hamılelıgını nasıl devam ettırdıgını yazarsan cok sevınırım ya ben bastan okumaya basladım ama kımısı hep yatıyro kımı yatmıyor ıslem sonrası hatta ıse bıle baslayan var nasıl davranmalıyız yoksa bu hamılelıge ve ınsanın durumuna goremı degısıyorkı
ılık sekılde yapıyorum hafta bır 10 dakıkayı gecmıyor bır sandalye koydum dusun ıcıne oturarak yıkanıyorum benım hamılelıgın basında bır hafta kaherengı lekelerım olmustu hep yattım suandada genelde yatıyorum yada uzanarak oturuyorum gecen persembe yıne geldı lekem ama cok sukur bır haftadır yok ınsallah bırdaha olmaz ben suan progestoron kullanıyorum drum onunda yan etkısı olabılır dedı cunku bebekte bır sorun yok cok sukur
kultur dedıgın nedır canım her gıdısınde ıdrar yaptırıyosun kan verıosun o sekılde bakılıyor yanı ?
Beni doktorum sürekli su konusunda uyarıyor bi hasta erken doğum tehdidiyle hastaneye geldiğinde ilk yaptığımız şey serum vermektir sıvı erken doğumu engellemede çok önemlidir aynı zamanda enfeksiyonuda önler günde 3 lt su içmelisin dedi..Benim midem çok kötüydü su hiç içemedim ilk başlarda yeni yeni alıştırıyorum kendimi suya sizlerde bol bol için tabii gecenin bu saatlerinde değil uyku işkenceye dönüyor yoksa :))
evet canım 2hafatda kan ve idrar veriyorum kültürü haftaya yaptırcam daha hiç yaptırmadım ama bilen arkadaşlar varsa açıklar
anladım canım saol yıne bana ara ara gelısmerını ve hamılelıgını nasıl devam ettırdıgını yazarsan cok sevınırım ya ben bastan okumaya basladım ama kımısı hep yatıyro kımı yatmıyor ıslem sonrası hatta ıse bıle baslayan var nasıl davranmalıyız yoksa bu hamılelıge ve ınsanın durumuna goremı degısıyorkı
Tabii gelişmeleri yazarım sende aklına takılan şeyleri sor elbet birimiz yardımcı oluruz elimizden geldiğince..Ben işlemden sonra 1 hafta hep yattım sadece wcye kalktım duşta almadım 1 hafta sonra duş aldım sonraki haftayıda genelde yatarak geçirdim işi bıraktım bu arada doktorlar normal hayatına devam et dediler ama ben işe gitmek istemedim gündüzleri hep evdeyim dinlenme modunda ama yemeğimi falan yapıyorum temizlik ve yorucu işler hiiç yapmıyorum sende yapma dinlen..bu arada banyonu oturarak yapma ayakta kısa süreli duş gibi yap beni gittiğim doktorlar bu konuda hep uyardı oturmadan yap mutlaka dediler bilgin olsun..
Canım bu bildiklerimizi paylaşalım. Ben bu banyo konusunu bilmiyordum. Kanamam olunca hastanede yattım. Kesilince 2 gün sonra çıktım. Doktora sormadım banyo işini. Çıkarken hemşireye sordum. Banyo yapabilirsin dedi. Hafta sonuydu doktor benim için gelmişti ve sonrasında gitmişti. Ben de hemşireye sordum. Ilkı duş al dedi. Ben de evde oturarak aldım. Akşam 5 gibiydi. Gece malesef suyum geldi. Bu topiği bilseydim okusaydım banyo yapmazdım. Ama malesef bazı şeyleri acı tecrübeyle anlıyorsun canım....
canım bakıldı onlara kesin strestendir biliyorum ama ne bileyim bugün farkettim elim ayagım terledi allahım başka elem keder vermesin doktora gidiyim sorarım canım belkim bir şey vardı gözden kaçırmamak lazım demiCanım liste hamile kalmaya çalışanlar,hamileler ve doğum yapmışlar için bende hiçbiri yok şuan,Liste de hamile kalma çalışmaları için gün sayanlar satırı yok :)).Ben yaz sonu düşünüyorum
Gamzecim bende hatırlıyorum 12.haftadan sonra folic asitin faydası olmadığını.Benim doktor elevit vermişti şuan hamilelik için en iyi multi vitamin bu diye
Canım troitlerine bakıldı mı? yada belki içtiğin ilaçların yan etkisidir paşam hiç ihmal etme lütfen sor doktoruna mutlaka
ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
edamecrin kız 01.05.2010 Gözde
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke
HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli 22.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok..
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:
kızlar liste nasıl oldu?? :44:
Canım sana geçmişte okuduklarımdan ve diğer okuduklarımdan yola çıkarak doktoruma yazdığım bir mesaj vardı onu gönderiyorum. Belki bir fikir verir.
Sevgili doktor hanım, sizin samimiyetinize ve affınıza sığınarak bazı düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Tabi ki bilmediğim çok şey var. Yazdıklarım sadece gözlemlerim, konuyla ilgili okuduklarım ve bahsettiğim forumdan arkadaşların doktorlarının görüşlerinden aklımda kalanlar. Ukalalık ettiğimi düşünmezseniz çok sevinirim.
Benim anladığım kadarıyla kadın doğumcular serklaj konusunda ikiye bölünmüş:
1.Serklajı onaylamayanlar: Bu guruptaki doktorlarlardan bir kısmı biz çelik iple diksek bile bebek gelecekse gelir ve fark edilmezse rahimi parçalar düşüncesindeler. Enfeksiyon, serklaj esnasında su kesesinin delinmesi vb. nedenlerden dolayı sıcak bakmayanlar da var. Bu tür doktorlar bizim gibi hastaların gebeliklerini tamamen yatarak geçirmelerini öneriyorlar.
2. Serklajı gerekli görenler: Bu düşüncede olanlar daha önceden gebelik öyküsünde erken doğum varsa 12. haftada kısalma olsa da olmasa da serklaj yapıyor tedbir amaçlı. Açılmanın aniden birden olabileceğini söyleyip kısalma varsa da yoksa da serklaj yapıyor. Bir kısım doktor, 18. haftaya kadar her muayenede rahim ağzı uzunluğuna bakıyor ve kısalma varsa serklaj öneriyor. Büyük bir kısmı serklajdan sonraki süreci hastanın tamamen yatarak geçirmesini isterken, bir kısmı hafif işlere izin veriyor, bir kısmı da işe bile başlatabiliyor. Tabiki bu hastanın durumuna ve doktorun bakış açısına göre değişiyor.
Gördüğüm kadarıyla benim durumumda olan arkadaşlara serklaj uygulanmış ve genelde de başarı sağlanmış.( Hatta şu anda bir arkadaşın 40. haftası doldu ve hala bebek gelmedi.)İlk gebelikte rahim ağzı teşhisi koyan doktor pek yok. Genelde birkaç kayıptan sonra konuluyormuş zaten.
Tekrarlayan gebelik kayıplarından sonra hamile olanlardan serklaj yapılmadan istirahatliyken bile erken doğum yapanlar var. Bu yüzden de bu hususta ısrar etmedikleri için pişmanlar.
Biliyorsunuz benim 3 gebeliğimde sorunlu oldu. 3.’yü öğrendiğimde Edirne’deki doktorum senin diğer gebelere göre yine riskin fazla demişti. Ben maalesef okul müdürümün tutumu, Hatay’a gelmem nedeniyle hoş geldinize gelen misafirlerle yorulmam, Nevşehir’e yolculuk etmem, yardım ettiğim bir şiir dinleti programında yorulmam, belki biraz stres vb nedenlerle pek dikkat edemedim. Bugünkü görüşmemizden sonra sizin serklaja pek sıcak bakmadığınızı düşündüm. Eğer yeniden olumsuzluk yaşarsam serklaj yaptırmadım diye çok üzüleceğim.
Tabiki tüm bunları düşünmem için önce hamile olmam gerekiyor. Ama ben şimdiden ben teşhisimi blirek yol haritamı kaba taslak çizmek istiyorum.
Tekrar affınıza sığınıyorum. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür ederim. Saygılarımla…
Kızlar yazdıklarınızın hepsini teker teker okudum.Hepinize cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Doktorum 3lü testin sonucuna göre atalım diyor, diğer gittiğimde gerek görmedi, bir kaç doktora daha gidersem iyice aklım karışır gibi geliyor. Bu arada bu süreci yatarak yada dinlenerek geçirmem imkansın.Ben öğretmenin ve saolsun idarem haftada 2 nöbet vermiş bana, hatta ben 3. kattayım, nöbet zemin katta 5 kere inip çıkmam lazım o merdivenleri. Bi arkadaş gelilmeleri yaz demiş, ara ara girip yazmaya çalışacağım.
canim ilgilenip yazdigin icin tesekkur ederim sanki serklaj yapilmasi daha bir guvenli gibi hissettim .peki bu maile ne cvp verdimi drun onun dusuncesi nedir?cunku benimde bu konuda soracagim sorular asagi yukari ayni pek bir fark yok dr dusuncesini merak ettim paylasirsan sevinirim
Sınıf öğretmeniyim ben, yani oturduğum yerde ders anlatmam zor, bende bu okula yazın eş durumundan geldim, rapor olayına gelince 2 hafta önce düşük tehlikesinden dolayı 10 gün raporluydum onu bile bile vermişler çift nöbeti, bende gidip muattap olmak istemedim idareyle, doktor şimdilik tehlike görmüyor, tabi bana kalsa 'hep evde yatıyım yeter ki bebeğime bir şey olmasın' mantığına sahibim, Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Sınıf öğretmeniyim ben, yani oturduğum yerde ders anlatmam zor, bende bu okula yazın eş durumundan geldim, rapor olayına gelince 2 hafta önce düşük tehlikesinden dolayı 10 gün raporluydum onu bile bile vermişler çift nöbeti, bende gidip muattap olmak istemedim idareyle, doktor şimdilik tehlike görmüyor, tabi bana kalsa 'hep evde yatıyım yeter ki bebeğime bir şey olmasın' mantığına sahibim, Allah hepimizin yardımcısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?