Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
öyle bir geçer zamankiyi hiç seyretmedimde eve geçiyim baştan seyrediyim diyorum güzelmi o dizi benim didilerin arasına sıgdırırım

Mutlaka izle canım süper bence izlemediğin bölümleri internetten seyredersin

canım bended d smart var hangi kanalda o dediklerin hiç denk gelmedimde

şok şok şok gelecegin anneleri vizyona girdi çok güzel heyecanlı dizi başlıyo entirikika heyecan korku teylike gelin bacılar dizinin allahı burda başlıyo bu arada sen neden yoksun listede merak ettim:44::44:[/QUOTE]

Canım liste hamile kalmaya çalışanlar,hamileler ve doğum yapmışlar için bende hiçbiri yok şuan,Liste de hamile kalma çalışmaları için gün sayanlar satırı yok :)).Ben yaz sonu düşünüyorum

bide multivitamin yazmış :44:

Gamzecim bende hatırlıyorum 12.haftadan sonra folic asitin faydası olmadığını.Benim doktor elevit vermişti şuan hamilelik için en iyi multi vitamin bu diye

Canım troitlerine bakıldı mı? yada belki içtiğin ilaçların yan etkisidir paşam hiç ihmal etme lütfen sor doktoruna mutlaka

canım carşamba yada perşenbe 3 test için gel dedi dr.um magnezyumu yeni yazdı zaten tatlım onu kesmicem folik asidi keseyim bide b12 var :26: onu ne yapsam.... kız bu yavru kim ki :44: eşin değil her halde bu saatte ee cocuk colukta yok ee kim kaldı :26: kız kocam sana baksın diye yavru hatum mu?? aldı

Canım liste hamile kalmaya çalışanlar,hamileler ve doğum yapmışlar için bende hiçbiri yok şuan,Liste de hamile kalma çalışmaları için gün sayanlar satırı yok :)).Ben yaz sonu düşünüyorum

Gamzecim bende hatırlıyorum 12.haftadan sonra folic asitin faydası olmadığını.Benim doktor elevit vermişti şuan hamilelik için en iyi multi vitamin bu diye

Canım troitlerine bakıldı mı? yada belki içtiğin ilaçların yan etkisidir paşam hiç ihmal etme lütfen sor doktoruna mutlaka[/QUOTE]

tatlım sen tek ,iste ben seni listenin başına koyarım sana topik acarım sen nasıl yazılmasını istiyorsan ben seni o şekilde yazayım bizi onurlandırır

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
edamecrin kız 01.05.2010 Gözde
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli 22.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok..

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:

kızlar liste nasıl oldu?? :44:

Canım troitlerine bakıldı mı? yada belki içtiğin ilaçların yan etkisidir paşam hiç ihmal etme lütfen sor doktoruna mutlaka[/QUOTE]
canım bakıldı onlara kesin strestendir biliyorum ama ne bileyim bugün farkettim elim ayagım terledi allahım başka elem keder vermesin doktora gidiyim sorarım canım belkim bir şey vardı gözden kaçırmamak lazım demi

iyi canım çok sevindim inan şu rahim dikişinide bir atlatabiseydim daha bir şey istemiyorum canım benim evet eşim yeni hatun aldı yanıma kız yavru diye anneme diyorum ay ne güldüm yazına allahım yüzünden gülücükleri eksik etmein işşallah canım arkadaşım benim annem gelmeden bir bakayım dedim bir yakalarsa beni ahanda böle böle yapar banaşakası yok hatunun geçen dedi hem yatıyosun hem iş yaptırmıyorum ama diyo internete giriyosun diye çok sitem ediyo evimi komple tamire soktuk bitti tamiri temizlik kaldı annem diyoki bir kadın tutalım temizleteleim diyo ama istemiyorum ben köşe yastıgı gibi oturucam eşimde çalışıcak ay ne güzel oluyo he birinin temizlik yaptıgıo ve hizmet etmesişaka bir yanada canım gidiyo temizlik yapmaya elim ayagım baglandı başka zaman okadar ugraştım hamile kalıyım diye olmadı yaradan işte çok isteyince vermiyo ama bir kere yaramazlık yaptık oldu rabbime şükürler olsunallahım bunu bana bagışlasın ,şşallah sag saglim eli ayagı saglıklı saatli alayım daha bir şey istemiyorum inanın

Canım, merak etme uyanırsın annelik çok farklı bir şey inan. Kitaba gerek yok bence zaten buradan da tecrübelerden öğrenirsin. Biraz tecrüben de varmış. Sünnet biz onda acele ettik. Bizim oğlan iki buçuk aylıkken idrer yolu enfeksiyonu geçirdi. Marmara Ün. Hastanesinin eline düştük. Çekmedikleri film kalmadı. Bir de için 3 aylık bebeğe sonda takıyorlar. Beceremeyen de oluyor. El kadar çocuk kaç kez kanattılar. İlaçlı film çektiler. Pipisinden sondayla ilaç verip böbrek filmi çektiler. Şükür bir şey çıkmadı. Sonra da Validebağ Öğretmenler Hastanesinde Ürolog Serhat Bey var. O sünnet ettirin yoksa sıkı sık geçirir enfeksiyon dedi. 3.5 aylıkkken karlı bir Şubatta kendisine sünnet ettirdik. İnan taksi bile bulamadık. Karda yürüyerek gittik. Ama merasim yapmadık küçük diye. Öyle de kaldı. Şimdi yenidoğan sünneti moda. Tavsiye ederim...

Canım sana geçmişte okuduklarımdan ve diğer okuduklarımdan yola çıkarak doktoruma yazdığım bir mesaj vardı onu gönderiyorum. Belki bir fikir verir.

Sevgili doktor hanım, sizin samimiyetinize ve affınıza sığınarak bazı düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Tabi ki bilmediğim çok şey var. Yazdıklarım sadece gözlemlerim, konuyla ilgili okuduklarım ve bahsettiğim forumdan arkadaşların doktorlarının görüşlerinden aklımda kalanlar. Ukalalık ettiğimi düşünmezseniz çok sevinirim.

Benim anladığım kadarıyla kadın doğumcular serklaj konusunda ikiye bölünmüş:

1.Serklajı onaylamayanlar: Bu guruptaki doktorlarlardan bir kısmı biz çelik iple diksek bile bebek gelecekse gelir ve fark edilmezse rahimi parçalar düşüncesindeler. Enfeksiyon, serklaj esnasında su kesesinin delinmesi vb. nedenlerden dolayı sıcak bakmayanlar da var. Bu tür doktorlar bizim gibi hastaların gebeliklerini tamamen yatarak geçirmelerini öneriyorlar.

2. Serklajı gerekli görenler: Bu düşüncede olanlar daha önceden gebelik öyküsünde erken doğum varsa 12. haftada kısalma olsa da olmasa da serklaj yapıyor tedbir amaçlı. Açılmanın aniden birden olabileceğini söyleyip kısalma varsa da yoksa da serklaj yapıyor. Bir kısım doktor, 18. haftaya kadar her muayenede rahim ağzı uzunluğuna bakıyor ve kısalma varsa serklaj öneriyor. Büyük bir kısmı serklajdan sonraki süreci hastanın tamamen yatarak geçirmesini isterken, bir kısmı hafif işlere izin veriyor, bir kısmı da işe bile başlatabiliyor. Tabiki bu hastanın durumuna ve doktorun bakış açısına göre değişiyor.
Gördüğüm kadarıyla benim durumumda olan arkadaşlara serklaj uygulanmış ve genelde de başarı sağlanmış.( Hatta şu anda bir arkadaşın 40. haftası doldu ve hala bebek gelmedi.)İlk gebelikte rahim ağzı teşhisi koyan doktor pek yok. Genelde birkaç kayıptan sonra konuluyormuş zaten.
Tekrarlayan gebelik kayıplarından sonra hamile olanlardan serklaj yapılmadan istirahatliyken bile erken doğum yapanlar var. Bu yüzden de bu hususta ısrar etmedikleri için pişmanlar.

Biliyorsunuz benim 3 gebeliğimde sorunlu oldu. 3.’yü öğrendiğimde Edirne’deki doktorum senin diğer gebelere göre yine riskin fazla demişti. Ben maalesef okul müdürümün tutumu, Hatay’a gelmem nedeniyle hoş geldinize gelen misafirlerle yorulmam, Nevşehir’e yolculuk etmem, yardım ettiğim bir şiir dinleti programında yorulmam, belki biraz stres vb nedenlerle pek dikkat edemedim. Bugünkü görüşmemizden sonra sizin serklaja pek sıcak bakmadığınızı düşündüm. Eğer yeniden olumsuzluk yaşarsam serklaj yaptırmadım diye çok üzüleceğim.

Tabiki tüm bunları düşünmem için önce hamile olmam gerekiyor. Ama ben şimdiden ben teşhisimi blirek yol haritamı kaba taslak çizmek istiyorum.

Tekrar affınıza sığınıyorum. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür ederim. Saygılarımla…

Sanırım tokoliz tedavisi diyorlar buna. Bana iki hamileliğimde de bu tedavi uygulandı. Birinde işe yaradı ki 4 cm açığa rağmen, doktorun iç çamaşırını giyme sen bugün doğurursun demelerine rağmen. İkincide malesef işe yaramadı...

evet canım 2hafatda kan ve idrar veriyorum kültürü haftaya yaptırcam daha hiç yaptırmadım ama bilen arkadaşlar varsa açıklar

Canım ben yaklaşık bir ay kadar önce yaptırdım. Doğum sandalyesinde doğum pozisyonunda doktor bir sürüntü alıyor. 3-4 gün sonra sonucu çıkıyor. Acısız bir işlem. O gün benim buji ile ölçüm yaptı. Belki normal muayene masasında da alınabilir....

canım bakıldı onlara kesin strestendir biliyorum ama ne bileyim bugün farkettim elim ayagım terledi allahım başka elem keder vermesin doktora gidiyim sorarım canım belkim bir şey vardı gözden kaçırmamak lazım demi

iyi canım çok sevindim inan şu rahim dikişinide bir atlatabiseydim daha bir şey istemiyorum canım benim evet eşim yeni hatun aldı yanıma kız yavru diye anneme diyorum ay ne güldüm yazına allahım yüzünden gülücükleri eksik etmein işşallah canım arkadaşım benim annem gelmeden bir bakayım dedim bir yakalarsa beni ahanda böle böle yapar banaşakası yok hatunun geçen dedi hem yatıyosun hem iş yaptırmıyorum ama diyo internete giriyosun diye çok sitem ediyo evimi komple tamire soktuk bitti tamiri temizlik kaldı annem diyoki bir kadın tutalım temizleteleim diyo ama istemiyorum ben köşe yastıgı gibi oturucam eşimde çalışıcak ay ne güzel oluyo he birinin temizlik yaptıgıo ve hizmet etmesişaka bir yanada canım gidiyo temizlik yapmaya elim ayagım baglandı başka zaman okadar ugraştım hamile kalıyım diye olmadı yaradan işte çok isteyince vermiyo ama bir kere yaramazlık yaptık oldu rabbime şükürler olsunallahım bunu bana bagışlasın ,şşallah sag saglim eli ayagı saglıklı saatli alayım daha bir şey istemiyorum inanın [/QUOTE]

Canım temizlik mi dedin? Sakın ha... Boş ver bir yardımcı ayarla, yaptır canım. Farketmeden onu da yapayım bunu da yapayım diyerek dalıverirsin işe. Sakın kızarım sana sonra...

Gamzecimmmm valla yüzümde gülücükler açtırdın Allah seninde yüzünde gülücükler açtırsın inşallah.Listeye alarak yüreklendirdin onurlandırdın beni :))).Bak heycan yaptım şimdi canım daha erken hamile kalmak istedi :)).Maşallah listemize nazar değmesin

Kızlar yazdıklarınızın hepsini teker teker okudum.Hepinize cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Doktorum 3lü testin sonucuna göre atalım diyor, diğer gittiğimde gerek görmedi, bir kaç doktora daha gidersem iyice aklım karışır gibi geliyor. Bu arada bu süreci yatarak yada dinlenerek geçirmem imkansın.Ben öğretmenin ve saolsun idarem haftada 2 nöbet vermiş bana, hatta ben 3. kattayım, nöbet zemin katta 5 kere inip çıkmam lazım o merdivenleri. Bi arkadaş gelilmeleri yaz demiş, ara ara girip yazmaya çalışacağım.

canim ilgilenip yazdigin icin tesekkur ederim sanki serklaj yapilmasi daha bir guvenli gibi hissettim .peki bu maile ne cvp verdimi drun onun dusuncesi nedir?cunku benimde bu konuda soracagim sorular asagi yukari ayni pek bir fark yok dr dusuncesini merak ettim paylasirsan sevinirim

Canım, idareye söyle zaten önceki durumundan haberdarlardır hiç nöbet tutma.. İlla da tutacaksan en rahat bölge neresiyse orayı versinler. Branşın ne? Mümkünse oturduğun yerden anlatmaya çalış. Baktın olmuyor, rapor al. Hiç bir şey bebeğinden önemli değil. Ben Hatay'a geldiğimde (geçen sene şubat) gelir gelmez ben öğretmenimin ne olduğunu 15 günde anlarım demişti ve bir hafta sonra haftasonu lekelenmeyle doktora gittim ve doktora rapor yazmayın okula geleli bir hafta oldu gelir gelmez raporla başladı demesinler dedim. Doktor pruloton depot ve crinone jel vermişti. Ama böyle olacağını bilemezdim.(25. haftada erken doğum yaptım.) Şimdiki aklım olsa rapor alırdım. Rapor verebilir doktorun niye vermiyor okulların kapanmasına da çok yok zaten...

Sınıf öğretmeniyim ben, yani oturduğum yerde ders anlatmam zor, bende bu okula yazın eş durumundan geldim, rapor olayına gelince 2 hafta önce düşük tehlikesinden dolayı 10 gün raporluydum onu bile bile vermişler çift nöbeti, bende gidip muattap olmak istemedim idareyle, doktor şimdilik tehlike görmüyor, tabi bana kalsa 'hep evde yatıyım yeter ki bebeğime bir şey olmasın' mantığına sahibim, Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Canım, ben forumu baştan sona okudum doktorla buradan edindiğim bzlenimlerimi paylaştım. Doktorum ise serklajın artık yavaş yavaş dünyada terkedilmekte olan bir yöntem olduğunu, benim için son tedavi yöntemlerini gözden geçireceğini yazmış. Ama bu yöntemlerle ilgili hiç konuşmadım henüz hamile değilim. Sonra başka bir doktorla görüştüm o da benim 3 gebeliğimde sorun olduğu için serklaj yapılabilir dedi. Bir sürü test de istedi. Testlerin sonuçları 15 nisan gibi çıkacak. Sonra her zamanki doktoruma gittim. Serklajı yanlış hatırlamıyorsam üstten atarız ve 15 günde bir kültür alıp enfeksiyon takibi yaparız dedi. Canım içinden ne geçiyor? Hangisi içine sinecek? Serklaj yaptırmazsan tehlikeli haftayı atlatana dek nasıl bir ruh halinde olacaksın. Burada bir arkadaş Şafaktı sanırım serklaj sırf rahimime değil, kafamdaki düşüncelere de atılacak yazmıştı. Bu sözü çok hoşuma gitmişti. Sen de düşün tart kafanda. İçine sinen ne ise onu yap. Burada gerek yok deyip de atılmadığı için bebeğini kaybedenlere şahit olduk. Atıldığı halde yine kayıp yaşayanlar oldu. Ama çoğunda durum biraz farklıydı.

Canım ben de eş durumundan geldim. Bence durumunu anlat. En azından kendine yakın gördüğün idarecine. Bu işi muhatap olmak istemiyorum diye düşünme. Önce tatlı dille konuş, olmazsa doktoruna nöbetinin seni çok yorduğunu anlat. Mümkünse nöbet tutmaması uydgundur gibi bir yazı yazdır. Bütün gün ayakta durman yorucu. Şayet yazarsa böyle bir yazı ve yine idare kale almazsa dilekçeyle (dilekçe kayıt nonu al. ) başvur. Bence bu drumdan çekinirler. En azından bire indirsinler ya... Ne vicdansız insanlar var...

Arkadaşım gittiğin doktorların adını söyleyebilirmisin İbrahim Beye gidiyordun sanırım Fakültede kime gittin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…