Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tatlım hamilesin yaaa cok sevindim tatlım yaaa maşallah harikasın yaa tebrik ederim tatlım eşin ne nasıl söyledin allah tamamını erdirsin darısı isteyen bütün arkadaşlara inşallahhhh tatlım progestan devam et

canımm,hamileliğin hayırlı olsun,çok sevindim inan..Allah sağlıkla 40 hafta geçirip kucağına almanı nasip etsin canım,zaten 4 haftası geçti bile
darısı Regrete ile bana artık

İnsanın canı çekiyor demi jorjetcim :)).Hadi bakalım önce fadik versin güzel haberi sonra biz sıraya gireriz ona baktım en son 29 marta girmiş bidaha ses yok gerçekten hem şafağı hem onu çok ama çok merak etmeye başladımm.

Evet bende magazin kısmını merak ediyorum eşine nasıl söyledi eşi ne dedi :).Ben hamile olduğumu öğrendiğimde telefonda söylemiştim hiç içime sinmemişti daha farklı hayal etmiştim :)).Tabi bunların hiç bir önemi yok sağlıkla doğsunlarda bebeciklerimiz gerisi boşşş

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren Kız ?? Sezin
Güldenaz Kız ?? ??
edamecrin kız 01.05.2010 Gözde
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Nuray Kız ?? Var ..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli 22.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:

Chnb tekrardan tebrik ederim tatlım ilk güzel haberi aldık devamı da gelicek inşallah

evet insan merak ediyor nasıl dedi acaba :97: ayy evinde şimdi bayram havası vardır allah tamamını erdirsin inşallah tatlım darısı sana sen neden bu kadar bekliyorsun biliyorum tekrar baştan başlamak zor ama civi civi sökermiş tatlım bence sende azıcuk ucundan başalasan

Yok canım sadece ondan deil ilk bebekten sonra özel sağlık sigortası yaptırdım kendime 5 ay bekleme süresi var ocak sonu yaptırdım haziran ayından sonra doğumu karşılıyor bide eşimle iş nedeni ile bir süredir ayrı şehirlerdeyiz bir önceki hamileliğimde yanlızdım çok zor oldu.Ben genelde kendi kendime yeten bir insanımdır biraz erkek gibi :))Hamileyken bi görsen halimi gülerdin ne yapsam zor geliyordu herşeye zır zır ağlıyordum salonda üçlü bir koltuğum var genelde onun üstünde yatıyodum hergün sırıl sıklam oluyordu benim göz yaşlarımdan :).Neyse yani bir daha hamile olduğumda eşim yanımda olsun istiyorum hele şimdi serklaj olacağı için kesin yanımda olmalı diye düşünüyorum işte benim hep yaz sonu demem bu nedenlerden iş durumlarımız o zaman netleşecek ya ben onun yanına ya o benim yanıma Ayy yoruldum :))

Çok sevindim senin adına Allah tamamına erdirsin, inşallah sağ salim alırsın bu sefer bebişini kucağına. Darısı bebek bekleyenlerin başına.

canımmmm tebrik ederim çok sevindim klomene, çatlamayan yumurtalara, lekelenmelere rağmen çalışmalar işe yaramış demek sizi gidi yaramazlar sizi
canım inan bu yazını okurken gözlerim doldu çok duygulandım
kan testi ne zamn yaptıracaksın.. her ay güzel haberler alıyoruz yanlış hatırlamıyorsam samyeli,gamze, paşam, ben bu ay da sen bakalım öbür aya kimden gelecek haber gerçi bu ay daha bitmedi belki güzel haberlerin devamı gelir listemiz hamiş dolar.. birde regrete' i kandırabilsek

Son düzenleme:

Çok sevindim arkadaşım inşallah çok rahat bi hamileleik geçirirsin..Bende ilk test yaptığımda bişi yok gibiydi içeri gittim geldim çok hafif bişi var gibiydi ama emin olamıyordum ışıkların altında inceliyodum acaba varmı yokmu diye birazcık zaman geçincede seninki gibi daha belirgin olmuştu hayırlı olsun tekrar arkadaşım

canımm,hamileliğin hayırlı olsun,çok sevindim inan..Allah sağlıkla 40 hafta geçirip kucağına almanı nasip etsin canım,zaten 4 haftası geçti bile
darısı Regrete ile bana artık

Çok sağolasın canım. Allah tezzamanda size de nasip etsin. Ben bilerek arayı uzun tuttum. 22 Haziran'da doğmuştu oğlum. Size tavsiyem tedaviniz bitince fazla da uzatmayın. Yaklaşık 10 aydır ben boşlukta yaşıyor gibiyim. Bir oğlum olmasına rağmen. Çünkü hepsinin yeri farklı canım. Oğluma sarılırken bile kaybettiğim oğlumu koruyamamanın suçluluğunu hissettim. Bu suçluluk duygusunu inşallah bir gün unutabilirim.Neyse Allah sizlere de en tez zamanda nasip etsin canım...

Sağ olasın canım. Burada fırtına devam ediyor. Sabah kalktık baktım elektrikler yok. Şimdi geldi. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız canım. Eşime söyleme meselesine gelince, test lavabodaydı gelince testi gösterdim. Sevindik sarıldık birbirimize. Ama onda da hala tedirginlik var doğal olarak. Çok büyük bayram havası esemedi malesef. Akşama da iki aile misafir var geçen haftadan ertelemiştim. Yavaş yavaş hazırlık yapıyorum. Elektrik de olmayınca anca kek çırptım. Akşamdan da bir şeyler hazırlamıştım zaten. Şimdi eşim evi süpürecek. İşte böyle canımcığım...

Çok sevindim senin adına Allah tamamına erdirsin, inşallah sağ salim alırsın bu sefer bebişini kucağına. Darısı bebek bekleyenlerin başına.

Hepimiz inşallah canım. Zor bir süreç tabii. Bir de müfettiş gerginliği var bizde. Geçen hafta gelmediler. İki hafta içinde gelecekler. Bir de bu çıktı malesef...

Evet ya, açıkçası ben ümitsizdim. Benim yumurtlama dönemlerimde bile lekelenmem vardı. Doktor da bu ay da çatlamayabilir deyince ben hepten ümitsizdim. Yarın dersim çok. Ancak salı giderim. Salı boş günüm. Daha kese filan görünmez zaten. Sen hemen gidince vajinal baktırdın mı canım? Ne zaman kese göründü? İnşallah Fadik'ten güzel haberler alırız inşallah...

Canım sağ olasın. Bizler ilk hamilelik haberini alanlara göre çok daha farklı duygularla seviniyoruz hem kendimize hem bizim gibilere. İnşallah bu topikte hiç acı haber duymayız artık. Bir de şu uzun zamandır yazmayan kızlar yazsa da tedirginliğimiz ortadan kalksa...

Allah'ın işine karışılmıyor canım her şey onun elinde biz nekadar istesekde olmucaksa olmuyor olacaksada hiç bişey engel olamıyor paşamın da öyleydi bir yaramazlıkla olmuş benim öyle öncekinde 8ay uğraştık olmadı çatlatma iğnesiyle olmuştu bunda ilk denemede oldu seninde öyle böyle beklemediğimiz halde olunca daha çok ümitleniyorum ben devamı için yani plansız programsız Allah'ın işine karışmamış gibi hissediyorum kendimi ne bileyim işte öyle..
canım benim adetim düzensi oluyordu 35-40gün arayla 37.gün idrar yapmıştım aynı günde kana baktırdım 564 çıkmıştı doktorumu aradım söyledim değerin çok güzel haftaya gel bakalım bu hafta gelirsen göremeyiz sadece kan testini tekrarlamış oluruz demişti progestan sabah1 akşam2 folik asit3 başlamıştı. 6+2de gittiğimde keseyi görmüştüm 8+2de pıt pıtlar. ama henüz hiç vajinal bakmadı rahim ağzını karnımdan ölçüyor enfeksiyonda olsa bu haftalarda ilaç veremem bişey yapamayız dedi pek vajinal muayene taraftarıda değildir zaten kendisi hafataya yada 12.haftada bakacak sanırım.
bizde ilk öğrendiğimizde sevinememiştik hiç. daha çok korkular endişeler başlamıştı hemen:18:
test sonucunu saklıyormusun saklıycakmısın merak ettim 1-2gün önce konuşmuştuk bu konuyu

Ben geçenkinde ilk fakülteye gitmiştim Edirne'de. Fakültede hemen alttan bakarlar. Bakmışlardı. Buraya geldiğimde 7-8 hafta gibiydi ve alttan bakmamıştı taki doğuma dek. Testi de saklıyorum şu an canım.

[HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:

canım listemiz zamanla çok güzel oldu yaaayazamadan geçemedim haber beklediklerimize koyduğun şu şirin sarı şey çok hoşuma gitti çok güzel olmuş bizde böyle harıl harıl çalışıyorduk ahhh ahhh şimdi nerde :86:

Tubacım,ben evlendiğimde 28 yaşımdaydım kayınvaldem ilk 1 yıl ses çıkarmadı sonra her görüştüğümüzde bana bebek ne zaman bebekk bebekk bebekk kadın 3 sene söylendi bide o ilk cocugunu 16 17 yaşında doğurmuş sanırım ona garip geliyordu yapmamız yaşıda geçiyo, ya olmazsa diye aklı çıkıyordu. Kendisinin 5 çocuğu var sonuncusu benimki ve tek erkek, çok değerlidir onun gözünde hepsinden ayrı sever ve bunu hem söyler hem belli eder.Hamile kalınca aklı çıktı sevinçten neyse kısmet olmadı bebiiş bize.Şimdi olayın üzerinden 4,5 geçti bişey diyemiyor dili şişmiştir kesin nasıl desem diye bebeeekk yap diye :) görüştüğümüzde diycemm anne sen hiç kendini yorma artık senin yerini tutan arkadaşlarım var benim bebekk yaappp bebekk yap diyen :)).Kızlar artık maşallah herkes hamile çok az kişi kaldı bebek yapmaya çalışan birininde hamilelik hormonları olmadan sizle ilgilenmesi lazım ama o da kim oluyor beeeeennnnnn :))

evet haklısın tabi en önemlisi eşinin yanında olması eşim yanımda olmasaydı nasıl tek yapardım bilemiyorum cok zor iyiki varlar tek olmaz canın bir şey ister yada ani bir şey olur yanında olması lazım... tek cok zor eşin ne zaman birleşiceksiniz yani o ne zaman yanına gelicek yada sen canım sen ne zaman istersen o zaman yap tabi ama kaçmıyorsun demi hazirandan sonra inşallah sendende güzel haberler alıcaz inşallah önemli olan sen kendini hazır hissetmen

ne günlerdi yaaa bazen özlemiyor değilim bizen gecti artık :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…