Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bizim oralarda fırtına ve elektirik kesilmeleri bitmez :97: bizde de öyle oldu hemen endişe ve korku olayı sevinemiyorsun bile bizde halen öyle hiç hayal edemiyoruz isimi bile konuşamıyoruz kılık kıyafet bebekle ilgili hiç bir şeyi konuşamıyoruz yat ,uzan, dinlen bir şeyin varmı?? vss vss tek konuştuklarımız bunlar canım sende artık kendine dikkat et yorma kendini bebişin için zaten belirtilerin başlasın mecbur yatıyorsun sonrada alışıyorsun

arkadaşlar ben geldim uzun zaman olmuştu,oğlumun anaokulu öğretmeni hastalanmış geçen hafta onu olkula gönderemeyince mecbur anneannesine bıraktık, oğluş orda çok şımarıyor ve yaramazlık yapıyor o yüzden oyalansın diye bilgisayarı oraya götürdük ee bende 1 haftadır giremedim.
geçmiş baya birikmiş yeni kişiler gelmiş ne güzel,bu arada her pazar kontrole gidiyorum bugünkü kontrolüm çok güzel gitti bebişim baya büyüdü hatta bugün hareketlerini bile gördük eli ayağı hiç durmuyor.9+1 olduk bugün.
2 mayısta serklaj için randevu verdi.12 haftaoluyor.bakalım artık.

Gamzecim, ben ayrı olmanın zorluğunu geçen sefer çok fazla hissettim ailem bana çok yakın oturuyor ama özellikle hamileyken eşimin yokluğu daha da zor geldi.Bebeği kaybettiğimin bir gün öncesi annem bendeydi sonra ertesi gün akşam gitti bana sende gel dedi ben evimde kalmak istedim akşam yattım sabah kanamam ve sancım vardı kimseye haber vermeden hastaneye gittim malesef bebek geliyormuş eşimin gelmesi uçakla olmasına rağmen 4 saati buldu o geldiğinde herşey bitmişti çok içim acıdı hala hatırlıyınca ağlıyorum .Canım ben çok hazırım eşim burda olsa hemen istiyorum ama canım plan eşimin işlerini oturtması ve benim onun yanına gitmemdi ama malesef oturmuyor yaz sonu belli olcak devam mı yoksa tamam mı işte o yüzden bekliyoruz.Dua edin belki Allah yürüm ya kulum der :)).Canımın bişey istemesine gelince canım herşey istiyordu valla ekşi olan herşeyi bide bütün kurutulmuş meyveler :)) ve genelde gidip kendim alıyodum

evet canım sorma vallaa,hemde nasıl ama ben daha regl bile olmadım :18:
o zaman şimdi chnb nin üstteki listeye terfi etmesi ile senin listeye girmen aynı aya denk geldiğine göre sen yukarı çıkınca da ben aşağıdaki listede sıramı beklerim,ne zaman tutarsa artık

İnşallah her şey yoluna girer. Kanaman yok değil mi? Benim 50 kadar sürmüştü de. Ginera diye bir doğum kontrol hapı kullanmıştım. Teşhis ve tedavide bir değişiklik var mı canım?

maşallah senin küçük mercimeğineehareketlerini yesinler onunben eylem59 bu arada kullanıcı adımı değiştirdim..inşallah her kontrolünden gülücüklerle çıkar bebişini kollarına alırsın..chnbcanım hemşerim bende eşime ilk söylediğimde hayırlısı olsun deyip sarıldık sadece o burukluk var ama sonu güzel olucak bukez tüm dualarım seninleregretecanım inşallah eşinle hasretliğiniz biterde sende tez zamanda üst listeye terfi edersin canımjorjet,fadik ve tüm isteyen arkadaşlarımrabbim tez vakitte meleklerinizi gönderir inşallahhhhhh halay çekeriz burda tey tey teyyyözlemde gelmiş iyiymiş maşallah deniz kızına onunayer ve ardatuana da keyifler yerinde inşallah yazmadılar bikaç gündür..samyeli ve gamze sizleride öptük kızçemlesevtun ambargolu bu akşam yokbizde iyi diyelim iyi olalımmm çok şükür bu günümüze

anammmmmm tubayı unutçaktım nerdeysedemek harıl harıl çalışma nerdeee hee ben ne diyem hamileliğimden beri heppp yasak 4 ay kanamadan sonrada bu durum çıktı eşim bu modda sanırım olsun bebişler sağlıkla gelsin sonra gene olarrr

İnşallah her şey yoluna girer. Kanaman yok değil mi? Benim 50 kadar sürmüştü de. Ginera diye bir doğum kontrol hapı kullanmıştım. Teşhis ve tedavide bir değişiklik var mı canım?

bende hiç bir gelişme yok canım,son gittiğim doktorla yaşadıklarımızı hatırlarsan (en son görüşmemizde hastanedeki dosyamı istedik diye ''neyin peşindesiniz siz'' diye bağırınmıştı ) ona bir daha gitmeyi asla düşünmem..şimdi ben hsg filmi çektirebilmek için kanama olmasını bekliyorum ,film kanama biter bitmez iki gün içinde çekilmesi gerekiyorya,sonra da filmi alıp doktor doktor gezicez,gelişmeleri yazarım zaten..Yani benim durumum farklı biraz biliyosun,rahimde doğuştan anomali teşhisi ile yapılan bir ameliyat ve sonrasında yaşanan iki kayıp daha var,teşhisim nasıl olacak bilemiyorum,benim gibi geçmiş hikayeye sahip birinin teşhisini ve tedavisini göğüsleyecek doktor varmıdır onuda bilemiyorum burdaki en kıdemli benim kayıplar konusunda,beş kere dilekolay,sanırım toparlanmam biraz sürer,ama eminim hamile kaldığımı öğrendiğim gün aynı korkular kaç sene ara verirsem vereyim aynı şiddetiyle geri gelicek..

Canım anlıyorum. Bu süreç zor. Şükürki büyük şehirdesin. Biz alternatifimiz bile sınırlı. Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın canım...

Sen iyisindir inşallah canım. Ben de ders hazırlığı yapmamıştım. Bir bakayım kızlar nasıl dedim. İnşallah kızlar iyidir. Yazmayınca nedense endişeleniyorum. Şafak, Nuray doğum yapmış olmalı. Belki Ayer de yapmış olabilir. Arada bir görünüp haber verseler ne iyi olur. Fadik, Ceylinirem bu ay haber beklediklerimizden. İnşallah onlar da güzel haberlerle gelirler. Maşallah topiğimiz bu aralar yoğun . Hamile listemiz kalabalıklaştı ve çoğu yeni arkadaşlarımız.

Yeni gelenlerden listede olmak isteyenler varsa onlar da eklettirebilir...

Maşallah canım. Doktor konusunu ne yaptın?

canım yaaa Allah iyiliğini versin baştan okudukça hıh kaynananın yerine artık biz söyleriz yeriz seni bebek bebekk bebekk diye içimden geçiriyordum ki aynısını yazmışsın ayyyy çok güldüm vallahi en çokta ben sıkıştırıyorum galiba seni tabiki doğru zamanı siz bileceksiniz ben sadece anlayışına sıcaklığına yakınlığına güvenerek bazen gerçek bazen şaka olsun diye takılıyorum hani belki yaz sonu yerine yaz başı olur diye samimiyetimi anla lütfen izmire gelme ihtimalin varya içim ısındı sana inan bizde evlendikten sonra 3 sene bekledik o 3sene içnde yakın arkadaşlarımızın 2. çocukları oldu bize her görüştüğümüzde bu konuyu açarlardı özellikle biri artık abartmıştı alınmaya başlamıştım 3 senedir beceremedin bi çocuk yapadın derdi sözde beni gaza getirecek en son artık eşimle konuştum görüşmek istemediğimi anlatmıştım yani bu konu çok yıpratıyor insanı biliyorum. ben senin üzerine çok geldiğimi düşündüm biraz daha dikkat edicem. eşinin işleri içinde dua edicem yolunda gitmesi için çok sık olmasada arada yine bebekk bebekk derim artık ayrıca ne kaldıki yaz geldi bile listeye de adım attın inşallah devamıda gelir hayırlısıyla çok istiyorum güzel haberlerini almayı

maşallah canım bebeğine iyi olmanıza sevindim. aramızda 1gün var her haftamı gidiyorsun kontrole ne güzel ben 2haftada gidiyorum ama meraktan ölüyorum herşey yolundamı diye şükürki bir şikayetim olmuyor gerçi olunca hemen doktorum çağırıyor.
serklaj tarihin 2mayısmı benimde 2mayıs yada 9mayıs 2erkenmi olur diyorum 9geçmi olur diyorum karar veremiyorum öncekinde de 13+6da kanamam olmuştu ve açılma başlamıştı bakalım haftaya kontrolde konuşucaz ne karar vereceğiz. aynı anda sen paşam ve ben serklaj olucaz:18: inşallah hayırlısıyla atlatırız. pc'ne kavuştuysan sık sık gir gelişmeleri yaz merak ediyoruz sizleri

Tubacıımm inan hiç ama hiç kırılmıyoruum hiç birinize ve hiç alınmıyorumm emin olabilirsin ve istediğini istediğin zaman yazabilirsin gönül rahatlığıyla.Duaları bekliyorum hem bebiş hem işlerin yolunda gitmesi için insanın kendine ettiği duadan çok başkasının ettiği dua tutarmış derler hemde siz hamişsini çarpı iki :)) artık sırtım yere gelmez yaşadık :)).İzmire gelme ihtimalim yüzünden mi sadece ama neyse artıkk :).Saol canım bende geçen chnb yazınca anladım size nekadar alıştığımı ve sevdiğimi hamileyim yazdığında hop etti içim sevinçten liste uğurlu mu geldi ne

mrb kızlar. yatmıştım uyku tutmayınca geri kalktım. eşimle kavga ettik. çok sinirliyim. uyuyamıyorum...

size bakayım dedim.

offf bu eşler hepsi aynı kendisi çoktan uyumuştur diye tahmin ediyorum. bizde öyle kavga ederiz o hemen horul horul uyur ben sinirden sabaha kadar uyuyamam kendi kendime onunla kavga ederim iyi yapmışsın canım burası iyi geliyor insana kafanı dağıtırsın biraz

Biz de 3 sene bekledik sizin gibi canım. Benim yüksek lisansım vardı. Eşim askere gitmemişti . Askere gitti geldi, o ay hamile kaldım. Ama 8. haftada malesef kaybettim canım. 2. çocuk doğunca o yıl görümcemlerde kaldık. Sonra 3 sene ben Edirne'de o İstanbul'da. Ben hamileliğimi ayrı geçirmeyeyim derken çocuğumuz doğdu da ayrı kaldık. Plan yapmak bu işlerde bana hiç yaramadı.

mrb kızlar. yatmıştım uyku tutmayınca geri kalktım. eşimle kavga ettik. çok sinirliyim. uyuyamıyorum...

size bakayım dedim.

Samyeli sinirlenmemeye çalış canım ya bebiş için söylemek kolay biliyorum ama..Eşinde hamilesin keşke biraz daha dikkatli olsa hamilesin sonuçta ama oluyor evlilikte işte ara sıra

Evet canım burada kimseyle paylaşmadığımız şeyleri paylaşıyoruz. Birbirimizin her şeyine üzülüyor ya da seviniyoruz. Keşke bir gün hep birlikte görüşme imkanımız olsaydı bebişlerimizle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…